Įkraunama...
Įkraunama...

Žirgų Mylėtojų Klubas...

Nu ir tylu cia. Nezinau ar kas teiksis atrasyt i mano pamastymus, bet jau ne vieni metai, kai mane kankina 2 klausimai ir tiesa pasakius taip ir nerandu i juos atsakymo. smile.gif
Pirmas klausimas tai yra manau visiem labai aktualus. Kodel zirgynuose yra taupomi pasarai, konkreciai tai sienas? Visi arklio fiziologija zinom, kad jam turet est reik kiaura para, nes skrandzio sultys issiskiria nuolat ir kad yra labai nesveika iskart suserti visa doze. Neteko dar matyt tokio zirgyno, kad nenormuotu pasaro.

Antras klausimas, kuris jau man paciai yra svarbus, jog niekaip nesuprantu, kodel pas mus tokie nepopuliarus yra stambieji zemaitukai? Seno tipo, tai jie panaudojami lenktynese, konkuruose ir pasijodinejimui. O kodel su stambintais to niekas nedaro. Juk jie taip pat gali gan nemazai sokti, marsrutus iki 1.10 m - laisvai. Pasijodinejimui jie taip pat puikiai tinka, nes yra tikrai zymiai maziau "vriedni" nei seno tipo. Ir labai puikiai tiktu zmogui, kuris pradeda mokytis joti, pradeda sokti marsrutus, plius ir aliuras dazno yra labai patogus. Bet kazkodel visi sulipe ant hanoveriu, trakenu, LT jojamuju, ristunu (kurie daznai priesingai nei stambinti zemaitukai turi netoki patogu aliura nei stambinti zemaitukai, o ypac, jei buna dalyvave lenktynese). O manau neblogas pavyzdys yra manoji Kuba, taip pat puikus pavyzdys yra Akro su Kastonu, kurie neseniai puikiai pasirode, taip pat Dievogaloj kazkada stovejo dar vienas stambintas zemaitukas, kuris irgi be problemu soko nedidelius marsrutus. Man kazkaip tik viena mintis kyla, kodel jie tokie nepopuliarus: nes neprestizas ijoti i aikste su darbiniu arkliuku. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chartija: 24 rugsėjo 2013 - 21:13
Sveikos,

Va neblogai susijojom su Hell, parsivežėm 2 vietą iš Ladijų. O merginoms mūsų nesisekė, paskutinės liko, bet svarbu labai patenkintos.

Vat kas dėl pašarų, pas mus niekad jie nebuvo normuojami, taip pat dėl lauko padarytos ėdžios kad turėtų visą laiką tiek arklidėje tiek levadoje. Plius ant žolės taip pat turi šienainį jei atsibostų žolė, nes kumelės taip pripratusios ir manau ( tfu tfu tfu) dieglių turim mažai ir tikiuosi daugiau ir neturėsim.

O dėl žemaičių ir man kilo tokia mintis, bet va bent stambinti pradėti važiuoti lenktynėse kaip Norvegijos Šaltakraujai ( Coldblood). Dar plius nereikia spręsti pajojus ar pamačius vieną arklį apie veislės charakterį, nieko nėra tobulo, taip pat kiekvienas žmogus sau atranda savo žirgą. Vienam reikia sportinio, kitam pasijodinėjimo, kiekvienas pagal savo nuomone kitam ir pataria, aš pradžiai niekad nepatarčiau Žemaičio, nes ne tik mažai susidūriau, bet ir stipriai nusivyliau kiek girdėjau apie juos.
Atsakyti
Na aš irgi galvoju, kad žemaitis, nors ir stambintas, nelabai tinkamas pradedančiajam. Nors dar žiūrint, ko tas pradedantysis nori - jei tik savo malonumui - tai gal visai ir nieko. Bet jei norės toliau mokytis, tai nelabai. Esu gyvai susidūrus su šešiais stambintais žemaičiais - nei vienas jų nešoko, o tiesiog eidavo kiaurai per kliūtis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(chartija @ 2013 09 24, 22:10)
x Neteko dar matyt tokio zirgyno, kad nenormuotu pasaro.

