Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Ačiū, Vicious Vici už gražius žodžius 4u.gif Dėl proto, tai visi skirtingai jį vertina. Daug kam mano žaliavalgystė asocijuojasi su jo nebuvimu lotuliukas.gif
Aš valgau labai paprastai, dehidratatorių naudoju laaaabai mažai. Turbūt daugiausia laiko užima saldumynų gamyba. Šią žiemą pas mane vyrauja žali kokteiliai ir daiginti grūdai, daigai... Pietums man labai patinka daiginti grikiai: užpilu iš vakaro vandeniu, kitą dieną jau būna išbrinkę. Tereikia sumaišyti su daigais, trupučiu druskos ir pietūs gatavi. Vakar pietum valgiau kopūstus: trečdalį kopūsto smulkiai supjausčiau, pridėjau krapų, druskos, kmynų ir truputį alyvuogių aliejaus... Man skanu. Jeigu visa šeima valgytų, tai gal ir versčiausi per galvą kažką kitokio daryti, bet dabar... blush2.gif Dėl sūrio, negaminau.Tačiau buvau žalio maisto kavinėje, teko valgyti špinatų-grybų užkepėlę su "sūriu" - buvo labai skanu. Šią žiemą mano mėgstmiausias gėrimas: vandens kefyras, kai jau susifermentuoja, įpjaustau imbiero, ciberžolės šaknų ir pusę citrinos. Pastovi per naktį ir sekančią dieną geriu. Man labai patinka, be to ir natūralus "antigripinas" smile.gif Galima, žinoma, padaryti ir kaip normalią arbatą, užpilant šaknis ir citriną verdančiu vandeniu ir pasaldinant medumi.
Pašildytas pienas su prieskoniais (kardamonu, cinamonu, ciberžole) ar su sviestu ghee rekomenduojamas gerti iki 6 ryto arba po 6 vakare, dienos metu jo nepatartina gerti. Nes jeigu pažiūrėtume logiškai, palikim pieną dienos metu ne šaldytuve - labai greitai sugiš, nes tuo metu aktyvi saulės energija. Vakare arba anksti ryte veikia Mėnulio energija, tad tuo metu išgertas pienas didina intelektą, suteikia ramybę. Nesiruošiu dėl šito ginčytis ir įrodinėti. Tai ne mano išsigalvojimai, tai ajurveda, 5000 metų senumo išmintis. Negeriu dažnai, bet kartais jaučiu, kad man reikia.
Atsakyti

i 
skelbimams yra skirta Skelbimų lenta

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 21 sausio 2014 - 09:34
QUOTE(Tautosaka @ 2014 01 13, 19:14)
Ačiū, Vicious Vici už gražius žodžius  4u.gif Dėl proto, tai visi skirtingai jį vertina. Daug kam mano žaliavalgystė asocijuojasi su jo nebuvimu  lotuliukas.gif

Nu nu, bepročiai ir sako biggrin.gif mirksiukas.gif

http://www.15min.lt/...53-397760?cf=df
Ypač vizualiniai dalykai mane įkvepia thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
Tautosaka, as pasakysiu ir ta pati., kad kartais kiti toli maitinimasi sieja su proto neturejimu biggrin.gif kazkaip as ta ir pajauciu smile.gif
O avokadus as ir sonokinu puikiai kambaryje isukus i popieri , dar ant radiajatoriaus padejus, ir mangus taip nokinu. Tikrai jie nera tokie skanus kaip rugpjuti, kaip buvau pas sese Anglijoj tokiu metu kirtom, bet ir skonis pasakiskas buvo.
Ziuriu tautosaka panasiai valgom, as ir rytais nuolat valgau tokii metu daigintus kviecius su vaisiais man labai skanu.
Atsakyti
O kaip jus gaminate duoneles? Ir iš ko? Gal turit, kokių lengvų receptų? nes mano turima įranga labai negausi - tik blenderis ir tarybinė mėsmalė biggrin.gif Tai viskas, ką galiu pasidaryti - sublenderiuoju saulėgrąžas, įsimetu česnako, šiek tiek druskos dėl skonio ir džiovinu virš krosnelės (tik nesu tikra dėl temperatūros). Dvi dienas žaliavalgiavau, tikrai savęs nekankinau. Kaip ir kiekvieną kartą jaučiausi labai energinga ir lengva. O vat šiandien atėjus pietų metui tradiciškai užsinorėjau spageti biggrin.gif Nusprendžiau, kad nereik savęs prievartauti, tai pasidariau didelę lėkštę salotų, o vietoj makaronų - ryžių. Manau, kad nuo vakaro toliau tęsiu savo žaliavalgiavimą smile.gif
Atsakyti
Knisliuk, ne tik patiekalai, bet ir požiūris į gyvenimą panašus drinks_cheers.gif

