QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 09, 11:19)
Adija, gi iš anksto pasigamini bulvių tarkius ir faršą. Į bulves pačioj pabaigoj truputį rūgštelės, pvz., 1-2 vit C, įmaišyt ir jos nepajuodos. Šaldytuve gali gana ilgai būti. Tik ant viršaus dedam sudrėkintą marlę, kad neprarastų drėgmės. O faršas svarbu, kad oro negautų ir nepadauginti svogūnų - taip pat kelias dienas šaldytuve gali laisvai gyventi. Tai gaunasi taip, kad kol užverda vanduo puode, pasidarai reikiamą kiekį cepelinų, tarkius, faršą kitam kartui atgal į šaldytuvą. Arba lauki svečių, bet tie ima ir netyčia pavėluoja. Tuomet paverdi tik 15 min. Kai jau vėluotojai įžengia pro duris, užverdi, dar 5 min ir karšti garuoja ant stalo
Gerai prinokusio, nesergančio ir ne hibridinio augalo, idealios išvaizdos, žodžiu, pats pačiausias skerdžiamas sėklų rinkimui. Sėklos praplaunamos po tekančiu vandeniu, užpilamos atvėsusiu virintu vandeniu ir mažiausiai tris paras rauginama. Po tų trijų parų praplaunamos vėl po tekančiu vandeniu ir ant kelių sluoksnių marlės, vienu sluoksniu išsklaidomos džiovinimui. Dezinfekuoju prieš sėją

Gerai prinokusio, nesergančio ir ne hibridinio augalo, idealios išvaizdos, žodžiu, pats pačiausias skerdžiamas sėklų rinkimui. Sėklos praplaunamos po tekančiu vandeniu, užpilamos atvėsusiu virintu vandeniu ir mažiausiai tris paras rauginama. Po tų trijų parų praplaunamos vėl po tekančiu vandeniu ir ant kelių sluoksnių marlės, vienu sluoksniu išsklaidomos džiovinimui. Dezinfekuoju prieš sėją

Man neaisku ,kokiu tikslu ,jus rauginat seklas 3 paras,as niekada to nesu dariusi?Gal pakomentuosit.