QUOTE(arbataa @ 2014 06 02, 10:31)
Papildyta:
Šarlatanė,
gali pamėginti ką nors su mama žaliavalgiško skanaus pasigaminti ir kartu paragauti. Gal kokį pyraga? Ji tikriausiai nedaug žino apie tai.
Iš savo patirties galiu patarti nebrukti savo nuomonės. Blogiausia yra save teisinti ir kitiems įrodinėti, kaip jie prastai valgo. Kiekvienam tas supratimas ateina savu laiku.
Jeigu man yra pasiūloma kas nors tokio, ko aš paprastai nevalgyčiau, tiesiog mandagiai atsisakau ir nesiveliu į pasiaiškinimus.
Ačiū už patarimus, Arbataa.

bandysiu kažką galvoti. Tai aš ir dabar aplinkiniams nieko nesakau. Arba tik užsimenu, jog noriu šiek tiek sveikiau gyventi ir daugiau vaisių, daržovių renkuosi. Šiaip teisybė beveik ir yra tai. Dar net mėnesio nėra kaip žaliavalgiauju, tai kažkaip kvaila būtų skelbtis, kad va o aš čia dabar žaliavalgė jau esu. Nors iš esmės labiau savotiškame bandyme ir atradimų kelyje. Nors Anglijoje, manau, žmonės supratingesni ir nebruka smarkiai savo pažiūrų ir kitokius lengviau priima.
Apie nebuvimą 100% raw, tai kuo daugiau skaitau ir šiaip mąstau, tai galvoju gal su laiku pereiti prie hi-raw mitybos, t.y. ~80% raw. Tuomet ir socialiniame gyvenime kiek paprasčiau, ir įvairovė padidėja ir sveikas gyvenimo būdas per daug nenukenčia.
Keli klausimukai patyrusioms:
Šioje temoje radau parašyta, kad riešutus, sėklas būtina mirkyti prieš valgant. Kodėl?
Kaip laukines žoles pasiruošiat žiemai? Šaldot?
Ir dar skanėstą atsinešiau - jogurtą. Pagamintas iš jauno kokoso minkštimo, 1\4 puoduko kokoso vandens, pusės citrinos sulčių ir šaukšto agavės. Galima ir uogų įdėti. Blendinti kelias minutes iki vientisumo

Visai neblogas dalykas tas jaunas kokosas: ir baltymų, ir kalcio nemažai turi, ir ne toks riebus bei kaloringas, kaip sunokęs. Gaila, brangokas ir sunku rasti pirkti.