Įkraunama...
Įkraunama...

Svočių nameliai LII, darbuojamės toliau :)

QUOTE(lili* @ 2013 07 07, 23:12)
Vieninteliai Norfoj Kolumbo saldainiai vis dar  įpakuoti popieriniuose popierėliuose, jei pati vyniosit, jei ne paieškokit teikiančių tokią paslaugą ...

user posted image

Aciu 4u.gif Snd kaip tik buvau norfoj, bet neradau nk tinkamo verysad.gif

QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 07 07, 23:29)
pries 3m. tai buvo maximos kazkokie saldainiai melynuose,geltonuose,zaliuose popiereliuose,tokie su X zenklu,regis. bet kazin ar dar gamina juos  g.gif

Budavo, bet jau nera doh.gif vyras sake pirksim vaflinius ivyniosim patys i folija ir popieriuka tada.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika99 @ 2013 07 08, 00:28)
Aciu 4u.gif  Snd kaip tik buvau norfoj,  bet neradau nk tinkamo verysad.gif
Budavo, bet  jau nera doh.gif  ...

Taip, Norfoj jų sunku rasti, nes pakeitė Kolumbo saldainių popierėlius kitokias (kaip karūnos) sad.gif Kai pritrūkau, tai vienoj Norfoj krapščiau iš dugno ir rankiojau po vieną.
Atsakyti
Sveikos mielos svočiutės,
Prieš vestuves mažai rašiau, bet daug skaičiau. Todėl jaučiuosi prieš jus kalta, kad mažai bendravau sad.gif
Šį savaitgalį nugriaudėjo mano svočiavimas. Tiesa, visi vadino mus piršliais... Bet kadangi vyras man labai daug padėjo (ko tikrai iš jo nesitikėjau, nes iki vestuvių jis nė piršto nepajudino), tai visai nepykau ir buvau piršliene wink.gif
Sulaukėm be galo daug komplimentų. Visi buvo labai patenkinti. O ypač jaunieji ir jų tėveliai. Na, bet apie viską iš eilės...
Išleidom jaunąjį iš namų (jis mano giminė). Graudi cereminija. Po pirmos pastraipos pradėjo virpėti balsas. Išgelbėjo piršlys – jis perskaitė ir savo ir mano žodžius. Prieš vestuves tekstą skaičiau garsiai - tikrai nebuvo graudu, bet kai pamačiau drėgnas sesės (jaunikio motinos) akis, viskas pasikeitė...
Prie bažnyčios atvykom 30 min anksčiau. Tačiau jaunoji – šelmė. Atvažiavo tik po 25 min. Jie atvyko iš Vilniaus. Nebuvo oficialaus pulko pristatymo. Jie tarpusavy buvo pažystami, tai susegė gėlytes ir rikiavomės eisenai į bažnyčią. Po santuokos sakramento pasikėlėm liftu ant Kauno Jėzuitų bažnyčios stogo. Fantastiška panorama į visas keturias puses. Po to važiavom į gamtą. Pasitaikė ne itin draugiškas pulkas. Todėl gamtoje pradėjom žaidimus nuo virvučių. Jaunimas atkuto, atsipalaidavo. Po to dar žaidėm kasos pynimą, kamuoliuko mušinėjimą su teniso rakete. Sekantis etapas – sodyba. Ir čia pirmas scenarijau keitimas – nebuvo stalo užsėdimo. Prarūgo mano baltos butelis (pienas), liko makaronų karoliai, saldainių virtinė (~4m), stalo išpirkimo sutartis. Mus pasitiko muzikantai. Buvo ištiestos 4 juostos. Jaunieji turėjo kartoti priesaikos žodžius. Tada pakeldavo vieną juostą. Tas pats prie sekančios. Patiko, kad nebuvo lėlės vystymo ar malkų skaldymo. Už juostų stovėjo tėveliai su duona ir druska. Viduje pasitiko policininku persirengęs muzikantas. Sakė, kad kaimynai du kartus skambino dėl triukšmo ir t.t. Davėm kyšį piršlio litais ir pasižadėjom, kad netriukšmausim ax.gif
Santuokos liudijimo skaitymas. Turėjau nuotrauką, kur jaunikis prieš 6 m buvo nusifotkinęs prie Rotušės su pusesre per jos vestuves. Jis stovi šalia kostiumuotas ir laiko glėbį gėlių. Kitoj foto jis su ta pačia pusesere krikštija vaiką. Tai išdidinau tas foto ir paprašiau kad iš jaunosios pusės svečias per liudijimo skaitymą mus pertrauktų ir paklaustų kaip čia yra, kad jis jau lyg ir ženijos vieną kartą ir dar vaiką turi ir *** ble ***... Prikolas pavyko 100%. Kai kurie jaunosios pusės svečiai rimtai suabejojo, kol ta puseserė visko nepaaiškino. Beje, foto ji buvo blondinė, o dabar tamsiaplaukė lotuliukas.gif Po to baigėm skaityti liudijimą ir dovanojau angelą, kad saugotų jauną šeimą.
Šeimos židinys. Tėvai atnešė uždegtą židinį, pasakė gražius žodžius. Tada aš jiems neleidau niekur nueiti ir iš karto pasakiau, kad pilsim smėlį. Ši vieta pasiteisino 120%. Turėjau tris smėlio spalvas. Viena – jaunoji, antra – jaunasis, o trečia – pasakiau, kad tai tėvelių ir senelių išmintis ir patyrimas. Pradžioje pylė jaunieji ir tėveliai, vėliau prisijungė krikšto tėvai ir seneliai. Gavosi gražus reginys. Visiems labai patiko, nes galėjo prisidėti. Tada jaunųjų žodis tėveliams, dovanos. Fone - daina tėveliams ir pabaigoj tostas už tėvelius. Tiesa, šitoj vietoj buvom nustebinti ir mes, nes jaunieji padovanojo veidrodinį laikrodį su išgraviruotu Ačiū, geriausiems piršliams thumbup.gif
21 val. Šiandien valstybės diena. Su viso pasaulio lietuviais sugiedojom tautišką giesmę. Tada piršlio kalba apie tai, kad susikūrė nauja valstybė valstybėje – pvz. Petraitija, Jonaitija.. Kur randasi, koks plotas, gyventojų tankumas, piniginis vienetas, kokia sporto šaka populiariausia, o kadangi jie turi šunį, tai gale pasakė, kad kas trečias gyventojas šuo... ir įteikėm specialiai jiems pagamintą vėliavą ir antspaudą su jų exlibrisu. Čia jaunieji buvo sužavėti .

