Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(Miledi @ 2014 01 14, 14:20)
Sveikos 4u.gif

Ateinu ir as i jusu skyreli.. gal siek tiek ir patarimu duosit... zodziu esu visai suglumus del skydliaukes tyrimu ir gydymo parinkimo.... mes jau ilgas laiko tarpas planuojame leliuka ir vasaros pradzioj pasidariau skydliaukes tyrimus, pagal normas virsytas tik ATPO todel keliavau tiesiai pas Sidlauska konsultacijos.
2013.07.16 rez
Atpo 109.8 virsija norm
Ft3 5.31
FT4 18.11
TSH 1.41

Kaip ir visom planuojanciom sake mazinsim tth iki 1. Taigi gavau thyroxino kuri geriau viena diena po puse, kita po visa tab. Tyrimai kartojami
2013.09.23
Atpo 143.3 virsija norm
FT3 6.08
FT4 21.68
TSH 0.702

Dziaugiames, kad sumazinom tth ir toliau gaunu vartoti thyroxina po 1tab.
Paskutiniai tyrimai priverti sunerimti i kuria puse as gydausi... rezultatai
2013.12.23
Atpo 231.7 virsija norm.
FT3 6.74
FT4 25.41 virsija norm.
TSH 0.077 zemiau normos

Sidlauskas pats atrode sunerimes, bet ispudziais smarkiai nesidalino.. savaite thyroxino negeriau is vis pagal paliepima, o paskui vel pradejau po 0.5tab per d ir toliau stebeti...
Savijauta prasta nesiskundziu.. tik labai jau laukiam leliuko... is vis nebezinau ar su tokiais rodikliais imanoma pastot?

Man sitas tyrimu vaizdas labai panasus i autoimuninio proceso suaktyvejima, kada skydliauke uzdegimo metu "ismeta"daug tiroksino, po kurio laiko stebimas staigus TTh pakilimas, kai skydliauke pereina i hipotiroze. Siuo atveju reiketu nutraukti laikinai tiroksino vartojima ir kas savaite darytis tyrimus, nes sis periodas buna gana trumpas. Bei zinoma seleno, omega3 ir kt vartojimas.
Atsakyti
QUOTE(Miledi @ 2014 01 14, 14:20)
Sidlauskas pats atrode sunerimes, bet ispudziais smarkiai nesidalino.. savaite thyroxino negeriau is vis pagal paliepima, o paskui vel pradejau po 0.5tab per d ir toliau stebeti...
Savijauta prasta nesiskundziu.. tik labai jau laukiam leliuko... is vis nebezinau ar su tokiais rodikliais imanoma pastot?

panasi i manaja situacija.. paskutinis irgi 0.68 ir bijau, kad nebepasidarytu 0.07 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2014 01 14, 19:12)
Sveikutes,
Miledi ziuriu musu situacija labai panasi su tavim.Pas mane irgi pagrindas buvo ATPO.Ejau pas Sidlauska,tai kadangi iki jo geriau 50mcg tiroksino jis man padidino tiroksino iki 75mcg ir tybono ketvirtadali pridejo.Tai TTH man irgi nukrtijo iki 0.04 doh.gif Kiti tokie pat beveik.ATPO nejuda is vienos. Bet as pradejau vartoti birzelio menesi,o jau rugseji jauciau kad kazkas ne tas ir ejo prastyn.Dabar visai ciklas sudurniavo verysad.gif
Nebezinau irgi ka daryt. Vykti planuojam i Turkij,ten susitariau kad mane priims ir konsultuos prof.endokrinologas jis dirba kaip supratau ir su klausimais kurie susije su vaisingumu.Tai dabar nieko nebegeriu,savijauta vistiek nekokia,ir laukiu konsultacijos ka pasakys.
Laikykis.Sveikatos 4u.gif

As kai temute paskaitinejau irgi uzmeciau aki i tavuosius rez. 4u.gif panasiai pasirode.. jau siek tiek skaiciau ir apie Turkijos reikalus, bet kol kas mums pavykdavo naturaliai pastoti - 3k.. tik va su isnesiojimu nelabai verysad.gif ir galvoju, kas cia gali itakoti...
Kuo dideliausios sekmes Turkuose 4u.gif
QUOTE(Ingbri @ 2014 01 14, 20:20)
Man sitas tyrimu vaizdas labai panasus i autoimuninio proceso suaktyvejima, kada skydliauke uzdegimo metu "ismeta"daug tiroksino, po kurio laiko stebimas staigus TTh pakilimas, kai skydliauke pereina i hipotiroze. Siuo atveju reiketu nutraukti laikinai tiroksino vartojima ir kas savaite darytis tyrimus, nes sis periodas buna gana trumpas. Bei zinoma seleno, omega3 ir kt vartojimas.

