Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 86 laida

QUOTE(zis @ 2013 09 24, 00:04)
Labos 4u.gif
Vilnietes, tai tinkames Gan Bejuje treciadieni apie 18val 4u.gif

pasistengsiu būt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2013 09 24, 13:30)
Ir kokie įspūdžiai? mirksiukas.gif
Aš jau irgi beveik įpusėjau..Nėra iš lengviausių skaitinių, kartais pabuksuoju..Tenka ir atgal grįžt , kad suvokt kas prie ko...Bet kuo toliau , tuo įdomiau..
Tiesa, kartais nustebina Pamukas su savo išsireiškimais-rodos viskas rutuliojasi gražia literatūrine kalba ir staiga išlenda koks "***** stojasi"  blush2.gif  doh.gif
O šiaip kol kas skaitau su malonumu.. rolleyes.gif

Žinai, man keistokai sekasi su šia knyga... Patinka, bet juodai neturiu laiko rimtai prisėsti, paskaitau vakare porą skyrių ir užmiegu... Vis prisimenu kažkokioje demotyvacijoje perskaitytą mintį: ,,dievinu lietaus barbenimą į palangę - jis man primena kepamos kiaulienos garsą..." blush2.gif Kai kažkas paklausė apie ką ta knyga, atsakiau, kad labai panašu į Eco ,,Rožės vardą", tik viskas kažkaip kitaip - kitas pasaulio kraštas, kita religija ir t.t. Nors raktiniai tų knygų žodžiai būtų beveik tie patys. Ar ne? Man esminis skirtumas - Pamukas skaitosi 10 kartų lengviau. Labai norėjau susirasti tų musulmoniškų miniatiūrų reprodukcijų, bet kol kas nieko neradau. Suprantu, už ką ši knyga gavo Nobelio premiją. Be politinio motyvo joje yra labai stiprių vietų literatūrine prasme. Tikrai verta dėmesio knyga.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2013 09 24, 18:34)
Žinai, man keistokai sekasi su šia knyga... Patinka, bet juodai neturiu laiko rimtai prisėsti, paskaitau vakare porą skyrių ir užmiegu... Vis prisimenu kažkokioje demotyvacijoje perskaitytą mintį: ,,dievinu lietaus barbenimą į palangę - jis man primena kepamos kiaulienos garsą..." blush2.gif  Kai kažkas paklausė apie ką ta knyga, atsakiau, kad labai panašu į Eco ,,Rožės vardą", tik viskas kažkaip kitaip - kitas pasaulio kraštas, kita religija ir t.t. Nors raktiniai tų knygų žodžiai būtų beveik tie patys. Ar ne? Man esminis skirtumas - Pamukas skaitosi 10 kartų lengviau. Labai norėjau susirasti tų musulmoniškų miniatiūrų reprodukcijų, bet kol kas nieko neradau. Suprantu, už ką ši knyga gavo Nobelio premiją. Be politinio motyvo joje yra labai stiprių vietų literatūrine prasme. Tikrai verta dėmesio knyga.

Pagalvojau aš irgi apie "Rožės vardą", bet ta mintis labiau kilo dėl to, kad kažkokioj anotacijoj radau mintį apie šių knygų panašumą..Nors "Rožės vardą" ne taip seniai skaičiau, bet nežinau ar man būtų kilę tiesioginių asosiacijų tarp šių knygų..Taip, jos tarsi turi panašumų, kai pagalvoji-bet tik tokių protu sudėliojimų..Jausmai kyla visai kitokie-bent jau man... Net nepasakyčiau, kad man Pamukas skaitosi labai jau lengvai..Tiesa, "Rožės vardą" kankinau gerokai ilgiau-bet vėl gi labiau dėl asmeninių aplinkybių, o ne dėl knygs sunkumo..
Šitoj knygoj irgi pasitaiko, kad sunkiau iriesi, bet dabar jau pagavau pagreitį ir žiūriu, kad jau net gaila, kad puslapiai greitai senka..
Dėl tų miniatiūrų mane irgi sudomino, kur galima būt pamatyt gyvai-negi reiks į Stambulą važiuot mirksiukas.gif rolleyes.gif
Atsakyti
žinau, kad kurios kaunietės knygės myli ne tik knygas, bet ir kiną, tai truputį pareklaminsiu 4u.gif