xx Man kazkaip tik viena mintis kyla, kodel jie tokie nepopuliarus: nes neprestizas ijoti i aikste su darbiniu arkliuku. g.gif

x Matyt bloguose žirgynuose lankaisi biggrin.gif Pvz pas mus nenormuoja smile.gif Net ir privatiems žirgams biggrin.gif

xx Manau, kad jie nėra gal tam ir tinkami? Charakteris, galimybės, kaina.. Nesu pati susidūrus, bet abejoju ar čia yra mados reikalas. Greičiau tai, kad jie nepateisina lūkesčių. Galbūt charakteris per "kietas" mėgėjams ir vaikams (jei sakai, kad konkūrus iki 110 šoktų), gal ir ne visų galimybės yra yra 110 šokt? Nežinau kaip yra ten su veislės gerinimu stambintų, bet tarkim manau, kad ir seno tipo žemaičiam gresia išnykimas, nes jų panaudojimas labai jau mažas.. O dabar kai neleidžia įliet jokio kito kraujo, kad gerinti tuos arkliukus, jų galimybes, charakterį ir pan., tai... Kam reikia arklių, kurie tinkami tik po miškus pajodinėt? Tam yra ir pilna visokių sportines karjeras baigusių, ar pusdarbinių, kurie žymiai pigesni, gražesni ir dar geresnio charakterio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chartija @ 2013 09 24, 23:10)
* Neteko dar matyt tokio zirgyno, kad nenormuotu pasaro.

** Man kazkaip tik viena mintis kyla, kodel jie tokie nepopuliarus: nes neprestizas ijoti i aikste su darbiniu arkliuku. g.gif

* na man teko su vienu žirgynu iš arti susidurti ir sąlygos ten tikrai nebuvo geriausios, bet arkliai kūdi nebuvo ir apie dieglius negirdėjau.

** na čia viena iš priežasčių. Mes - lietuviai ir kad tsakant unaravi, niekam ne paslaptis.

QUOTE(Shirbake @ 2013 09 24, 23:45)
Na aš irgi galvoju, kad žemaitis, nors ir stambintas, nelabai tinkamas pradedančiajam.

Na, kaip sako egliotux, su vienu rūšies atstovu susidūrus netikslinga daryti išvadas, bet pvz. ant Kubos pradedantį tikrai sodinti galima ir nebijant. O vat ant maniškės veteranės jau nepasodinsi - ji tada tiesiog ignoruoja ir eina namo. Kuba, kad ir nelabai norėdama, bet vykdo nurodymus. Daug kur dovanoja raitelio klaidas ir netikslumus. Aš ja tikrai žaviuosi už tai.
Atsakyti
Labas 4u.gif

Chartija, dėl pašarų tai viskas aišku, tigi pinigus kainuoja... kuo daugiau sušersi, pašarų arkliams, tuo mažiau pelno liks lotuliukas.gif

o dėl žemaičių ax.gif man tai jų ūgis netinka... o šiaip manau visuomenės nusistatymas daug ką reiškia ax.gif

na o aš turiu naujienų. penktadienį Rudvilsiukas į naujus namus iškeliavo. Sunkokai pasikrovė jis, užpykus biški buvau, bet galvoju jis gal specialiai mane panervino, kad man lengviau būtų ir labai neliūdėčiau unsure.gif tai va, rudvils be 10 d pas mane išgyveno dvejus metus. tikiu kad jam čia buvo gera.

štai jo pirmoji diena pas mane, vos išlipus iš fūros

user posted image

ir štai paskutinė jo diena, laukiam atvažiuojant fūros

user posted image

bet tai vis tik kaip gyvūnas jaučia, kad kažkas bus, nes iš ganyklos sunkiai pargyniau į levadą čia prie fermos, o paskui gal valandą kol laukėm fūros tai toks liūdnas vaikčiojo unsure.gif

tai va, tokios kolkas naujienos pas mane ax.gif

Atsakyti
o kodel Rudvilsas pakeite namus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliotux @ 2013 09 24, 22:24)

Vat kas dėl pašarų, pas mus niekad jie nebuvo normuojami, taip pat dėl lauko padarytos ėdžios kad turėtų visą laiką tiek arklidėje tiek levadoje. Plius ant žolės taip pat turi šienainį jei atsibostų žolė, nes kumelės taip pripratusios ir manau ( tfu tfu tfu) dieglių turim mažai ir tikiuosi daugiau ir neturėsim.

