Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos ir nevaisingumas

meskute, primink, koks pas tave TTH
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2013 12 08, 02:21)
meskute, primink, koks pas tave TTH

mano tth 1.4 buvo paskutiniu metu, man endokrinologe aiskino kad turint auksta prolaktina tth turi buti i mazesne puse nors norma ir yra iki 4.
Atsakyti
INGRBI, gal galetumete pakomentuoti? nzn ar reikia kreiptis pas endokrinologą? būsiu labai dėkinga už pakomentavimą 4u.gif

FT4 15,99 norma 11,5-22,7
TTH 0,751 norma 0,55-4,78
ATPO 22,36 norma 0-34
Prolaktinas 330, norma 102-496 mIU/l

pries metus tyrimų rezultatai:
ATPO 51 norma <60
FT4 15,62 norma 11,5-22,7
TTH 0,973 norma 0,55-4,78
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Allivo: 09 gruodžio 2013 - 18:47
Mano ir PRL ir TTH aukštesnis, bet man niekas dėl to nekreipia dėmesio.
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif

Matau turit nemenkai patirties šituose reikaliukuose. Aš dar žalia, nes pirmą kartą nustatė kažkokius hormonų nukrypimus. Man buvo šokas.

Mano rezultatai:

TSH 4.15 (norma 0.20 - 3.5)
T3 9.6 (norma 7.7 - 16.9)
T4 4.4 (norma 3.4 - 5.9)

Anti TG 219 (norma <116)
Anti TPO 996 (norma <10)

Taip pat trombocitai prasti 145 (norma 150-450).

Dar ir kitų tyrimų darė, bet kadangi visi normose, tai nerašau.

Gal turėsit panašių patirčių ir galėtumėt pakomentuot. Žadu greitu laiku pas endokrinologą. Kol kas rezultatai atėjo tik iš ginės, darėm testus, nes planuojam leliuką. O dabar gavosi, kad reikia gydytis... Ec...
Atsakyti
Sveikos,

norejau pasiteirauti tu, kurios geria papildus, pvz selena. Kas kiek laiko darote pauzes arba kiek laiko ji gerti, kad po to neperdozuoti? g.gif
Atsakyti
Ingbri,

noreciau Tavo patarimo..

nuo rugpjucio vartoju tiroksina, bet pasireiske tiek daug salutiniu pozymiu.. buvau pas ginekologe 2 kartus ir sake cia su tiroksinu nesusije, bet as manau kitaip.. viskas prasidejo, kai pradejau ji vartot...

1. pirmiausiai pradejus gerti tiroksina po savaites prasidejo menesines, kurios truko 30 dienu! Gine rado pateisinima - ateseit ta menesi ivyko labai stipri ovuliacija doh.gif
2. pas mane pries menesines visad iskildavo vienas kitas spuogelis, bet nuo pradejimo vartoti as nebegaliu i save ziureti.. o sian isvis ziuriu i veidrodi ir verkti noris.. tai ne tai kad spuogeliai, bet toks jausmas kaip beria mane visa.. tokios raudonos demeles daugiau. Na vel tarkim ne tiroksinas.. bet kas nzn ir prasidejo tik nuo jo vartojimo pradzios.. doh.gif
3. pradejo "berti" ne tik veida, bet ir uzpakalio zandukus, ko neturejau niekad gyvenime unsure.gif

as kazkaip bijau, kad man skydliauke su visu tiroksinu nebutu isreguliave hormonu visu (iki siol visi buvo geri), sakau gal nuo hormonu pusiausvyros visos bedos?

Zodziu esu pasimetus ir gilioj depresijoj.. gal yra kokia alternatyva tiroksinui? arba gal galima jo negerti, jei TTH normos ribose, tik tikrintis kas menesi? ir jei pradetu kilti tuomet jau vartoti tiroksina? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2014 01 03, 22:54)
Ingbri,

noreciau Tavo patarimo..

nuo rugpjucio vartoju tiroksina, bet pasireiske tiek daug salutiniu pozymiu.. buvau pas ginekologe 2 kartus ir sake cia su tiroksinu nesusije, bet as manau kitaip.. viskas prasidejo, kai pradejau ji vartot...

1. pirmiausiai pradejus gerti tiroksina po savaites prasidejo menesines, kurios truko 30 dienu! Gine rado pateisinima - ateseit ta menesi ivyko labai stipri ovuliacija  doh.gif
2. pas mane pries menesines visad iskildavo vienas kitas spuogelis, bet nuo pradejimo vartoti as nebegaliu i save ziureti.. o sian isvis ziuriu i veidrodi ir verkti noris.. tai ne tai kad spuogeliai, bet toks jausmas kaip beria mane visa.. tokios raudonos demeles daugiau. Na vel tarkim ne tiroksinas.. bet kas nzn ir prasidejo tik nuo jo vartojimo pradzios..  doh.gif
3. pradejo "berti" ne tik veida, bet ir uzpakalio zandukus, ko neturejau niekad gyvenime  unsure.gif

as kazkaip bijau, kad man skydliauke su visu tiroksinu nebutu isreguliave hormonu visu (iki siol visi buvo geri), sakau gal nuo hormonu pusiausvyros visos bedos?

Zodziu esu pasimetus ir gilioj depresijoj.. gal yra kokia alternatyva tiroksinui? arba gal galima jo negerti, jei TTH normos ribose, tik tikrintis kas menesi? ir jei pradetu kilti tuomet jau vartoti tiroksina?  verysad.gif

Sitie visi simptomai greiciausiai yra del hormonu disbalanso. Jei hormonai skiriami ne pagal paskirti, tai tikrai nera gerai, daug ka gali isbalansuoti. Nelabai supratau, kodel tau is vis skyre tiroksina jei tyrimai geri? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingbri: 05 sausio 2014 - 20:03
QUOTE(Ingbri @ 2014 01 05, 21:02)
Sitie visi simptomai greiciausiai yra del hormonu disbalanso. Jei hormonai skiriami ne pagal paskirti, tai tikrai nera gerai, daug ka gali isbalansuoti. Nelabai supratau, kodel tau is vis skyre tiroksina jei tyrimai geri? g.gif

na jie nebuvo geri. TTH buvo 5,55, dabar apie 1,31 buvo, na ir kita darysiuos ryt, bet sakau jei siekia 1,31 gal tada galiu nebegert. To ir bijau, kad butent jis isbalansavo kitus, nors kiti buvo geri unsure.gif
Atsakyti
va siandien 0,6 doh.gif metu laukan ta tiroksina, kas kiek laiko profilaktiskai reiketu tikrintis? kas menesi uztenka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2014 01 06, 20:24)
va siandien 0,6  doh.gif metu laukan ta tiroksina, kas kiek laiko profilaktiskai reiketu tikrintis? kas menesi uztenka?  g.gif

Primink, kokia tiroksino doze gerei , kad taip numuse? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterra9: 06 sausio 2014 - 21:18
50 mikrogramu 4u.gif
nuo 5,55 iki 1,31 numuse per 3 men ir po to iki 0,68 per 2 men.
Atsakyti