Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

Cor di Bue
user posted image


Red Pear is toliau vaizdelis. Jau kitas krumas cia.
user posted image

Red Pear man labai grazus "dizainas" Belieka skonio sulaukt, nes dar nenoksta...
Papildyta:
kartoju red pear is naujo.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusraR: 18 liepos 2013 - 21:56
QUOTE(diuni @ 2013 07 18, 20:31)
4u.gif  ax.gif prašom tą pirmą konservų receptą...ir kaip tą sriubą virt blush2.gif
4u.gif Dėkui

Marinuoti žali pomidorai

Marinatui: 1 l vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50gr druskos, 3-4 šaukštai aliejaus, pipirai, česnakas, lauro lapai.
3-4 kg nedidelių žalių pomidorų(net vos raustelėję netinka- ištįžta)supjaustyti per pusę, dėti į šaltą vandenį, pakaitinti iki virimo, išimti, nuvarvinti, dėti į stiklainiukus. Užpilti verdančiu marinatu ir užsukti.

Aukščiau blogai parašiau, kad paverdama- nereikia virti. Užvirė ir griebiam iš puodo.

O sriuba labai paprasta: kelios pjaustytos bulvės ir morkos išverdamos sultiny, galima natūraliam mėsos, galima iš kubelio(man skaniau iš kubelio). Kol bulvės verda kepruvėj pakepinam kelis didesnius svogūnus, sudedam prinokusius nuluptus pomidorus(apie 1kg), patroškinam kelias minutes, kol ištįžta ir verčiam į puodą su bulvėm. Pavirti dar kelias minutes, dėti druskos, cukraus šaukštą ar daugiau, pipirų ir sublenderiuoti. Tada supilti išvirtas perlines kruopas, pakaitinti iki užvirimo, suberti žalumynus: krapus, svog. laiškus, baziliką, raudonėlį, na, kas po ranka ir ką mėgstam. Paskaninti grietine. Tik kaičiant puodą vandens daug pilti nereikia, užtenka apie litrą- pusantro, nes sriuba gali būti per skysta, geriau jau prasiskiesti pabaigoj, jei bus per tiršta.

dar man patiko pernai pas ruses rastas žalių pom ir kopūstų mišrainės receptas, skani sriuba, irgi suverčiam į sultinį stiklainiuką mišrainės, bulvių ir viskas, skanūs pietūs.

Žalių pomidorų ir kopūstų mišrainė žiemai

1kg pomidorų, 1 kg kopūstų, 2 dideli svogūnai, 2 paprikos, 100gr cukraus, 30gr druskos, 0,3l acto, 5 pipirai. Daržoves susmulkinti, sumaišyti su druska,dėti į emaliuotą puodą ir paslėgus palikti apie parą. Nupilti sultis, dėti prieskonius, užvirinti ir virti 10-12 min. Karštą masę į sterilius stiklainius ir kaitinti dar 15 min.
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2013 07 18, 19:32)
Tu nesigąsdink  4u.gif Va, peržiūrėjau nuotraukas - ir pas kitus augintojus panašių buvo  mirksiukas.gif  https://www.google.l...b...280&bih=875

aha, panasu, kad siai veislei budingos tokios deformacijos. matyt jautriau reaguoja i temperaturas ar masityo medziagu stygiu. tikrai nebeauginsiu.
Atsakyti
Prakalbot apie pomidorus želatinoje. Tai paklausiu, aš kai juos darau man šiek tiek gaunas svogūnai per kieti, gal juos atskirai galima šiek tiek apdorot kažkaip? nedarot taip?
ir dar klausimas dėl džiovintų pomikų. Paskui juos ten alieju užpila tai viskas aišku. O ar galima išlaikyti paprastai džiovintus pomidorus be jokio aliejaus, tiesiog inde stikliniame? ir ar ilgai? gal turit kokių pastebėjimų? Man jie patiko visai dėt į troškonius, ar daryt makaronam kokius pagardus. Ir va galiu pastebėt kad URIBURI veislė nors ir skoniu ir vaizdu ir derlingumu pagal kainą beviltiška - džiovinimui manau tiks. Nes sulčių pas juos beveik nulis........ keisti kažkokie blink.gif na bent kažkam jie tiks.......
Atsakyti
man irgi ta pati 'bėda" - pomidorai nenoksta. Didžiuliai, auga, svyra, bet rausti neketina.
Atsakyti
mb pravaziavo siandien pro siltnami, tai sake jau vienas kitas spalva nori keist . kaip supratau sibirskij skorospelyj ir aurea. Pati pamatysiu tik vakare ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2013 07 19, 11:34)
man irgi ta pati 'bėda" - pomidorai nenoksta. Didžiuliai, auga, svyra, bet rausti neketina.

