Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(saintlina @ 2013 08 12, 09:26)
galvoju ir aš taip padaryt, jei tik kas iš šeimynos be manęs nenusiskins  smile.gif

butinai prigrasint reikia visus biggrin.gif
Atsakyti
mes pjovėm sniegį savatgalį 5,2 kg. Na deja bet pilnai nesunokęs, sėklos nebus tinkamos. Tačiau skonis jau geras, saldus ir bais sultingas. Ačiū Saintlinai už šitą gėrį Šalia kitas gulėjo tai kurkas didesnis už prapjautąjį - manau minimum 6 kg. bus. Tai palaikysiu, kad tikrai būtų sėkloms tinkamas jau.

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

tik trys daigeliai šiam plote, bet arbūzų bus dar kokie 4 tikrai, o du jau nuraškyti. Manau kaip pirmą kartą tokia kultūra, tai visai neblogai užaugo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avijacija: 12 rugpjūčio 2013 - 08:42
QUOTE(yerena @ 2013 08 11, 23:14)
1. Labai svarbus yra startas. Jei augalai tvirti, mėsingi ir aprūpinti maistinėmis medžiagomis- auga kaip ant mielių ir užuomazgos (bent jau c. maxima ir c. pepo) pasirodo jau birželio pabaigoje. Jei augaliukai nuo pat pradžios vargani, alkani ir leisgyvi- gaivaliojasi iki liepos ir iš paskutiniųjų tesugeba užauginti 1, max 2 moliūgėlius, net mažesnius už standartą. Jeigu vienai veislei sodinu 5 daigus, sėju 10-15 sėklų, kad būtų iš ko rinktis ir būtų padoraus derliaus garantija  mirksiukas.gif

2. Mano Lunga di Napoli dabar jau ~20 cm skersmens, idealūs bus suktinukams su feta.
Pastebėjau, kad geriausiai bent jau mano apylinkėje auga moliūgai priemolyje- laistyti nereikia, vištų trąšos neišskalaujamos taip greitai kaip smėlyje.


1. oi, labai naudinga info... Mano daigiukai buvo gražūs, bet pasodins į lauką ilgokai "stovėjo vietoje", pasidarė kažkokie pageltę.. rolleyes.gif Nežinau, kas jiems nepatiko. Na, tobulinsiuos, gal suprasiu klaidas ir pavyks gauti puikų derlių... smile.gif
O kuo tręšiat moliūgus? Ruošiant duobes dedat vištų mėšlo, ar darot raugus ir laistot?

2. Mano vienas Lunga di Napoli irgi panašiai toks... bigsmile.gif thumbup.gif Kas čia per suktinukai? g.gif Gal galit receptuką parašyti, gal ir aš suksiu... biggrin.gif 4u.gif Ir dar prie to pačio keksiukų receptukas būtų neblogai... blush2.gif aciuks.gif

3. Ir dar norėčiau paklausti apie Acorn Table King. Jie irgi rudenį renkami? Kam jie labiausiai tinkami?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 12 rugpjūčio 2013 - 08:50
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 12, 08:47)
3. Ir dar norėčiau paklausti apie Acorn Table King. Jie irgi rudenį renkami? Kam jie labiausiai tinkami?


ar jie krūminiai? Turiu vieną moliūgo kupstą ir galvoju, ar nebus netyčia būtent šitas. Nes vieną daigą tikrai kažkur sodinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 12, 10:06)
ar jie krūminiai? Turiu vieną moliūgo kupstą ir galvoju, ar nebus netyčia būtent šitas. Nes vieną daigą tikrai kažkur sodinau  biggrin.gif


aha, krūminiai... 4u.gif Krūmo dydis toks, kaip cukinijos. Moliūgėliai tokie:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 12, 09:14)
aha, krūminiai... 4u.gif  Krūmo dydis toks, kaip cukinijos.


tai tas pats bus smile.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 12, 10:28)
tai tas pats bus  smile.gif  Ačiū  4u.gif


kiek pas jus yra ant Acorn'o užmegztų moliūgėlių?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 12, 09:30)
kiek pas jus yra ant Acorn'o užmegztų moliūgėlių?


negaliu tiksliai pasakyt, šią savaitę iki jo dar nebuvau nubridus ax.gif Praėjusią trys ar keturi buvo.
Vakar pavaikščiojau pavaikščiojau apie pagrindinį moliūgų plotą, bet buvau su šortais, tai neišdrįsau lįst į vidurį. Ten lapai iki juosmens, draskosi kaip choleros doh.gif Tai kiek aplinkui eidama pamačiau, tiek. Tas Acornas irgi ten. Dar praėjusią savaitę arčiau pakraščio buvo, dabar gi kitų moliūgų virkščios jau jį 'atitolino'..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 12, 09:00)
man atrodo, kad pas mane tokių gal išvis nėr  doh.gif  O atrodo, gigantų nesodinau  unsure.gif  Hubbardai ~ 10 kg tai jau dabar tikrai bus, kiti dar vis auga.. Net tie, sriubiniai, Hokkaido, ir tie man visai ne tokie maži kaip ant pakelio nupaišyti.

