Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(-robertina- @ 2014 02 21, 16:46)
Sveikos

TTH 2,190 (norma 0,27-4,20)

Laba, dauguma endokrinologu rekomenduoja , kad TTH butu apie 1.
Mano nuomone jusu atveju kreipciausi i endo, jei kitu bedu nerasit. Pastoja ir su dviem ir su trim ir dar aukstesniais. Neapribokit tyrimu jokiu budu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
gal buvo kam per daug suaktyvinta skydliaukė. Porą metų lankausi pas endokrinologę ir ja šventai pasitikiu, dabar truputį suabejojau. Mano skydliaukė visą gyvenimą buvo neaktyvi, dabar gydytoja prižiūri, kad būtų teisingose normose. FT4 palaikydavo apie 18. Paskutinį kartą 24,6, o gydytoja sako, kad skydliaukė ir turi būti aktyvesnė, ir tik truputį pamažino tyroksiną.
Savijauta kaip čia pasakius... silpna, širdis baladojasi, skauda raumenis - kaip tik hyperfunkcijos požymiai. Man norisi savarankiškai dar labiau sumažinti tyroksino dozę... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 02 26, 16:10)
Sveikos, merginos,
gal buvo kam per daug suaktyvinta skydliaukė. Porą metų lankausi pas endokrinologę ir ja šventai pasitikiu, dabar truputį suabejojau. Mano skydliaukė visą gyvenimą buvo neaktyvi, dabar gydytoja prižiūri, kad būtų teisingose normose. FT4 palaikydavo apie 18. Paskutinį kartą 24,6, o gydytoja sako, kad skydliaukė ir turi būti aktyvesnė, ir tik truputį pamažino tyroksiną.
Savijauta kaip čia pasakius... silpna, širdis baladojasi, skauda raumenis - kaip tik hyperfunkcijos požymiai. Man norisi savarankiškai dar labiau sumažinti tyroksino dozę...  g.gif

o koks TTH? po kiek geriat tiroksino?
Atsakyti
TTH nebetikrinam, būdavo nureguliuotas apie 1. Bet TTH rodo tyroksino kiekį (pagamintą plius geriamą), o FT4 - skydliaukės darbą.
Tyroksino skirdavo 150/150/100, dabar 150/100/100, bet aš jau pati susimažinau iki 100.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 02 26, 17:13)
TTH nebetikrinam, būdavo nureguliuotas apie 1. Bet TTH rodo tyroksino kiekį (pagamintą plius geriamą), o FT4 - skydliaukės darbą.
Tyroksino skirdavo 150/150/100, dabar 150/100/100, bet aš jau pati susimažinau iki 100.

zinau tai. smile.gif taciau turekit omeny, kad sumazinus doze, gali issikraipyt TTH, na o planuojant visai neblogai butu, kad ir toliau jis butu apie 1. ''paprastam normaliam'' zmogui tai butu dzin, kad ir 3-4 butu. rolleyes.gif o siaip nezinau...as tarkim planuodama irgi panasiai jausdavaus, tas sirdies kalatojimasis ir t.t., padedavo gudobele. bandziau mazint tiroksina, tada be jegu visai budavau, kaip primusta kokia. doh.gif galutiniam variante grizdavau prie senu doziu.
Atsakyti
Jklmn... per mažai blogai, per daug blogai g.gif
Bet kad artimiausią pusmetį jokių procedūrų nedarysiu, o rezultatas natūr būtų lygus meteorito nusileidimu (labai patiko vienos merginos pasakymas biggrin.gif ).
Kol kas labiausiai norėčiau gerai jaustis.... kaip "paprastas normalus" žmogus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 26 vasario 2014 - 18:52
QUOTE(Pelargonija @ 2014 02 26, 18:51)
Jklmn... per mažai blogai, per daug blogai  g.gif
Bet kad artimiausią pusmetį jokių procedūrų nedarysiu, o rezultatas natūr būtų lygus meteorito nusileidimu (labai patiko vienos merginos pasakymas  biggrin.gif ).
Kol kas labiausiai norėčiau gerai jaustis.... kaip "paprastas normalus" žmogus  biggrin.gif

tuomet gal ir nieko mintis butu paciai pasireguliuoti dozes, aisku karts nuo karto uzbegant i laboratorija kraujo nuleist. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Novia @ 2014 02 13, 21:51)
ft4, ft3 proporcingai priklauso nuo TTH, tai juos darytis kaip suprantu netikslinga.. Sumazinus/padidinus TTH, atitinkamai pasikeis ir FT4, FT3.

