Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(yerena @ 2013 08 25, 22:26)
Rabarbarus ir rugštynes renkame ir valgome tik pavasarį. Rabarbarus apie liepą reikia tręšti ir ruošti jau kitiems metams.

O rugstynes dabar jeigu dar nupjausiu, tai galvoju kad dar spes nauji lapai atzelti... Tai jie manau tinkami butu vartojimui ar ne g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 08 25, 08:50)
Mergaitės, mano bandymas užauginti kukurūzus puikiai pavyko  biggrin.gif , bet bėda niekas jų nenori, išskyrus žiurkėną  tongue.gif  . Gal kuri darėt žiemai, kokį patikrintą receptą galit įmest, ačiūūū  4u.gif

Kiek bandžau išvirtus konsrvuoti, bergždžias reikalas, vis nušaudo. O apvirtus pasūdytame vandenyje kišu į šaldiklį, žiemą skanumėlis thumbup.gif , tereikia tik iš naujo pavirti. Mes juos valgom tiek žaliu, tiek vakarienei apvirtus su druska, užsimetę sviesto. Kažkas iš mano pažįstamų netingi nugliaudyti, apvirti ir šaldyti, tada mišrainėms naudoja.
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 08 25, 22:52)
O rugstynes dabar jeigu dar nupjausiu, tai galvoju kad dar spes nauji lapai atzelti... Tai jie manau tinkami butu vartojimui ar ne g.gif ?

Nauji, jauni lapeliai tinka, tik nežinia ar spės dabar nupjaunant atželti g.gif

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 08 25, 22:56)
...Kažkas iš mano pažįstamų netingi nugliaudyti, apvirti ir šaldyti, tada mišrainėms naudoja.

Gliaudyti teužtrunka keletą-kelioliką minučių- tereikia aukšto puodo, burbuolių ir aštraus peilio mirksiukas.gif
Atsakyti
Del rugstyniu, nupjoviau pries 5 dienas, jau ziuriu vel ataugineja, jei ruduo bus ilgas, manau dar spes uzaugti.
Atsakyti
Nukasiau buves, kurios buvo pasodintos po šiaudais. Bulvių laiškus sudeginsiu, o ką daryti su tais šiaudais? Jug bulvių laiškai buvo nujuodavę- pakirsti maro. O šiauduose, greičiausia, irgi tas maras gyvena. Sudeginti šiaudus ar palikti?
Atsakyti
QUOTE(pupa-spurga @ 2013 08 28, 10:28)
o ką daryti su tais šiaudais?

aš darau taip:
šiaudus patraukiu į tarplysvį, o žemę mulčiuoju pjauta žole.
Atsakyti
QUOTE(pupa-spurga @ 2013 08 28, 10:28)
... Jug bulvių laiškai buvo nujuodavę- pakirsti maro. O šiauduose, greičiausia, irgi tas maras gyvena. Sudeginti šiaudus ar palikti?

Ar tikrai maras... blink.gif , ar tiesiog nuzdiuvo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 08 25, 23:56)
Kiek bandžau išvirtus konsrvuoti, bergždžias reikalas, vis nušaudo. O apvirtus pasūdytame vandenyje kišu į šaldiklį, žiemą skanumėlis thumbup.gif , tereikia tik iš naujo pavirti. Mes juos valgom tiek žaliu, tiek vakarienei apvirtus su druska, užsimetę sviesto. Kažkas iš mano pažįstamų netingi nugliaudyti, apvirti ir šaldyti, tada mišrainėms naudoja.

o blanširavimas, kaip žirneliams nepadėtų? g.gif
Atsakyti

QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 26, 09:26)
Del rugstyniu, nupjoviau pries 5 dienas, jau ziuriu vel ataugineja, jei ruduo bus ilgas, manau dar spes uzaugti.

Manau spes, juk pakankamai greit atzelia. Man siemet pavyko 19stiklainiuku uzsikoncervuoti ziemai, lb megstam saltybarscius su rugstynem, kai nusibosta su mar. burokeliais
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 08 28, 17:59)
o blanširavimas, kaip žirneliams nepadėtų?  g.gif

Vakar ir mes nuskynėme savo kukurūzus. thumbup.gif Visa šeima valgėm,net čepsėjom,o ir svečių turėjom,tai vaišės buvo thumbup.gif Niekad neauginau,nebent kokio ukininko lauke nuskindavau kelis papugom,o kai paragavau pramininį ir savo užaugintą AGNES H,lygtai toks pavadinimas,tai skirtumas didelis.Gaila kad daržas per mažas tokiai kulturai,bet tikrai rasiu vietos bent keliems daigams.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 08 26, 08:16)

Gliaudyti teužtrunka keletą-kelioliką minučių- tereikia aukšto puodo, burbuolių ir aštraus peilio  mirksiukas.gif

Na, mes iki šiol irgi nurinkinėjom po grūdelį :-). Bet šįmet buvau pasodinus kukurūzus, kaip užuovėją kardeliams iš šiaurės pusės. Daug subrandino. Bet... žaisti po grūdą nurinkinėjant... Pasakykite prašau, kaip tai daryti su aštriu peiliu. Ar nesusižalos grūdai? Ir, iš viso, nuo ko ir kaip pradėti? Paaiškinkit man, neišmanėlei :-( o tai net užšaldyti neteks, eis į kompostą...
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 08 28, 17:59)
o blanširavimas, kaip žirneliams nepadėtų?  g.gif

Bandžiau konservuoti cielas burbuoles. Koks ten blanširavimas, viriau po 15 minučių ir vis tiek šaudė g.gif
Atsakyti