Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

Pagaliau prinoko mano mini kumato. Tai va, skonis panasus i pirktiniu, bet nera visiskai identtiskas. Odele kietesne, minkstimas salsvas kaip ir priklauso, o skystoji dalis rugstesne, todel man, kaip corazon'o tipo pomidoru megejai, jis pasirode per rugstus schmoll.gif Pakankamai derlingas, pats auksciausias is visu indeterminantiniu, kurie pas mane auga, nes jau lenda per stoglangi, nelinkes sukti lapu ar dar kaip nors reiksti nepasitenkinima lietuviskom salygom ir dirvozemiu, bet ...kitamet jo jau nebeauginsiu del skonio ax.gif
Atsakyti
o mano pudovikas vienas jau noksta gražiai wub.gif , tikiuosi poros dienų bėgyje atlikti skrodimą ir degustaciją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 03, 13:05)
jei mano trumpalaikė atmintis nepaveda, tai dar turiu pasilikus sėklų, tad jei kas- dalinsiuosi- šauk į ausį  mirksiukas.gif

thumbup.gif reksiu garsiai 4u.gif

QUOTE(Nonce @ 2013 07 03, 13:18)
Pagaliau prinoko mano mini kumato. Tai va, skonis panasus i pirktiniu, bet nera visiskai identtiskas. Odele kietesne, minkstimas salsvas kaip ir priklauso, o skystoji dalis rugstesne, todel man, kaip corazon'o tipo pomidoru megejai, jis pasirode per rugstus schmoll.gif Pakankamai derlingas, pats auksciausias is visu indeterminantiniu, kurie pas mane auga, nes jau lenda per stoglangi, nelinkes sukti lapu ar dar kaip nors reiksti nepasitenkinima lietuviskom salygom ir dirvozemiu, bet ...kitamet jo jau nebeauginsiu del skonio ax.gif

cia turbut irgi mano skoniui butu biggrin.gif

Nuraskiau siandien 2 kiwius, pradejo keisti spalva, toks, nei geltonas, nei zalias, purvinas, i haki panasumo kazkiek, dabar belieka laukti, sakau, gal sitas itiks mano skoniui smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

aš jau tiek naujų veislių noriu kitiems metams doh.gif Susirgau lotuliukas.gif

Sodo kaimynė augina kažkokius, kurie anksčiau už Betalux pradėjo nokti, pavadinimo nelabai atsimena, bet kažkas su Sibirskij. Gal žinote kokie tai galėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 03, 13:29)
dabar belieka laukti, sakau,

tai ne laukti, o ragauti reikia, manyčiau, ir greitai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ilaria @ 2013 07 03, 13:31)
kažkas su Sibirskij.

gal sibirski skorospiely ? auginau daigus, bet kiba pas mamą visi iškeliavo, man nekliuvo ar kaip, nežinau, bet dar nei vieno nesuvalgiau...O, mintis- o jie geltonai-oranžiniai? gal tada juos mano tėvai lapnoja jau kuris laikas pasislėpę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 03 liepos 2013 - 13:35
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 03, 13:34)

gal sibirski skorospiely ? auginau daigus, bet kiba pas mamą visi iškeliavo, man nekliuvo ar kaip, nežinau, bet dar nei vieno nesuvalgiau...O, mintis- o jie geltonai-oranžiniai? gal tada juos mano tėvai lapnoja jau kuris laikas pasislėpę  g.gif

Jie raudoni ax.gif
Atsakyti
viskas, kitais metais mamai išduosiu daigus tik su prikabintais auskarais su pavadinimais, bo kas kad ant indo buvo, jei ji visus ne šalia daigo pasidėjo, o surinkus išnešė ( aš tai kadangi prie stiebo buvau tokį medinį pagaliuką kur sumuštiniams ar kam skirti tiki ilgi iešmeliai, pasodinus, tai tą šalia įsodinau ir apvertus induką pavožiau ant pagaliuko, kol kitaip pasižymėjau kas kur.)
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2013 07 03, 01:29)
Mano anyta taip pat palieka tik viršūnėje lapus, o pomidorai užauga katastrofiškai dideli.  biggrin.gif

O kai pernai maniškius užpuolė dėmėtligė ir aš nudraskiau lapus,nežiūrėdama kas ten ką maitina,tai ir liko daug mažesni g.gif
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 03, 10:23)
Del ziedu barstymo-tai darysiu ir as kazka kitais metais. Purksiu boru irgi ar koki velnia, nes jau taip gaila,kad net silpna darosi ziurint i tas nubarstytas ziedu kekes. Dzin tik Mashotkai ir dar ten kazkurie nereaguoja. O dauguma barsto barsto...

