Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvo pūtimas kūdikiams.

QUOTE(cinnamoon @ 2014 07 02, 23:33)
Naujagimio zarnynas yra kaip svarus lapas smile.gif Taigi jis formuojasi, gaminasi naujos bakterijos, fermentai ir daug kitu faktoriu. Taigi pilvo diegliukai yra naturalus ir deja skausmingas daugeliui kudykiu procesas. Manau kad pradzioj reiktu bandyti stebeti vaiko reakcija i mamos suvalgoma maista, taisyklinga maitinima( pridejima prie kruties arba buteliuko davima), duoti vaikui atsirugti kad iseitu oras, praejus laikui po maitinimo palaikyti ant pilvuko, svelniai masazuojant nugaryte, daryti masaza pilvukui , jis daromas kazkur pusvalandi mirksiukas.gif Pilvukas masazuojapas pagal laikrodzio rodykle , nereikia bijoti paspausti stipriau, pariesti kojytes, panesiuoti vaikeli prispaudus pulvuka prie saves. Galima duoti krapu seklu arbatos, kmynu arbatos, gelbsti vaistukai nuo viduriu putimo, gerosios bakterijos yra gerai, bet saikingai su jomis, kadangi daznai patekusios i zarnyna sukelia papildoma judejima jame ( gali pusti viduriukus). Ir svarbiausia nusiraminti paciom smile.gif Priimti tai kaip tam tikra gyvenimo tarpsni ir ramiai padeti savo vaikui tai istverti smile.gif Nereikia pulti i panika ir galvoti kaip cia dabar viskas blogai, nes daznai vaikas verkimu reaguoja ir i mamos suirzima smile.gif


labai teisingai pasakyta thumbup.gif ir dar pridėčiau - nereikia skubėti kišti vaistų vos tik sunegalavus, daugeliu atveju organizmas pats turi susitvarkyti, o vaistai tik padaro meškos paslaugą.
Atsakyti
cinnamoon - labai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif Mes irgi vargom su pilvuku, nemažai buvo ir nešiojimų ant rankų, ir masažiukų. Jau sūnui daugiau nei 3 mėn ir tų bėdų beveik nelikę. jei ir paskauda pilvuką, tai labai retai. Nedaviau jokių bakterijų schmoll.gif tiesiog viską išaugom.
Atsakyti
sveikos mamytės.Noriu paklaust ar gali staiga pradėti netikti mišinukas?Mano mažylei greit bus 3mėn,savo pienu maitinau tik geras 2sav,po to pradėjo neprivalgyti,tai primaitindavau ir taip iki 2 mėn.O dabar apie mėn.valgom tik mišinuką ir tik tą patį Bebi,bandžiau Nan ir Aptamil,tai iškarto atpylė fontanu,o nuo Bebi niekas nesidarė,bet pilvuką papūsdavo.Dabar jau kelios dienos atsiranda žalsvų priemaišų kakutyje,šiaip kakoja 1-2kart normaliai.Nunešiau ištyrimui,atsakymas bus tik kitos sav.vidury.Dabar po kiekvieno maitinimo jai skauda pilvuką,kad net verkia,nors vartojam Colinoxą,anksčiau jis padėdavo,dabar jau nebe.Šiek tiek padeda tik pilvuko masažai ir kojyčių lenkimai,nors bezdukus pati išleidžia ir be to.Ar gali staiga imti ir netikti mišinukas?Mamytės patarkit ką nors,nes jau nebežinau kaip jai padėt.Tiesa,skauda ir po arbatėlės arba vandenuko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2014 07 16, 10:29)
Beje mamaytes, norejau perspeti, kad labai atsargiai ziuretumete i tokius vaistus, kuriu sudedamoji dalis Simethicone. Jei seniau galvojau, kad tai tik svestas vanduo (patikekit sie vaistai tik marketingo triukas), tai dabar isitikinau, kad tas vanduo ne toks ir svestas ir net vertas atskiros knygos sakyciau.. nuejus pas semos daktara, jis butinai paklaus ar nepucia pilvuko (aisku, kad pucia, juk tai naturalu), tada pasiulys nekalta vaistuka "be salutiniu poveikiu" labai zinomu pavadinimu (to vaisto simbolika buna ant visu gydytoju daiktu) smile.gif pagal atliktus tyrimus bent keli salutiniai poveikiai aprasomi cia:
http://www.ehealthme...ne-side-effects