Kauno kino festivalis, kaip tik šiandien atidarymas, kas labai nori dar gali ir suspėti. o visa programa čia: nuoroda

gal kam bus įdomu smile.gif
Atsakyti
Baigiau skaityti Jules Evans knygą "Filosofija kasdienai ir kitiems pavojingiems gyvenimo atvejams", patiko, buvo įdomu skaityti, palyginti įvairių filosofinių mokyklų požiūrius, autoriaus nuomonę išgirsti ir kas jam padėjokonkrečiose situacijose.
Atsakyti
smagu buvo su mergiotėm susimatyti, apie knygas (ir netik) paplepėti smile.gif Mano vaikis sakė - labai geras buvo susitikimas biggrin.gif
Lauksim dabar kalėdinio.
Atsakyti
Sveikos. Beveik visą rugsėjį skaičiau Ally Condie paauglišką distopinę trilogiją angliškai (lietuviškai išverstos dvi dalys kol kas: Parinkieji ir Kryžkelės). Dabar pagalvojau, kad gal nebuvo tos knygos vertos tiek sugaišto laiko, bet guodžiu save tuo, kad skaičiau angliškai, tai kartu šiek tiek tobulinau anglų kalbos žinias ax.gif Kadangi tiksline auditorija - paaugliai, o aš jau senokai išaugau iš to amžiaus, tai knygos nekritikuosiu. Nors mano trylikametis neįveikė net pirmosios dalies unsure.gif Paskaitinėjus recenzijas, pamačiau, kad ne man vienai kilo asociacijos su "Bado žaidynėmis". Mirties čia gal kiek mažiau, bet absoliučiai Bendruomenės kontroliuojamo gyvenimo idėja dar ryškesnė. Maistas gaminamas centralizuotai, jis yra vertingas (bet tai nereiškia skanus), visi dėvi vienodus drabužius, pasipuošti yra tik viena proga: Parinkimo puota. Bendruomenė parenka gyvenimo partnerį, nustatytos griežtos amžiaus ribos, kada galima susilaukti vaikų ir t.t. Kontroliuojamas net laisvalaikis. Mane vienas labiausiai pašiurpinusių dalykų, kad palikta tik po šimtą visų rūšių meno kūrinių: 100 istorijų, 100 eilėraščių, dainų, paveikslų... Dauguma žmonių visiškai nesugeba kurti. Nemoka net rašyti, tik spausdinti. Piešimas leidžiamas tik pradinėje mokykloje. Žodžiu, gana šiurpus vaizdelis. Žinoma, visa tai daroma žmonių labui, kaip visada doh.gif

Dar išklausiau Lionel Shriver "Pasikalbėkime apie Keviną". Manau, daugelis jau skaitė arba matė filmą. Baisi knyga, ypač auginančioms vaikus. Mane šiurpino tiek vaiko elgesys, tiek motinos požiūris į jį. Net pradėjau įtartinai žiūrėti į savo sūnų (toli gražu ne patį švelniausią vaiką pasaulyje cool.gif ). Žodžiu, sunku, šiurpu, bet buvo verta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 29 rugsėjo 2013 - 14:01
QUOTE(saintlina @ 2013 09 26, 14:29)
Lauksim dabar kalėdinio.

Paskaičiau ir gtaip užpavydėjau, nes jaučiu, kad man neteks verysad.gif Net Bernelių pasiilgau biggrin.gif
Atsakyti
Mielos mergaitės,

skaitau skaitau , lyg ir mėginu jungtis prie Jūsų, bet suprantu,kad pasivyt man toli šviečia. Skaitau daug, tiesa pastaruoju metu akys kiek riboja, bet.. Norėjau paklaust kauniečių, gal J.Picoult kuri turi kuo pasidalint perskaitymui. Gailestingumas, banginio dainos, kitoks gyvenimas.? įveikčiau greitai, esu patikima skaitytoja, knygas saugau, bėda ta, kad pastaruoju metu nebeįperku visko, ko norėčiau:(
Atsakyti
QUOTE(Saulutuke @ 2013 09 30, 15:39)

Sveika prisijungus 4u.gif
O į biblioteką nenorėtumėt užsirašyti? Aš paskutiniais metais irgi labai apmažinau knygų pirkimą, nes ir kainos nemažos, ir dėt knygų jau nebėr kur. O bibliotekoje tikrai daug naujų knygų yra. Ypač rezervuojant - galima visas naujienas ilgai nelaukus perskaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
Užsirašius . Kaune ir viešoji,ir Kudirkos vardo. Daug skaityta. Seku ,skaitau. Ačiū už pasveikinimą. Mano ir nuosava biblioteka atitinka vieną filialą
Atsakyti
QUOTE(Saulutuke @ 2013 09 30, 17:27)
Mano ir nuosava biblioteka atitinka vieną filialą

čia mūsų daugelis panašiai apsirūpinusios biggrin.gif
Atsakyti