A6 kaip suprantu, TTH priklauso tiesiogiai nuo pagaminamo + i6geriamo Tyroksino.
O FT4 ir FT3 rodo, kaip nuosava skydliaukė DIRBA. Kai pradėjau gerti Tyroksiną, FT4 man tikrina pastoviai, o TTH nebetikrina.
Pataisykit, jei nesąmones šneku biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(mamiliarija @ 2014 02 13, 20:45)
Įsiterpsiu ir aš su savo patirtimi.
Aš jau gailiuosi, kad pradėjau lįsti prie savo skydliaukės  doh.gif
<...>

Aš irgi... g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Ir as jungiuosi prie jusu su savo problema ... 4u.gif Su pirmu vaikeliu pastojau iskart kai tik pradejom planuoti...(2006metais) Po nestumo man prasidejo migrena. Pradejau tikrintis... ir skydliauke irgi pasitikrinau. Viskas buvo gerai, tik buvo vienas mazgelis. Sake ateiti po puses metu... Uz puses metu po tyrimu man israse tiroxina, kadangi jie buvo ne visai geri... Dar po laiko, kai atejau tikrintis, israse metizoli... Na ir taip su laiku man nustate AUTOIMUNINI TIREOIDITA... na darausi tyrimus reguliariai, geriu selena, zinka, vit C ir t.t.... Kolkas viskas gerai. paskutinis TTH buvo 1.04. Kur norma 0.4-4.0. Kaip ir gerai. bet kai daro echoskopa, kiekviena karta sako, kad vaizdelis vis blogeja ir blogeja. Puse skydliaukes jau yra atmirusi beveik... na ir ta problema.. Kad jau 3 metus negalim susilaukti antro vaikelio.... Buvo 2 ankstyvi persileidimai.. Endokrinologe sako, kad cia ne del skydliaukes. Gine sako, kad esu sveika. Vienu zodziu...
Gal kas dar cia yra su autoimuiniu tireoiditu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Di-ana @ 2014 03 04, 19:00)
Sveikos merginos. Ir as jungiuosi prie jusu su savo problema ... 4u.gif  Su pirmu vaikeliu pastojau iskart kai tik pradejom planuoti...(2006metais) Po nestumo man prasidejo migrena. Pradejau tikrintis... ir skydliauke irgi pasitikrinau. Viskas buvo gerai, tik buvo vienas mazgelis. Sake ateiti po puses metu... Uz puses metu po tyrimu man israse tiroxina, kadangi jie buvo ne visai geri... Dar po laiko, kai atejau tikrintis, israse metizoli... Na ir taip su laiku man nustate AUTOIMUNINI TIREOIDITA... na darausi tyrimus reguliariai, geriu selena, zinka, vit C ir t.t.... Kolkas viskas gerai. paskutinis TTH buvo 1.04. Kur norma 0.4-4.0. Kaip ir gerai. bet kai daro echoskopa, kiekviena karta sako, kad vaizdelis vis blogeja ir blogeja. Puse skydliaukes jau yra atmirusi beveik... na ir ta problema.. Kad jau 3 metus negalim susilaukti antro vaikelio.... Buvo 2 ankstyvi persileidimai..  Endokrinologe sako, kad cia ne del skydliaukes. Gine sako, kad esu sveika. Vienu zodziu...
Gal kas dar cia yra su autoimuiniu tireoiditu?  blush2.gif

As doh.gif turiu ta beda ir kaip suprantu, visam gyvenimui...deja
Taip pat gaudom antra gandra uz uodegos, bet jau tuoj bus 3 m. kaip nesiseka. Pernai po OS buvo payke, bet labai trumpam verysad.gif
Mano TTH kaip pasiutes sokineja, vakar buvo 6,6, o pries kelis men 0,6. Dozziu labai drastiskai nekaitalioju tyroksino, tik po truputi, bet jam nei motais. Paties FT4 buna nuo 16 iki 21m, kaip ir uztektu savo to hormono, bet vat durniuoja sefas TTH (kaip mano endo sako) ir psio.
Savijauta tragiska, slenka plaukai kosminiu greiciu, jau tuoj ieskosiu peruko. Sirdis gerklej stovi, salta verysad.gif