Nustebino ir jaunieji. Jie buvo pasiruošę šokti pirmąjį šokį. Surepetavę keletą šokio elementų. Pulkas pūtė burbulus. Gražiai žiūrėjosi.
Prieš 24 val priesaikos skaitymas, tada iš karto lauke ilgiausių metų ir danuojant valio valio prasideda fejerverkai. Tada tortas, puokštė, keliaraištis, išlydėjimasd miegoti su šampanu (etiketė su meilės simfonija) palinkint sugroti per naktį visą melodiją. Papuoštas miegamasis, šaržas, siuvinėti rankšluosčiai...
Toliau šokiai šokiai šokiai. Matau, kad jau niekam ta degtinė nebebus karti. Tai bučinių dėžutes paleidau kaip eilinį žaidimą.
Aprašiau savo indėlį. Muzikantai savo ruožtu linksmino žaidimais. Gavosi puikus tandemas su muzikantais. Žodžiu pasisekė: ir jaunieji šaunūs ir muzikantai lankstūs ir maistas skanus ir svečiai geranoriški...
Antrą dieną piršlių kaip ir neturėjo būti. Bet vis tiek vedėm šventę.
Muzikantų nebuvo, tai piršlys su dviem pabroliukais visus žadino. Turėjom lašelinės stovą su dviem talpom. Vienoj buvo Šventinis midus, o kitoj – originalas – silpnas druskos tirpalas. Visi turėjo patraukti per šlangelę iš vieno indo, po to iš kito.
Pusryčiai. Piršlys pasakė, kad prasidėjo nauji jaunųjų bendro gyvenimo metai ir įteikėm kalendorių su jų foto. Kadangi pirmą dieną visi dėjo pirštų antspaudus, tai paprašiau kad šiandien padėtų išrinkti vaikų vardus. Po to tipo laisvas laikas – sodyboje buvo užkurta pirtis, vaikai maudėsi tvenkiny.
Tada vėl sukviečiau visus prie stalo. Įteikiau jauniesiems vaikų vardus ir daviau kopūstą. Liepiau lukštenti, nes išlukštenę sužinos pirmagimio lytį. Ilgai neiškenčiau ir pasakiau, kad jie dar kopūstuose ieško vaikų ir padovanojau seną (aptrintą) knygutę „Iš kur aš atsiradau“. Komendantams ir kitokiems pasižymėjusiems svečiams buvau padariusi diplomus. Tada skaitėm tetos Leokadjos laišką ir vėl dovanos, galiausiai jauniesiems, tėveliams, seneliams ir krikšto tėvams dovanojau šokoladus su jaunųjų atvaizdu. Buvau padariusi foto knygutę su jaunųjų vaikystės ir jaunystės nuotraukom. Ją padovanaojau. Tada vėl siurprizas – jaunosios tėveliai apdovanoja mus už gražiai pravestą šventę. O aš galvoju, kad pusė nuopelnų priklauso SM svočiučių forumui. Juk be jūsų nebučiau nieko pasiruošusi. Tad dalinuosi su jumis visom tom liaupsėm ir pagyrimais, kuriuos gavom šiandien. Kaip gerai, kad jūs esate!!!
Atsakyti
QUOTE(Lora27 @ 2013 07 08, 01:13)
Sveikos mielos svočiutės,
Prieš  vestuves mažai rašiau, bet daug skaičiau. Todėl jaučiuosi prieš jus kalta, kad mažai bendravau sad.gif
Šį savaitgalį nugriaudėjo mano svočiavimas. Tiesa, visi vadino mus piršliais... Bet kadangi vyras man labai daug padėjo (ko tikrai iš jo nesitikėjau, nes iki vestuvių jis nė piršto nepajudino), tai visai nepykau ir buvau piršliene wink.gif
Sulaukėm be galo daug komplimentų. Visi buvo labai patenkinti. O ypač jaunieji ir jų tėveliai. Na, bet apie viską iš eilės...
Išleidom jaunąjį iš namų (jis mano giminė). Graudi cereminija. Po pirmos pastraipos pradėjo virpėti balsas. Išgelbėjo piršlys – jis perskaitė ir savo ir mano žodžius. Prieš vestuves tekstą skaičiau garsiai  - tikrai nebuvo graudu, bet kai pamačiau drėgnas sesės (jaunikio motinos) akis, viskas pasikeitė...
