Mamytes, nesipykit. Matau cia kazkuri parase, kad privaciam 3 aukletojos priziuri 10 vaiku. Skamba neitiketinai, bet galiu patvirtint, kad tokiu darzeliu yra. Mano dukryte kaip tik i valstybini nepatekus nuo pernai rugsejo lanko privatu (maitina tikrai neuzpilamais makaronais). Kaina ne pati maziausia, bet vaiku daug maziau, nei valstybiniam. Paciu maziausiu grupeje (nuo pusantru iki mazdaug 3 metuku, bet pernai rugseji ten vyriausi buvo 2m ir 4 men) rugseji buvo 9 (metu begy prisijunge dar 3, pavasari buvo 12 vaiku lyg). Juos priziuri 3 aukletojos (visa laika buna 2, o nuo pusryciu iki miegelio visos 3). Viduriniu grupej (3-4m) viso 11 vaiku, 2 aukletojos. O vyriausiu, nuo 5m vaiku siemet tebuvo 8, 2 aukletojos. Tikrai prieziura geresne (vien ka reiskia aprengt ziema einant i lauka pacius maziausius 1 aukletojai, kai vaiku 15-20, ir 3 aukletojoms, kai vaiku 12), vaiku maziau nei valstybiniam (dar vis tiek, buna, kad serga ir cia vaikiukai, tai lieka dar maziau), uzimtumo man atrodo daugiau. Kai vaikai vyresni, priesmokyklinukai, ir jau savarankiski, tai gal skirtumas mazesnis jauciamas, bet patiems maziausiems tai tikrai jauciasi...
Sakykit, o gal kam teko susidurti, jei as dabar esu saviske registravusi i 5 darzelius ir matau, kad bent dviejuose tai 100 proc nepateksim, ar galesiu as koreguoti juos kazkaip kazkada? Ar ir stovesim tik i tuos darzelius eileje, kur pridavem pradzioje?
QUOTE(vilku motinėlė @ 2013 08 09, 22:59)
Sakykit, o gal kam teko susidurti, jei as dabar esu saviske registravusi i 5 darzelius ir matau, kad bent dviejuose tai 100 proc nepateksim, ar galesiu as koreguoti juos kazkaip kazkada? Ar ir stovesim tik i tuos darzelius eileje, kur pridavem pradzioje?
Dabar niekas neleis koreguoti, o jei pakoreguosite, visur stosit is naujo (t.y. i eiles gala)
Jau geriau palikit kaip yra, jei kituose darzeliuose matosi galimybe patekti..
O jus kaip prisijungiate prie sistemos ar ka nors matote apie darzelius?
nes as kai pasirenku "Mano darzelis" - man atidaro tiesiog tuscia puslapi
Buvau nuejusi i savivaldybe, tai pasake ,kad mes 2-ri po eiles galo .t.y. jeigu dar du atsisako ,tai mes patenkame.Sake, kad stebeciau internetu.tai kad nieko nematau ten
Po to nuvareme i darzeli tai ten pasake,kad viskas, grupes sudarytos tai siais metais net nera ko tiketis patekti i darzeli.Tik kitais metais po Naujuju vel reikes i eile i t.t. Kai paklausiaiu o jeigu kas nors vat rugsejo gale atsisakys lankyti ar siaip isvaziuos kur nors i uzsieni,tai pasake vistiek vietu laisvu neatsiras
kiekvienas sako kaip nori

Buvau nuejusi i savivaldybe, tai pasake ,kad mes 2-ri po eiles galo .t.y. jeigu dar du atsisako ,tai mes patenkame.Sake, kad stebeciau internetu.tai kad nieko nematau ten

Po to nuvareme i darzeli tai ten pasake,kad viskas, grupes sudarytos tai siais metais net nera ko tiketis patekti i darzeli.Tik kitais metais po Naujuju vel reikes i eile i t.t. Kai paklausiaiu o jeigu kas nors vat rugsejo gale atsisakys lankyti ar siaip isvaziuos kur nors i uzsieni,tai pasake vistiek vietu laisvu neatsiras