Aš šiltnamyje turiu nuomininkę - tetulę. Aš pomidorus jau valgau pilnutėliu tempu 2 savaites bent gal, o pas ją nė kvapo apie rausvumą.
Aš sėjau kovo 5, į šiltnamį perkėliau 7-ą augimo savaitę, iki balandžio 20 d. (nes turėjau išvykti į kelionę), tetulė perkėlė apie gegužės 1 dieną. Tai gal dėl to ir skirtumas pas mus.
O kada jūs sėjot?
Atsakyti
Sėjau vasario pabaigoje-kovo pradžioje, pomidorų yra, bet vat visai nesirpsta..tiesa, į šiltnamį perkėliau gegužės pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 07 19, 09:43)

ir dar klausimas dėl džiovintų pomikų. Paskui juos ten alieju užpila tai viskas aišku. O ar galima išlaikyti paprastai džiovintus pomidorus be jokio aliejaus, tiesiog inde stikliniame? ir ar ilgai? gal turit kokių pastebėjimų? Man jie patiko visai dėt į troškonius, ar daryt makaronam kokius pagardus. Ir va galiu pastebėt kad URIBURI veislė nors ir skoniu ir vaizdu ir derlingumu pagal kainą beviltiška - džiovinimui manau tiks. Nes sulčių pas juos beveik nulis........  keisti kažkokie  blink.gif na bent kažkam jie tiks.......


sveikos,

džiovinau pernai pomidorus. Prisidžiovinau tiek, kad užteko ne tik mums, bet ir dovanoms biggrin.gif Beje, dar iki šiol turiu kokį puslitriuką - tokie pat puikūs, kaip ką tik sudžiovinti ax.gif Laikau sandariame inde, viskas su jais tvarkoje. Kai noriu, pasidarau kokį indelį su aliejumi, pabaigiam, ir vėl šviežiai užsipilu biggrin.gif

Jau ir šiemet pasidžiovinau, nes pernai baisiai pasiteisino bigsmile.gif
Tuomet labai daug Bajajos pomidoriukų buvo, o valgyt man jie neskanūs - odelė kieta. Tai juos pjoviau pusiau ir džiovinau. O po to su kavamale sumaliau. Tai tie mažyliai "suėjo" į prieskoninį sviestą, užtepams, padažams ax.gif O normalaus dydžio sausus stiklainiuose laukiau.
Atsakyti
o kaip ir kur dziovinat g.gif blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 07 19, 11:54)
o kaip ir kur dziovinat  g.gif  blush2.gif  ax.gif

Aš džiovinau spec.džiovyklėje,o kai nebespėjo džiovyklė,orkaitėje thumbup.gif pasiteisino abu būdai,o apie mano pomidorus kalba visi draugai ir giminės,nes per kaledas visus apdovanojau,o ir užkrėčiau visus džiovinimo manija,kad tik užderetų,džiovinsiu ir šiemet būtinai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pas mane sėti kovo 15. Į šiltnamį perkelti gegužės 4. Pirmas pomidoras nuskintas birželio 21. Šiai dienai sunokusių begalė, vos spėjam vartoti ir dalinti biggrin.gif

Man pradėjo nokti, kai lapus pradėjau skint. Kai nebeliko lapų šamšalyno, pradėjo spalvintis ax.gif
Atsakyti