Prie bažnyčios atvykom 30 min anksčiau. Tačiau jaunoji – šelmė. Atvažiavo tik po 25 min. Jie atvyko iš Vilniaus. Nebuvo oficialaus pulko pristatymo. Jie tarpusavy buvo pažystami, tai susegė gėlytes ir rikiavomės eisenai į bažnyčią. Po santuokos sakramento pasikėlėm liftu ant Kauno Jėzuitų bažnyčios stogo. Fantastiška panorama į visas keturias puses. Po to važiavom į gamtą. Pasitaikė ne itin draugiškas pulkas. Todėl gamtoje pradėjom žaidimus nuo virvučių. Jaunimas atkuto, atsipalaidavo. Po to dar žaidėm kasos pynimą, kamuoliuko mušinėjimą su teniso rakete. Sekantis etapas – sodyba. Ir čia pirmas scenarijau keitimas – nebuvo stalo užsėdimo. Prarūgo mano baltos butelis (pienas), liko makaronų karoliai, saldainių virtinė (~4m), stalo išpirkimo sutartis. Mus pasitiko muzikantai. Buvo ištiestos 4 juostos. Jaunieji turėjo kartoti priesaikos žodžius. Tada pakeldavo vieną juostą. Tas pats prie sekančios. Patiko, kad nebuvo lėlės vystymo ar malkų skaldymo. Už juostų stovėjo tėveliai su duona ir druska. Viduje pasitiko policininku persirengęs muzikantas. Sakė, kad kaimynai du kartus skambino dėl triukšmo ir t.t. Davėm kyšį piršlio litais ir pasižadėjom, kad netriukšmausim  ax.gif
Santuokos liudijimo skaitymas. Turėjau nuotrauką, kur jaunikis prieš 6 m buvo nusifotkinęs prie Rotušės su pusesre per jos vestuves. Jis stovi šalia kostiumuotas ir laiko glėbį gėlių. Kitoj foto jis su ta pačia pusesere krikštija vaiką. Tai išdidinau tas foto ir paprašiau kad iš jaunosios pusės svečias per liudijimo skaitymą mus pertrauktų ir paklaustų kaip čia yra, kad jis jau lyg ir ženijos vieną kartą ir dar vaiką turi ir *** ble ***... Prikolas pavyko 100%. Kai kurie jaunosios pusės svečiai rimtai suabejojo, kol ta puseserė visko nepaaiškino. Beje, foto ji buvo blondinė, o dabar tamsiaplaukė  lotuliukas.gif Po to baigėm skaityti liudijimą ir dovanojau angelą, kad saugotų jauną šeimą.
Šeimos židinys. Tėvai atnešė uždegtą židinį, pasakė gražius žodžius. Tada aš jiems neleidau niekur nueiti ir iš karto pasakiau, kad pilsim smėlį. Ši vieta pasiteisino 120%. Turėjau tris smėlio spalvas. Viena – jaunoji, antra – jaunasis, o trečia – pasakiau, kad tai tėvelių ir senelių išmintis ir patyrimas. Pradžioje pylė jaunieji ir tėveliai, vėliau prisijungė krikšto tėvai ir seneliai. Gavosi gražus reginys. Visiems labai patiko, nes galėjo prisidėti. Tada jaunųjų žodis tėveliams, dovanos. Fone - daina tėveliams ir pabaigoj tostas už tėvelius. Tiesa, šitoj vietoj buvom nustebinti ir mes, nes jaunieji  padovanojo veidrodinį laikrodį su išgraviruotu Ačiū, geriausiems piršliams thumbup.gif
21 val. Šiandien valstybės diena. Su viso pasaulio lietuviais sugiedojom tautišką giesmę. Tada piršlio kalba apie tai, kad susikūrė nauja valstybė valstybėje – pvz. Petraitija, Jonaitija.. Kur randasi, koks plotas, gyventojų tankumas, piniginis vienetas, kokia sporto šaka populiariausia, o kadangi jie turi šunį, tai gale pasakė, kad kas trečias gyventojas šuo... ir įteikėm specialiai jiems pagamintą vėliavą ir antspaudą su jų exlibrisu.  Čia jaunieji buvo sužavėti .

