Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka -9, laukiam

QUOTE(-Braskeele @ 2013 08 08, 14:22)
Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. As neabejotinai manau, kad privaciam darzely toks maziukas tikrai gauna geresne prieziura ir lengviau adaptuojasi nei valstybiniam schmoll.gif Ne del to, kad pastarajam dirbtu prastesne aukletojos,o del to, kad tikrai yra skirtumas ar viena aukletoja priziuri 15 pypliu, ar 10 vaiku priziuri 3 aukletojos. Jei man tektu 2 metu vaika leisti i darzeli, as bent metams leisciau tik i privatu, net jei uz ji atiduociau puse savo algos...Mano atveju, as puse algos atiduodavau auklei ir ne kiek del to nesigailiu, nieko nekeisciau smile.gif

apie kuri kalbate cia taip graziai? kuriame 10vaiku ziuri 3 aukletojos? Is patirties pasakysiu kad valstybinis geriau, bet daugiausiai viskas priklauso nuo kokios atiteks aukletojos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doviile @ 2013 08 08, 15:30)
apie kuri kalbate cia taip graziai? kuriame 10vaiku ziuri 3 aukletojos? Is patirties pasakysiu kad valstybinis geriau, bet daugiausiai viskas priklauso nuo kokios atiteks aukletojos  4u.gif

va va, nenoriu buti "prirasyta" prie tu piktuju lietuviu, bet irgi buvo idomu, kuriame cia privaciame darzelyje 10 vaiku priziuri 3 aukletojos smile.gif nebent cia kalbama apie ta darzeli, kur vaikus "sere" ( atleiskit, bet kito zodzio tokiam "maitinimui" nerandu) uzpilamais makaronais biggrin.gif mano mama 30metu dirba darzelyje, tad "darzelio gyvenima" as pazystu labai gerai, zinau kaip ir kas ir jei as tureciau pinigu per akis tai nuosirdziai sakau, vistiek rinkciausi valstybini, nes ten vaikas daug geriau socializuojasi, nes gausiasniame buryje moka pakovot uz save, o ir tos aukletojos turedamos TIK DVI rankas, patikekit kiek gali 4u.gif ir ne visi 21 vaiku papuola nemokedami valgyt patys, su pampersais ir pan. Palaipsniui visi viska ismoksta vienodai ir dar ne vienas vaikas nenumire pakliuves i valstybini. Todel nuosirdziai ir sakau- nereikia pilti pykcio jei nepakliuvot i darzeli 4u.gif 4u.gif 4u.gif ne mes sprendziame situos patekimus/nepatekimus, todel neliekim pykcio viena ant kitos, liekit pykti savivaldybei, jei jau taip norisi smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 08 rugpjūčio 2013 - 18:10
QUOTE(rytojryta @ 2013 08 08, 15:08)
siandien prisijungiau prie vilnius.lt ir matau, kad eileje i darzeli  pries mus atsirado vienas vaikas, bet !!!! bendras laukianciu vaiku skaicius taip pat padidejo vienu vaiku .
kaip taip gali atsitikti? SUprantu, jei eileje esantys vaikai perstumdomi (tarkim kazkam esanciam gale atsirado prioritetas ir todel jis persoko i prieki). Bet kaip gali atsirasti naujai laukiantis ????? ir dar su prioritetais ????
dabar juk nauju prasymu nepriima. tai uzsiregistrave vaikai gali arba gauti darza (tada iskrenta is eiles) arba igyti prioriteta (tada pasislenka eileje i prieki)

o tai kas čia jums neaišku? biggrin.gif savus prastumdinėja ir tiek:D juk labai "skaidri" sistema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2013 08 08, 14:08)
siandien prisijungiau prie vilnius.lt ir matau, kad eileje i darzeli  pries mus atsirado vienas vaikas, bet !!!! bendras laukianciu vaiku skaicius taip pat padidejo vienu vaiku .
kaip taip gali atsitikti? SUprantu, jei eileje esantys vaikai perstumdomi (tarkim kazkam esanciam gale atsirado prioritetas ir todel jis persoko i prieki). Bet kaip gali atsirasti naujai laukiantis ????? ir dar su prioritetais ????
dabar juk nauju prasymu nepriima. tai uzsiregistrave vaikai gali arba gauti darza (tada iskrenta is eiles) arba igyti prioriteta (tada pasislenka eileje i prieki)

