Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos ir nevaisingumas

sveikos, gal kas nors atsakytu ar vyro skydliaukes pakitimai turi sasaja su nevaisingumu? ar pagydoma?
esme, kad maniskis daresi tyrimus ir rado "kazko per daug", bet nei ko, nei kaip nepasiklause, tiesiog atliko, isejo, rezultato paklause telefonu ir pamirso. cia buvo seniau siek tiek. ir svarbiausia, kad as tik siandien suzinojau,kadangi vyro gimineje pilna mediku, tai jis ten kazkaip tarp kitko pasidare ir man pamirso pamineti.. galvojo, kad su vaisingumu netures nieko bendra doh.gif
db pas gydytoja negreit, o man kraujas verda. gal kas turit info? ar cia kabliukas gali but?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyrika: 17 vasario 2014 - 22:35
ar tai turi itakos vaisingumui negaliu atsakyt, bet faktas, kad tiek moteriai, tiek vyrui skydliaukes hormonus reikia sureguliuoti, nes jie juk turi itakos ir kitiems hormonams, bent taip mane informavo endokrinologe, kai as su ja kalbejau sia tema g.gif
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2014 02 17, 23:39)
ar tai turi itakos vaisingumui negaliu atsakyt, bet faktas, kad tiek moteriai, tiek vyrui skydliaukes hormonus reikia sureguliuoti, nes jie juk turi itakos ir kitiems hormonams, bent taip mane informavo endokrinologe, kai as su ja kalbejau sia tema  g.gif

oj tie vyrai.. doh.gif doh.gif
dekui!
Atsakyti
Radau stai ka:

skydliaukė – gali turėti įtakos sėklidžių spermatozoidų gamybai ar hormoninei veiklai.

Dar cia straipsniukas yra: Skydliaukes itaka vyrui nevaisingumui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Novia: 17 vasario 2014 - 22:57
QUOTE(Novia @ 2014 02 17, 23:56)
Radau stai ka:

skydliaukė – gali turėti įtakos sėklidžių spermatozoidų gamybai ar hormoninei veiklai.

Dar cia straipsniukas yra: Skydliaukes itaka vyrui nevaisingumui

aciu aciu, ryt panagrinesiu 4u.gif
Atsakyti
censored2.gif censored2.gif censored2.gif nu ir ka man daryt? patarkit, pleeease angel_sadangel.gif

user posted image

Atkreipkit demesi i tyrimu intensyvuma doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Novia: 20 vasario 2014 - 17:05
Novia, norisi riebiai nusikeikti. doh.gif

nu ne koks klausimas, bet kaip tau su nervine sistema reikalai? gal blogai miegi, jautri esi...
Atsakyti
na dabar turejau IUI, aisku kazkiek nervu kainavo, bet nemanau tiek, kad taip sokinetu sis hormonas, tuo labiau, kad jis neturetu buti taip lengvai pasiduodantis stresui sad.gif net ir gydytojas stebejos kodel tokie suoliai, bet paaiskint negalejo.. unsure.gif

PS: tiroksina geriau ir geriu toliau po 1 tab 50 mcg nekeiciant dozes. Sprendziant pagal pirma tendencija tai vos ne mazint jau reikejo, o dabar panasu, kad didint reiktu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2014 02 20, 20:56)
na dabar turejau IUI, aisku kazkiek nervu kainavo, bet nemanau tiek, kad taip sokinetu sis hormonas, tuo labiau, kad jis neturetu buti taip lengvai pasiduodantis stresui sad.gif net ir gydytojas stebejos kodel tokie suoliai, bet paaiskint negalejo..  unsure.gif

PS: tiroksina geriau ir geriu toliau po 1 tab 50 mcg nekeiciant dozes. Sprendziant pagal pirma tendencija tai vos ne mazint jau reikejo, o dabar panasu, kad didint reiktu  doh.gif

žinai, kuo toliau, tuo man daugiau klausimų su tuo TTH. Jau baisu net darytis tyrimus. Aš vis tiek manau, kad stresas turi įtakos, nors kai užsiminiau gyd., tai paneigė. Bet man taip staigiai TTH galėjo pakilti tik dėl labai didelio streso, kurio nesenai buvau gavusi "metų dozę". Daugiau niekas nesikeitė mano gyvenime. Kiekvienas į stresą reaguojame skirtingai. Bet kaip nepergyventi prieš kiekvieną procedūrą.
Laikykis Novia, nedžiugina manęs tokie gydytojų paaiškinimai verysad.gif
Atsakyti
Novia, kiek esu skaicius literaturos, medikai skydliauke vadina stresine liauka, jei tik itampa, nerimas, nervai kamuoja, skydliauke iskart i tai reaguoja. kito paaiskinimo tavo situacijoje as neturiu. g.gif

nervai toks dalykas, kiekvienam skirtingai jis kerta per kazkoki organa. man tarkim per sirdi, iskart spaudimas kildavo, tau gali buti per skydliauke.
Atsakyti
Man dabar po didelio streso prolaktinas buvo čiki, 126 (bet pastoviai geriu bromkriptiną), o skydliaukė susiaktyvino. geriu tyroxiną, tai endokrinologė sumažino dezę.
Atsakyti
Sveikos

norejau Jusu pasiklausti,
pasidariau skydliaukes hormonu tyrimus:
TTH 2,190 (norma 0,27-4,20)
FT4 15,54 (12-22)
FT3 4,95 (3,1-6,8)
ATPO 14,65 (iki 34)

Pagal normas lyg ir viskas ok, bet pastoti nepavyksta jau virs metu, todel ir po truputi tyrimus daromes. Ar man verta sunerimti ir kreiptis i endokrinologa?

Dekui uz atsakymus.
Atsakyti