Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(jolitamaria @ 2013 07 18, 08:35)
Sveikos, nupirkau ir as maisa kalio magnezijos , eisiu barstyti.

Maniskiai  taip nevienodai rausta , tai gal pades

g.gif tikriausiai greitai efekto nebus...supratau , kad tai natūrali medžiaga ir prastai tirpsta...reikia , kad dirvožemyje pabūtų , kad susiskaidytų , tada pomikai gaus tuos elementus...nors gal ir klystu , čia mano pamąstymai rolleyes.gif
Papildyta:
biggrin.gif o aš turiu nežniuką...pažymėtas buvo kaip Medovij spas...jau kažkada rašiau , bet dar galvojau , kad ten jis ir yra , tik kiek kitoks lotuliukas.gif bet dabar noksta raudonai biggrin.gif reiks kažkaip nuotrauką jų padaryt...gal kas pažins g.gif biggrin.gif
Papildyta:
saintlina, prašau papasakok , kokius konservus darai...jau reik susiruošt iš anksto... biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2013 07 18, 12:19)
Tai čia juk Klaipėda, kita respublika. pas mus soduose visiems tik pati pradžia - tik valgymui pakanka - ir puiku

niu neee huh.gif jau mėnesį valgom, aišku nekonservuojam, sulčių neverdam, bet valgom pilnu tempu ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal kas nors gali pasakyti kas lemia netolygu pomidoru augima kekeje? Keke su daug mazuciu pomidoru ir vienas didelis. Trasu trukumas, per dregna, per sausa? Pernai metais tas pats buvo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 07 18, 11:38)
saintlina, prašau papasakok , kokius konservus darai...jau reik susiruošt iš anksto... biggrin.gif  4u.gif

ai, kad aš nieko įdomaus nedarau. Kadangi einamiausi du variantai, šiemet tik juos ir tedarau. Vienas - pomidorai savo sultyse, kitas - pomidorų pasta/padažas. Šitas tai man idealus variantas - visur žiemą galiu dėt: į sriubas, troškinius, plovą ir t.t. Nieko daugiau nededu, tik pomidorus (nulupu, ilgai verdu, sublenderiuoju), druskos ir šiek tiek cukraus.
Na, gal dar sulčių pasidarysiu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 07 18, 09:06)

o ar uzskurde pomidorai nepradeda aksčiau sirrpti?Juk nesiulau to daryti,bet pas kokia kaimo bobute anksčiau issirpsta,nei pas mus.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 07 18, 15:17)
o ar uzskurde pomidorai nepradeda aksčiau sirrpti?Juk nesiulau to daryti,bet pas kokia kaimo bobute anksčiau issirpsta,nei pas mus.

nėra 'mūsų', kaip nėra 'kokios kaimo bobulės'. Niekaip toks grupavimas nepaankstina ir nenutolina nokimo.

ir tikrai užskurdę nepradeda anksčiau sirpti. Pertręšti azoto trąšomis - tai nėra tapatu 'neužskurdusiems'.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 18 liepos 2013 - 14:36
QUOTE(saintlina @ 2013 07 18, 15:05)
Nieko daugiau nededu, tik pomidorus (nulupu, ilgai verdu, sublenderiuoju), druskos ir šiek tiek cukraus.

kiek yra ilgai? 20 min, 30?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 07 18, 14:05)
kitas - pomidorų pasta/padažas. Šitas tai man idealus variantas - visur žiemą galiu dėt: į sriubas, troškinius, plovą ir t.t. Nieko daugiau nededu, tik pomidorus (nulupu, ilgai verdu, sublenderiuoju), druskos ir šiek tiek cukraus.

Gal būtų galima išsamiau - ar sėklas išimate, kiek maždaug laiko verdate?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 17, 14:48)
dar vienas Karabasas Barabasas, tfu atsiprasau- Purple Kalabaschas:user posted image
Tavo šitie Karabašai man priminė neseniai skaitytą straipsnį http://www.dailymail...r-disaster.html
QUOTE(audine68 @ 2013 07 18, 12:19)
Tai čia juk Klaipėda, kita respublika. pas mus soduose visiems tik pati pradžia - tik valgymui pakanka - ir puiku
Nu tik nereikia apkaltinti Klaipėdos. Aš pirmuosius pomidorus (Betalux) nuo Joninių valgau. liezuvis.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 07 18, 14:17)

drįstu nesutikti. Nei pas vieną bobutę mano kaime ir aplinkui pomidorai nepradeda nokt anksčiau nei pas mane, nors maniškiai toli gražu nėr skurstantys.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2013 07 18, 14:49)
kiek yra ilgai? 20 min, 30?

oi, ilgiau. Pora valandų bent jau. Žiūriu pagal konsistenciją.
Atsakyti
noreciau ir as recepto, kaip padaryt, kad greiciau sunoktu biggrin.gif vieni seti kovo 2, dauguma kovo 20. Pasodinti geguzes 11 i siltnami . auga bujoja, puciasi, dideja... ale valgymui reik dar is maxes nusipirkt, savus tik paskanaujam, keturioms burnoms neuztenka su grietine dar blush2.gif Na bet tikiuosi ateis ie i musu siltnami SVENTE biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 07 18, 15:14)
Gal būtų galima išsamiau - ar sėklas išimate, kiek maždaug laiko verdate?

ne, sėklų neišimu, per daug terlionės. Be to, sėklos, kitaip nei skurytės, man nemaišo smile.gif Sėklos lieka. Tik nulupu sąžiningai visus. Tada kažkiek laiko paverdu, sublenderiuoju puode ir toliau verdu. Verdu išties ilgai. Nežiūriu į laikrodį, o į pačią masę puode - ji turi sutirštėti. Geriausia ant pečiaus virt, tada ypatingai gerai ta pasta gaunasi. Ale vasarą retokai norisi pečių kurt.. išverda ir ant dujinės. Kokias pora valandų tai tikrai verdu. Ir pradžioj virimo dar skaidrias sultis nuo viršaus šauštu nusemiu.
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2013 07 18, 15:56)
Na bet tikiuosi ateis ie i musu siltnami SVENTE  biggrin.gif

pas jus kai ateina ta šventė, tai spalio vidury, kai kitur jau senokai pasibaigę, dar pats šventimas biggrin.gif
Atsakyti