Mozart and the Whale (2005) - kaip tik neseniai apie filmus autistų tematika buvo čia šnekėta, tad ir aš užsinorėjau dar ką nors pažiūrėti. Šis kol kas mažiausiai patikęs iš visų. Siužeto ašis- dviejų žmonių- Izabelės ir Donaldo- turinčių Aspergerio sindromą draugystė bei jos sunkumai. Donaldą vaidinęs Josh Hartnett pasirodė įtikinamai, tuo tarpu Izabelė suvaidinta gal ir gerai, bet jos charakteris labai erzinantis. O ir pats siužetas ganėtinai nykus, norėjosi daugiau pamatyti veikėjų rutinos, o dabar kažkaip viskas prabėgom, net ir pokalbiai dažniausiai sukosi apie ta pačia tema.. Neįtikino manęs šis filmas.
Corpse Bride (2005)- nežinau, kodėl vis vilkinau jo peržiūrą, nes paliko labai gerą įspūdį. Reiks kada ir kitus Burtono animacinius filmus pažiūrėti.
Man cheng jin dai huang jin jia / Curse of the Golden Flower (2006) - iš šio daugiausiai atminty lieka įspūdinga scenografija. Kostiumai, dekoracijos- tiesiog puikios, kai kurios masinės scenos taip pat vertos dėmesio.
Water (2005) - estetiškai pateikta, be jokių nereikalingų detalių, gerai pritaikytu muzikiniu takeliu drama apie našlių namus Indijoje. Įdomūs dialogai, neprastas siužetas, tik gal kiek per daug ištęstas. Rekomenduoju.
Ringu / Ring (1998) - pagaliau pamačiau originalą, tačiau nepatiko jis man taip, kaip amerikiečių perdirbinys. Gal, jei siužeto nebūčiau žinojusi (tiesa, jis nėra identiškas), būtų viskas kiek kitaip, bet nejaučiau jokios įtampos, buvo nuobodu.
Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events (2004)- fantastinis filmas, tiko atsipalaidavimui, vietomis juokingas, nors daugiausiai niūrus. Jim Carrey čia man patiko. Tik į pabaigą siužetas kiek nusivažiavo (
santuoka man buvo jau kiek per daug abusrdiška), bet šiaip jau visai vertas dėmesio.
Cidade de Deus / City of God (2002) - šį tikriausiai jau visos matėt, o kas dar nematė, rekomenduoju. Apie gatvės gyvenimą ten, kur vaikai vaikystę leidžia ne su žaisliniais, o tikrais ginklais. Patiko.
Sleepy Hollow (1999) - pasirodė vienas geriausių T. Burtono filmų, iš tų, ką esu mačiusi.
Burtoniška atmosfera, nenuobodus siužetas, gera vaidyba.
Volver (2006) - Penelope Cruz čia tiesiog puiki, siužetas įdomus, vietomis netgi labai smagus, o dar visur vyraujančios ryškios spalvos

Rekomenduoju.
A Nightmare on Elm Street (1984) - jau tikriausiai klasikai priskiriamas filmas. Patinka man tų laikų siaubo filmai, nes ir siužetai įdomesni, ir muzikiniai takeliai išskirtinesni nei kad pastaruoju metu šio žanro filmuose būna, o šis dar sugebėjo vienoje vietoje priversti krūptelti

Patiko. Ai, ir dar tikriausiai verta paminėti, kad tai pirmasis filmas, kuriame J. Depp'as vaidino.