Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(yerena @ 2013 08 23, 11:41)
Prasidėjo puota:
user posted image

Aš dar nedrystu saviškių skinti.O kokia čia kukuruzu rušis.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 08 23, 12:41)
Prasidėjo puota:
user posted image


Net jaučiu tą saldų ir sultingą skonį suleidus dantis.MMMMMM. Norėčiau mirtinai šiuo momentu tokių traškių, šviežių, nepernoskusių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 08 23, 12:56)
Aš dar nedrystu saviškių skinti.O kokia čia kukuruzu rušis.

Auginu Landmark veislę. O ko nedrįstate? Praskleidžiate tuos burbuolės žalsvus lapelius ir pasižiūrite ar žirniukai jau gelsvi. Jei paspausti nagu ir išbėga pieno spalvos skystis- burbuolę galima skinti, o toliau- fantazijos reikalas- ar žalią valgyti, ar virtą, ar keptą grilyje.
O, Alekto, aš jau dabar svajoju apie skaniausią vasaros pabaigos vakarienę wub.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 08 17, 00:05)
Mes daug kaliaropių suvartojame, bet kai keletą metų iš eilės turi savo derlių- vaikiško kumščio dydžio- laikas kažką kardinaliai keisti- arba neužsiimti šia kultūra arba ieškoti normalių, sultingų, ne kietais gumbais veislių. Turėjau Delikatess Witte sėklas.

nenoriu gink D izeist, bet jei metai is metu neauga, gal Zeme nera tinkama, pvz pas mano mama svogunai visad "kibiriniai". o pas mane morkos. Tiesiog pas ja tinka dirva tam, pas mane tam...

QUOTE(yerena @ 2013 08 23, 11:41)
Prasidėjo puota:
user posted image

mano maziai nudraske viska per pus mazesnius smile.gif sudorojo, nelauke nokimo smile.gif vos tie plaukeliai pasirodo ties burbuole ant koto - zenklas, kad kazko yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 08 23, 12:14)
Jei paspausti nagu ir išbėga pieno spalvos skystis- burbuolę galima skinti, o toliau- fantazijos reikalas- ar žalią valgyti, ar virtą, ar keptą grilyje.
O, Alekto, aš jau dabar svajoju apie skaniausią vasaros pabaigos vakarienę  wub.gif


Siandien ir as prisiskyniau tu kukuruzu... NEsumastau ka daryti su jais, kad vis tik suvalgytumeme, o ne ismestumeme g.gif
Atsakyti
kukurūzai wub.gif
saviškius apžiūrėjau, sakiau su vyru pasitarsiu skint ar ne ir pamiršau blush2.gif doh.gif ar jiem nieko labai nenutiks jei kokią savaitę dar paauginsiu g.gif
Atsakyti
Mergaitės, mano bandymas užauginti kukurūzus puikiai pavyko biggrin.gif , bet bėda niekas jų nenori, išskyrus žiurkėną tongue.gif . Gal kuri darėt žiemai, kokį patikrintą receptą galit įmest, ačiūūū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 08 23, 21:31)
Siandien ir as prisiskyniau tu kukuruzu... NEsumastau ka daryti su jais, kad vis tik suvalgytumeme, o ne ismestumeme g.gif


aš pernai taip ir nesumąsčiau biggrin.gif Sudėjau į šaldiklį, guli iki šiol.. vistiek reiks vištoms atiduot biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Kažkuri iš mamyčių teigėte, kad rugštynes rekomenduojama valgyti iki žydėjimo, nes po žydėjimo atsiranda daugiau oksalo rūgšties (jeigu klystu, pataisykit). Ar galima dabar dar valgyti rabarbarus, nes pas juos tos rūgšties taip pat yra? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
esu skaičius, kad ne, nebegalima. Gal kas pataisys, jei klystu.
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2013 08 25, 00:21)
kukurūzai wub.gif
saviškius apžiūrėjau, sakiau su vyru pasitarsiu skint ar ne ir pamiršau blush2.gif  doh.gif  ar jiem nieko labai nenutiks jei kokią savaitę dar paauginsiu g.gif

Jei šiai dienai kukurūzai tinkami šviežiam vartojimui, po savaitės laukimo grūdeliai gali pasidaryti kietoki ir "krakmolingi", o termiškai apdorojus- nesuminkštėti, tiesiog peraugs...

QUOTE(Para @ 2013 08 25, 21:49)
Sveikos,
Kažkuri iš mamyčių teigėte, kad rugštynes rekomenduojama valgyti iki žydėjimo, nes po žydėjimo atsiranda daugiau oksalo rūgšties (jeigu klystu, pataisykit). Ar galima dabar dar valgyti rabarbarus, nes pas juos tos rūgšties taip pat yra? Ačiū  4u.gif

Rabarbarus ir rugštynes renkame ir valgome tik pavasarį. Rabarbarus apie liepą reikia tręšti ir ruošti jau kitiems metams.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 25, 22:54)
esu skaičius, kad ne, nebegalima. Gal kas pataisys, jei klystu.

QUOTE(yerena @ 2013 08 25, 23:26)
Rabarbarus ir rugštynes renkame ir valgome tik pavasarį. Rabarbarus apie liepą reikia tręšti ir ruošti jau kitiems metams.


Ačiū aciuks.gif Šiemet aš jų visai nevalgiau, kažkaip nebuvo noro ax.gif . Stovi tokie visi gražūs, vešlūs, sakau, gal kam pasiūlysiu. Bet jeigu nuodai, tai keliaus į kompostą. Kovą su sraigėmis pradėjau gun_bandana.gif , o jos ten slėptis mėgsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 25 rugpjūčio 2013 - 21:35