Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(saulyte525 @ 2013 08 08, 13:27)
o kai išraunat, tai į tą pačią vietą galima jaunus daigus sodinti?

Niekada nesodinu i ta pačią vietą,turi pasikeisti žemė manau.Vat turiu pastebėjimą,po bulvių tai braškės netinka,uošviai neturi braškių,nes visur bulvės buvo,tie patys daigai pas mane gražūs,o pas juos skursta.
Atsakyti
NESODINU Į TĄ PAČIĄ vietą braškių (po jų sėju sideratus), tik norėjau sužinoti ar verta jas ketvirtus metus laikyti ar ne. pas mane kiekvienais metais dvi lysvelės naujos, dvi nuraunu. kitos, kurios būna pirmametės ir antrametės, gyvena ramiai. O ūsus imu nuo pirmamečių. nežinau ar gerai darau, bet braškių derliumi pokol kas nesiskundžiau. Tik iš to karščio mintys kyla, kaip turėti derlių mažiau dirbant lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
patarkit, prašau. Turiu truputį porų, kurios sėjau kovo mėn ir sodinau daigais, tai dabar jie tokie (1 nuotrauka). noriu juos rauti po vieną, o kiti tegul auga, ar taip galima.Pirmą kartą auginu, bijau, kad nenugeltonuotų staigiai. Laikyti tai nelabai turiu kur.

2 nuotrauka - sėti tiesiai į žemę gegužę, tai dabar tokie. Pagal mane mažoki, tai nieko iš jų gal jau nebus, ar dar užaugs?

user posted image

user posted image

Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 08 08, 13:43)
o as girdejau, akd mulciuotu isvis nereikia rauti  g.gif ..idomu ar teisybe ?

manau, kad neteisybė ax.gif bent mano braškėms biggrin.gif
Atsakyti
Ką tik protingoj knygoj paskaičiau, kad braškėm "patinka" mulčiavimas,viskuo, kas rūgština žemę (braškių pirmtakai augo miško aikštelėse):spygliuočių spygliais, paparčių lapais, smulkinta pušų žieve arba šiaudais (šitaip tai darom). Šitas kilimas saugos nuo šliužų (aktualu) ir puvinio. Galima patręšti paskleidus storą pernykščių lapų sluoksniu (supratau, kad prieš mulčiavimą). Realiai, tai pernykščiai lapai komposto dėžėj g.gif
Reikės man tikriausiai bandymą su slygliais pabandyti: patręšti trimetes braškes ir "perkelti į ketvirtą klasę" g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Vadinas visokių knygų būna biggrin.gif Esu skaičius, kad braškė, angl. strawberry, verčias šiaudo uoga. Neva pats tinkamiausias mulčius joms - būtent šiaudai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rami_Ledi @ 2013 08 08, 17:11)
patarkit, prašau. Turiu truputį porų, kurios sėjau kovo mėn ir sodinau daigais, tai dabar jie tokie (1 nuotrauka). noriu juos rauti po vieną, o kiti tegul auga, ar taip galima.Pirmą kartą auginu, bijau, kad nenugeltonuotų staigiai. Laikyti tai nelabai turiu kur.

2 nuotrauka - sėti tiesiai į žemę gegužę, tai dabar tokie. Pagal mane mažoki, tai nieko iš jų gal jau nebus, ar dar užaugs?

user posted image

user posted image
Dėkui.

Ar niekas apie porus nežino?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 08 08, 20:29)
Vadinas visokių knygų būna biggrin.gif Esu skaičius, kad braškė, angl. strawberry, verčias šiaudo uoga. Neva pats tinkamiausias mulčius joms - būtent šiaudai biggrin.gif

Taigi va, kad ir skaičiau iš angliškos knygos.Mini ir šiaudus, bet be jų dar ir kita g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 rugpjūčio 2013 - 18:59
QUOTE(Rami_Ledi @ 2013 08 08, 20:37)
Ar niekas apie porus nežino?

Na antrieji tokie stori gal ir neišaugs. Bet betkokiu atveju valgyti galėsit. O gal iki rudens ir gerokai ūgtels, kas dabar gali žinoti mirksiukas.gif Na auginkit, tada ir
pamatysit. Pas mane pirmi metai, kai porai didžiausi, storut storutėliai jau dabar. Bet
ankstesniais metais nei porais, nei svogūnais pasigirti negalėjau. Kurį laiką net
neauginau.
Aš porus laikau iki užšąlant, o dalį palieku ir ilgiau.O jei reikia, tai ir raunu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 08 rugpjūčio 2013 - 19:02
Isroviau svogunus, dabar vietoj ju galvoju paseti sideratus, ar gerai? Daugiau siuo metu jau nieko gi nebepasodinsi blush2.gif
O burokelius jau raunat? Patys burokai jau dideli, bet lapai dar veslus, grazus, ar dar palaukti?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 08, 19:28)
O burokelius jau raunat?

nea, jų be rudens net negalvoju liest. T.y. einamajam vartojimui raunam, bet žiemos atsargoms ir laikymui - ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 rugpjūčio 2013 - 20:10
QUOTE(saintlina @ 2013 08 08, 20:07)
nea, jų be rudens net negalvoju liest. T.y. einamajam vartojimui raunam, bet žiemos atsargoms ir laikymui - ne.

dekui 4u.gif
Atsakyti