Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 86 laida

QUOTE(tutele @ 2013 10 21, 11:12)

seniai matyta tutelė smile.gif Galėtų reta viešnia ir dažniau užsukt mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš klausau Antano Škėmos "Baltą drobulę". Kas pasakys, kad bloga knyga, tam tuoj bus... user posted image
lotuliukas.gif

Škėmos kliedesius prilyginčiau William Faulkner, o minčių srautą - Witold Gombrowicz. Patinka viskas: stilius, turinys, charakteriai... thumbup.gif Gerai, kad mano laikais nebuvo privalomas mokyklinis kūrinys, nes nei būčiau skaičius, nei įvertinus, nei supratus. doh.gif
Manau, nepasitenkinsiu vien audio, po kurio laiko skaitysiu knygą, nes pro ausis praplaukia nemažai niuansų. Pro akis gal nepraslįs? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2013 10 22, 16:24)
O aš klausau Antano Škėmos "Baltą drobulę". Kas pasakys, kad bloga knyga, tam tuoj bus... user posted image
lotuliukas.gif

O ar aš nesakiau bigsmile.gif pati labai noriu paskaityti dar kartą, bet nespėjau nusipirkti LT.

Vis Londone einu į dėvėtų knygų turgų, tai prasiblaškymui įdėsiu kelias foto

user posted image

Viską gali čiupinėti, vaikštinėti, tik paskui susimoki pas diedulį, kur sėdi prie didelių skrynių. Kainos po kelis svarus. Brangesni visokie albumai, seni žemėlapiai, atvirukai, komiksai. Žodžiu, pasirnkimas nenusakomas wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
pats turgus ant upės kranto

Vis gailiuosi, kad kai kurios neskaito angliškai, nes pripirkčiau aš jums visko pigiau grybo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 22 spalio 2013 - 20:00
QUOTE(saintlina @ 2013 10 22, 16:46)
Atidėjau kol kas Bolano ir su dideliu malonumu skaitau J. Austen 'Puikybę ir prietarus'  wub.gif

Tai tas anas modernizmas netiko biggrin.gif ? Aha, Puikybė wub.gif O tai savo fantastines jau perskaitei?

QUOTE(klopedija @ 2013 10 22, 18:24)
Škėmos kliedesius ...

Aš nesakiau,kad bloga.Sakiau,kad nepatiko.Todėl,kad kliedesiai biggrin.gif Ir gali su tanku pervažiuot,bet nuomonės nepakeisiu beee.gif Bent kol kas.O gal ir man paklausyt tada g.gif ?

Baigiau J.Saramago Aklumas.Labai patiko rašymo maniera thumbup.gif Knyga mane iš karto užkabino,tiksliau mano tamsiąją pusę...Bet,gal aš sugedus iki kaulų smegenų,tačiau nei gailėjausi skriaudžiamųjų,nei labai smerkiau bloguosius...Toks gyvenimas.Mane labiau sukrečia kasdienės kriminalinės kronikos ar burdakas pasauly,o jei tai būtų aprašyta saramagiškai,o ne sausu žinių stilium...Tikrovė pranoksta rašytojų fantazijas.O pabaigos interpretacijų mažiausiai tris turiu. Tik dar neapsisprendžiau,kuri įtikinamiausia schmoll.gif Bet knyga tikrai gera.Nors Evangelija... man labiau patiko.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2013 10 22, 15:06)
Susitikinėjame mes jau nemažai metų, ir ne tik arbatą, bet ir vyną kartais geriam  bigsmile.gif  esam ir bendras knygas skaitę ir į knygų muges važiavę kartu.

O jūsų aprašyto "knygų klubo" idėja yra visai nenauja, daug kur ji įgyvendinta pakankamai senai  rolleyes.gif

Nesvarbu, nauja ar sena,. bet aš visai norėčiau tokių teminių susitikimų jaukioj aplinkoj.

ir nesakykit, vilnietės matosi tikrai itin retai, ir jokių ten konkrečių diskusijų, nesiskiria nuo kitų forumiečių susitikimų, man šita idėja patinka, literatūriniai vakarai, skaitymai pvz, koknkrečios knygos aptarimai, skaitymai iš jos wub.gif

Kas už smile.gif? Kuri turi jaukų plotą susitikimams? Arba žino vietą, kur galima tiktis? Labai norėtųs kartą per mėnesį...
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2013 10 22, 16:14)
Perskaičiau Zafon "Vėjo šešėlį". Kaip ir kitų atsiliepimai, mano taip pat geras. Įtraukianti knyga. O va apie jos tęsinį atsiliepimų mažai ir nekokie, gal neverta imti ir gadintis įspūdžio? g.gif

o jos nesusiję mirksiukas.gif tai visiškai atskiros knygos, kurias sieja vienas dalykas - knygų kapinės. gal dėlto ir nusivylimas kai kurių, nes tikėjosi tęsinio, o gavo knygą "ne į temą".