Nepadėjo nei pernai,nei šiemet tas boras schmoll.gif Dar skaitydama radau,kad boru reiktų purkšti žiedus prieš karščius,kitur gi rašo,kad nupurkšti reikia pomidorus 5 dienos prieš sodinimą...
Pabarstė ir pas mani daug verysad.gif Vėl,kaip pernai,4-5 kekės pustuštės.Apačioj gražu,per vidurį šuduks.Jokio progreso,taip sakant blush2.gif Vien karščiams tikrai nenurašau, kažką negerai darau pati.Faktas,kad dar ir kažkokių medžiagų trūko,nes jau dabar tai kalio,tai magnio nepriteklius ant lapų pasirodo.Neužtenka jiems visko mano pieskoj,kad ir mulčiuotoj...Nelabai aš tų trašų noriu,bet teks rimčiau pasidomėt tom vienanarėm.
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 03, 10:46)
Gal užteks sodos su muilu, matysim, o kada antrukart purkšt?
Kolkas žiūriu optimistiškai- a vdrug pavyks  ax.gif

Nuo dėmėtosios purškiau kas tris dienas,gal ir čia panašiai.Visiškai ta liga ir nedingo niekur,retkarčiais išlysdavo,bet bent jau pristabdė.
Viskas ir bus gerai,gi kiekvieną dieną šiltnamin žvilgtelni biggrin.gif .Va toms,kurios tik kartą kas savaitę ar dvi savo pomidorus mato,jau būtų prasčiau su ligom.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 03, 13:34)
tai ne laukti, o ragauti reikia, manyčiau, ir greitai  smile.gif
Papildyta:

dar neprinokes schmoll.gif
Prisiskaiciau apie visokius skonius, uzsimaniau vel pomidoru, nuejau, apziurejau, katras ne mesingas ir labiau prinokes, suvalgiau delfine, nugi nieko, irgi mano skonio (aisku, reikia ivertinti, kad jis dar galejo pora dienu pastoveti biggrin.gif ) Po to dar celsus pasirode tinkamas vartojimui, panasus i delfine, bet saldesnis, zodziu, betaliuksas kol kas lyderis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 07 03, 14:01)

Viskas ir bus gerai,gi kiekvieną dieną šiltnamin žvilgtelni

a kur dingsi, pareini namo, sumuštinį įmeti pilvan ir rankoves pasiraitojus kūprini ... jau nusibodo man tos žolės, kad ir kiek dirbi- kaip žalia- taip žalia- ar tu kaiptuku ar kumštuku jom mojuoji verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nonce @ 2013 07 03, 14:18)

Mergiotė sugalvojo tų mini sėklų prisirinkti, tai prie to pačio parduotuvinius ragavau. Odelė nesvietnai kieta. Mergiotė sau galės augintis, pati nei už ką jų neauginčiau schmoll.gif

Marmaledas, ką tu ten kapstai. Kaip primulčiavau daržą, tai tik viena kita ir tik tarplysviuose atsiranda. Visiškai nėra ką darže dirbti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 03, 14:15)
Marmaledas, ką tu ten kapstai. Kaip primulčiavau daržą, tai tik viena kita ir tik tarplysviuose atsiranda. Visiškai nėra ką darže dirbti.

jau geriau neklausk, turiu tik kelias lysvytes, bet nemoku pasakyt kaip ten želia žolės, o mulčas šimet tiesiog išnyksta akyse- nesuprantu šito reiškinio. Ir šiltnamyje tas pats darosi. Kas ėda mulčą, ir dar greitai? O dar kai toki orai- lyja kasdien, praktiškai, tai tik žolė ir auga- kelias dienas einu aplink augalus, patvorius, pušis, paskui pora dienų- šienavimas( čia jau greitai jei tik dvi dienos) . ir taip iki šalčių- katorga, ne kitaip. Pagal mano norus tai ne daugiau 10 arų žmogui reikėtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 03 liepos 2013 - 14:23