

Aš valgau labai paprastai, dehidratatorių naudoju laaaabai mažai. Turbūt daugiausia laiko užima saldumynų gamyba. Šią žiemą pas mane vyrauja žali kokteiliai ir daiginti grūdai, daigai... Pietums man labai patinka daiginti grikiai: užpilu iš vakaro vandeniu, kitą dieną jau būna išbrinkę. Tereikia sumaišyti su daigais, trupučiu druskos ir pietūs gatavi. Vakar pietum valgiau kopūstus: trečdalį kopūsto smulkiai supjausčiau, pridėjau krapų, druskos, kmynų ir truputį alyvuogių aliejaus... Man skanu. Jeigu visa šeima valgytų, tai gal ir versčiausi per galvą kažką kitokio daryti, bet dabar...


Pašildytas pienas su prieskoniais (kardamonu, cinamonu, ciberžole) ar su sviestu ghee rekomenduojamas gerti iki 6 ryto arba po 6 vakare, dienos metu jo nepatartina gerti. Nes jeigu pažiūrėtume logiškai, palikim pieną dienos metu ne šaldytuve - labai greitai sugiš, nes tuo metu aktyvi saulės energija. Vakare arba anksti ryte veikia Mėnulio energija, tad tuo metu išgertas pienas didina intelektą, suteikia ramybę. Nesiruošiu dėl šito ginčytis ir įrodinėti. Tai ne mano išsigalvojimai, tai ajurveda, 5000 metų senumo išmintis. Negeriu dažnai, bet kartais jaučiu, kad man reikia.