O dėl žemaičių ir man kilo tokia mintis, bet va bent stambinti pradėti važiuoti lenktynėse kaip Norvegijos Šaltakraujai ( Coldblood). Dar plius nereikia spręsti pajojus ar pamačius vieną arklį apie veislės charakterį, nieko nėra tobulo, taip pat kiekvienas žmogus sau atranda savo žirgą. Vienam reikia sportinio, kitam pasijodinėjimo, kiekvienas pagal savo nuomone kitam ir pataria, aš pradžiai niekad nepatarčiau Žemaičio, nes ne tik mažai susidūriau, bet ir stipriai nusivyliau kiek girdėjau apie juos.

Apie jusu zirgyna zinok niekad neesu nei menkiausio blogo zodzio isgirdus. bigsmile.gif Be to, kazkada pati ten lankiausi ir nors, deja, visko tikrai nemaciau, bet labai patiko salygos zirgams.

Na, as su zemaiciais prajodinejus visa gyvenima (tiek su stambintais, tiek su seno tipo), todel ju teko matyti tikrai gan nemazai atstovu. Todel ir vis stebiuosi, kodel zmones taip pries juos nusistate. Zinoma, yra kaip ir visu veisliu atstovu gan vriednu arkliu, bet esu pazinojus ne viena nuostabu sios veisles atstova, ant kurio galeciau nebijodama uzkelti vaika pajojimui. Ir stambintu zemaituku charakteris minkstesnis nei seno tipo.

QUOTE(Shirbake @ 2013 09 24, 22:45)
Na aš irgi galvoju, kad žemaitis, nors ir stambintas, nelabai tinkamas pradedančiajam. Nors dar žiūrint, ko tas pradedantysis nori - jei tik savo malonumui - tai gal visai ir nieko. Bet jei norės toliau mokytis, tai nelabai. Esu gyvai susidūrus su šešiais stambintais žemaičiais - nei vienas jų nešoko, o tiesiog eidavo kiaurai per kliūtis  doh.gif

Na, galima butu gal pamineti, kad is prigimties jie nera pasakiskai jautrus zirgai, bet jei nenubukinamas, tai tikrai kaip mokomieji labai tiktu.

QUOTE(PegaseStar @ 2013 09 24, 23:00)
x Matyt bloguose žirgynuose lankaisi biggrin.gif Pvz pas mus nenormuoja smile.gif Net ir privatiems žirgams biggrin.gif

xx Manau, kad jie nėra gal tam ir tinkami? Charakteris, galimybės, kaina.. Nesu pati susidūrus, bet abejoju ar čia yra mados reikalas. Greičiau tai, kad jie nepateisina lūkesčių. Galbūt charakteris per "kietas" mėgėjams ir vaikams (jei sakai, kad konkūrus iki 110 šoktų), gal ir ne visų galimybės yra yra 110 šokt? Nežinau kaip yra ten su veislės gerinimu stambintų, bet tarkim manau, kad ir seno tipo žemaičiam gresia išnykimas, nes jų panaudojimas labai jau mažas.. O dabar kai neleidžia įliet jokio kito kraujo, kad gerinti tuos arkliukus, jų galimybes, charakterį ir pan., tai... Kam reikia arklių, kurie tinkami tik po miškus pajodinėt? Tam yra ir pilna visokių sportines karjeras baigusių, ar pusdarbinių, kurie žymiai pigesni, gražesni ir dar geresnio charakterio smile.gif

lotuliukas.gif Matyt, tikrai bloguose. biggrin.gif O siaip saunu, kad daugeja tokiu zirgynu. thumbup.gif

Nu va jau kaip minejau anksciau, ner jie baisaus charakterio, gan ramus. Galimybes sportui zinoma jie neturi, bet pradedanciajam zirgynuose, arba zmogui, kuriam visam gyvenimui uzteks sokinet 80 - 90 cm kliuteles, tai galetu buti panaudojami. Kaina, ju siaip nepasakyciau, kad kandziojasi. Pvz. savo kumele as isvis nupirkau uz 2050 litu. O siaip jie kainuoja apie 4000 litu, bet manau ir uz 3000 butu galima rasti ne viena. Todel kaina gaunasi arba beveik ta pati, arba ta pati.