man jos abi vienodai gerai skaitėsi. gal ir ne šedevrai, bet smegenims pravėdint - pats tas smile.gif
Atsakyti
Kaip smagu vel ir vel rasti nauju zinuciu cia smile.gif Nors pat tai nelabai turiu ka pasakyti, savo neskaitadienius vis dar malsinu "Sostu zaidimais", jau ketvirta knyga ipusejau, jauciu, pribaigsiu visas penkias ir tada jau ramiai lauksiu sestos... blush2.gif

QUOTE(Darbinga @ 2013 10 21, 13:55)
B. Akunino knygos (suprantu,kad autorius kepa knygas kaip blynus, bet negaliu atsilaikyti prieš Fandoriną ir tą nuostabaus balso skaitovą  blush2.gif  (dėkui dievui, kad tokio realiai nesutikau  cool.gif ) ),  V. Sorokino "Opričniko diena".  Va, Dinos Rubinos jau antrą knygą klausau, bet trečios neimčiau, nes kartojasi - siužetas lyg ir kitas, tačiau  romano struktūra ta pati: centrinė razinka  - būtinai išskirtinių gabumų žmogus, o  romano fabula sudaryta iš pasakojimų, prisiminimų, dabartinių  ir nuotolinių laikų. Pabaiga gera, bent jau Petruškos. O apskritai, tai ir Stepnova (Lazario moterys) ir D. Rubina rašo stiprų emocinį užtaisą turinčius romanus, tačiau ne apie vidutinius žmogelius, bet būtinai apie genijus.

Labai vilioja visos tos suminetos knygos bigsmile.gif Kazi, imanoma butu jas rasti parsisiust skaityklei? Niekad dar nebandziau rusu kalba ieskoti. Audio tai man kazkaip nelabai limpa, reikia nuotaikos ir susikaupimo, nes nugrybauju vis mintim kur nors ir paskui tenka atgal grizti ax.gif

QUOTE(Forget @ 2013 10 22, 14:06)
Susitikinėjame mes jau nemažai metų, ir ne tik arbatą, bet ir vyną kartais geriam  bigsmile.gif  esam ir bendras knygas skaitę ir į knygų muges važiavę kartu.

O jūsų aprašyto "knygų klubo" idėja yra visai nenauja, daug kur ji įgyvendinta pakankamai senai  rolleyes.gif

Forget, tu gal visai ne tai norejai pasakyti, bet nuskambejo tai mazdaug taip (bent man): "ka jus cia mums siulot, mes jau pacios viska turim" rolleyes.gif Gal zmogus tiesiog prisijungt norejo prie "gyvo" knygu klubo, jei toks jau yra ax.gif

QUOTE(Forget @ 2013 10 22, 19:58)

Koks geris tie senu knygu turgus... bigsmile.gif As visada po juos pasivaikstau, kur tik randu, net jei ir knygos man nesuprantama kalba pardavinejamos. Nors perku tai retai ka - man nemalonus tas specifinis seno popieriaus kvapas ir net turiu itarima, kad esu alergiska knygu dulkems g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 22, 15:46)

su dideliu malonumu skaitau J. Austen 'Puikybę ir prietarus'  wub.gif

ar čia tik man, bet kitos Austen knygos kažkokios.... lėtos ir sausos? g.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 10 22, 22:04)

Baigiau J.Saramago Aklumas.Labai patiko rašymo maniera  thumbup.gif Knyga mane iš karto užkabino,tiksliau mano tamsiąją pusę...Bet,gal aš sugedus iki kaulų smegenų,tačiau nei gailėjausi skriaudžiamųjų,nei labai smerkiau bloguosius...Toks gyvenimas.Mane labiau sukrečia kasdienės kriminalinės kronikos ar  burdakas pasauly,o jei tai būtų aprašyta saramagiškai,o ne sausu žinių stilium...Tikrovė pranoksta rašytojų fantazijas.O pabaigos interpretacijų mažiausiai tris turiu. Tik dar neapsisprendžiau,kuri įtikinamiausia  schmoll.gif Bet knyga tikrai gera.Nors Evangelija... man labiau patiko.

tai va, kad tas jo stilius realybę subaisina. Evangelija yra lietuviškai? Aš po Aklumo buvau labai sužavėta Saramagu, bet knyga apie mirties nusišalinimą visai nepadarė įspūdžio. Na, tik stiprumas minties apie kitą "nemirtingumo" pusę - senus, ligotus, komos būsenos žmones, kuriems mirtis - išsivadavimas ax.gif

QUOTE(Akmenskeltė @ 2013 10 23, 06:30)

Kas už smile.gif? Kuri turi jaukų plotą susitikimams? Arba žino vietą, kur galima tiktis? Labai norėtųs kartą per mėnesį...

