Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(Lerikyte @ 2013 07 26, 12:32)
hmm tai kad atitrukti tai reiskia isitempes turejo but  g.gif

Pora dienu labai vejuota buvo, gal sakau ji nupurte g.gif nes siltnamis kone skraide unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 07 26, 09:44)
ne viskas gerai, virkščios, tik bendrai krūmu pavadinau  biggrin.gif  bet tikrai ten kažkas ne taip. Seniausiai visi moliūgai didžiuliai o ant šitų krūmų mačiau tik po vieną nediduką neseniai užmegztą.

mano Delicata irgi tik dabar megzti pradėjo. .. mirksiukas.gif
Atsakyti
Susinervijau šiandie. Sode visą eilutę meksikinių žydrūnų žydinčių kažkas gražiai nusikasė ir net duobutes išlygino. Blin, o už jų arbūziokai.
Krapštau galvą, gal kokiais varnalėšų lapais užmaskuot jau paaugusius arbūzus. Kol maži ir nedryžuoti, gal neatpažins vietiniai alkašai.
Rudeninis oras maniškiam dar nepakenkė, nieks nenupuvo, nenugelto auga jau užsimezgę, iš kokių 20 krūmų penki yra, tiesa nedicki dar.
Atsakyti
user posted image mano lobis[QUOTE] 4u.gif
Papildyta:
user posted image .po fotosesijos liko viena,antra gardiem pietum biggrin.gif
Atsakyti
verysad.gif mano cukinijos susirgo miltlige , ir moliūgų pora panašu , kad sirgs jąja... verysad.gif doh.gif kaip gelbėt , patarkit verysad.gif
Atsakyti
diuni, raukite su šaknimis cukinijas, kad liga neplįstų po sklypą. Pašalinkite pažeistus lapus ant moliūgų krūmų (jei tai ne muskatinės veislės) ir stebėkite padėtį- jei tęsis- reiks naikinti augalus ir nešti kuo toliau nuo daržo, nepaliekant augalo jokių likučių- lapų liekanų bei stiebų.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 07 27, 22:17)
diuni, raukite su šaknimis cukinijas, kad liga neplįstų po sklypą. Pašalinkite pažeistus lapus ant moliūgų krūmų (jei tai ne muskatinės veislės) ir stebėkite padėtį- jei tęsis- reiks naikinti augalus ir nešti kuo toliau nuo daržo, nepaliekant augalo jokių likučių- lapų liekanų bei stiebų.

4u.gif unsure.gif
ta prasme liga gali peržiemoti ir vėl pulti augalus...ot nelaimė , niekada tokios nebuvo dar doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 07 27, 19:51)
verysad.gif mano cukinijos susirgo miltlige , ir moliūgų pora panašu , kad sirgs jąja... verysad.gif  doh.gif kaip gelbėt , patarkit verysad.gif

mano cukinijas jau pries savaite miltlige nukirto. tai isskyniau visu pazeistus lapus, isveziau juos toli toli ir negryztamai, pacius augalus nupurskiau su muilu ir soda. kol kas lyg sustojo, bet tai ir oras pasitaise- nebelyja. gal nebeplis daugiau...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 28, 13:36)
mano cukinijas jau pries savaite  miltlige nukirto. tai isskyniau visu pazeistus lapus, isveziau juos toli toli ir negryztamai, pacius augalus nupurskiau su muilu ir soda. kol kas lyg sustojo, bet tai ir oras pasitaise- nebelyja. gal nebeplis daugiau...

O kokiu santykiu reikia maisyti muila, soda? Muilas tiktu ukiskas Ringuvos? Apskritai toks derinys tinka gal ir augalams, pvz rododendrams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bimbaM: 28 liepos 2013 - 16:18
QUOTE(diuni @ 2013 07 27, 22:49)
4u.gif  unsure.gif
ta prasme liga gali peržiemoti ir vėl pulti augalus...ot nelaimė , niekada tokios nebuvo dar doh.gif  verysad.gif

Gali, gresia ne tik moliūgams, bet ir agurkams, cukinijoms/aguročiams/patisonams bei melionams verysad.gif Dėl arbūzų nežinau, neauginu.
Atsakyti
Deivukai, o antroj nuotraukoj cukinijos ar moliugai? As siandien toki moliuga parsiveziau kr nebesusigaudau kas per rusiis.
Vel siemet likau be cukiniju, nes Kurzemes pakuotes zalsvos odeles cukinijos pavirto patisonais doh.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 28 liepos 2013 - 23:50
Prinoko pirmieji melioniukai, tie blondinai. O jau kvapas, tik įėjus į šiltnamį supratau, kad jau wub.gif Nedidukai, kai kurie tik stambaus obuolio dydžio, bet odelė plonytė ir labai saldūs ir sultingi.
Atsakyti