Beje, vaistai su simetikonu, taip monopolizave rinka, kad cia turbut niekad nebus pardavinejami tikrai veiksmingi preparatai, kaip gripe water ar colic calm  smile.gif


Labai gera nuoroda, butina pasiskaityti 4u.gif
Dar yra duomenu kad simetikonas skatina atpylinejima, taigi negali buti skiriamas atpilynejantiems kudykiams.
Prie gripe water, colic calm dar noreciau prideti baby fen ir entero kind 4u.gif

Idabent sunku atsakyti ar ilgalaikis misinio vartojimas sukele negalavimus g.gif , alergija dazniausiai pasireiskia anksciau. Siulyciau pasikonsultuoti su gastroenterologu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cinnamoon @ 2014 09 07, 13:37)
Labai gera nuoroda, butina pasiskaityti  4u.gif
Dar yra duomenu kad simetikonas skatina atpylinejima, taigi negali buti skiriamas atpilynejantiems kudykiams.
Prie gripe water, colic calm dar noreciau prideti baby fen ir entero kind 4u.gif

Idabent sunku atsakyti ar ilgalaikis misinio vartojimas sukele negalavimus g.gif , alergija dazniausiai pasireiskia anksciau. Siulyciau pasikonsultuoti su gastroenterologu 4u.gif

Bet Enterokind yra etanolio 2,69% g.gif sudetis kaip ir nebloga, bet tas etanolis sudetyje man nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,
mums 7menesiai, berniukui, ir dar tebekariaujame su stipriais pilvo diegliais..
Ivedus darzoviu koses diegliai pastiprejo-gydytoja istare Pangrol,fermento duoti.
Dabar galvoju gal misinukas kaltas, geriame Aptamil HA1, nes aptamil ha2 nevirskino po truputi pereidineju i Nan Ha2. Nebesuprantu, diena vaikas ramus,tik ateina naktis- keliasi po 2-3-4 k, raitosi,zviegia,girdisi kaip pilve uraganas darosi.
Pirmus 4menesius gereme Colinox, nes diegliai stiprus buvo,veliau nutraukeme Colinox, na diegliukai apmazejo,laukem to laiko ~6men kad sueis, ir po truputi praeidines diegliukai. Bet kad va ne.. Nezinau,ar cia dar kazkokia problema yra, gal kokio specialisto ieskotis.. Patarkite, nes jau su vyru nebezinom ka ir daryt, kad uzeina tokie diegliai..Ant ranku nakti nesiojame,ko pasekoje priprato, bet juk nepaliksi su skausmu vaiko raitytis loveleje. Praeina spazmai,nurimsta 2-3 valandom,pamiega tada..
Atsakyti
Vat ir mums kokiu tik vaistuku panaudojam tai tuojau ir atpila.
Atsakyti
espumisan naudojom tik
Atsakyti
Parašysiu ir čia - nors jau rašiau kitoj temoj apie dieglius..