Mums buvo panaši situacija po birželio 1 dienos, tai savivaldybėje labai gražiai paaiškino, jog gali atsirasti eigoje daugiavaikių vaikų, gimė trečias vaikutis ir tas vaikas iškart atsiranda priekyje mūsų... O dėl vaikų skaičiaus didėjimo... na net nežinau... pas mus jis kasdien kinta, o kodėl, nežinau...
Atsakyti
Pagal tai kiek teko bendrauti su savivaldybės darbuotojais, tai sistema turėtų vaikus automatiškai vis perskirti į kitas amžiaus grupes, kai tam ateina laikas... Pvz jei buvo rašoma, kad "nėra tokios grupės" tai nuo 1,5 metų turėtų automatiškai statyti į eiles 1,5-3 metų grupėse. Tad natūralu, kad jei tai vaikas su prioritetu, tai eilė iškart keičiasi kažkiek, o plius ir vaikas papildomai eilėje atsiranda... Tam juk nereikia jokio naujo prašymo priimti. Bet nemanau, kad dėl to skaičiai eilėse labai smarkiai keistųsi kasdien ar per dieną kelis kart...
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2013 08 08, 14:08)

Cia į kokį darželį?
Atsakyti
QUOTE(cia_as_vel @ 2013 08 09, 06:23)
o tai kas čia jums neaišku? biggrin.gif savus prastumdinėja ir tiek:D juk labai "skaidri" sistema biggrin.gif

man taip pat tokia pirma mintis kilo. bet veliau pagalvojau g.gif savus prastuminejo birzelio men, kai buvo didziulis bardakas, o tevams info nerode. tuomet terpe ir laikas ikisti savo buvo thumbup.gif
bet dabar , kai jau visos vietos uzimtos ir traukinys nuvaziaves g.gif kai nera jokios garantijos, kad rugseji atsilaisvins vieta ir papulsi g.gif o jei galvoti i prieki , apie 2014 m priemima, tai vel kokia prasme dabar kisti ir atkreipti visu demesi, kai gali ta sekmingai padaryti nuo sausio iki birzelio g.gif kazkoks nelogiskas veiksmas g.gif

QUOTE(medlink @ 2013 08 09, 10:01)
Pagal tai kiek teko bendrauti su savivaldybės darbuotojais, tai sistema turėtų vaikus automatiškai vis perskirti į kitas amžiaus grupes, kai tam ateina laikas... Pvz jei buvo rašoma, kad "nėra tokios grupės" tai nuo 1,5 metų turėtų automatiškai statyti į eiles 1,5-3 metų grupėse. Tad natūralu, kad jei tai vaikas su prioritetu, tai eilė iškart keičiasi kažkiek, o plius ir vaikas papildomai eilėje atsiranda... Tam juk nereikia jokio naujo prašymo priimti. Bet nemanau, kad dėl to skaičiai eilėse labai smarkiai keistųsi kasdien ar per dieną kelis kart...

cia eina kalba apie 1-2 m grupe, todel jausnesnis vaikas negali buti

QUOTE(Carisma @ 2013 08 09, 10:59)
Cia į kokį darželį?

Pipiras, 1-2 m grupe (zinau, kad tame darzelyje, nera tokios grupes, o bet taciau eile egzistuoja ir idomu, kodel toje eileje esi pastumiamas)

Atsakyti
Nauju prasymu nepriima, bet tie kurie gavo vieta viename darzelyje ir nori keisti i kita, savivaldybeje ar intrnetu turi galimybe teikti prasyma i kita laisva vieta darzelyje arba stoti i eile. Jei eile yra, ir jie turi kazkokiu stebuklingu prioritetu, stoja pries visus neturincius tokiu prioritetu..