Nustebino ir jaunieji. Jie buvo pasiruošę šokti pirmąjį šokį. Surepetavę keletą šokio elementų. Pulkas pūtė burbulus. Gražiai žiūrėjosi.
Prieš 24 val priesaikos skaitymas, tada iš karto lauke ilgiausių metų ir danuojant valio valio prasideda fejerverkai. Tada tortas, puokštė, keliaraištis, išlydėjimasd miegoti su šampanu (etiketė su meilės simfonija) palinkint sugroti per naktį visą melodiją. Papuoštas miegamasis, šaržas, siuvinėti rankšluosčiai...
Toliau šokiai šokiai šokiai. Matau, kad jau niekam ta degtinė nebebus karti. Tai bučinių dėžutes paleidau kaip eilinį žaidimą.
Aprašiau savo indėlį. Muzikantai savo ruožtu linksmino žaidimais. Gavosi puikus tandemas su muzikantais. Žodžiu pasisekė: ir jaunieji šaunūs ir muzikantai lankstūs ir maistas skanus ir svečiai geranoriški...
Antrą dieną piršlių kaip ir neturėjo būti. Bet vis tiek vedėm šventę.
Muzikantų nebuvo, tai piršlys su dviem pabroliukais visus žadino. Turėjom lašelinės stovą su dviem talpom. Vienoj buvo Šventinis midus, o kitoj – originalas – silpnas druskos tirpalas. Visi turėjo patraukti per šlangelę iš vieno indo, po to iš kito.
Pusryčiai. Piršlys pasakė, kad prasidėjo nauji jaunųjų bendro gyvenimo metai ir įteikėm kalendorių su jų foto. Kadangi pirmą dieną visi dėjo pirštų antspaudus, tai paprašiau kad šiandien padėtų išrinkti vaikų vardus. Po to tipo laisvas laikas – sodyboje buvo užkurta pirtis, vaikai maudėsi tvenkiny.
Tada vėl sukviečiau visus prie stalo. Įteikiau jauniesiems vaikų vardus ir daviau kopūstą. Liepiau lukštenti, nes išlukštenę sužinos pirmagimio lytį. Ilgai neiškenčiau ir pasakiau, kad jie dar kopūstuose ieško vaikų ir padovanojau seną (aptrintą) knygutę „Iš kur aš atsiradau“. Komendantams ir kitokiems pasižymėjusiems svečiams buvau padariusi diplomus. Tada skaitėm tetos Leokadjos laišką ir vėl dovanos, galiausiai jauniesiems, tėveliams, seneliams ir krikšto tėvams dovanojau šokoladus su jaunųjų atvaizdu. Buvau padariusi foto  knygutę su jaunųjų vaikystės ir jaunystės nuotraukom. Ją padovanaojau. Tada vėl siurprizas – jaunosios tėveliai apdovanoja mus už gražiai pravestą šventę. O aš galvoju, kad pusė nuopelnų priklauso SM svočiučių forumui. Juk be jūsų nebučiau nieko pasiruošusi. Tad dalinuosi su jumis visom tom liaupsėm ir pagyrimais, kuriuos gavom šiandien. Kaip gerai, kad jūs esate!!!

