Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

QUOTE(ramiai @ 2013 08 18, 11:27)
Nors "ne į temą", bet nesodinčiau česnakų iš parduotuvės. Gal iš Vietnamo, gal iš Kinijos atvežti, gal  apdoroti kažkuo, kad nenorėtų sudygti. Pas bobutes turguje, manau, tinkamesni.

Tarsi naujiena turginių bobulių pomėgis savo naktinių puodų turiniu palaistyti doh.gif . Sodinau kinų, italų - česnakai kaip česnakai. Beje, žieminius česnakus galima įsigyti ir sodo, daržo parduotuvėse. Tačiau, ar nebus apdoroti 'chemija', nius nėra garantijų, nėra cool.gif
Atsakyti
Mopsyte, grazus moliugeliai wink.gif
Mano muskatiniai tai vienas kaip tavo vidutinis ir daug tokiu mazu smile.gif virkscias apskabiau, mazu dar paaugs kazkiek, savaitei prognozes labai.neblogos. Parsiveziau grazuoli Lunga di.Napoli, 11,8kg per klaida isroviau kruma, tai su geru gabalu vorkscios parsiveziau dziovinti. Gaila biski, nes skura dar visai minksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 16, 09:28)
Mergaitės o kaip ruošiat arbūzų sėklas? jas perplaunat prieš džiovinant? aš šį kartą neploviau tiesiog padėjau kad išdžiūtų paskui dar tarp rankų patryniau tą plėvelę nuėmiau.

aš perplaunu, tada rankšluostėliu kiekvieną sėkliukę patrinu, kad plėvelė nusiimtų, o tada jau palieku džiūti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2013 08 15, 12:38)
sniegiu rekordas - 6,700 kg  bigsmile.gif

Super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Sunokęs buvo?
Pas mane dabar irgi jau tikrai didelių yra, bet jų kol kas neskinu, nokinu vis.
Mažesnių jau kelis pataikiau sunokusius (virš penkių kg), niam niam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 18, 22:37)
aš perplaunu, tada rankšluostėliu kiekvieną sėkliukę patrinu, kad plėvelė nusiimtų, o tada jau palieku džiūti  smile.gif
Papildyta:
Super  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Sunokęs buvo?
Pas mane dabar irgi jau tikrai didelių yra, bet jų kol kas neskinu, nokinu vis.
Mažesnių jau kelis pataikiau sunokusius (virš penkių kg), niam niam  wub.gif

toks apy apy. bet galiu pasakyti,kad man jie asmeniskai nevisiskai pilnai sunoke yra skanesni, nei labai labai sunoke
Atsakyti
vienas nedidukas sniegis labai pernokęs buvo, beveik sausas unsure.gif
dar du pats tas, nors vienoj pusėj sėkliukės baltos buvo, tačiau tiek sulčių, net barzda varvėjo wub.gif

klausimas: sėkliukes pasilikt tik tamsiai rudas, ar ir iš tų šviesesnių kas doro išeitų g.gif
Atsakyti
aš pasilieku tik tamsias.
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2013 08 19, 07:12)
toks apy apy. bet galiu pasakyti,kad man jie asmeniskai nevisiskai pilnai sunoke yra skanesni, nei labai labai sunoke

ne, pernokę jau tikrai neskanūs.. bet bent jau raudonas turi būti rolleyes.gif Aš iki šiol vis vos vos rausvus parsinešdavau, bet paskutinėm dienom jau kelis raudonus visgi nutaikiau surast. Beje, pasirodo, auga ir durpėj - buvau eksperimentui pasodinus.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2013 08 19, 07:57)
klausimas: sėkliukes pasilikt tik tamsiai rudas, ar ir iš tų šviesesnių kas doro išeitų g.gif

Kai prieš porą metų sėkliukes davė arbūzų selekcininkas p.Konstantinas, buvo ir šviesesnių ir tamsių. Todėl manau , kad ir šviesesnės gali dygti. Kad įsitikinti surinkau ir šviesesnių iš vieno arbūzo ir po padžiovinimo pasėjau 3 sėklytes. Patikrinsiu.
Saintlina rašo, kad Mažesnių jau kelis pataikiau sunokusius (virš penkių kg), niam niam . Man tai ne mažesni, nes pats didžiausias buvo 3980 g . Na beveik 4 kg. Kiti tikrai mažesni. Apie 3 kg pagrinde. Kame reikalas įdomu. Gal per tankiai buvo pasodinta, o gal per mažai prižiūrėta, nes po pasodinimo nieko jiems nedariau nei tręšiau , nei laisčiau po to kai prigijo.
Atsakyti
Tikiuosi ne per anksti nuroviau vakar vieną sniegių... ant palangės dabar deginas jis smile.gif norėjau pasvert, tai velnias, 7 kg buvo svarstyklėm per mažai.......... Tai jaučiu minimum 7,5 sveria jis......... vos užtysiau aš jį į namus doh.gif
Atsakyti
Nu jus merginos pavarot su savo "mazais " sniegiais bigsmile.gif
Mano derlius tikrai menkas, 3 arbuziokai iki 15cm diamtero, beto vienas jau skambejo dusliau, tai rizikuoju nusiskinti pernokusi, es nekilo ranka jo skint doh.gif
Klaidas zinau pati, dasibrove i ju lysve moliugai ir visai juos nustelbe cool.gif

QUOTE(jurginėlis @ 2013 08 19, 08:57)
vienas nedidukas sniegis labai pernokęs buvo, beveik sausas unsure.gif
dar du pats tas, nors vienoj pusėj sėkliukės baltos buvo, tačiau tiek sulčių, net barzda varvėjo wub.gif

Logiskai mastant is pernokusio arbuzo seklos turetu buti gerai subrendusios g.gif
Atsakyti
iliustruoju smile.gif 5,8 kg.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 19 rugpjūčio 2013 - 14:11
oi santlina tu begėde, žmonės darbe sėdi, o tu čia tokius vaizdus dedi biggrin.gif turiu tik džiovintų abrikosų, tai išsitraukiau susinervinus lotuliukas.gif
bet užtai šiandien skersiu savąjį gigantą. Dalimis reiks svert jį ar ką, svarstyklių tokių neturiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 19, 14:02)
oi santlina tu begėde, žmonės darbe sėdi, o tu čia tokius vaizdus dedi  biggrin.gif

darbe ir negalima tokių valgyt, tik namie, kur WC netoli biggrin.gif Inkstų valymo sezonas prasidėjo biggrin.gif
Atsakyti