Sian vis tik nusipirkau, neatsilaikius nukainuotu leliju, manau nesiu i darza, kai atsils, koki ketvirtadieni. Tikiuosi kas nors iseis ir kitamet jau zydes.
Pas mane peržiemojo neblogai, praradau 1 OT ir 3 vamzdžiažiedes lelijas. OT peržiemojo gerai, o net nebuvo dengtos
Miškinės ir kai kurios azijinės jau nemažos, bet dabar šalčių "neišsigando"

Mano OT garantuotai iššalo,pakapscius tikėjaus rasti nors keletą sveikesnių svogūnelio skiltelių,buciau iš jų isišaknijusi (šitai jau isbandyta labai gerai šaknijasi ir leidžia iš vienos skiltelės daug mažų svogūnelių),taciau radau tik dvokiancia košę.Na,nera ko norėt lelijos augo pacioje šalciausioje Lt dalyje,jau kitasyk žinosiu,besniegę žiemą būtina dengti.
Jediara.gerai kad iš šitiek lelijų nedaug nuostolio turite.O kokios tos buvo vamzdinės,populiarios ar kitokiais vardais?
Pamenu leliumai turėjo vamzdinių, berods latviškų .Butų idomu sužinoti kurios iš vamzdinių yra atsparios.Norėciau isigyti atsparių vamzdinių.Pasidalinkite savo žiniomis leliumai ir jediara,ir kitos forumietės
Jediara.gerai kad iš šitiek lelijų nedaug nuostolio turite.O kokios tos buvo vamzdinės,populiarios ar kitokiais vardais?
Pamenu leliumai turėjo vamzdinių, berods latviškų .Butų idomu sužinoti kurios iš vamzdinių yra atsparios.Norėciau isigyti atsparių vamzdinių.Pasidalinkite savo žiniomis leliumai ir jediara,ir kitos forumietės
Pas mane geriausiai augo rūšinė L. regale bei šios latviškos: "Zemgales Zelts", "White tetraploid trumpet", "Meness Upe", įsigytos iš http://www.lilijas.info

maniškių irgi bus daug žiedų,labai laukiu

o aš iš karto su klausimų

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 12, 12:37)

maniškių irgi bus daug žiedų,labai laukiu

o aš iš karto su klausimų

Geriausiai sodinti rugpjūčio mėn pabaigoje ar rugsėjo mėn., bet.... kai laiko pritrūksta, tai kartais persodinu žydinčias ar net lapkričio mėn.

o mano lelijų šiemet nemažai žiedų pašąlo, gaila
Sveikos,pasisodinau gelyne pora NETTY'S PRIDE ir jau pumpurus sukrovusios,nesulaukiu kada isleis zieda
Ir pora CRIMSON PIXIE i vazonus atskirai,viena graziai auga,dar be pumpuru,o kita buvo iskilus apie kelis cm ir ziuriu suglebe parudave,kazka pridirbau,paemiau ta susmukeli ir nereikejo ne timptelt,issitrauke,o svogunas liko,ar man ataugs jinai?ar jau chana...ka daryt su tuo svogunu?

Ir pora CRIMSON PIXIE i vazonus atskirai,viena graziai auga,dar be pumpuru,o kita buvo iskilus apie kelis cm ir ziuriu suglebe parudave,kazka pridirbau,paemiau ta susmukeli ir nereikejo ne timptelt,issitrauke,o svogunas liko,ar man ataugs jinai?ar jau chana...ka daryt su tuo svogunu?

QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2014 06 12, 22:21)

Tikriausiai puvinys prasidėjo. Išraukite svogūną ir apžiūrėkite, reikėtų pamirkyti fungicido tirpale. Tačiau nors ir sveikas svogūnas, antro stiebo šiemet neišaugins

Papildyta:
QUOTE(voveriukstis @ 2014 06 12, 21:37)
o mano lelijų šiemet nemažai žiedų pašąlo, gaila
Aš taip pat keletą vamzdžiažiedžių praradau

QUOTE(jediara @ 2014 06 12, 11:40)

Geriausiai sodinti rugpjūčio mėn pabaigoje ar rugsėjo mėn., bet.... kai laiko pritrūksta, tai kartais persodinu žydinčias ar net lapkričio mėn.