Antri uz bruksnio yra visai neblogai stebekite mamyte sistemoje ir turekite vilties turetumet pakliuti,mano dukryte tai nepakliuvo,bet muus kieme kiek matau dvejojanciu mamyciu, del savo dvimeciu ypac kad sirgs ir sirgs viena is vis sako as pavesiu rugseji svaitele ir nebevesiu kad vieta laikyti ,nes ji sedi namuose dar su maziuku,kitos mamytes dvejoja sako ai geriau aukle iki truju metu kol vikutis taps labiau savarankiskesnis,maniskei tris bet jei butu pakliuvusi buciau leidusi nuo dvieju ir nedvejojusi,ten vaikai greiciau viska ismoksta su kitais vaikuciaais:)

Turiu klausima visoms kurios negavo darželio. Nesvarstot galimybes savivaldybę paduoti į teismą? Mes labai rimtai svarstom paduoti savivavdybę į teismą dėl privataus darželio mokesčių kompensavimo, taip pat kad nesuteikiamos paslaugos už kurias mokame mokesčius. Dabartinė situacija yra nenormali. Kei savivaldynė nesugeba užtikrinti pakankamo vietų darželiuose, vien dėl ploto trūkumo, tai bent jau galėtų savo pareigą perduoti privačiam verslui kuris gali suteikti reikiamas paslaugas. Vistiek vaiko išlaikymui valstybiniame darželyje dali tėvų išlaidų savivaldybė dotuoja.
QUOTE(*Ferrari* @ 2013 08 12, 11:44)
O jus kaip prisijungiate prie sistemos ar ka nors matote apie darzelius?

jei jungiatės per explorer naršyklę, gali nerodyti nieko. bandykit prisijungti per google chrome
Ferrari, truputi noriu pasitislinti, Jums sake, kad po Nauju is naujo i eile reikes stoti? Arba as kazko nesuprantu arba nezinau, nes maniau, kad jau mums is naujo nebereikes rasinetis..
QUOTE(Sandra_Z @ 2013 08 12, 19:27)
Turiu klausima visoms kurios negavo darželio. Nesvarstot galimybes savivaldybę paduoti į teismą? Mes labai rimtai svarstom paduoti savivavdybę į teismą dėl privataus darželio mokesčių kompensavimo, taip pat kad nesuteikiamos paslaugos už kurias mokame mokesčius. Dabartinė situacija yra nenormali. Kei savivaldynė nesugeba užtikrinti pakankamo vietų darželiuose, vien dėl ploto trūkumo, tai bent jau galėtų savo pareigą perduoti privačiam verslui kuris gali suteikti reikiamas paslaugas. Vistiek vaiko išlaikymui valstybiniame darželyje dali tėvų išlaidų savivaldybė dotuoja.
Teismai uztruks tiek, kad vaikai i mokykla prades eiti

Papildyta:
Apvaziavau kelis privacius darzelius. Nu kaip uz tokius pinigus - verkti norisi. Patalpos mazos, nepritaikytos. Kiemai irgi... Aj

QUOTE(Sandra_Z @ 2013 08 12, 19:27)
Svarstome ir tokią galimybę... Manau, jeigu kooperuotumėmės kainuotų pigiau

[quote=Dziaugiuosi,2013 08 12, 23:20]
Teismai uztruks tiek, kad vaikai i mokykla prades eiti

Manau, kad įmanoma ir greičiau susisukti

QUOTE(dancja @ 2013 08 13, 09:51)
Svarstome ir tokią galimybę... Manau, jeigu kooperuotumėmės kainuotų pigiau 

Kai mamos bilinėjosi su valstybe dėl sumažintų motinystės išmokų, tai bilinėjimas išlaidos tikrai buvo mažesnės nes viskas vyko kolektyviai ir buvo didelis žmonių kiekis. Tačiau procesą koordinavo NAMS, visas bendravimas su advokatų kontoromis vyko tik per juos.