primink, tu kaunietė ar?
Atsakyti
[/quote]

ir parasiau del to, kad ir man labai noretusi, nemoku as virtualiai bendraut:)
jeigu atsirastu bent kelios, tai galetume ir pas mane...
nezinau tik ar jauku?smile.gif paziuretumet, o del paties formato, tai juk ivairiu ideju tai
susitikimo formai galima rasti, juk nebutina prisirist, svarbu, kad dalyviai gerai jaustusi, o senumas naujumas tada nelabai ir svarbu:)
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 10 23, 08:39)
..savo neskaitadienius vis dar malsinu "Sostu zaidimais", jau ketvirta knyga ipusejau, jauciu, pribaigsiu visas penkias ir tada jau ramiai lauksiu sestos...  blush2.gif

optimistė biggrin.gif Nebent labai jau nesmalsi esi smile.gif Aš tos šeštos labai jau neramiai laukiu. Tiesa, kadangi jau du metus laukiu, tai tas neramumas kiek prislopo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2013 10 22, 22:04)
Tai tas anas modernizmas netiko  biggrin.gif ? Aha, Puikybė  wub.gif O tai savo fantastines jau perskaitei?

prie to ano dar grįšiu artimiausiu metu smile.gif Nieko neperskaičiau. Labai nedaug laiko skaitymui dabar turiu. Tiesiog važiavau savaitgalį į kaimą ir nepasiėmiau knygos iš namų, o ten vakare jau knisau spintas ko nors skaitomo ieškodama ir užtaikiau ant 'Puikybės' smile.gif Va taip ir atsirado nuokrypis nuo plano biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2013 10 22, 19:58)

ech, kaip malonu akiai ir širdžiai.. Bet kiek tu ten tokių jaukių vietelių randi bigsmile.gif Ačiū, kad pasidalini įspūdžiais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2013 10 22, 18:24)
lotuliukas.gif

Aš ją iš bibliotekos parsinešiau, bet vis dar neprisiruošiu perskaityt doh.gif

QUOTE(Forget @ 2013 10 22, 20:58)
Vis gailiuosi, kad kai kurios neskaito angliškai, nes pripirkčiau aš jums visko pigiau grybo  rolleyes.gif

Aš vis ruošiuosi pradėti skaityti angliškai, bet kai yra dar lietuviškų ir rusiškų knygų, kurios skaitosi gerokai lengviau ir greičiau, tai nežinau kada iki angliškų prisikasiu. Juo labiau nelabai randu nebrangių - nebent skuduryne kokiam... O gal žinai kokią e-biblioteką, kur galima anglų kalba knygų parsisiųst? blush2.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 10 22, 23:04)
Baigiau J.Saramago Aklumas.Labai patiko rašymo maniera  thumbup.gif Knyga mane iš karto užkabino,tiksliau mano tamsiąją pusę...Bet,gal aš sugedus iki kaulų smegenų,tačiau nei gailėjausi skriaudžiamųjų,nei labai smerkiau bloguosius...Toks gyvenimas.Mane labiau sukrečia kasdienės kriminalinės kronikos ar  burdakas pasauly,o jei tai būtų aprašyta saramagiškai,o ne sausu žinių stilium...Tikrovė pranoksta rašytojų fantazijas.O pabaigos interpretacijų mažiausiai tris turiu. Tik dar neapsisprendžiau,kuri įtikinamiausia  schmoll.gif Bet knyga tikrai gera.Nors Evangelija... man labiau patiko.

"Aklumo" yra tęsinys, tiesa, nebent rusiškai. Gal Kitos knygos kada išleis ir lietuviškai. O "Evangelija" man labiausiai iš skaitytų trijų jo knygų patiko. "Aklumas" kiek mažiau, o "Kai mirtis nusišalina" - mažiausiai.

QUOTE(nano @ 2013 10 23, 10:17)
ir parasiau del to, kad ir man labai noretusi, nemoku as virtualiai bendraut:)
jeigu atsirastu bent kelios, tai galetume ir pas mane...

O iš kokio miesto pati? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2013 10 23, 08:49)
ar čia tik man, bet kitos Austen knygos kažkokios.... lėtos ir sausos? g.gif

mažokai aš Austen skaičius, nedrįstu komentuoti ax.gif Nors 'Protas ir jausmai' gal išties tokia.. lėtesnė pasirodė.
Papildyta:
QUOTE(nihilistė @ 2013 10 23, 09:32)
Aš vis ruošiuosi pradėti skaityti angliškai, bet kai yra dar lietuviškų ir rusiškų knygų, kurios skaitosi gerokai lengviau ir greičiau, tai nežinau kada iki angliškų prisikasiu.

ir man panašiai biggrin.gif Kai teko užusieny pagyvvent šiek tiek, labai gerai angliškos skaitėsi. O dabar tiek turiu lietuviško (o ir e-rusiško) skaitymo, kad nei laiko, nei ypatingo ir noro neturiu angliškai ką skaityt. Vienąkart bandžiau - jau sunkiai skaitosi, ilgai, atpratau jau.. Tai ir vėl užmečiau.
Atsakyti