Kaip viskas sauniai wub.gif aciu kad pasidalinote patirtimi! ir baltai pavydziu (itariu ne as viena) kad viskas jau praejo blush2.gif
Atsakyti

Lora27 kokia garži šventė thumbup.gif . Nuo tavo pasakojimo net šiurpuliukai per kūna nuėjo. Smagu kad taip šauniai viskas pavyko mirksiukas.gif
Atsakyti
Lora, dziaugiuosi uz Jusu pavykusia svente.
Geras pokstas su tuo jau vedusiu jaunikiu!
Smelio pylimas ir man nuskambejo graziai, itariu pasiskolinsiu sita ideja (del kitu itraukimo i pylima)
Atsakyti
Įdomus tas smėlio pylimas.. thumbup.gif Nesigauna balaganas, kai tiek daug zmonių būna įtraukta? Tai tie, kurie įpila, tai sėda atgal ar stovi greta? Beje, sakėte, kad po židinio neišsibėgiotų..O jūs židinį degėte ne prie stalo?
Papildyta:
Ice ice, kada žadi surengti tą blaivumo testą?Tiesiog išsirinksi žmogų ir jam liepsi perskaityti?(paštuke mačiau). Labai patiko.. thumbup.gif
Atsakyti
Lora27, džiaugiuosi už sėkmingą jūsų šventę!!! Staigmenos jūsų nuostabios smile.gif

