Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(saintlina @ 2013 07 12, 21:42)
buvo jau tie žurnalistai pas a.a. Nedzvecką, rašė ne kartą. Aš po tokio straipsnio ir užsikabliavau, ir ieškoti selekcininko pradėjau.
O ir SM daug kas lankosi, skaito, ir mano arbūzų karutis jau Delfyje pabuvojo - taip kad nemažai jau žino, kad LT puikiai arbūzai gali užaugt  smile.gif Tik noro ir tikėjimo reikia.

Tikiu smile.gif Tik as kaip " naujai iskepta "ukininke" pries tai visiskai nesidomejau ne tik kad arbuzais, bet ir elementariausiom darzovem, o tokiu tikiu yra dar ir cia musu tarpe, todel man cia dyyyydelis atradimas thumbup.gif
Anksti dar apie tai, bet prasysiu keliu seklyciu blush2.gif
Atsakyti
pasiėmiau fotiką tai dabar pyškinsiu savo arbūzus, moliūgus ir po savatgalio dėsiu reportažus lotuliukas.gif
Atsakyti
Turiu jau viena futbolo kamuolio dydzio, bet man rodos dar auga g.gif unsure.gif dabar klausimas- o kaip nepraziopsot kada jis sunokes? kiek laiko jis noksta nuo tada, kai pasiekia maximalu dydi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 13 liepos 2013 - 09:02
QUOTE(vobla @ 2013 07 13, 09:02)
Turiu jau viena futbolo kamuolio dydzio, bet man rodos dar auga g.gif unsure.gif  dabar klausimas- o kaip nepraziopsot kada jis sunokes? kiek laiko jis noksta nuo  tada, kai pasiekia maximalu dydi?

dar kokias pora savaiciu tai tikrai turetu nokti, jei ne ilgiau. Sunokusius keliais budais atpazint galima - ta vieta, ant kurios arbuzas ant zemes guli, turi tapt geltona. Kotukas pradeda dziuti (nors kartais man kotukas kai apdziudavo arbuzas jau pernokdavo). Ir pagrinde orientuojuosi pagal garsa. Pabeldi i arbuza - garsas toks duslesnis sunokusio arbuzo. Tai eidavau ir baladodavau i visus, kol krumplius paskausdavo biggrin.gif Nes kol isicinkini ta garsa uzciuopt.. beldi i ta, kur mano nuomone sunokes, tada i aplinkinius, kurie tiksliai dar zali turi but, tada vis bandai atsekt garso skirtuma.. labai idomus vaizdas is sono biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 07 13, 12:19)
dar kokias pora savaiciu tai tikrai turetu nokti, jei ne ilgiau. Sunokusius keliais budais atpazint galima - ta vieta, ant kurios arbuzas ant zemes guli, turi tapt geltona. Kotukas pradeda dziuti (nors kartais man kotukas kai apdziudavo arbuzas jau pernokdavo). Ir pagrinde orientuojuosi pagal garsa. Pabeldi i arbuza - garsas toks duslesnis sunokusio arbuzo. Tai eidavau ir baladodavau i visus, kol krumplius paskausdavo  biggrin.gif  Nes kol isicinkini ta garsa uzciuopt.. beldi i ta, kur mano nuomone sunokes, tada i aplinkinius, kurie tiksliai dar zali turi but, tada vis bandai atsekt garso skirtuma.. labai idomus vaizdas is sono  biggrin.gif

pas mane jis siltnamyje auga, tai kaba''hamake''. ir apskritai toks pirmunas, nes kiti tik kriauses didumo- nelabai turesiu sukuom palygint. ale jau radom primegsta daugybe blink.gif , aciudiev kai kurie ir ant zemes, nes man lankai siltnamio sulinktu, jei visus kabinti unsure.gif bet vis tiek visi likusieji krauses formos ir dydzio, tik tas pirmas apvalus kaip kamuolys. ir man rodos, kad sekantys mazuciukai( agrasto didumo) jau mezgas apvalus. gal visgi tuo metu kazkas su temperatura netiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 13, 12:37)
pas mane jis siltnamyje auga, tai kaba''hamake''. ir apskritai toks pirmunas, nes kiti tik kriauses didumo- nelabai turesiu sukuom palygint. ale jau radom primegsta daugybe blink.gif , aciudiev kai kurie ir ant zemes, nes man lankai siltnamio sulinktu, jei visus kabinti unsure.gif  bet vis tiek visi likusieji krauses formos ir dydzio, tik tas pirmas apvalus kaip kamuolys. ir man rodos, kad sekantys mazuciukai( agrasto didumo) jau mezgas apvalus. gal visgi tuo metu kazkas su temperatura netiko g.gif

