Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(@Andrea @ 2013 07 19, 13:41)
Tautosaka, koks tortas  wub.gif  Norėčiau ir aš receptuko...

drinks_cheers.gif

Laikau 'banke' migdolu miltu, gal sunaudociau bigsmile.gif
Atsakyti
Vieną klausimėlį turiu dėl migdolų miltų. smile.gif Ar jūs juos perkat, ar galima juos su kavamale pasidaryti (kaip kad aš darau). Ar skiriasi jie kuo nors? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @Andrea: 19 liepos 2013 - 23:26
QUOTE(Dorija @ 2013 07 17, 17:33)
Laba diena,

Ieškau patarimo dėl blenderio.
Vis noriu įsigyti Vitamix, bet tiesiog neagliu sau leisti lizingo ar visą dumą iškart mokėti.

Kiek Interneto platybėse ieškojau pigesnių variantų, radau tokį STOLLAR blenderį.
Jis apie 500 Lt kainuoja.

galbūt kas turi STOLLAR blenderį ir galėtų jo kokybę pakomentuoti arb agla žinote kitos firmos gerą blenderį už prieinamesnę kainą nie kad Vitamix'as.

Ar vistik Vitamix pats geriausias ir niekuo nepakeičiamas ?  blush2.gif

Dėkoju  4u.gif

Buvo įdomu apie tai pasikalbėti su RawRaw restorano savininke Olga. Aš klausiau ne tiek apie prekės ženklą ar atitinkamai kainą, kiek apie galingumą. Pasakiau, kad turiu tik 700W galingumo blenderį, kuris tobulai nesusmulkina. Tai ji atsakė, kad galingą smulkintuvą turi tik restorane, o namie turi irgi tik 700W galingumo. Nes tokio pakanka. Na, o restorane juk dar svarbu ir įvaizdis, aukštesnė kokybė, kad pritraukti skeptikus...

O jei apie svajonę, tai Vitamix'ui konkurentas yra Blendtec: Vitamix vs Blendtec palyginimas in English (pirmas po ranka pasitaikęs, daugiau pagelbėtų Guglė). Vitamix galingumas iki 1200W, o šito žvėries - net 1560W... ax.gif

Gera diena visoms temos senbuvėms bei gerbėjoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Delfine @ 2013 07 20, 10:04)
Buvo įdomu apie tai pasikalbėti su RawRaw restorano savininke Olga. Aš klausiau ne tiek apie prekės ženklą ar atitinkamai kainą, kiek apie galingumą. Pasakiau, kad turiu tik 700W galingumo blenderį, kuris tobulai nesusmulkina. Tai ji atsakė, kad galingą smulkintuvą turi tik restorane, o namie turi irgi tik 700W galingumo. Nes tokio pakanka. Na, o restorane juk dar svarbu ir įvaizdis, aukštesnė kokybė, kad pritraukti skeptikus...

O jei apie svajonę, tai Vitamix'ui konkurentas yra Blendtec: Vitamix vs Blendtec palyginimas in English (pirmas po ranka pasitaikęs, daugiau pagelbėtų Guglė). Vitamix galingumas iki 1200W, o šito žvėries - net 1560W...  ax.gif

Gera diena visoms temos senbuvėms bei gerbėjoms  4u.gif

As situos du modelius kaip 'finalininkus' pasirinkusi buvau ir ilgai svarsciau kuri is siudvieju pirkti. Nugalejo Vitamix'as is kokio 100-tojo youtubes review riesutu sviesto gaminime (vis tik ta 'lazda' daznai pasiteisina) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoulinRouge: 20 liepos 2013 - 10:43
QUOTE(@Andrea @ 2013 07 19, 14:26)
Vieną klausimėlį turiu dėl migdolų miltų.  smile.gif Ar jūs juos perkat, ar galima juos su kavamale pasidaryti (kaip kad aš darau). Ar skiriasi jie kuo nors?  ax.gif