QUOTE(Aryvle @ 2013 09 25, 09:04)
Labas  4u.gif

x Chartija, dėl pašarų tai viskas aišku, tigi pinigus kainuoja... kuo daugiau sušersi, pašarų arkliams, tuo mažiau pelno liks  lotuliukas.gif
xx o dėl žemaičių  ax.gif  man tai jų ūgis netinka... o šiaip manau visuomenės nusistatymas daug ką reiškia  ax.gif
xxx na o aš turiu naujienų. penktadienį Rudvilsiukas į naujus namus iškeliavo. Sunkokai pasikrovė jis, užpykus biški buvau, bet galvoju jis gal specialiai mane panervino, kad man lengviau būtų ir labai neliūdėčiau  unsure.gif  tai va,  rudvils be 10 d pas mane išgyveno dvejus metus. tikiu kad jam čia buvo gera.

x Jo, matyt tikrai taupumo sumetimais biggrin.gif Bo gi meleonus kainuoja pasaras. biggrin.gif
xx Nu pvz mano Kubos ugis yra 160 cm. Ner maziuke. Zinoma, daugumos ju ugiai ner labai ispudingi (kai pamaciau Kubos mama is arti po ilgo laiko, net garsiai nusistebejau, kokia ji mazyte, nors kazkada ji atrode labai didele lotuliukas.gif ). Reik zinot, kokios linijos atstovo ieskotis. biggrin.gif
xxx As FB kai pamaciau Rudvio fotke, dar ne neskaicius komentaru supratau, jog vaikis jau isvaziavo. Kaip zeme pardaves. unsure.gif Gaila, gera jam buvo pas tave. smile.gif
Atsakyti
labas

QUOTE(_piranija @ 2013 09 25, 22:28)
o kodel Rudvilsas pakeite namus?  smile.gif

todėl kad jis nebuvo mano nuosavas 4u.gif

QUOTE(chartija @ 2013 09 25, 23:08)

xx Nu pvz mano Kubos ugis yra 160 cm. Ner maziuke.

nu man iki pilnos laimės dar bent 5cm reiktų lotuliukas.gif nors va jojau Fudžę, tai nejaučiau diskomforto, nors ji irgi gal apie 160 blush2.gif bet vistiek man lamberas patinka labiausiai - aukštas, lieknas, minkštas, biški pasiutęs kartais lotuliukas.gif ech, laukiu nesulaukiu kad sėsiu ant arklio vėl doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2013 09 26, 16:40)

nu man iki pilnos laimės dar bent 5cm reiktų  lotuliukas.gif nors va jojau Fudžę, tai nejaučiau diskomforto, nors ji irgi gal apie 160  blush2.gif  bet vistiek man lamberas patinka labiausiai - aukštas, lieknas, minkštas, biški pasiutęs kartais  lotuliukas.gif 

ech, laukiu nesulaukiu kad sėsiu ant arklio vėl  doh.gif

Ech tau tik 5 cm truksta, o man tai visu 10 ar 15 cm. biggrin.gif

Kiek tau dar liko iki tos laimes? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(chartija @ 2013 09 26, 18:35)
Ech tau tik 5 cm truksta, o man tai visu  10 ar 15 cm. biggrin.gif

Kiek tau dar liko iki tos laimes?  bigsmile.gif

nu mano lamberas apie 170 tai aš labai patenkinta ax.gif fudžė žemesnė, bet turi kitų privalumų biggrin.gif

na o jei viskas ok ir pgal planą tai gruodį po biški pradėsiu vel joti rolleyes.gif
Atsakyti
Šiandienos pasigėrėjimas vaizdais
user posted image
user posted image
Atsakyti