Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka -9, laukiam

QUOTE(Ali @ 2013 07 10, 12:31)
Tai bandykit pasižiūrėti, ar matot save sistemoj.

Bet su tais priešmokyklinukais man vis tiek neaišku. Darželis (Gintarėlis) sako, kad tik 20 vaikų iškėlė. O mokyklos (Baltupių) informacijoj parašyta, kad bus 50 vaikų. Tai kažkaip visai nesueina galai  g.gif

O gal gali būti taip, kad šiame rajone yra daug vaikų, kurie pvz darželio nelankė, tačiau dabar turėtų būti priešmokyklinukai? Na ir dėl to mokykloje bus 50 vaikų - vieni pereis iš darželio, o kiti ateis iš visur kitus (iš privačių darželių, šiaip auginti auklių ir močiučių, kurie darželio nelankė).
Atsakyti
Išsiaiškinau, prašymas perkeltas į elektroninę bazę, esame pirmi nepatekę. Kaip suprantu, šansų patekti dar yra, nes užtenka, kad vieno vaiko neatvestų, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2013 07 10, 11:40)
O gal gali būti taip, kad šiame rajone yra daug vaikų, kurie pvz darželio nelankė, tačiau dabar turėtų būti priešmokyklinukai? Na ir dėl to mokykloje bus 50 vaikų - vieni pereis iš darželio, o kiti ateis iš visur kitus (iš privačių darželių, šiaip auginti auklių ir močiučių, kurie darželio nelankė).

Ir as taip pagalvojau. Gal perkeliami is darzeliu bei formuojamos naujos priesmokyklines grupes (priimami nauji sesiameciai) g.gif
Atsakyti
Tai ka 15diena yra pirmadienis ,kaip galvojate bus jau viskas suformuota ir bus paskelbtos laisvos vietos-man kazkaip nesitiki:(O pildant prasyma i laisvas vietas kazi atsinaujina data prasymo ar ne?O i laisvas vietas pildyt bus galima internetu ane?
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2013 07 10, 13:43)
Išsiaiškinau, prašymas perkeltas į elektroninę bazę, esame pirmi nepatekę. Kaip suprantu, šansų patekti dar yra, nes užtenka, kad vieno vaiko neatvestų, ar ne?

O Jūs rašėte nuo 2014 metų, kad norite lankyti? Įdomu kodėl jie įkėlė į sistemą šiemet?
Jei gautumėte šiemet, rekomenduočiau imti, nes kitamet jau gali ir neformuoti 3-4 metų grupių darželyje, o tik papildyti atsilaisvinusias vietas.
Paklauskite savivaldybėje jei pildėte nuo 2014 metų, kad norite lankyti ar gausite šiemet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picca: 10 liepos 2013 - 13:54
QUOTE(Ali @ 2013 07 10, 13:32)
Taigi jau rašė, kad artimiausiu metu tikrai nestatys.

http://www.15min.lt/...zelis-56-352278 vel planai pasikeite

Pasibaigus konkursui paaiškėjo, kad Vilniuje, Santariškėse, statys naują vaikų darželį. Pateikusi mažiausią kainą – 13,636 mln. Lt – konkursą laimėjo bendrovė „Irdaiva“. Naujas darželis turėtų iškilti per pusantrų metų.

Sparčiai besiplečiantis Santariškių rajonas Vilniuje 2015 metais turės naują vaikų darželį. Beveik 12 tūkst. kv.m darželyje įsikurs 12 grupių, kurias galės lankyti 206 vaikai.

Savivaldybės bendrovės „Vilniaus vystymo kompanija“ skelbtą skelbtą ikimokyklinio ugdymo įstaigos projektavimo ir statybos konkursą laimėjo UAB „Irdaiva“, pasiūliusi mažiausią kainą – 13,636 mln. Lt. Jos konkurentai – ūkio subjektų grupės: UAB „Kaminta ir TŪB „Virmalda“ bei UAB „Dailista“, UAB „Struktūra“ bei UAB „Ekstra statyba“, atitinkamai pasiūlė atitinkamai 13,950 mln. Lt ir 13,960 mln. Lt už minėtus darbus.

Tai bus vos ketvirtas naujas vaikų darželis Vilniuje nuo 1990 metų. 1992 metais atidaryti „Gilužis“ ir „Vandenis“, o 2008 metais – „Pilaitukas“.

Naujasis darželis turėtų būti pastatytas per 18 mėnesių, pastatas atitiks aukščiausią energetinio efektyvumo klasę – A, jame bus įrengtas geoterminis šildymas.

Atsakyti
QUOTE(picca @ 2013 07 10, 13:51)
O Jūs rašėte nuo 2014 metų, kad norite lankyti? Įdomu kodėl jie įkėlė į sistemą šiemet?
Jei gautumėte šiemet, rekomenduočiau imti, nes kitamet jau gali ir neformuoti 3-4 metų grupių darželyje, o tik papildyti atsilaisvinusias vietas.
Paklauskite savivaldybėje jei pildėte nuo 2014 metų, kad norite lankyti ar gausite šiemet.