Aš pirkau juos, bet drąsiai galima malti ir namuose. Skirtumas yra tik tarp mirkytų ir po to dehydratatoriuje išdžiovintų migdolų ir paprastų migdolų. Vis ruošiuosi pasidaryti migdolų pieną - pasimerkiu iš vakaro migdolų, iš ryto tai kelis čia į burną, kelis ten - pienui kaip ir nebelieka. Tad aš likusius į dehydratatorių - padžiovinu ir valgau. Iki miltų niekaip neištaupau... lotuliukas.gif Tas pats ir su saulėgrąžų sėklom, užmerkiu, o paskui, kai reikia ką daryti - žiūrėk pagal receptą ir neužtenka.
Aš irgi ieškojau info apie šitus du blenderius, bet turbūt tas sausasis indas nusvėrė mano nuomonę Vitamix naudai.
Atsakyti
Beveik dvi savaites nieko negaminau blush2.gif išsimušiau iš vėžių - nekilo rankos gaminti nieko... Neatlaikiau streso ir pasidaviau... Valgiau paprastus vaisius, krekerių likučius... Pamačiau, kad nieko gero iš to nebus (pradėjo slinkti plaukai), tad spyriau sau į užpakalį ir prisiverčiau gaminti. Jau po kelių dienų plaukai nustojo slinkti, vadinasi grįžtu į savo vėžes teisingai...
Šią savaitę pusryčiams irgi eksperimentavau su tuo pačiu receptu, tik keičiau uogas. Bazinis receptas: kokie 8 graikiški riešutai (bandžiau ir su anarkaidžių riešutais - man nelabai patiko), 1 mangas, 1 bananas, šaukštelis bičių žiedadulkių (bee polen). Skonis kažkuo priminė "gogel mogelį" - trintus trynius su cukrumi. Dar kažkada, kai gėriau kavą ir mama buvo gyva, buvo mūsų tradicija, jeigu blogai jautiesi (ypatingai blogai turiu omeny), gerdavom kartu karališką kavą - užplikyta kava ant viršaus "gogel-mogelis". Man tai padėdavo nusiraminti. Vėliau mamos neliko, karališka kava vis vien buvo su manim bėdos atveju... Dabar ir kavos nebelikę, bet atsirado žaliavalgiškas pakaitalas. Vadinasi, viskas bus gerai smile.gif

Čia dar mėlynių saują pridėjau:
user posted image
Atsakyti
Sveikos smile.gif dažnai darausi migdolų pieną ir žinau, kad gaminami sūreliai iš migdolų tirščių, gal kuri esate gaminusi? Gaila išmesti, norisi kažką pasigaminti lengvo.
Atsakyti
sūrelių nedariau, nes aš vis iki pieno nenusigaunu - sukramtau tuos mirkytus riešutus kaip voverė smile.gif))
Va tortas - aš turbūt braškių nenaudočiau, nes jos iš tiesų labai greitai išskysta. O daryčiau sausainukus iš pado, tik apliečiau šokoladu.
Atsakyti
BLT sumuštinis
user posted image

- Kmynų duona pagal Olgą Dzindzeletą ("Geriausi raw raw receptai žaliavalgiams"), tik aš dėjau cukinijos 570 g (tokia užaugo darže, nenorėjau kitų skinti) ir kalendros pas mane maltos tik buvo. Pati duonelė kiek saldoka, bet primena ruginę duoną
- salota, pomidorai, agurkai ir raudonieji svogūnai
- anarkaidžių majonezas (anarkaidžių riešutai, skiltelė česnako, ir 1 šaukštas agavos sirupo). Antrą sumuštinį bandžiau majonezą pakeisti avokadu - žymiai skaniau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ką naujo, Tautosaka, prigaminai? ax.gif Ar išeina į dieną po receptą? smile.gif
Aš šiandien dariau tortą. http://superabs.word...ast-metabolism/ Va šitą. Jeeetau, kokio skanumo..... wub.gif Mažą formelę tik sau pasidariau, o didelis stingsta šaldyuve, vakare šeimyną savo pavaišinsiu. Tikrai patiks, nes primena cheesecake. clap.gif
Prabangiai, gal mėginai daryti sūrelius? smile.gif
Atsakyti
Neišeina kas dieną padaryti kažką naujo blush2.gif
kol kas pusryčiams sultys ir tas pats "gogelmogelis" tik su skirtingom uogom, pietums - salotos arba sriuba su krekeriais arba duona (beje, mano vyras, kuris ne žaliavalgis, tiek valgo kmynų duoną, kad reikia didinti ir normą, norint, kad ir man liktų smile.gif ), vakarienei - žalias kokteilis ir vaisiai. Dar ryte skanauju šokolado, kurio padariau daugiau ir laikau kameroje, o pietums desertui - tipo ledai - šaldyti žali kokteiliai. Gėrimai: iš ryto kombucha arbata, vėliau vandens kefyras, dažniausiai su mėta ir citrina, bet vakar pasidariau su imbieru ir mėta, matyt į rudenį traukia jau... ir vanduo, vanduo, vanduo...
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 08 14, 19:20)
vėliau vandens kefyras, dažniausiai su mėta ir citrina, bet vakar pasidariau su imbieru ir mėta

kas cia per daiktas g.gif kaip jis gaminamas? 4u.gif
Atsakyti