Tikriausiai jis pirmas ant stiebo, todėl toks didelis, nes jam visas maitinimas tenka. Jei nuskintumėt jį, pradėtų augti kiti. Sakykit, o po kiek ant stiebo vaisių paliekat? Ir dar... gal kas auginate MIRANDA ? Kaip sekasi? Pas mane numetė visas užuomazgas, kiti greta auga gražūs.
Atsakyti
pas mano mamką tik 3 arbūzų daigeliai, bet jau derliaus matosi, kad šiek tiek bus 4u.gif

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

ir mano hubartas....... šiaip tai jis jau didelis. Neįsivaizduoju kokio dydžio jis turi būti ax.gif

user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avijacija: 13 liepos 2013 - 16:31
sveikutes,
sakykit ko galetu trukti mano arbuziukam. jie kazko nupuna man. tik 1 arbuzas paugejo iki obuoliuko dydzio o kiti stovi mazesni, kaip agrastai ir nebeauga.
ir ar jie gali augti pavieniui? nes viena arbuzo daiga pasodinau atokiau nuo kitu 2 tai neuzmezge nei vieno arbuziuko.

Papildyta:
sveikutes,
sakykit ko galetu trukti mano arbuziukam. jie kazko nupuna man. tik 1 arbuzas paugejo iki sarato dydzio o kiti stovi mazesni, nebeauga.
ir ar jie gali augti pavieniui? nes viena arbuzo daiga pasodinau atokiau nuo kitu 2 tai neuzmezge nei vieno arbuziuko.

Atsakyti
as irgi krumplius nusidauzau,kol isrenku ka suvalgyt biggrin.gif
Atsakyti
Avijacija, moliugams dar ne LAIKAS, JIE JUK RUDENIUI, JIE NERA GIGANTAI, TURIU OMENY huBarta.
Atsakyti
O, stebuklas, mergaites!!!! Visi ne hibridiniu melionu krumai dave melionus, kai kurie jau kriauses dydzio, kai kurie tik uzsimezge. Galimai tai mano ranku darbas, nes ana savaite pries isvaziavima pravariau su teptuku visus krumus, bandydama apdulkiti smile.gif Klausimas patirusioms su melionais, ar yra sansu kad isaugs ir sunoks, juk uzsimezge tik dabar, kai kai kurios panos jau plytos dydzio augina...? Hibridiniai vangiai zydi, apie jokius melionus snekos nera. Puse hibridiniu (EmirH) auginau ant palanges puse siltamyje, tie kurie siltnamyje auginami buvo ir persodinti i atvira dirva atrodo nerealiai gerai, bet net nezydi biggrin.gif

Arbuzai isprotejo. Ant vieno krumo suskaiciavau 19 puse obuolio dydzio arbuziuku, na cia anomalija kazkokia, savaime aisku neuzaugs, bet idomybes deleje palikau. Tie arbuzai kurie uzsimezge pries menesi taip ir liko obuolio dydzio, tie kurie uzsimezga dabar auga kaip ant mieliu, t.y. penktadieni tik zydejo, sian vakare buvo jau nedideles kriauses dydzio.
Dar supratau kad zeme musu "Š", nes potencialas arbuzu labai geras, o vaisiai nedieli gaunasi, maximum 2 kg dydzio, kaip praeitais metais. Na 7kg arbuzo tikrai neuzauginsiu. Gal siemet ir 2kg dydzio neuzauginsiu, nes visi jie kol kas primena nedideli kamuoliuka.

Dar labai aktualus klausimas patirusioms: puse arbuzu auga gilioje zoleje, as nespeju raveti piktzoles, nes sode bunu labai retai ar yra sansu kad isaugs tie arbuziukai? As kazkokiame tai filmuke, youtube maciau kad latviai augina apskritai pievoje tarp zoles...Na as cia save raminu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dajan: 14 liepos 2013 - 22:36
uzaugs, as pernai auginau piktzolyne. O siemet raviu, raviu biggrin.gif
Atsakyti