Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(yerena @ 2013 08 12, 11:04)
matuke, Muscade de Provence iš karto būna žalsvi rievėti kamuoliukai, panašūs į Table Kin Acorn, tik apvalūs. O pastarasis užaugęs kartais telpa, o kartais ir netelpa į delną (jei krūmai gerai išmaitina užuomazgas, jos sveria  iki 1 kg)
Beje, gausus bei įvairus derlius nusimato  thumbup.gif

Yerena, didelistau aciu 4u.gif ne s be tavo nuosirdziu pasakojimu, patarimu bei sugebejimo taip skaniai aprasyti ivairias veisles , nebuciau ipuolusi i dar viena aistringa hobi biggrin.gif
Esu absoliuti tavo pasekeja ax.gif
Auginu tikrai daug rusiu, nes norisi isbandyti, atsirinkti, pamatyti viska savom akim . Nesu as moliugu gurmane, bet gal su nauju derlium atrasiu ir as begale gomuri kutenanciu receptu tongue.gif
Yerena, jei Muscate deProvence tik dabar zmegztu, ar dar spetu subrandinti ? Ar imanoma juos atskirti pagal lapus?
Atsakyti
rytorasa, nerinkite dabar, jie dar bręsta. Rudeniop, prieš šalnas visos kartu nuimsime derlių, o dar po kelių savaičių sandėliavimo- dalinsimės įspūdžiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 08 12, 11:19)
rytorasa, nerinkite dabar, jie dar bręsta. Rudeniop, prieš šalnas visos kartu nuimsime derlių, o dar po kelių savaičių sandėliavimo- dalinsimės įspūdžiais  biggrin.gif


oi, jau galandau peilį... topsecret.gif biggrin.gif Žinau, kad moliūgas rudens daržovė, nu, bet galvoju - o gal jau galima... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 12 rugpjūčio 2013 - 10:28
QUOTE(matuke @ 2013 08 12, 10:52)

Lerikyte, prasysiu seklu is to tavo didziojo skaniojo egzemplioriaus  ax.gif

butinai smile.gif

pernai irgi kazkam daviau cia is sm, idomu kaip sekesi auginti? kaip ir nematau cia tu merginu g.gif
Atsakyti
rytorasa, receptą įdesiu vakare, nes tikslių proporcijų dabar nepamenu 4u.gif
QUOTE(matuke @ 2013 08 12, 11:14)
Yerena, didelistau aciu  4u.gif  ne s be tavo nuosirdziu pasakojimu, patarimu bei  sugebejimo  taip skaniai aprasyti ivairias veisles , nebuciau ipuolusi i dar viena aistringa hobi  biggrin.gif
Yerena,  jei Muscate deProvence tik dabar zmegztu, ar dar spetu subrandinti ?  Ar imanoma juos atskirti pagal lapus?

matuke, kad nėr už ką blush2.gif aš tik išsakau savo nuomonę bei pasidalinu sava patirtimi. Dėl subrandinimo abejoju, nes mano lauke jie jau užaugę žali kamuoliai yra, gal spės, jei palankus bus rugsėjis... O muskatinius nuo kitų lengva atskirti- būdingas bruožas- baltai taškuoti, miltuoti, tamsesnės žalios spalvos lapai bei žiedai, turintys dar papildomų žalių ilgesnių ir platesnių "spygliukų". Nerandu nuotraukos, nufotkinsiu savo ir parodysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ateinu pasiguosti dėl savo kvailos galvos doh.gif
Auginu 3 moliūgų Amazonka daigus. Kerojo, augo ir bujojo, žydėjo ir mezgė.
Kadangi ant pakelio buvo parašyta BIG, tai sumąsčiau, kad reikia palikti daigui 2-3 vaisius. Nušniojau: vienam palikau 5 moliūgėlius, kitam - 3, o trečiam - tik varganus 2. Dabar paskaičiau internete, kad Amazonkos vaisiai nedideli blink.gif Per skubotumą, vadinasi, dalį derliaus sunaikinau doh.gif Nes likę vaisiai tai tikrai nesparčiai didėja, nebus gigantai tikrai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 08 12, 11:34)
Ateinu pasiguosti dėl savo kvailos galvos  doh.gif
Kadangi ant pakelio buvo parašyta BIG, tai sumąsčiau, kad reikia palikti daigui 2-3 vaisius...