Turiu 2 mėnesių sūnų, kuriam nuo antros savaitės iki pusantro mėnesio buvo pilvo diegliai. Ir jam jie buvo labai ūmūs - kartais tęsdavos ir pusdienį, vaikas klykdavo nesustodamas, nulūždavo miegu ant rankų, pasnausdavo 15 min ir vėl klykdavo - tikrai maniau išprotėsim - tiek aš, tiek vyras, tiek mano mama. Surašysiu visas priemones, kurias išbandėm, bet nepadėjo:
-lašiukus biogaia, colinox ir babyfen, nei vieni nepadėjo
-masažus
-pilvuko šildymą
-nešiojimą žemyn pilvu
-kmynų ir pankolių arbatas mažyliui
-kmynų ir pankolių arbatas litrais man (maitinu pati)
-valgiau tik džiūvėsėlius ilgą laiką
-šiltą marlę ant pilvo
daugiau neprisimenu, bet bandėm viskąsmile.gif vaikas miegodavo tik ant rankų, sūpavimo technikų išradom bala žino kiek:) bet kai skaudėdavo tai nieks nepadėdavo.. o galų gale vistik vienas dalykas manau prisidėjo prie jų pasibaigimo:
-kadangi prisiskaičiau, jog kūdikiai, kurie išgyvena pilvo dieglius, neturi reikiamos bakterijos skaidyti tą skystą pirmąjį pieną, todėl jiems vyksta skrandžio spazmai, o vaikas, kai jam būdavo diegliukai ypač daug būdavo prie krūties ir panašu, kad prisivalgydavo to skystesnio neriebaus pieno, TODĖL pradėjau stengtis retinti maitinimus antroj dienos pusėje (vaiko tikrai iš bado neklykdindavau, bet stengdavaus kažkuo užimti, nešioti, kalbinti) ir prieš maitinimą nusitraukdavau to liesesnio pieno (pildavau lauk), kad vaikas gautų daugiau riebesnio pieno. Beje nors buvau prieš soskę - ją vistik daviau, nes vaikui reikėjo nusiraminimui čiulpti, o krūties duoti nenorėjau, nes jis tik dar daugiau prisirydavo to pieno, dar labiau apkraudavo skrandį ir diegliai dar paūmėdavo - todėl apgaudinėjau- soskiuką į burną, veiduką prie papo ir vaikui geriau:)
Nežinau ar čia tik sutapimas, ar jam tikrai tas padėjo, bet dabar diegliai galima sakyt dingę (max 1 kartas per savaitę porą valandų (ne pusdienį kasdien!))