Na va pasiguodziau as cia jums. Vyrui tai negaliu kiekviena diena skustis, paskui galvos, kokia cia ligone zmona turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pifiene @ 2014 03 04, 22:41)
As  doh.gif  turiu ta beda ir kaip suprantu, visam gyvenimui...deja
Taip pat gaudom antra gandra uz uodegos, bet jau tuoj bus 3 m. kaip nesiseka. Pernai po OS buvo payke, bet labai trumpam  verysad.gif
Mano TTH kaip pasiutes sokineja, vakar buvo 6,6, o pries kelis men 0,6. Dozziu labai drastiskai nekaitalioju tyroksino, tik po truputi, bet jam nei motais. Paties FT4 buna nuo 16 iki 21m, kaip ir uztektu savo to hormono, bet vat durniuoja sefas TTH (kaip mano endo sako) ir psio.
Savijauta tragiska, slenka plaukai kosminiu greiciu, jau tuoj ieskosiu peruko. Sirdis gerklej stovi, salta  verysad.gif
Na va pasiguodziau as cia jums. Vyrui tai negaliu kiekviena diena skustis, paskui galvos, kokia cia ligone zmona turi  ax.gif

uzjanciu jus! O kada jums prasidejo bedos su skydliauke? Ar nesiule operuotis? Man vienas endokrinologas siule operuoti,kiti du sake neskubet. Kol kas nesiruosiu operuotis.. Geriu visokius vitaminus,kuriuos patare gyd.: vit C,cinkas,selenas,ir t.t. Dar siule isigyti Endonorma rusiska pagerti,jis tipo normalizuoja skydliaukes veikla,bet dar negeriau.. O dar pas mane tonziles visa laika puliavo nuo mazens,tai endokrinologe sake,kad ir nuo sito galejo pradeti skydliauke streikuoti. Na ir internete radau,kad nuo anginos gali atsirasti problemos su autoimunine sistema.pasidariau operacija. Na dingo migrena.. Vis viliuosi,kad skydliauke nebloges gal..
Atsakyti
QUOTE(Di-ana @ 2014 03 05, 01:59)
uzjanciu jus! O kada jums prasidejo bedos su skydliauke? Ar nesiule operuotis? Man vienas endokrinologas siule operuoti,kiti du sake neskubet. Kol kas nesiruosiu operuotis.. Geriu visokius vitaminus,kuriuos patare gyd.: vit C,cinkas,selenas,ir t.t. Dar siule isigyti Endonorma rusiska pagerti,jis tipo normalizuoja skydliaukes veikla,bet dar negeriau.. O dar pas mane tonziles visa laika puliavo nuo mazens,tai endokrinologe sake,kad ir nuo sito galejo pradeti skydliauke streikuoti. Na ir internete radau,kad nuo anginos gali atsirasti problemos su autoimunine sistema.pasidariau operacija. Na dingo migrena.. Vis viliuosi,kad skydliauke nebloges gal..

aciu verysad.gif
su skydliauke niekda neturejau jokiu problemu. Tik planavom pirma leliu apie metus, bet skydliaukes net netikrinau. O kai antras jau treti metai nesigauna, ginius israse tyrimus ir tuos pasidaryt. Tai tada ir paaiskejo. Bet as jokiu simptomu iki tol nejutau, tai manau neseniai ji man sublogejo. Gali buti nuo nestumo arba stipraus sinusito (man taip endo sake) gavau dovanu autoimunini triodita doh.gif

Operuotis niekas nesiule, nezinau ar rysciausi, tikiu, kad dar susitvarkys arba atrasiu sau tinkancia tyroksino doze g.gif

O kas cia per rusiskas preparatas?

As kol geriau hemopatinius preparatus, pernai, buvo pasitvarke, ir netgi nukrito TTH iki 0,6, bet va pabaigiau kursa ir vel pasoko iki dangaus blink.gif
Atsakyti