Atsakyti
o man nesuprantama tai, kad einamiems metams vaiką reikia registruoti į darželį tų metų sausį. mes užsiregistravę pernai, sausį galvojau reikės per naują rašyt prašymą, bet buvo pasakyta savivaldybėje (ir net skaičiau kažkur), kad jei rašysim per naują, tai stosim į eilę iš naujo ir būsim išmesti iš senosios g.gif vadinas, jei užsirašėt eilėje, nebereikia rašyti naujo prašymo? bet tada kaip su grupėm? jei užrašytas vaikas buvo į 2m grupę, po metų jam jau reikia į 3m, bet eilėj vis stovi toj pačioj 2m. ar kaip? man visiškai neaiški ta jų sistema
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2013 08 09, 13:02)
cia eina kalba apie 1-2 m grupe, todel jausnesnis vaikas negali buti
Pipiras, 1-2 m grupe  (zinau, kad tame darzelyje, nera tokios grupes, o bet taciau eile egzistuoja ir idomu, kodel toje eileje esi pastumiamas)

pas mus irgi grupės nėra, o eilė iki šiol egzistuoja... doh.gif Gal buvo prašyamas pateiktas vaiko, kuriam tik dabar suėjo metukai, tai iki šiol jo eilėje nebuvo, o dabar jis atsirado... nežinau...

QUOTE(Teka @ 2013 08 09, 13:05)
o man nesuprantama tai, kad einamiems metams vaiką reikia registruoti į darželį tų metų sausį. mes užsiregistravę pernai, sausį galvojau reikės per naują rašyt prašymą, bet buvo pasakyta savivaldybėje (ir net skaičiau kažkur), kad jei rašysim per naują, tai stosim į eilę iš naujo ir būsim išmesti iš senosios g.gif vadinas, jei užsirašėt eilėje, nebereikia rašyti naujo prašymo? bet tada kaip su grupėm? jei užrašytas vaikas buvo į 2m grupę, po metų jam jau reikia į 3m, bet eilėj vis stovi toj pačioj 2m. ar kaip? man visiškai neaiški ta jų sistema

Tirai nereikia naujų prašymų, per amžiaus grupes juos stumdo jau automatiškai, perkėlinėja pas vyresnius kai ateina laikas. Man taip viskas buvo paaiškinta.
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2013 08 09, 13:36)
Tirai nereikia naujų prašymų, per amžiaus grupes juos stumdo jau automatiškai, perkėlinėja pas vyresnius kai ateina laikas. Man taip viskas buvo paaiškinta.

tai tada iš principo man nesuprantama ta tvarka, kad einamiems metams rašyti tų metų sausį. čia mamytė viena klausė, kada jai rašyti vaiką, jei nori, kad lankytų nuo 2014m rugsėjo. buvo patarta rašyti 2014m. sausį. bet jei iš eilės nieks neišmes, tai kodėl negalima pabandyt parašyt šiemet? gal daugiau šansų būtų papult kitais metais? čia aš šiaip mąstau, nes nesuprantu aš tos sistemos iki galo
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 08 09, 13:43)
tai tada iš principo man nesuprantama ta tvarka, kad einamiems metams rašyti tų metų sausį. čia mamytė viena klausė, kada jai rašyti vaiką, jei nori, kad lankytų nuo 2014m rugsėjo. buvo patarta rašyti 2014m. sausį. bet jei iš eilės nieks neišmes, tai kodėl negalima pabandyt parašyt šiemet? gal daugiau šansų būtų papult kitais metais? čia aš šiaip mąstau, nes nesuprantu aš tos sistemos iki galo

Todėl, kad jau negalima pildyti prašymų. Tą buvo galima daryti iki birželio 1 dienos, o dabar belieka laukti kai vėl leis smile.gif
Atsakyti