ir dar pridėsiu, kad pilvo diegliukų vistik nėra jau 3,5 savaitės smile.gif mažyliui 2 mėn ir 1 sav..
Atsakyti
Padejo tik colinox smile.gif
Atsakyti
Mamos, visai atsitiktinai radau vaistą, idealiai padedantį mažiuko "nesubrendusiam žarnynui". Davus po maitinimo nutraukto pieno plius 20-30 ml avižų nuoviro, neliko valgymo maratonų, neramumo, vaikas ėmė miegoti ilgai, kiečiausiai, be kojų spardymo, atpylimo, krūties ieškojimo, verkimo, skausmo.
Tiesiog per eilinį maitinimą po 1,5 val nepertraukiamo valgymo daviau 30 ml pieno su 20 ml nuoviro ir išgėręs išmiegojo ramiausiai 2 val. O buvo beprasidedantys diegliai... Vos per 3 tokius maitinimus ženkliai pagerėjo, neliko besaikio valgymo (o jau maniau, kad pieno man trūksta) Vaiko nebeatpažįstu - jam super gera savijauta dabar thumbup.gif Mažylis tapo ramiausias, pilvą daug mažiau pučia - bevalgant ramiai išsibezda blush2.gif Susitvarkė virškinimas bigsmile.gif
Pasirodo, avižų nuoviras užtikrina sklandžią visos virškinimo sistemos veiklą.
Taigi, gal geriau natūralus nuoviras, nei sintetiniai vaistai nuo pilvo pūtimo, dieglių, refliukso ar vidurių kietėjimo. Ir vaikui nebeskauda, ir mamai ramiau cool.gif
Dabar pakanka kas antrą maitinimą taip duoti (20-30 ml pieno ir tiek pat avižų nuoviro). O nuovirą taip ruošiu: 1l vandens, 4 v. š. avižų kruopų, verdu apie 1,5 val kol lieka pusė skysčio, tada per marlę nukošiu.
Tikiuosi, kad ir kitiems kenčiantiems mazgiams pagelbės 4u.gif
Atsakyti
Mildute gerai parašė, kaip reikia maitinti, kad nebūtų dieglių.
Dažniausiai diegliai kamuoja mažylius, kurie persivalgo pienuko, nors mamai atrodo, kad pieno trūksta. Jei kūdikis maitinamas tik MP ir priauga 240-300 gr per savaitę, per parą susisioja min 10 sauskelinių vos ne kiaurai, o kakoja daug min 2-3 kartus, ir jį kamuoja diegliai, tada jis persivalgo ir dėl to nespėja suvirškinti pienuko. Diegliai gali kamuoti ir dėl GERL, nors kūdikis ir neatpylinėja (užslėptas refliuksas).
Tokiais atvejais padeda režimas - valgymas kas ~3 val, trumpesnis žindymas - gal jis per 10 min pavalgo, o toliau tik žinda kaip soskutę. Bet ne ilgiau 30 min žindyt. Patariu, kaip anksčiau, po maitinimo duoti papildomai pieno su avižų nuoviru (tik geriau 2l vandens + 4 v. š avižų kruopų sugerdam iki 1l). Ir bonkutę išgėrus, jei dar prašo, tada duoti soskutę. Pradžiai tenka supti, nešioti ant rankų, kad nurimtų, o paskui (per 3-4 dienas) susitvarko žarnynas, nelieka dieglių, tai ir to nuoviro nenoromis begeria, o išgėręs iškart ramus tampa.
Avižos padeda trejopai - jei yra refliuksas, jis padengia plėvele stemplės paviršių ir dėl to skrandžio rūgštys jos nebedirgina. Kai pučia pilvuką, tai išgėrus papildomai 50 ml, suveikia peristaltika ir vaikutis lengviau išsibezda. Jei kietėja viduriukai, avižos jas minkština.
Kūdikis jau pirmą mėnesį verkia ne tik dėl alkio.
Kai miega ir praėję būna mažiau kaip 3 val tarp maitinimų, tai gali verkti dėl to, kad: 1. Per šilta (palindo po kaldra), 2. Per šalta (šiluma migdo) - tada šilčiau įsukus į kaldrą, pasupus užmiega, 3. Per triukšminga (ypač dėl Moro reflekso nubunda, kai krūpteli), 4. Per šviesu 5. Prieš tai ilgai miegojo, todėl miego pakanka ir nori pabūdrauti (reikia žinoti, kiek valandų per dieną miega atitinkamo amžiaus kūdikis) - dažniau būdrauja pavalgęs, arba nubunda po 5 min miego ir akys atmerktos, ramiai dairos.
Diegliai ima kamuoti apie 2-3 sav, kitiems vėliau. Kažkodėl tai sutampa su pieno susireguliavimu. Kai pienas atsiranda, jo gaminasi daugiau, nei mažiui reikia, todėl krūtys būna pilnos pieno, kietos (praėjus 2-3 val po maitinimo). Susireguliavus pieno gamybai, mažylis greičiau pasisotina, o krūtys atrodo tuščios - subliūškusios, nors vaikutis pažinęs 10-20 min atsisako valgyt ir išbūna 3 val ramus. Ką daro mama - panikuoja, kad pieno nebėra ir mažylis nusilpo, dėl to verčia jį valgyt ilgiau, daugiau, kad "pieno pagausėtų". Pieno pagausėja, bet mažiukas persivalgo ir taip prasideda diegliai. Jei nerimstat, kad mažylis neprivalgo, išsinuomokit kūdikio svarstykles (visai pigi nuoma) ir pasverkit prieš ir po maitinimo - jei išvalgo kiek priklauso, tai super - taip galite rasti laiką, per kurį išvalgo visą porciją. Tada būsite rami, kad vaikutis sotus, ir greitai pavalgo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cantika: 26 liepos 2015 - 09:39