QUOTE(vyty @ 2014 06 01, 19:25)
Pats nuo pavasario laikausi veganiškos dietos - super - spėju prie ankstesnės greito maisto dietos negrįšiu - nebent organizmas paprieštaraus man
Bent jau savo daugumą veganiškų/žaliavagiškų maistų pavadinčiau greitu maistu. Kiek gi čia laiko užiima suvalgyti 5-6 bananus - tereikia juos nusilupti. Arba visi kokteiliai, sultys - nieko nėra greičiau.
Papildyta:
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 06 01, 21:29)
Kaip jūsų artimi žmonės reagavo į mitybos įpročių pasikeitimą? Gal kas gali pasidalinti patirtimi?
Na nevalgau žaliavalgiškai, bet galiu apie vegetarizmą papasakoti.
Kai beveik prieš 8m pradėjau, tai ojoj niekas nesuprato. Šeima ir giminaičiai bandė dar kelerius metus įsiūlyti mėsos. Dabar nebesiūlo, tik retkarčiais paklausia, ar nepakeičiau nuomonės. Prieš metus susidomėjau veganizmu ir daugiau mažiau veganiškai maitinuosi, tai kai kurie iki šiol nesupranta, kas tai ir kam man tai.
Kas įdomiausia, per tuos metus net keli artimi giminaičiai ir šeimos nariai taip pat tapo vegetarais arba žymiai sumažino jos kiekį racione! Viena giminaitė visai neseniai pradėjo net kalbėti apie veganizmą ir žaliavalgystę. Tiesiog neįtikėtina matyti tokius pasikeitimus artimųjų žmonių tarpe.
Su draugais panašiai. Buvo tokių, kurie pradžioje nelabai suprato ar perkalbinėdavo. O buvo ir tokių, kurie irgi pradėjo vegetarizmu, veganizmu domėtis.
Domiuosi labai žaliavalgyste. Matyt. 100% raw niekad nevalgysiu, bet, ką gali žinoti. Prieš 8 metus, maniau, kad veganai yra keistuoliai. O dabar jau apie metus laiko bent vienas patiekalas/valgymas per dieną yra žaliavalgiškas (dažniausiai pusryčiai ar vakarienė).
Papildyta:
Šarlatanė,
gali pamėginti ką nors su mama žaliavalgiško skanaus pasigaminti ir kartu paragauti. Gal kokį pyraga? Ji tikriausiai nedaug žino apie tai.
Iš savo patirties galiu patarti nebrukti savo nuomonės. Blogiausia yra save teisinti ir kitiems įrodinėti, kaip jie prastai valgo. Kiekvienam tas supratimas ateina savu laiku.
Jeigu man yra pasiūloma kas nors tokio, ko aš paprastai nevalgyčiau, tiesiog mandagiai atsisakau ir nesiveliu į pasiaiškinimus.