QUOTE(Egliotux @ 2013 09 24, 22:24)
Vat kas dėl pašarų, pas mus niekad jie nebuvo normuojami, taip pat dėl lauko padarytos ėdžios kad turėtų visą laiką tiek arklidėje tiek levadoje. Plius ant žolės taip pat turi šienainį jei atsibostų žolė, nes kumelės taip pripratusios ir manau ( tfu tfu tfu) dieglių turim mažai ir tikiuosi daugiau ir neturėsim.
O dėl žemaičių ir man kilo tokia mintis, bet va bent stambinti pradėti važiuoti lenktynėse kaip Norvegijos Šaltakraujai ( Coldblood). Dar plius nereikia spręsti pajojus ar pamačius vieną arklį apie veislės charakterį, nieko nėra tobulo, taip pat kiekvienas žmogus sau atranda savo žirgą. Vienam reikia sportinio, kitam pasijodinėjimo, kiekvienas pagal savo nuomone kitam ir pataria, aš pradžiai niekad nepatarčiau Žemaičio, nes ne tik mažai susidūriau, bet ir stipriai nusivyliau kiek girdėjau apie juos.
Apie jusu zirgyna zinok niekad neesu nei menkiausio blogo zodzio isgirdus.

Be to, kazkada pati ten lankiausi ir nors, deja, visko tikrai nemaciau, bet labai patiko salygos zirgams.
Na, as su zemaiciais prajodinejus visa gyvenima (tiek su stambintais, tiek su seno tipo), todel ju teko matyti tikrai gan nemazai atstovu. Todel ir vis stebiuosi, kodel zmones taip pries juos nusistate. Zinoma, yra kaip ir visu veisliu atstovu gan vriednu arkliu, bet esu pazinojus ne viena nuostabu sios veisles atstova, ant kurio galeciau nebijodama uzkelti vaika pajojimui. Ir stambintu zemaituku charakteris minkstesnis nei seno tipo.
QUOTE(Shirbake @ 2013 09 24, 22:45)
Na aš irgi galvoju, kad žemaitis, nors ir stambintas, nelabai tinkamas pradedančiajam. Nors dar žiūrint, ko tas pradedantysis nori - jei tik savo malonumui - tai gal visai ir nieko. Bet jei norės toliau mokytis, tai nelabai. Esu gyvai susidūrus su šešiais stambintais žemaičiais - nei vienas jų nešoko, o tiesiog eidavo kiaurai per kliūtis
Na, galima butu gal pamineti, kad is prigimties jie nera pasakiskai jautrus zirgai, bet jei nenubukinamas, tai tikrai kaip mokomieji labai tiktu.
QUOTE(PegaseStar @ 2013 09 24, 23:00)
x Matyt bloguose žirgynuose lankaisi

Pvz pas mus nenormuoja

Net ir privatiems žirgams
xx Manau, kad jie nėra gal tam ir tinkami? Charakteris, galimybės, kaina.. Nesu pati susidūrus, bet abejoju ar čia yra mados reikalas. Greičiau tai, kad jie nepateisina lūkesčių. Galbūt charakteris per "kietas" mėgėjams ir vaikams (jei sakai, kad konkūrus iki 110 šoktų), gal ir ne visų galimybės yra yra 110 šokt? Nežinau kaip yra ten su veislės gerinimu stambintų, bet tarkim manau, kad ir seno tipo žemaičiam gresia išnykimas, nes jų panaudojimas labai jau mažas.. O dabar kai neleidžia įliet jokio kito kraujo, kad gerinti tuos arkliukus, jų galimybes, charakterį ir pan., tai... Kam reikia arklių, kurie tinkami tik po miškus pajodinėt? Tam yra ir pilna visokių sportines karjeras baigusių, ar pusdarbinių, kurie žymiai pigesni, gražesni ir dar geresnio charakterio

Matyt, tikrai bloguose.

O siaip saunu, kad daugeja tokiu zirgynu.
Nu va jau kaip minejau anksciau, ner jie baisaus charakterio, gan ramus. Galimybes sportui zinoma jie neturi, bet pradedanciajam zirgynuose, arba zmogui, kuriam visam gyvenimui uzteks sokinet 80 - 90 cm kliuteles, tai galetu buti panaudojami. Kaina, ju siaip nepasakyciau, kad kandziojasi. Pvz. savo kumele as isvis nupirkau uz 2050 litu. O siaip jie kainuoja apie 4000 litu, bet manau ir uz 3000 butu galima rasti ne viena. Todel kaina gaunasi arba beveik ta pati, arba ta pati.
QUOTE(Aryvle @ 2013 09 25, 09:04)
Labas
x Chartija, dėl pašarų tai viskas aišku, tigi pinigus kainuoja... kuo daugiau sušersi, pašarų arkliams, tuo mažiau pelno liks
xx o dėl žemaičių

man tai jų ūgis netinka... o šiaip manau visuomenės nusistatymas daug ką reiškia
xxx na o aš turiu naujienų. penktadienį Rudvilsiukas į naujus namus iškeliavo. Sunkokai pasikrovė jis, užpykus biški buvau, bet galvoju jis gal specialiai mane panervino, kad man lengviau būtų ir labai neliūdėčiau

tai va, rudvils be 10 d pas mane išgyveno dvejus metus. tikiu kad jam čia buvo gera.
x Jo, matyt tikrai taupumo sumetimais

Bo gi meleonus kainuoja pasaras.
xx Nu pvz mano Kubos ugis yra 160 cm. Ner maziuke. Zinoma, daugumos ju ugiai ner labai ispudingi (kai pamaciau Kubos mama is arti po ilgo laiko, net garsiai nusistebejau, kokia ji mazyte, nors kazkada ji atrode labai didele

). Reik zinot, kokios linijos atstovo ieskotis.
xxx As FB kai pamaciau Rudvio fotke, dar ne neskaicius komentaru supratau, jog vaikis jau isvaziavo. Kaip zeme pardaves.

Gaila, gera jam buvo pas tave.