Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(tany @ 2013 07 02, 12:35)

neiko gero tai tikrai...

tai vat ir aš įtariu bites, tskant. negaliu pasakyt kad plinta labai, kaip kad maro aprašyme rašo, bet lapų išskyniau tikrai nemažai, kojas nudepiliavau atsakančiai, net betaliuksam kliuvo. Vaisiai tai tik ant vieno augalo vat toki- su neryškiom rusvom dėmėm viršuje, visi kiti - padoriai žali. Bandysiu nagi tą augalą pašalinti, o pomikus ant palangės, tiksliau spintelės, bo palangių neturiu, palaikyt, matysim kas darysis- noks, pus, vys ar dar kas bus. Per kiek laiko turėtų apimt viską jei tai maras?
Atsakyti
Marmaledas, aha , tikrai kraupokai atrodo...o tai tik vienas toks pomikas...jeigu maras , tai šiandien būtų jau gal pusė šiltnamio tokių , nes jau gi vakar rašei , kad turi tokį g.gif jei tik vienas toks , reiktų jį sunaikinti...nes tiksliai čia jau liga , ne medžiagų trūkumas...
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 02, 13:45)
tai vat ir aš įtariu bites, tskant. negaliu pasakyt kad plinta labai, kaip kad maro aprašyme rašo, bet lapų išskyniau tikrai nemažai, kojas nudepiliavau atsakančiai, net betaliuksam kliuvo. Vaisiai tai tik ant vieno augalo vat toki- su neryškiom rusvom dėmėm viršuje, visi kiti - padoriai žali. Bandysiu nagi tą augalą pašalinti, o pomikus ant palangės, tiksliau spintelės, bo palangių neturiu, palaikyt, matysim kas darysis- noks, pus, vys ar dar kas bus. Per kiek laiko turėtų apimt viską jei tai maras?

ax.gif vienžo , pagooglink ir paskaityk teorijos apie marą...berods tris dienas po patekimo į šiltnamį jis atsiranda ant lapų , o tada valandų klausimas- priklauso nuo oro sąlygų ir jo agresyvumo- būna sporų eksplozija- išsprogimas , tuo metu užsikrečia visas šiltnamis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 liepos 2013 - 12:51
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 02, 12:45)

QUOTE(diuni @ 2013 07 02, 12:50)
Marmaledas, aha , tikrai kraupokai atrodo...o tai tik vienas toks pomikas...jeigu maras , tai šiandien būtų jau gal pusė šiltnamio tokių , nes jau gi vakar rašei , kad turi tokį g.gif jei tik vienas toks , reiktų jį sunaikinti...nes tiksliai čia jau liga , ne medžiagų trūkumas...
Papildyta:

ax.gif vienžo , pagooglink ir paskaityk teorijos apie marą...berods tris dienas po patekimo į šiltnamį jis atsiranda ant lapų , o tada valandų klausimas- priklauso nuo oro sąlygų ir jo agresyvumo- būna sporų eksplozija- išsprogimas , tuo metu užsikrečia visas šiltnamis...

nebutinai per diena puse siltnamio...aisku gal ir taip buna nezinau...bet man lauke maras taip greit neplito...per savaite kazkur isplito, per dvi suvalge viska...

rugpjucio 1d. po dipeliacijos primu serganciu lapu ir dideliu zaliu pomiku nuimimo
[attachmentid=229121]
rugpjucio 17d.
[attachmentid=229120]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 02 liepos 2013 - 13:01
QUOTE(tany @ 2013 07 02, 13:53)
nebutinai per diena puse siltnamio...aisku gal ir taip buna nezinau...bet man lauke maras taip greit neplito...per savaite kazkur isplito, per dvi suvalge viska...

g.gif pas mane šiltnamyje plito labai greitai ...kai pirmą pastebėjau prie durų, išroviau , ant rytdienos buvo dar ant dviejų pomikų...o paskui jau valandomis atsirasdavo naujų dėmėtų lapų...bet kai kurie pomikai , man rodos , liko nepaliesti, ypač kitam gale šiltnamio...bet per tą paniką , jau neužfiksavau nieko...
ir dar kaip skaityt tą išplitimą- jei vienas toks lapelis ant augalo atsirado , vadinasi augalas užkrėstas jau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 liepos 2013 - 13:01
QUOTE(Ex @ 2013 07 02, 11:27)
Aš irgi kartais pagalvoju apie dar vieną dalyką.. Kreipiuosi į incognito damas, tik neįsižeiskit..
Čia labai nemažai skaitančių, kurios niekad nepasisako, tačiau rudenį visada išdygsta kaip grybai po lietaus, ateina "pasižvejoti" veislių naujovių, rašo, prašo sėklų ir dingsta suvisam arba vėl tyliai "kabo" temoj iki kito karto. Rudenį vėl išlenda tiesiai į a/ž..

