Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(tany @ 2013 07 02, 19:21)
pasirodo cia pomidorai kalti  biggrin.gif ... o as atminti kaltinu...visus esamus puodus namuose privilinau ... ir ne tik mirkyti reikejo, namus para vedinti reikejo, kad nesmirdetu  doh.gif, kai kurie kartai buvo, kad pradarius virutves duris, nieko nesimate per dumus  blink.gif  doh.gif  blush2.gif

Cia matyt pomidoru auginimo stadijos tokios.
1stadija - svyla puodai ( veisliu pasirinkimas)
2 stadija - vel svyla puodai ( sodinimas)
3 stadija - vis dar svyla puodai ( prieziura, ligu prevencija)
4 stadija - toliau svyla puodai (derliaus rinkimas)
5 stadija - svyla paskutiniai puodai (derliaus panaudojimas, vakavimai ir pan),
Isvada tokia - ner ko valgyt, kol nesunoko pomidorai!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 02 liepos 2013 - 18:37
Marmelade,visų atsakymų neskaičiau,bet bandau nuraminti...mano juodieji vyšniukai-black cher irgi vis kas kart parodo tokius lapus-išskinu ir ...tfu,tfu-ant kitų nematau.Nors ,kaip sakiau jau rugpjūtį mano šiltnamis labai išretėja nuo ligų.Nemau,kad čia maras...tik gal išgenėk daugiau lapus.Turiu sodo kaimynes neskaitančias SM ir savo šiltnamiuos išdarinįja ką tik nori laugh.gif per dieną nuskina daugybę lapų,laisto vandeniu tiesiai iš šulinio,lieja bet kur ir bet kuriuo paros metu...o -ligų nei žymės,pomikai veši ir noksta iki ...na,iki tol .kai aš aš jau seniai jų nebeturiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užkurinė: 02 liepos 2013 - 18:52
QUOTE(ptashka @ 2013 07 02, 17:59)
, kankoreziu uogiene viriau

užuojauta 4u.gif dėl kritusiu pomiku doh.gif
kas per stebuklas ta kankoreziu uogiene? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 07 02, 17:36)
Yra dar nuo maro Infinito(derliu galima imti po 1 dienos)

Negalima, iš kur ištraukėt. Instrukcijoj rašoma, kad po 7 dienų, tačiau kai mes per Jonines pirkom bulvėm nuo maro ir purškėm, tai vadybininkė sakė, kad tą brudą suvalgysim, nesuirs iki galo.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2013 07 02, 20:35)
Negalima, iš kur ištraukėt. Instrukcijoj rašoma, kad po 7 dienų, tačiau kai mes per Jonines pirkom bulvėm nuo maro ir purškėm, tai vadybininkė sakė, kad tą brudą suvalgysim, nesuirs iki galo.

g.gif literatūroje rašo , kad šie purškalai išsilaiko augaluose kelis mėnesius...bet gal niekingais kiekiais...
Papildyta:
QUOTE(solo2 @ 2013 07 02, 20:30)
užuojauta  4u.gif dėl kritusiu pomiku doh.gif

ax.gif ir man parūpo ta uogienė...
Dėl pomidorų tai siaubiakas tikrai...Žinok tu žmogus kaip čia kas gali nutikti doh.gif
Atsakyti
Islendu ir as is pogrindzio, seku tema, tyliai skaitau ir mokausi augint pomidorus. Pasirodyt tai nelabai ka turiu, pas mane dar nedidukai ir visai zali dar. Labiau dziugina lauko pomidorai nei siltnaminiai. Patarimu irgi negaliu duot, neturiu tiek patirties kad kitiems patarinet. O uz patyrusiu pomidorininkiu patarimus ir pamokymus didelis dekui.
Siandien darbe gincijomes del lapu genejimo, bendradarbe moke nuskint lapus tik virsunej paliekant, o as gincijausi kad lapai pomidorus maitina, kad skint tik uzmezgus kekes (gudri gi, SM prisiskaicius).
Taip kad labai jau nepykit kad nesirodom, pasitaisysim... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2013 07 02, 20:46)

Siandien darbe gincijomes del lapu genejimo, bendradarbe moke nuskint lapus tik virsunej paliekant, o as gincijausi kad lapai pomidorus maitina, kad skint tik uzmezgus kekes (gudri gi, SM prisiskaicius).

Geriausia su balkoniniais - geni pagal nuotaiką lotuliukas.gif
Atsakyti
Barbora, trupuciuka pataisysiu tave - kai ir uzmegzti pomidorai, genet reikia paliekant viena lapa po keke, as nuskinu toki lapa nebent jei kelia itarimu arba tada, kada jau pomidorai uzauge tiek, kad pasirenge nokti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2013 07 02, 19:30)
užuojauta  4u.gif dėl kritusiu pomiku doh.gif

Serga mazoji daznai persalimo ligomis per ziema, tai va ir nusprendziau siemet ta dalyka pabandyti pati. Prisimenu, kad mane vaikysteje girdydavo pusu kankoreziu nuoviru.

O ta uogiene arba vadinamas "medus" tai zali jauni pusu kankoreziai (70-80) verdami apie valanda 1 litro vandens emaliuotame puode. Tuomet nukosiama, i nuovira ipilama 1 kg cukraus, verdama ant letos ugnies apie 1,5 val. Pabaigoje ideti citrinos rugsties, kad nesusikristalizuotu nuo cukraus.
Negalima vartoti inkstu problemu turintiems zmonems...

Atsiprasau, kad tersiu eteri ax.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 07 02, 22:03)
Barbora, trupuciuka pataisysiu tave - kai ir uzmegzti pomidorai, genet reikia paliekant viena lapa po keke, as nuskinu toki lapa nebent jei kelia itarimu arba tada, kada jau pomidorai uzauge tiek, kad pasirenge nokti  4u.gif

Aciu, taip stengiuos ir daryt. O vat man aiskino, kad ne lapus, o pomidorus augint reik, kad lapai maisto neeikvotu skint visus doh.gif
Atsakyti
Dėkui už receptą,būkit sveiki 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2013 07 02, 20:14)
Aciu, taip stengiuos ir daryt. O vat man aiskino, kad ne lapus, o pomidorus augint reik, kad lapai maisto neeikvotu skint visus  doh.gif

idomu... realiai pati nenoreciau isbandyti, bet va jei kiti taip augina, idomu ar pomidorai uzauga dideli, nuskinus lapus g.gif Ar nenustoja augti..pagal mane turetu greiciau spalvintis, nei augti
Atsakyti