Tame ir bėda, kad rašėm nuo 2013, bet matome, kad vaikas dar nelabai pasiruošęs socializacijai darželyje, yra nedrąsus, sunkiai sekasi puoduką prisijaukinti, todėl norėtume leisti nuo kitų metų. Bet, kaip mums savivaldybėje paaiškino, jei patektume šiemet ir atsisakytume, kitąmet ir vėliau patekti šansų beveik nėra, nes atsidurtume eilės gale. Kaip jūs ir sakėte, naujos grupės nebus formuojamos. Jei ir toliau liekame pirmi nepatekę, tai kitąmet ir liekame pirmieji pretendentai į atsilaisvinusias vietas. Todėl man didelis galvos skausmas, nes tikimybė, kad vienas vaikas neateis, yra nemaža, ir teks išleisti šiemet.
Savivaldybės darbuotoja net juokėsi, sako - visiems tėvas problema, kad vaikai nepatenka, o jums problema, kad gali patekti.
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2013 07 10, 13:47)
Jei ir toliau liekame pirmi nepatekę, tai kitąmet ir liekame pirmieji pretendentai į atsilaisvinusias vietas.

Jei ir toliau liekate pirmi nepateke, tai metu begyje gali vieta atitekti jums, nebutinai nuo rugsejo 1d, bet pvz nuo 2014m balandzio 1d ar bet kurios datos (priklausomai nuo to kada ta vieta atsilaisvina). Bet taip pat nebutinai kitamet liekate pirmieji pretendentai. Atsiras kitas vaikas is daugiavaikes seimos persikeles i jusu rajona ar su kitais prioritetais ir pan, ir nukrisite eileje zemyn, nebebusite pirmi ir sansai gali smarkiai sumazeti mirksiukas.gif Vieta tikrai geriau imti jei gaunate, galesite gi nebutinai nuo ryto iki vakaro darzelyje laikyti (jei galimybes leidzia), galesit biski veliau (ne nuo rugsejo) pradet leist ar pan (tik uz visus menesius reikes moketi pinigus).
Papildyta:
QUOTE(smike @ 2013 07 10, 13:47)
Tame ir bėda, kad rašėm nuo 2013, bet matome, kad vaikas dar nelabai pasiruošęs socializacijai darželyje, yra nedrąsus, sunkiai sekasi puoduką prisijaukinti,

O del vaiko nedrasumo... Bent jau mano dvieju vaiku patirtis rodo, kad kuo anksciau pradeda eiti, tuo lengviau pripranta ir isdraseja. Jei dar vaikas nedrasus, tai kaip tik jam darzelis labai i nauda butu.
Atsakyti
QUOTE(linciklincik @ 2013 07 10, 14:34)
Tai ka 15diena yra pirmadienis ,kaip galvojate bus jau viskas suformuota ir bus paskelbtos laisvos vietos-man kazkaip nesitiki:(O pildant prasyma i laisvas vietas kazi atsinaujina data prasymo ar ne?O i laisvas vietas pildyt bus galima internetu ane?

oi, turbūt būsiu kažką praleidusi, kokios dar laisvos vietos? smile.gif Sakote bus dar laisvų vietų? Aš kažkaip manaiu, jei kažkas per 5 d. nepasirodo, tada iškarto siūlo sekančiam pagal sąrašą, o atskirai jokių laisvų vietų nebus blush2.gif Kažkaip jau negavome jokių žinių, kad pakliuvome, tai ir nebesitikiu sad.gif
Atsakyti
Klausykit, tai ar yra koks deadlainas kada jau baigsis tas bardakas ir bus paskelbti tie priimti/nepriimti vaikai??? blink.gif Jau mano kantrybe irgi trukineja...Duotu bent zinot, kad TIKRAI nepatekom ir galeciau jau eit tartis su privaciu darzu, o cia murkdo kaip durnelius, sudaromos grupes, sudaromos grupes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrale @ 2013 07 10, 15:57)
oi, turbūt būsiu kažką praleidusi, kokios dar laisvos vietos? smile.gif Sakote bus dar laisvų vietų? Aš kažkaip manaiu, jei kažkas per 5 d. nepasirodo, tada iškarto siūlo sekančiam pagal sąrašą, o atskirai jokių laisvų vietų nebus  blush2.gif  Kažkaip jau negavome jokių žinių, kad pakliuvome, tai ir nebesitikiu sad.gif

Pataisykit mane, jei klystu, bet berods to 5 dienu termino nebera...nes bent jau mano patvirtinime buvo nurodyta: artimiausiu metu atvykite i darzeli...o kas tas artimiausias metas bala zino....kam 5 dienos, o kam ir puse ar visas menuo....
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 07 10, 15:22)
Pataisykit mane, jei klystu, bet berods to 5 dienu termino nebera...nes bent jau mano patvirtinime buvo nurodyta: artimiausiu metu atvykite i darzeli...o kas tas artimiausias metas bala zino....kam 5 dienos, o kam ir puse ar visas menuo....

Savivaldybėje sakė, kadangi sistema nauja, jokių 5 dienų nėra, be to - atostogų metas, tėvai gali nespėti per 5 dienas, todėl terminas vos ne iki rugsėjo.

Ačiū visoms atsakiusioms į mano postus. Jei dukra pateks - leisim į darželį šiemet.
Atsakyti