Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(saintlina @ 2013 09 18, 17:34)
o man jie žali tokį kartoką skonį turi. Iš pradžių panašu į rūgštynes, paskui visgi toks lengvas kartumas.

Kai sumuštinyje yra dvi riekelės skrudintos duonos, kepta mėsa, pomidoras, svogūnas, padažas, tai tas būdingas kopūstams lapų kartumas tiesiog paskęsta skonių jūroje.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 18, 16:53)
diuni, gal pas mus irgi yra sėklų, nežiūrėjau, nes dar 10 metų į priekį jų turiu. Aš irgi vien dėl tos pačios priežasties auginu savojos kopūstus- kad lapai būtų minkšti, be jokių sukietėjimų. O balandėlius susuku į kelis lapus, man taip skaniau  cool.gif



QUOTE(rytorasa @ 2013 09 18, 16:55)
yra ir pas mus pirkti..  mirksiukas.gif Bet kokioje sėklų parduotuvėje.

wub.gif dėkui už info ir , kad paminėjot čia juos hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 18, 11:21)
Susukti į foliją neapdega, aš kepu 200 C dviem aukštais- viename visa skarda burokėlių, kitame- moliūgo gabalai. Beje, burokėlių likutį (nepanaudotus) tiesiog užšaldau.

Uzsaldote kaip supratau keptus... O gal ir moliugus keptus galima uzsaldyti? g.gif
Atsakyti
Kam nepatinka raudonųjų burokėlių skonis galima juos užraugti. Dingsta kartumas.
Ir dar, ale rauginti sveikiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 18 rugsėjo 2013 - 20:29
Savojos kopūstai-grožis ir gėris thumbup.gif , o dar kai darže eilę metų kopūstiniai neužauga, tai šiais metais savojukai pradžiugino ir užsigarantavo vietą kitų metų darže.
Beje, sriuboje savojos kopūstus reikia trumpiau virti,nei įprastus baltagūžius, tada jie netęžta.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 09 18, 21:00)
Uzsaldote kaip supratau keptus... O gal ir moliugus keptus galima uzsaldyti? g.gif

Man gaila moliūgams vietos šaldiklyje- aš keptą moliūgą sudedu į stiklainius, pasterizuoju ir nešu į rūsį. Nors, jei yra daug vietos, galima ir šaldyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, morkas ir burokus jau isrovet?
Atsakyti
biggrin.gif aš burokus nuroviau , nes norėjau konservuot greičiau su cukinija , o kitus su pomidorais ir paprika...o morkos dar darže...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 09 19, 09:22)
Sveikos, morkas ir burokus jau isrovet?


tik tiek, kiek reikėjo konservavimui. kiti laukia gero oro. ir porai dar darže, ir kopūstai, ir moliūgai. šalnų nepraneša, tai neskubu.
gal jau tingine save laikyt g.gif , ale per lietų kojos neina į daržą blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 19 rugsėjo 2013 - 09:06
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 18, 15:41)
Neiškenčiau va ir vėl užėjau - dabar jau man tokių kopūstų reik  frusty.gif

Aš tai po visų šitų paskaitymu suvokiu, kad man dar žemės reiks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 09 19, 08:22)
Sveikos, morkas ir burokus jau isrovet?


ne smile.gif Ir dar nesiruošiu.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 09 19, 10:45)
Aš tai po visų šitų paskaitymu suvokiu, kad man dar žemės reiks doh.gif

O turėsite tiek vietos daigams? O spėsite viską apeiti sezono metu? O vėliau spėsite viską suvalgyti? cool.gif
2011 iš to didelio noro turėti daugiau visą sezoną dalinau į dešinę ir kairę daržoves ir uogas (šilauoges ir avietes)- baisu tiesiog prisiminti, kai kas antrą dieną po darbų važiuoji į sodybą rinkti daržovių ir uogų iki išnaktų- daugiau niekada wacko.gif
Atsakyti