Turėsite mažesnių, taip, hubbardai dideli, bet Hokkaido būna 1-3 kg ribose. Paveiksliukai ant LT pakelių būna apgaulingi. Pvz. kas augina Lunga di Napoli drąsiai gali teigti, kad UAB "Sėklų" pateiktas paveiksliukas yra ne toks, o yra žmonių, kurie būtent pagal daržovių formą/dydį/vaizdą renkasi sėklas.

QUOTE(rytorasa @ 2013 08 12, 09:47)
1. Mano daigiukai buvo gražūs, bet pasodins į lauką ilgokai "stovėjo vietoje", pasidarė kažkokie pageltę..  rolleyes.gif Nežinau, kas jiems nepatiko...O kuo tręšiat moliūgus? Ruošiant duobes dedat vištų mėšlo, ar darot raugus ir laistot?
2. Mano vienas Lunga di Napoli irgi panašiai toks...  bigsmile.gif  thumbup.gif Kas čia per suktinukai?  g.gif Gal galit receptuką parašyti, gal ir aš suksiu...  biggrin.gif  4u.gif Ir dar prie to pačio keksiukų receptukas būtų neblogai...  blush2.gif  aciuks.gif
3. Ir dar norėčiau paklausti apie Acorn Table King. Jie irgi rudenį renkami? Kam jie labiausiai tinkami?

1. O buvo pratinami prie saulės? Gal daigam buvo pėr drėgna ir per šalta?
Tręšiu vištų kakučiais iš vištidės (pavasarį įdedu į kiekvieną duobutę, pamaišau su žemėmis ir sodinu daigą). Antrą kartą (žydint vyr. žiedams) laistau tų pačių kakučių raugu. Jei yra noras- paruošiu dilgėlių ir asiūklio raugus atskirose talpose (mėlynose 200 l plastiko bačkose). Juo (skiestu) laisčiau kas 2 savaitės ~ iki liepos vidurio. Šiemet ir to nereikėjo, nes buvo gan drėgna, o supūdyti augalų ir užuomazgų nesinorėjo...
2. Originalus receptas yra su baklažanais, bet kadangi tokių mano darže nerasta, darau vasarą su cukinijomis, o rudenį su moliūgais (pjaustau plonom riekėm (išilgai, su odele, kadangi cukinijos jaunos, o moliūgams odelę reiktų pašalinti), apkepu grilyje porą min. tepant aliejuotu teptuku. Tuo tarpu paruošiu įdarą- fetą sumaigau šakute su smulkintomis mėtomis, smulkintu šviežiu čili, tarkuota citrinos žievele ir sultimis bei grūstais žaliais ir rožiniais pipirais (man jie kvapniausi, bet galima ir juodus naudoti), galima įspausti dar česnako, kas mėgsta). Dar ant šiltų juostelių dedu po arb. š. įdaro ir susuku. Užkandis tinka prie grilyje keptos mėsos, prie vyno. Gali būti atskiru patiekalu, pvz. vakarienei. Skanaus mirksiukas.gif
3. Jie skaniausi min. porą savaičių po surinkimo- saldoki, su ryškiu riešutų skoniu. Labai sunku lupti, tad vaikams kepu puseles (išilgai perpjovus, be sėklų), į vidų įdėjus sviesto gabaliuką, pabarsčius ruduoju cukrumi bei jų mėgstamais prieskoniais (tinka cinamonas, imbieras, anyžiai, kardamonas, muskato riešutas) arba valgome žalius kaip užkandį (supjaustytą plonom riekutėm su odele, valgom kaip arbūzą ar melioną, paliekant tamsiai žalią odelę).

QUOTE(rytorasa @ 2013 08 12, 10:14)
aha, krūminiai... 4u.gif  Krūmo dydis toks, kaip cukinijos. Moliūgėliai tokie:
user posted image