Kad tth pas mane nebekyla, o smarkiai mazeja.. (ar cia ir vadjnama padidejimu? :-) ). va kiti rodikliai pasidare virs normos unsure.gif as zaliu zalia sitam reikale doh.gif mano situacija tokia, kad gyvenam Vokietijoj, vazineju pas Sidlauska.. negeriau thyroxino apie 2sav, o dabar jau po 25mikrogramus kasdien, po 2men vel ziuresim...
Aciu uz patarima del seleno ir omega3 leksiu ieskot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miledi @ 2014 01 15, 13:42)
As kai temute paskaitinejau irgi uzmeciau aki i tavuosius rez. 4u.gif  panasiai pasirode.. jau siek tiek skaiciau ir apie Turkijos reikalus, bet kol kas mums pavykdavo naturaliai pastoti - 3k.. tik va su isnesiojimu nelabai verysad.gif ir galvoju, kas cia gali itakoti...
Kuo dideliausios sekmes Turkuose 4u.gif

Kad tth pas mane nebekyla, o smarkiai mazeja.. (ar cia ir vadjnama padidejimu? :-) ). va kiti rodikliai pasidare virs normos unsure.gif as zaliu zalia sitam reikale doh.gif  mano situacija tokia, kad gyvenam Vokietijoj, vazineju pas Sidlauska..  negeriau thyroxino apie 2sav, o dabar jau po 25mikrogramus kasdien, po 2men vel ziuresim...
Aciu uz patarima del seleno ir omega3 leksiu ieskot 4u.gif

Dekui Miledi uz linkejimus 4u.gif Eiti zadu pasidaryti vel tyrimus skydliaukes,nes labai prastai pradejau jaustis ir negereja. O tai tu is Vokietijos vazineji pas Sidlauska?O kodel ne vietoj eini juk butu paprasciau? Gali aisku neatsakyti juk ivariu situaciju yra,tik siaip pasidomejau.Jo butinai kai kazka zinosiu po vizito pas Turkus parasysiu,gal ir Ingbri bus idomu ar kazkas naujo.Beje,as geriu viska ka rekomedavo Ingbri selena,bromelaina ir omega.
Atsakyti
as buvau 5 dienoms vis delto nutraukus visai vartojima ir po to jau sumazinau.. tai per tas 5 dienas man net akyse prasviesejo.. o pradejau vartot - 3 d. ir vel spuogu milijonas, savijauta kazkokia irgi nei siaip nei taip.. doh.gif eisiu vistiek pas endo, gal leis nutraukti vartojima, jei TTh nekils unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2014 01 15, 21:31)
Dekui Miledi uz linkejimus 4u.gif Eiti zadu pasidaryti vel tyrimus skydliaukes,nes labai prastai pradejau jaustis ir negereja. O tai tu is Vokietijos vazineji pas Sidlauska?O kodel ne vietoj eini juk butu paprasciau? Gali aisku neatsakyti juk ivariu situaciju yra,tik siaip pasidomejau.Jo butinai kai kazka zinosiu po vizito pas Turkus parasysiu,gal ir Ingbri bus idomu ar kazkas naujo.Beje,as geriu viska ka rekomedavo Ingbri selena,bromelaina ir omega.

Mes dar nneseniai Vokietijoj ir taip gavosi, kad pradejau gydyma pas Sidlauska... is vis negalvojau, kad cia taip gausis, galvojau pagersiu vaistuku ir viskas bus ok lotuliukas.gif
O cia, vietoj, pas gydytojus sunkoka patekti, kol dar ner kalbos nezinia ir nuo ko pradet :-) bet po truputi ir iki ju nusigausim... pradzioj gal kitais klausimais, bet manau liesim ir endo reikalui esant :-)
Einu ieskot info apie tuos vitaminus, tikiuosi jie nebus receptiniai ax.gif ir zinoma, man reikia be zuvies ieskot rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Novia @ 2014 01 15, 21:39)
as buvau 5 dienoms vis delto nutraukus visai vartojima ir po to jau sumazinau.. tai per tas 5 dienas man net akyse prasviesejo.. o pradejau vartot - 3 d. ir vel spuogu milijonas, savijauta kazkokia irgi nei siaip nei taip..  doh.gif eisiu vistiek pas endo, gal leis nutraukti vartojima, jei TTh nekils  unsure.gif