Iš dalies čia ne Jūsų klaida, o beraščių sėklų firmų darbuotojų (tų, kurie "kuria" daržovių aprašymus). VISADA pasitikrinkite info internete, jei skaitote keliom kalbom- skaitykite viską, lyginkite rezultatus bei duomenis ir darykitės savo išvadas. Mąstykite savo galva mirksiukas.gif
Amazonka krūminis augalas, drąsiai 6 iki 2 kg galintis užauginti moliūgus.
Atsakyti
rytorasa, radau receptą pašte (perkelsiu jį į atatinkamą temą).

Moliūgų keksiukai (12 vnt)

140 g sviesto
2,5 stiklinės miltų*
2,5 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. tarkuoto muskato riešuto
1/2 a.š. meduolių prieskonių (gal parduotuvėse yra gatavų, bet aš gaminu savo, be jokių miltų, cukraus ir velniai dar žino kokių nereikalingų priedų)
1/3 stiklinės kefyro
1 ir 1/4 stiklinės moliūgų tyrės (pirktinės arba namuose gamintos)
3/4 stiklinės rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai

* stiklinė- 250 ml

Sausus produktus (miltus, miltelius, sodą, prieskonius) sumaišyti viename dubenyje. Kitame sumaišyti tarpusavy tyrę su kefyru. Atskirai išplakti sviestą su cukrumi iki purumo. Įmušti po vieną kiaušinį, vis plakant mikseriu. Maišant šaukštu pakaitomis dėti sausus ir drėgnus produktus.
Paruošti formą- išdėlioti popierinius keksiukų krepšelius, pripildyti tešlos. Viršų apibarstyti cinamoniniu cukrumi (4 š. demerara cukraus ir 1 a. š. cinamono).
Kepti 25-30 min 180 C laipsnių orkaitėje arba iki tol, kol pagaliukas (naudoju spaghetti makaroną) bus sausas.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 08 12, 12:00)
rytorasa, radau receptą pašte (perkelsiu jį į atatinkamą temą).


o kaip moliūgų tyrę ruošiat?
Atsakyti
nukoviau Sugar baby. Didžiausias iš atstovų 3,600 kg. Manau kaip sugar baby tai tikrai nemažas, ne visiškai pilnai prinokęs, bet skonis tai pasaka, saldus saldus, žievė plona, sėklos mažos, jų mažai. Et kaip gaila,kad tos rūšys tarpusavyje taip kryžminasi taip norėčiau visokius augint unsure.gif nebent šiemet tiek prisirinkt sėklų,kad keliems metams užtektų g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 12, 12:05)
o kaip moliūgų tyrę ruošiat?

QUOTE(yerena @ 2012 04 27, 13:38)
* 1 būdas. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, įpilti vandens, kad apsemtų iki pusės. Virti ~10 min. Nukošti vandenį ir palaikyti gabaliukus ant sietelio, kad nuvarvėtų likęs vanduo. Kubelius sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės- tyrės.
*2 būdas. Moliūgą supjaustyti gabalais (pusmėnulio formos), sėklas išimti, bet nelupti. Sudėti tankiai ant skardos ir kepti orkaitėje ~1 val (viskas priklauso nuo moliūgo rūšies ir nuo riekių storio), kol moliūgas bus minkštas. Atvėsintoms riekelėms nulupti odelę, o minkštimą sutrinti iki vientisos masės.

Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 08 12, 11:23)
nukoviau Sugar baby. Didžiausias iš atstovų 3,600 kg. Manau kaip sugar baby tai tikrai nemažas, ne visiškai pilnai prinokęs, bet skonis tai pasaka, saldus saldus, žievė plona, sėklos mažos, jų mažai. Et kaip gaila,kad tos rūšys tarpusavyje taip kryžminasi taip norėčiau visokius augint  unsure.gif nebent šiemet tiek prisirinkt sėklų,kad keliems metams užtektų  g.gif


man tai Sniegiai buvo skanesni už beibius. Turbūt šiemet vasara karštesnė, užtat jie saldesni smile.gif
Atsakyti