Puikus vaizdas thumbup.gif Pirmasis jau tamsėja.
Atsakyti
Ahoi 4u.gif
Po sodybos sianakt istisai sapnavau moliugus doh.gif Prisiziurejau grozybiu tiek kad net ir sapnuose dar megavausi. Bandziau fotkint su vieninteliu pasiimtu telefonu, bet nuotrauku pasirodo negaliu is jo isitraukti schmoll.gif
Taigi, radau gailabet tik du Lunga di Napoli, irgi poviena ant krumo, bet monstrai bigsmile.gif placiosios dalys po 25cmplocio bigsmile.gif
JPB is vieno krumo jau trys nemazi moliugai ir dar keli jau uzmegzti thumbup.gif
Delicata ir Sweet dumpling uzmegzta nemazai ir panasu kad jau pasieke savoti tikrus dydzius
Akorn perklaida viena daiga atidaviau kaimynei ax.gif bet antmano krumo is 7 uzuomazgu isaugo 6 grazus meliugeliai, jau graziai pasipute , zali ir rieveti. Nelabai suvokiu koks ju realus dydis pilnai uzaugusiu, bet manau kad dar jie daugiau pasipusti ir paapvalet tures rolleyes.gif
Butternutai irgi pradejo megzti bigsmile.gif
Ushikuriai grazus oranziniai wub.gif neskaiciavau po kiek ant krumo yra, bet gal po kokius tris jau realaus dydzio g.gif odeles dar visu moliugu minkstos, nesusilaikiau nepatikrinus blush2.gif
Kas dar ten pas mane.... kazkokie Noname keli, paprasti apvalus geltoni moliugai, buvau rudeni ismetusi prie namu istizusi moliuga, tai sudygo pavasari miskas seklu, persodinau kelias sodyboje ir ritina kamuolius smile.gif
Dar turiu kelis daigus rusisku veisliu, bet kazkaip silpnai jie mezga. Sdobnaja Pyshka ir Mramornaja, nezinau tiesa kur kurios daigas, bet apart mazu bumbuliuku dar nera realiai uzmegztu moliugu unsure.gif Dar viena daiga turejau Musk de provence, labai tikiuosi kad tai jis balksvai zalia moliuga nokina
Tiek ziniu is mano darzo smile.gif Ajai, pamirsau apie Sniegius ataskaita duoti doh.gif uzgoze juos vargsus moliugai unsure.gif du kamuoliukai tik auga, gal 8 ir 10 cm dar tik. Reikes jiems kitamet daugiau vietos ir atskirai nuo moliugu paskirt.
Lerikyte, prasysiu seklu is to tavo didziojo skaniojo egzemplioriaus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 12 rugpjūčio 2013 - 09:57
matuke, Muscade de Provence iš karto būna žalsvi rievėti kamuoliukai, panašūs į Table Kin Acorn, tik apvalūs. O pastarasis užaugęs kartais telpa, o kartais ir netelpa į delną (jei krūmai gerai išmaitina užuomazgas, jos sveria iki 1 kg)
Beje, gausus bei įvairus derlius nusimato thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 12, 10:40)
negaliu tiksliai pasakyt, šią savaitę iki jo dar nebuvau nubridus  ax.gif  Praėjusią trys ar keturi buvo.


mano irgi panašiai tiek... Jau noriu paragauti... biggrin.gif


QUOTE(yerena @ 2013 08 12, 10:41)
1. O buvo pratinami prie saulės? Gal daigam buvo pėr drėgna ir per šalta?
Tręšiu vištų kakučiais iš vištidės (pavasarį įdedu į kiekvieną duobutę, pamaišau su žemėmis ir sodinu daigą). Antrą kartą (žydint vyr. žiedams) laistau tų pačių kakučių raugu. Jei yra noras- paruošiu dilgėlių ir asiūklio raugus atskirose talpose (mėlynose 200 l plastiko bačkose). Juo (skiestu) laisčiau kas 2 savaitės ~ iki liepos vidurio. Šiemet ir to nereikėjo, nes buvo gan drėgna, o supūdyti augalų ir užuomazgų nesinorėjo...
2. Originalus receptas yra su baklažanais, bet kadangi tokių mano darže nerasta, darau vasarą su cukinijomis, o rudenį su moliūgais (pjaustau plonom riekėm (išilgai, su odele, kadangi cukinijos jaunos, o moliūgams odelę reiktų pašalinti), apkepu grilyje porą min. tepant aliejuotu teptuku. Tuo tarpu paruošiu įdarą- fetą sumaigau šakute su smulkintomis mėtomis, smulkintu šviežiu čili, tarkuota citrinos žievele ir sultimis bei grūstais žaliais ir rožiniais pipirais (man jie kvapniausi, bet galima ir juodus naudoti), galima įspausti dar česnako, kas mėgsta). Dar ant šiltų juostelių dedu po arb. š. įdaro ir susuku. Užkandis tinka prie grilyje keptos mėsos, prie vyno. Gali būti atskiru patiekalu, pvz. vakarienei. Skanaus  mirksiukas.gif
3. Jie skaniausi min. porą savaičių po surinkimo- saldoki, su ryškiu riešutų skoniu. Labai sunku lupti, tad vaikams kepu puseles (išilgai perpjovus, be sėklų), į vidų įdėjus sviesto gabaliuką, pabarsčius ruduoju cukrumi bei jų mėgstamais prieskoniais (tinka cinamonas, imbieras, anyžiai, kardamonas, muskato riešutas) arba valgome žalius kaip užkandį (supjaustytą plonom riekutėm su odele, valgom kaip arbūzą ar melioną, paliekant tamsiai žalią odelę).
Puikus vaizdas  thumbup.gif Pirmasis jau tamsėja.


1. Taip, buvo pratinami prie saulės, tikrai nenudegė. Šalnų tikrai negavo, o dėl drėgmės -nepamenu.... Ačiū už info dėl tręšimo.

2. 4u.gif Dar keksiukų receptuko norėčiau... ax.gif

3. O reikia laukti rudens, ar jau dabar paragauti galima.. Yra keletas tamsiai žalių.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 12 rugpjūčio 2013 - 10:13