deltadu Išrinkus komendantus įpareigosim juos, kad po dvylikos svečių blaivumą patikrintų. Tikrins netikrins jų reikalas arba kas norės patys pasitikrins biggrin.gif Padėsim/pakabinsim jį prie alaus baro, arba duosim vienam iš komendantų tai padaryt. Sitai bus matyt pagal situaciją vietoj smile.gif Vakar piršlys bandė skaityt tai dvi eilutes maksimum, po to stop biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice Ice: 08 liepos 2013 - 09:38
Blaivumo tikrinimo testas- gera uzduotis komendantams. Vis ivairesnis ju darbas bus - tik priza dalyvavusiam suruosiu ir ipakuosiu is anksto smile.gif
Atsakyti
O ir kritulis jau gryzo, na kaip gi ten jum sekesi?
Atsakyti
Lora27 labai dziugu, kad dalijates savo patirtimi. Nors ir neteks svocia pabut, bet visa si informacija man labai reikalinga. Mes, kaip jaunieji, pasizadejom, kad kuo didesne informacija pirsliams patys surinksime.
Zmones saunus, noris, kad jie pirsliautu, tad ieskojom kompromisu smile.gif
Truputi liudna, kad nebus maloniu staigmenu, bet, tikiuos, kad ta diena ispudziu ir taip netruks.

Tad, is savo, kaip jaunosios puses, galiu pasakyt, kad cukraus vyniojimas i lapelius su palinkejimais - labai miela ir grazu. Bus musu vestuvese.

Menesio kalendoriui - nepritarciau.
Daug vargo, papildomos islaidos, bet is esmes jie ta kalendoriu nei kur kabins, nei kam rodys...

Smelio pilymo - taip pat dar neperpratau smile.gif

Tiesa, gal galit paaiskinti, kaip tas seimos zidinys yra perduodamas? Jaunieji turi zidini, o tevai po zvakute? Jie ta liepsna uzdeja jaunuju zvakute? O jei yra abieju teveliai, vieni uzteks, o kiti?
Galvoju, gal reiktu turet didesni seimos zidini, kur tilptu trys zvakutes?
Lauksiu komentaru 4u.gif
Atsakyti
Ačiū svočiutės, už gražius žodžius. Taip, man jau po viso jaudulio ir šurmulio. Šiandien sėdžiu darbe ir jaučiu, kad kažkas ne taip... grįžus nereikės niekuo rūpintis smile.gif
QUOTE(deltadu @ 2013 07 08, 09:52)
Įdomus tas smėlio pylimas..  thumbup.gif Nesigauna balaganas, kai tiek daug zmonių būna įtraukta? Tai tie, kurie įpila, tai sėda atgal ar stovi greta? Beje, sakėte, kad po židinio neišsibėgiotų..O jūs židinį degėte ne prie stalo? ... 

Mūsų stalai buvo sustatyti U raidės forma. Prieš jaunuosius niekas nesėdėjo - buvo tuščia erdvė. Štai ten visi suėjo. Aišku, kad gavosi šioks toks balaganas. Bet vieni kitus praleido prie smėlio indų. Ir kol indas neprisipildė, niekas nesiskirstė. Visi tikėjosi, kad gal dar pavyks kartelį įpilti smėlio. O didžiausias balaganas buvo dėl to, kad tėveliai nutvėrė ne tik savo smėlį, bet ir "atėmė" iš jaunųjų smile.gif Tačiau tikrai tas balaganas atsipirko wink.gif ir visi artimiausi jauniesiems svečiai buvo pamaloninti...
QUOTE(Elise @ 2013 07 08, 11:47)
Lora27 ...  Tiesa, gal galit paaiskinti, kaip tas seimos zidinys yra perduodamas? ...

Mūsų šeimos židinys buvo žvakidė. Tai tėveliai atnešė ją jau uždegtą ir perdavė jauniesiems. Tada mamos pasakė žodžius.
QUOTE(Elise @ 2013 07 08, 11:47)
Lora27 ...  Smelio pilymo - taip pat dar neperpratau  smile.gif  ...

Viena spalva simbolizuoja jaunąją: kuo ji buvo, yra ir bus, antra - jaunąjį, o trečia - tai senelių ir tėvų išmintis .... Kaip smėlio dalelytės susijungia viename inde ir jau nebebus įmanoma jų atskirti atgal į mažesnius, taip ir sudaroma dviejų žmonių santuoka pakeičia jų gyvenimus amžiams ir jaunavedžiai nebeegzistuoja atskirai. Tada paprašiau tėvelių pagalbos ...
Atsakyti