Sėklų tikrai negaila, rašykit, prašykit, auginkit, ragaukit į sveikatą 4u.gif  Bet truputį apmaudu, galėtumėt bent keletą žinučių parašyti temoj kaip sekasi auginti vieną ar kitą veislę, kas patiko-nepatiko. Dalyvaukit, nesėdėkit apipelijusios, visų nuomonės įdomios.

Aš irgi esu skaitovė. Tiesiog kai matai jūsų grožius(nors man tai kaip stebuklas atrodo), nelabai smagu prisipažinti, kad tau nieko neišeina blush2.gif
Va ką galiu pasakyti , akd bent jau pas mane snapai labai mažai pažastų augina ax.gif

QUOTE(matuke @ 2013 07 02, 11:49)
mazyyyyciai kruopyciai net neketina dideti , turbut taip ir nudzius nesubrende  unsure.gif  ne viena si klausima iskelem, bet turbut taip ir liks neaisku, ar tai del kazkokiu medziagu trukumo ar kazkas kitka, nes akivaizdu kad pas kitas graziau uzmegztos kekes g.gif:

Toks jausmas, kad vis apie mano šiltnamį rašot doh.gif
Atsakyti
tai dabar reiktų kaip- pareinu namo bijau.gif , apžiūriu, pašalinu tą su dėmėtais obuoliais, ir išstudijuoju lapus visų? o jei matau kad ten klesti tas blogis tai Ryte kiek žiūrėjau tai naujai per naktį nieko nebuvo atsiradę, o jau tie lapai toki tikrai ne dvi dienos, daugiau jau turėtų būti. Dabar tik išpjausčiau visus ką radau ir išvežiau toli toli. Kotukai kelių lapų tik pažeisti toki buvo iki šiol. Ui, mergai, bijosiu namo jau eit, turiu prisipažint verysad.gif cray.gif swoon.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 02 liepos 2013 - 13:08
siandien ant sokolandnij ir as radau rudu demiu, bet i mara man nepanasu, nors ir plemai, bet pelesio nebuvo, ir tokie pakankamai grazus tei plemai, tai pomikas dar gyvas biggrin.gif tik aisku lapus tuos pasalinau... tiesa ant to lapo kitoj pusej maciau dar ir zaliu gyviu ir dar kazkokiu, jau pamirsau ...norejau pafotkint, bet ne iki to buvo... nes tuo momentu purskaliojau Funres, 7 ryto, kol vaikas miegojo, tai demesis buvo ne fotkinime...
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 02, 14:06)
tai dabar reiktų kaip- pareinu namo:bijau2: , apžiūriu, pašalinu tą su dėmėtais obuoliais, ir išstudijuoju lapus visų? o jei matau kad ten klesti tas blogis tai  Ryte kiek žiūrėjau tai naujai per naktį nieko nebuvo atsiradę, o jau tie lapai toki tikrai ne dvi dienos, daugiau jau turėtų būti. Dabar tik išpjausčiau visus ką radau ir išvežiau toli toli. Kotukai kelių lapų tik pažeisti toki buvo iki šiol. Ui, mergai, bijosiu namo jau eit, turiu prisipažint  verysad.gif  cray.gif  swoon.gif

g.gif nu tai gal čia na maras...o šiaip tai teisingai- reik visus lapus apžiūrėt , išskinti pažeistus , tą išraut...nu ir purkšti reiktų...bet nežinom dabar nuo ko rolleyes.gif
Atsakyti
As turbut zliba, kelis sykius ziurejau i ta "maruota" pomidora, nieko neiziurejau. Man ten panasumas i nokstanti blush2.gif Lapai ir koteliai tai matosi
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 02, 13:12)
As turbut zliba, kelis sykius ziurejau i ta "maruota" pomidora, nieko neiziurejau. Man ten panasumas i nokstanti  blush2.gif Lapai ir koteliai tai matosi

as pomidore ir nemaciau nieko blogo
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 02, 13:23)
jau nepykit, kad po tokių gražių vaizdų įsiterpsiu su savo baisybėm, ale ....gggggreitoji pagalba help, kas čia? ko trūksta ar jau baisi bėda? kąąą daryyyyttttt????

manau, kad maras... doh.gif verysad.gif

QUOTE(tany @ 2013 07 02, 13:42)
taip

ačiū.. 4u.gif Keista, kad kiti pomidorai to nerodo, tik Tolstoj'ai... g.gif Dabar galvoju, ar visus kaliu vaišinti, ar tik tuos, kur ryškūs požymiai- t.y. tokia apdžiūvę lapeliai?
Atsakyti
mamkos, kas auginat dviem stiebais, sakykit, ar įprasta, kad ant to antro ne iš karto žiedinė kekė randasi. Lyg ir ne visoms veislėms, bet ypač aukštaūgių pomikų pirma antro stiebo kekė dar po 4-5 lapų susiformavo. Žemaūgių anksčiau.
Atsakyti