Vienintelė duonelė, kuri man prilipo - Olgos Dzindzeletos kmynų duonelė. Į ją įeina graikiniai riešutai, linų sėmenys, cukinijos, obuolys, kmynai, kalendra, pipirai, druska ir alyvuogių aliejus. Labai primena ruginę duoną, kurią kepu namiškiams.
Atsakyti
Nežinau ar jau kada apie tai kalbėjot, tai paklausiu ką dėl B12 darot?
Vartojat, nebijot trūkumų, jei vartojat tai kiek mcg, nes tokius jau skirtingus gamina doh.gif
Atsakyti
sveikos, norejau paklausti apie zelmenis, pvz saulegrazu arba kvieciu. skaiciau, kad ju valgyti negalima, o i kokteilius deti galima ar tik sultis spaudziat?

ir dar norejau paklaust, pasiruosiau grikius daigint, su kuo gaminat/ valgot? idomu ir kaip paruosti, kad ir vaikas valgytu.
labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Valgau tiek kviečių, tiek saulėgražų želmenis, o žirnių - mano patys mėgstamiausi. Pirmą kartą girdžiu, kad jų negalima valgyti. Drąsiai mėgaukitės jais smile.gif
Atsakyti
B12 nenaudoju.
Dėl daigų, man jie visi labai skanūs. Valgau juos ir su vaisiais, ir ant salotų užmetu, į sriubas dedu, taip pat ir į kokteilį įmetu - man jie visi universalūs. Grikius taip pat daiginu - man labai skanu ir vieni. Žinau, kad juos dar padaigintus džiovina dehidratatoriuje, ir kaip sausus pusryčius su migdolų pienu valgo. Aš taip nedarau, man skaniau nedžiovinti. Nelabai mėgstu tik avinžirnių ir pupelių, bet čia skonio reikalas - žmonės daug skanių dalykų prigamina iš jų.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 01 20, 20:11)
B12 nenaudoju.
Dėl daigų, man jie visi labai skanūs. Valgau juos ir su vaisiais, ir ant salotų užmetu, į sriubas dedu, taip pat ir į kokteilį įmetu - man jie visi universalūs. Grikius taip pat daiginu - man labai skanu ir vieni. Žinau, kad juos dar padaigintus džiovina dehidratatoriuje, ir kaip sausus pusryčius su migdolų pienu valgo. Aš taip nedarau, man skaniau nedžiovinti. Nelabai mėgstu tik avinžirnių ir pupelių, bet čia skonio reikalas - žmonės daug skanių dalykų prigamina iš jų.

o kaip del zelmenu, pvz saulegrazu ir kt? is ju sultis spaudziat? ar i kokteilius dedat?

beje, valgem siandien daigintus grikius su vaisiais, siaip visiems labai patiko, tik vaikas matyt nesukramto ju, nes po keliu valandu, man cielus, nesuvirskintus grikius iskakojo... kaip suprantu tai nera labai gerai, nes turi gi suvirskinti zarnynas, tai gal jam kita karta juos sutrinti?
Atsakyti
as taip dziaugiuosi, po truputi vis pratinau savo maziu - 2 metu, prie darzoviu valgymo, tai dabar taip dziaugiuosi, geria jis man kopustu/cukiniju/obuoliu sultis, burokeliu/morku/obuoliu sultis ir dar kitos stiklines papraso, is pradziu tai net ikalbet nepavykdavo net paragaut, viskas pasikeite, kai pradejau ji kviestis ir paciam duodavau mesti darzoves i sulciaspaude, tada jam labai patikdavo, ir butinai gerdavo po to thumbup.gif (mamytes, kurioms sunku vaikams isiulyti, pabandykit itraukti i procesa thumbup.gif )tai dabar sultis spausti yra jo darbas , tik pamato, kad pradedu statyt sulciaspaude, jau prisitumia kede ir eina darbuotis vyras thumbup.gif
o kai ijungiu kokteilius plakti, pvz su bananu, obuoliu, spanguolem ar serbentais, petrazolem ar gelsvem ar spinatais, tai net sokinet ir ploti pradeda thumbup.gif aisku as tu zoliu jam daug nepridedu, daugiau uogu idedu, bet vis tiek, man cia nerealus pasiekimas...
o ir siaip darzoves kaip pradejo kapoti, per diena n kartu aguku, t.y. morku lotuliukas.gif papraso, kopustus, paprikas, salotas, kai darau, tai jam panasu i kopustus, tai ateina ir praso, kad duociau abukstu biggrin.gif taip jis kopustus vadina, tai salotas kerta, negaliu kaip sirdis dziaugiasi thumbup.gif
mes nesam zaliavalgiai, bet po truputi link to einam, nezinau ar iki to nueisim, bet laikas parodys thumbup.gif
man jau cukraus, saldumynu atsisakymas, darzoviu sulciu, kokteiliu gerimas, dilgeliu? bigsmile.gif blink.gif valgymas yra nerealu pasiekimas, mesa irgi bevalgom karta per savaite ir tai kokiam troskiniu pavidale, kur jos tuose troskiniuose bebuna kokia 10 -20 proc lyginant su darzovem biggrin.gif
Atsakyti