Ar as nejautri ar kaip as visai nejauciu vaistuku poveikio lotuliukas.gif
Gal buvo sunku vasara, nes karstis tikrai iki alpimomdavesdavo, bet dabar tai viskas ok. Atrodo, kad ju ir negerciau...
Atsakyti
QUOTE(Miledi @ 2014 01 14, 13:20)
Ateinu ir as i jusu skyreli.. gal siek tiek ir patarimu duosit... zodziu esu visai suglumus del skydliaukes tyrimu ir gydymo parinkimo.... mes jau ilgas laiko tarpas planuojame leliuka ir vasaros pradzioj pasidariau skydliaukes tyrimus, pagal normas virsytas tik ATPO todel keliavau tiesiai pas Sidlauska konsultacijos.
2013.07.16 rez
Atpo 109.8 virsija norm
Ft3 5.31
FT4 18.11
TSH 1.41

Kaip ir visom planuojanciom sake mazinsim tth iki 1. Taigi gavau thyroxino kuri geriau viena diena po puse, kita po visa tab. Tyrimai kartojami
2013.09.23
Atpo 143.3 virsija norm
FT3 6.08
FT4 21.68
TSH 0.702

Dziaugiames, kad sumazinom tth ir toliau gaunu vartoti thyroxina po 1tab.
Paskutiniai tyrimai priverti sunerimti i kuria puse as gydausi... rezultatai
2013.12.23
Atpo 231.7 virsija norm.
FT3 6.74
FT4 25.41 virsija norm.
TSH 0.077 zemiau normos

Man irgi atrodo, kad persistengta aktyvinant skydliaukę, FT4 per didelis, TSH per žemas. Tyroksino dozė tai nedidelė, bet matyt Tau ir tiek nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 01 16, 12:47)
Man irgi atrodo, kad persistengta aktyvinant skydliaukę, FT4 per didelis, TSH per žemas. Tyroksino dozė tai nedidelė, bet matyt Tau ir tiek nereikia  g.gif

Na, gali but kad perdozuota.. kiek ten manes yr 53kg su 178cm ugiu doh.gif na tikekimes dabar gris i normalias vietas rodikliai.. blush2.gif
Atsakyti
Sveikos panelės,

kadangi ir aš su vyru turim problemų dėl pastojimo/apvaisinimo nusprendžiau niekieno nesiunčiama pati pasidaryti skydliaukės tyrimus (kaip tik pataikiau su akcija), taigi mano rezultatai:

TTH 1,81 (norma 0,27-4,20 uIU/mi)
FT4 18,29 (norma 12,00-22,00 pmol/l)
FT3 4,66 (norma 3,10-6,80 pmol/l)
ATPO 14,46 (norma 0,00-34,00 IU/ml)

Tai kaip suprantu, viskas gerai?
Atsakyti
QUOTE(Jurate0111 @ 2014 01 17, 11:40)
Sveikos panelės,

viskas liux 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif galima būtų gauti Jūsų konsultaciją? ax.gif Tyrė man TTH jo atsakymas buvo 4,16. Dabar išsityriau LT4 ir ATPO gyd. liepus, ir va gavau atsakymus, antrasis tyrimas geras? g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dangaus_zydryne @ 2014 01 17, 12:49)
Sveikos 4u.gif galima būtų gauti Jūsų konsultaciją? ax.gif Tyrė man TTH jo atsakymas buvo 4,16. Dabar išsityriau LT4 ir ATPO gyd. liepus, ir va gavau atsakymus, antrasis tyrimas geras? g.gif
user posted image

Man panašu į nepakankamai aktyvią skydliaukę. Nemoku FT4 persiskaičiuoti į tuos dydžius, kuriuos suprantu (pmol/l, norma 12,00-22,00), bet Tavo jis prie apatinės ribos.
O TTH turėtų būti arčiau 1.
"Normaliam" žmogui viskas normos ribose, o pastojimui geriau, kad skydliaukė būtų aktyvesnė.

Papildyta:
Jau matau, reikia dauginti iš 12. Tada pagal pmol/l Tavo FT4 atsakymas 10.5, per mažas. Man Zabulienė palaikydavo apie 18, su Tyroxinu.
Atsakyti