QUOTE(Geida @ 2013 11 25, 16:43)
Sveiki
galbūt kas nors galėtų pakomentuoti ir mano skydliaukės tyrimus:
TTH 3,20 mIU/ml (norma 0,4-4,0)
FT4 14,5 pmol/l (norma 11,5-22,7)
FT3 6,45 pmol/l (norma 2,76-6,45)
ATPO 15,4 IU/ml (norma <35)
Pati matau ir suprantu, kad TTH per aukštas, bet labiausia neramina FT3 padidėjęs
gal kas žino, ką parodo padidėjęs FT3?? Esu užsirašius pas endokrinologę, bet kol sulauksiu vizito, tai mane tas klausimas užgrauš
Labai lauksiu bet kokių pastebėjimų

TTH 3,20 mIU/ml (norma 0,4-4,0)
FT4 14,5 pmol/l (norma 11,5-22,7)
FT3 6,45 pmol/l (norma 2,76-6,45)
ATPO 15,4 IU/ml (norma <35)
Pati matau ir suprantu, kad TTH per aukštas, bet labiausia neramina FT3 padidėjęs

Labai lauksiu bet kokių pastebėjimų

FT4 dažniausiai nustatomas kartu su TTH. FT4 kiekis kraujyje paprastai atvirkščiai proporcingas TTH kiekiui vienam iš šių parametrų didėjant, kitas turi mažėti, ir atvirkščiai. Galimi reti atvejai, kai šis atvirkštinis ryšys suardomas. Laisvo tiroksino padidėjimas ir tirotropino sumažėjimas yra padidėjusios skydliaukės funkcijos (hipertirozės) rodiklis. FT4 sumažėjimas ir TTH padidėjimas rodo nepakankamą skydliaukės funkciją (hipotirozę).
Laisvas trijodtironinas (LT3, FT3)
Tai hormonas, pasižymintis panašiu į tiroksiną periferiniu poveikiu. Dauguma organizmo ląstelių FT4 paverčia į biologiškai aktyvesnį FT3. Didžioji šio hormono dalis susidaro ne skydliaukėje, bet periferijoje (kepenyse, inkstuose, jungiamojo audinio ląstelėse).
Jei TTH sumažėja, o FT4 padidėjimo nerandama, būtina nustatyti laisvą trijodtironiną FT3. Esant hipertirozei (TTH sumažėja, FT4 padidėja), beveik visada padidėja ir laisvas trijodtironinas. Tačiau apie 5-7 proc. atvejų padidėja tik vienas hormonas FT3. Tada nustatoma tipiška FT3 toksikozė.
Siuo atveju reikia remtis keliu menesiu tyrimu dinamika, ir tik tada spresti del FT3 didejimo. Siuo atveju sunku dar kazka interpretuoti is vienu tyrimu atsakymu.

Papildyta:
QUOTE(Užsispyrusi @ 2013 11 25, 18:23)
Ingbri, gal galėtumėt pasakyt kokia forma greiau pasisavinamas selenas - kaip seleno mielės ar kaip L-selenometioninas ? Vienur rašo, kad vienas, kitur, kad kitas
Tiesa, dar vienas klausimėlis - kam reikalingas bromelainas?
Turiu be proto didelį ATPO, tad bandau komplektuotis papildus. Kolkas geriu tik gydytojos skirta L-thyroxiną. Taip pat ji dar rekomendavo pavartot juodojo riešuto papildus, kokia Jūsų nuomonė apie juos?
Labai ačiū

Tiesa, dar vienas klausimėlis - kam reikalingas bromelainas?
Turiu be proto didelį ATPO, tad bandau komplektuotis papildus. Kolkas geriu tik gydytojos skirta L-thyroxiną. Taip pat ji dar rekomendavo pavartot juodojo riešuto papildus, kokia Jūsų nuomonė apie juos?
Labai ačiū

Selenas geriausiai pasisavinamas su vit E. Geriau rekomenduotinas kaip L-selenometioninas , bet jokiu budu nereiskia, kad seleno mieles netinkamos. Bromelainas, tai enziminis preparatas mazinantis antikunius, siuo atveju butent ATPO.
Papildyta:
QUOTE(Intes @ 2013 11 26, 15:43)
niolika, aš jau pradedu abejot tuo tybon'u. Pirmiausiai, kad tai pasidarė vos ne kaip citramonas, kiek paskaitau - į kairę į dešinę jį skirsto. O pas kitus gydytojus (ginę, genetikę ir t.t.) nuėjus pasakau, kad geriu thybon'ą, joms iš karto aišku kas mano gydytojas
O dabar į tyrimų temą. Pas mane labai panaši situacija, ft3, ft4 pakritę, tth irgi (nors jis ir šiaip apie 1,5 laikėsi). Testo ir DHEA vis dar virš normos, LAI irgi aukštas. Gydytojas sako, kad taip yra todėl, kad thybon'as atlieka savo darbą. Bet man panašu, kad skydliaukė aptings visai.
Išsiliejau
Greitu metu eisiu kartot tyrimus, tada norėsiu ir aš Ingbri konsultacijos
PS. LP - laparoskopija.

O dabar į tyrimų temą. Pas mane labai panaši situacija, ft3, ft4 pakritę, tth irgi (nors jis ir šiaip apie 1,5 laikėsi). Testo ir DHEA vis dar virš normos, LAI irgi aukštas. Gydytojas sako, kad taip yra todėl, kad thybon'as atlieka savo darbą. Bet man panašu, kad skydliaukė aptings visai.
Išsiliejau

Greitu metu eisiu kartot tyrimus, tada norėsiu ir aš Ingbri konsultacijos

PS. LP - laparoskopija.
Thybona turetu buti skiriamas atsargiai, neuztenka vien skydliaukes tyrimu, reikia ir SBHG, LAI, DHEA ir kt. Jei sitie mano isvardinti tyrimai yra normos ribose apie viduri, bet ne auksciau!!!tybona galima skirti prie zemo FT4, jis tinkamas, kitu atveju as jo nerekomenduoju, nes jis kelia siuos (SBHG ir kt.) hormonus. Tad jo skyrimas turi buti labai gerai apgalvotas!