Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos VII tema

QUOTE(lialkaa @ 2013 07 09, 11:35)
Sveikos merginos  4u.gif
nusipirkom kaimo sodyba, ten daug leliju pasodintu yra, bet nei viena nezydi, net pumpuru nera... doh.gif  senieji seimininkai, jau senai buvo uzsuke ir nelabai kam ten jas priziuret buvo...
gal man jas bandyt persodinti? ar raut ir naujas sodint? g.gif

manau, iškaskit kai pradės džiūti lapai ir pažiūrėkit - gal reikia išdalinti, jei per tankiai suaugo, ar gal seniai auga vienoj vietoj, gal per giliai pasodintos ar vieta netinka....
Aš kone 10 metų vargau su senovinėm baltom lelijom, vis jom kažkas nepatiko... o šiemet pagaliau susikalbėjom biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image
užpernai buvo persodintos į šviesią vietą, pagerintą dirvą, bet pernai dar tik vieną žiedelį išstenėjo... gal kad lietinga buvo vasara - nupuvo žiedai. o gal laiko reikėjo dar sustiprėt... šiemet užtat kad dėjo blink.gif kvepia ne tik visas sodas, bet ir kambariai, nes netoli įėjimo auga....
Taip kad neskubėkit išmest - pabandykit persodint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 07 09, 17:42)

Aš kone 10 metų vargau su senovinėm baltom lelijom,

Man labiau į Regale panašu
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 07 08, 20:35)
"Šimtažiedė"  ax.gif

skaičiavai kiek šiemet žiedų? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2013 07 09, 11:23)
wub.gif
jediara,o žiedų gausa  wub.gif

nuo ko priklauso spalvos intensyvumas  g.gif pražydo lolypop,bet tokia nublukusi  g.gif trašomis liejau,bet kažko matyt trūksta  g.gif

Ačiū 4u.gif Ir pas mane Lollypop pražydo ryškiais žiedais, bet vėliau tiesiog "nubluko". Kažkaip nelabai net dėmesį kreipiau - ryški saulė, tai ir šviesėja rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2013 07 09, 20:06)
skaičiavai kiek šiemet žiedų? bigsmile.gif

Šiemet neskaičiavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 07 09, 17:42)
manau, iškaskit kai pradės džiūti lapai ir pažiūrėkit - gal reikia išdalinti, jei per tankiai suaugo, ar gal seniai auga vienoj vietoj, gal per giliai pasodintos ar vieta netinka....
Aš kone 10 metų vargau su senovinėm baltom lelijom, vis jom kažkas nepatiko... o šiemet pagaliau susikalbėjom  biggrin.gif
užpernai buvo persodintos į šviesią vietą, pagerintą dirvą, bet pernai dar tik vieną žiedelį išstenėjo... gal kad lietinga buvo vasara - nupuvo žiedai. o gal laiko reikėjo dar sustiprėt... šiemet užtat kad dėjo  blink.gif  kvepia ne tik visas sodas, bet ir kambariai, nes netoli įėjimo auga....
Taip kad neskubėkit išmest - pabandykit persodint  4u.gif

jūsiškės matau tikrai laisvai auga.. mano tai grynai viena šalia kitos... bandysim keisti vietą ir išskirstyti. labai įdomu kokiom spalvom žydės wub.gif
dar klausimas 4u.gif kurioj vietoj jas geriau sodinti? mes laistyti tik savaitgaliais galėsim, bijau, kad neišdžiūtų.. vakarinėj pusėj tikriausiai tiktų? o dalinam pavėsį? visą dieną saulė būtų negerai?

atsiprašau už tiek klausimų doh.gif blush2.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 09 liepos 2013 - 19:35
jediara,kaip sekasi auginti himalajų leliją?ar nebeužsisakėte iš lenkų?
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 09 liepos 2013 - 19:38
Esu skirtingas lelijas susodinus viena šalia kitos gana arti. O dabar galvoju, ar jos neperims viena kitos savybių, nesupanašės? ax.gif Žinau, kad skirtingų veislių tulpes geriau nesodinti arti viena kitos, nes bežydėdamos apdulkina viena kitą ir perduoda taip savo savybes. Sodindama lelijas apie tai net nepagalvojau, žiūrėjau tik kad man būtų gražu blush2.gif . O kaip iš tikro? g.gif
user posted imageuser posted image - mano naujokės pirmas ir vienintelis žiedelis, kiti pumpurėliai nukrito taip ir neišsiskleidę verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo v.vileva: 09 liepos 2013 - 19:43
QUOTE(329 @ 2013 07 09, 21:35)
jediara,kaip sekasi auginti himalajų leliją?ar nebeužsisakėte iš lenkų?

Užsisakiau - pinigai į balą verysad.gif svogūnas buvo labai blogos kokybės ir supuvo verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(v.vileva @ 2013 07 09, 21:41)
Esu skirtingas lelijas susodinus viena šalia kitos gana arti. O dabar galvoju, ar jos neperims viena kitos savybių, nesupanašės? ax.gif  Žinau, kad skirtingų veislių tulpes geriau nesodinti arti viena kitos, nes bežydėdamos apdulkina viena kitą ir perduoda taip savo savybes. Sodindama lelijas apie tai net nepagalvojau, žiūrėjau tik kad man būtų gražu blush2.gif . O kaip iš tikro? g.gif

Auginu jau keletą metų taip - "nesupanašėjo" biggrin.gif , sėklų juk nesėjate rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 07 09, 20:47)
Užsisakiau - pinigai į balą verysad.gif svogūnas buvo labai blogos kokybės ir supuvo  verysad.gif

panaši padėtis ir pas mane gavosi su tais lenkais. Iš 6 išdygo tik 2. Supykus pradėjau rausti žeme ir atradau kitas 4 iš kuriu viena visiškai amen, kitos šiek tiek pažeistos puvinio. Tai nuvaliau, nuploviau ir gerai apvoliojau pelenais ir vėl pasodinau. Žodžiu žiūrėsiu kas gausis.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 07 08, 19:38)
"Juozapinė"  wub.gif

reik ir man tokios- juolab, kad namie turim Juozapą smile.gif
Bevažinėdama po mūsų gatvę baigiu apžlibti- kokia graži daugiažiedė ten žydi wub.gif 4 persikinės vienoje vietoje wub.gif , nors eik ir prašyk vieną parduot lotuliukas.gif
Atsakyti