QUOTE(saintlina @ 2013 08 12, 09:00)
man atrodo, kad pas mane tokių gal išvis nėr

O atrodo, gigantų nesodinau

Hubbardai ~ 10 kg tai jau dabar tikrai bus, kiti dar vis auga.. Net tie, sriubiniai, Hokkaido, ir tie man visai ne tokie maži kaip ant pakelio nupaišyti.
Turėsite mažesnių, taip,
hubbardai dideli, bet
Hokkaido būna 1-3 kg ribose. Paveiksliukai ant LT pakelių būna apgaulingi. Pvz. kas augina
Lunga di Napoli drąsiai gali teigti, kad UAB "
Sėklų" pateiktas paveiksliukas yra ne toks, o yra žmonių, kurie būtent pagal daržovių formą/dydį/vaizdą renkasi sėklas.
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 12, 09:47)
1. Mano daigiukai buvo gražūs, bet pasodins į lauką ilgokai "stovėjo vietoje", pasidarė kažkokie
pageltę..

Nežinau, kas jiems nepatiko...O kuo tręšiat moliūgus? Ruošiant duobes dedat vištų mėšlo, ar darot raugus ir laistot?
2. Mano vienas
Lunga di Napoli irgi panašiai toks...

Kas čia per suktinukai?

Gal galit receptuką parašyti, gal ir aš suksiu...

Ir dar prie to pačio keksiukų receptukas būtų neblogai...
3. Ir dar norėčiau paklausti apie
Acorn Table King. Jie irgi rudenį renkami? Kam jie labiausiai tinkami?
1. O buvo pratinami prie saulės? Gal daigam buvo pėr drėgna ir per šalta?
Tręšiu vištų
kakučiais iš vištidės (pavasarį įdedu į kiekvieną duobutę, pamaišau su žemėmis ir sodinu daigą). Antrą kartą (žydint vyr. žiedams) laistau tų pačių
kakučių raugu. Jei yra noras- paruošiu dilgėlių ir asiūklio raugus atskirose talpose (mėlynose 200 l plastiko bačkose). Juo (skiestu) laisčiau kas 2 savaitės ~ iki liepos vidurio. Šiemet ir to nereikėjo, nes buvo gan drėgna, o supūdyti augalų ir užuomazgų nesinorėjo...
2. Originalus receptas yra su baklažanais, bet kadangi tokių mano darže nerasta, darau vasarą su cukinijomis, o rudenį su moliūgais (pjaustau plonom riekėm (išilgai, su odele, kadangi cukinijos jaunos, o moliūgams odelę reiktų pašalinti), apkepu grilyje porą min. tepant aliejuotu teptuku. Tuo tarpu paruošiu įdarą- fetą sumaigau šakute su smulkintomis mėtomis, smulkintu šviežiu čili, tarkuota citrinos žievele ir sultimis bei grūstais žaliais ir rožiniais pipirais (man jie kvapniausi, bet galima ir juodus naudoti), galima įspausti dar česnako, kas mėgsta). Dar ant šiltų juostelių dedu po arb. š. įdaro ir susuku. Užkandis tinka prie grilyje keptos mėsos, prie vyno. Gali būti atskiru patiekalu, pvz. vakarienei. Skanaus
3. Jie skaniausi min. porą savaičių po surinkimo- saldoki, su ryškiu riešutų skoniu. Labai sunku lupti, tad vaikams kepu puseles (išilgai perpjovus, be sėklų), į vidų įdėjus sviesto gabaliuką, pabarsčius ruduoju cukrumi bei jų mėgstamais prieskoniais (tinka cinamonas, imbieras, anyžiai, kardamonas, muskato riešutas) arba valgome žalius kaip užkandį (supjaustytą plonom riekutėm su odele, valgom kaip arbūzą ar melioną, paliekant tamsiai žalią odelę).
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 12, 10:14)
aha, krūminiai...

Krūmo dydis toks, kaip cukinijos. Moliūgėliai tokie:
Puikus vaizdas

Pirmasis jau tamsėja.