Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(sivita @ 2013 08 31, 12:24)
Pasakykite prašau, kaip tai daryti su aštriu peiliu. Ar nesusižalos grūdai? Ir, iš viso, nuo ko ir kaip pradėti? Paaiškinkit man, neišmanėlei :-( o tai net užšaldyti neteks, eis į kompostą...

Paimate aukštą puodą (tik ne plastikinį kibirą), įstatote į jį vetikaliai burbuolę, viena ranka laikote, kita- aštriu peiliu pjaunate grūdelius kuo arčiau burbuolės šerdies (iš viršaus į apačią). Taip, taškosi, taip, šaudo grūdeliai, bet jie sveiki ir labai greitai dirbama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 08 31, 21:22)
Bandžiau konservuoti cielas burbuoles. Koks ten blanširavimas, viriau po 15 minučių ir vis tiek šaudė g.gif

Gal ne taip pasakiau doh.gif . Įberi į verdantį vandenį, užverda, ištrauki, panardini į šaltą vandenį, tada verdi kiek reikia. žirnelius stiklainyje pakaitinom. nes jeigu nepadarai tos procedūros karšta- šalta- karšta lotuliukas.gif , tai nušaudo.
Atsakyti
Kukurūzų burbuoles išverdu dideliame puode. Grūdelius lengviau nurinkti nuo virtų. Tada dedu porcijom į kamerą. Mėgstu pasikepti tiesiog su česnaku, arba pamakaluoti į kokias mišraines. Galima daryti trintas sriubas. 4u.gif
Atsakyti
Jo,sudėtinga su tais kukurūzais... g.gif Gal pabandysiu ant grotelių kaip nors cielas paskrudint apvirus.O turiu krūvą - agurkams vietoj atramų sodinau.Pernai du turėjau-nesuvalgėm,šiemet virš dvidešimt lauke auga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 01, 21:30)
Pernai  du turėjau-nesuvalgėm,šiemet virš dvidešimt lauke auga doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Isigyk tunta ziurkenu, pades sudoroti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 01, 21:30)
Jo,sudėtinga su tais kukurūzais... g.gif Gal pabandysiu ant grotelių kaip nors cielas paskrudint apvirus.O turiu krūvą - agurkams vietoj atramų sodinau.Pernai  du turėjau-nesuvalgėm,šiemet virš dvidešimt lauke auga doh.gif

O aš jau suku galva,kaip rasti daugiau vietos kukuruzams kitiems metams.Visa šeima šiemet džiaugiames kad tokio skanumo kukurūzai thumbup.gif Teisingai yra sakoma,kad dėl skonio nesiginčijama.Apie marinavima net nera kalbos.Nebent kelis paslapčia apvirsiu ir šaldiklyje paslėpsiu. biggrin.gif
Atsakyti
nergaitės matau kalbat apie kukurūzus. Kaip suprantu auginat pačios. Sakau kitiems metams ir aš gal bandysiu. Tik sakykit o sėklų kur gaunat? būna sėklų parduotuvėse pirkti? niekad neatkreipiau dėmesio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 02, 10:49)
nergaitės matau kalbat apie kukurūzus. Kaip suprantu auginat pačios. Sakau kitiems metams ir aš gal bandysiu. Tik sakykit o sėklų kur gaunat? būna sėklų parduotuvėse pirkti? niekad neatkreipiau dėmesio  ax.gif

Rasi sėklu parduotuvėje.Aš pirkau AGHES H thumbup.gif labai skanios,bet gaila kad užaugino tik po viena didelę burbuolę.Gal kitos rūšys augina daugiau.
Atsakyti
Kukurūzų perteklių mielai nupirkčiau

O dabar, kad būtų į temą paklausiu. Pavasarį įsigijau svyrančių lobelių sėklas maximoj ir dabar paskaičiau forume, kad jos daugiametės . Ar gerai supratau? Labai norėčiau jas išsaugot. Gal verta vieną vazoną jau dabar parsitempti ar dar anksti?
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 09 02, 12:32)
Rasi sėklu parduotuvėje.Aš pirkau AGHES H thumbup.gif labai skanios,bet gaila kad užaugino tik po viena didelę burbuolę.Gal kitos rūšys augina daugiau.

Agnes H užaugina ir po 4 burbuoles. Augalas turi gauti pakankamai maistinių medžiagų. Šiemet pievoje pasėjus likutį kukurūzų sėklų turiu tik po vieną burbuolę iš augalo...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 02, 11:42)
Agnes H užaugina ir po 4 burbuoles. Augalas turi gauti pakankamai maistinių medžiagų. Šiemet pievoje pasėjus likutį kukurūzų sėklų turiu tik po vieną burbuolę iš augalo...

Augo sauletoje,tarp agurku vietoje.Gal draugija nepatiko,o gal ir medžiagų trūko,nes tręšti tai tikrai niekuom netrešiau.
Atsakyti
as tai neatsimenu kokias sodinau, bet ant vieno stiebo pas mane isaugo po 4-5 burbuoles.
Atsakyti