Įkraunama...
Įkraunama...

Dieviškasis žmogaus kelias

QUOTE(gluosnis @ 2013 07 19, 21:05)
Drasus tas, kas nebijo. Kai nebijai, normaliai i viska reaguoji.

O aš norėčiau rėžti kiek aštriau smile.gif

"Pagrindinė žmogaus pareiga - įveikti baimę. Kol žmogui dreba pakinkliai, jo poelgiai lieka vergiški."

"Kiek žmogus įveikia baimę, tiek jis - žmogus."
(Tomas Karleilis)

"Bailys pavojingesnis už bet kurį kitą žmogų, jo reikia bijoti labiausiai."
(Karlas Liudvikas Biorne)

Va ką rašo filosofai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2013 07 19, 20:05)
Drasus tas, kas nebijo. Kai nebijai, normaliai i viska reaguoji. Nedalini viska i juoda-balta, geri-blogi, neteiki pirmenybes kuriai nors pusei. Priimi viska su meile, kaip dziaugsma ir laime, taip liudesi ir nelaime.
Kol dalinate, aukstinate tik geri, tol jus skaudins ir kankins.
Negeri zmones turi tiek pat gerio savyje kaip ir geri. Ir geri zmones turi tiek pat negerumo kiek ir negeri, tik ji slepia ir neigia  smile.gif  kurie is ju didesni melagiai?
Supraskit, kad jei nebutu negeru, nebutu ir geru.
Negatyviai mastantys zmones labai reikalingi, nes jie mato trukumus, mato tai, ka reikia istaisyti, ir taiso, tuos trukumus pasalina, kai pozityviai mastantys tik kalba.

Hm, mes juk čia ir nekalbėjom apie tai, kaip reaguojam... apie aukštinimą gėrio... hm, keistokai čia išlukštenote...
Visi žmonės visaip mąstantys labai reikalingi. Visi. Beje, kalba ir vieni, ir kiti. Ir mato kiekvienas tai, kas svarbu jam smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2013 07 19, 20:28)
O aš norėčiau rėžti kiek aštriau  smile.gif

"Pagrindinė žmogaus pareiga - įveikti baimę. Kol žmogui dreba pakinkliai, jo poelgiai lieka vergiški."

"Kiek žmogus įveikia baimę, tiek jis - žmogus."
(Tomas Karleilis)

"Bailys pavojingesnis už bet kurį kitą žmogų, jo reikia bijoti labiausiai."
(Karlas Liudvikas Biorne)

Va ką rašo filosofai  smile.gif

thumbup.gif
trumpa santrauka : pagrindinė žmogaus pareiga - būti žmogumi brunette.gif

Nors..., visos savybės, ar gražios, ar nelabai yra žmogiškos. Visuma žmogų apibūdina kaip žmogų, kuriame simbiotiškai gyvuoja diena ir naktis, baimė ir meilė, šiluma ir atšiaurumas, lipšnumas ir grubumas... Pajutęs, įvertinęs visą skalę jausmų, žmogus gali suprasti ir apsispręsti, kas jis yra. O apsisprendęs, pasirinkti, suformuoti savo vertybių skalę, savo mėgstamų spalvų dėlionę. Kuo mažiau ta dėlionė atitiks šabloną, tuo turtingesnė ji bus. Visata nemėgsta vienodumo.
Ar reikalingi toj dėlionėj aštrūs kampai, sprendžia kiekvienas individualiai. Nieko nėra būtino ir privalomo.
Atsakyti
Kol dalinate, aukstinate tik geri, tol jus skaudins ir kankins.

Mano manymu, dalinimas negerai iki tol, kol smerki, bet jei atskiręs blogį nuo gėrio supranti, kad tokia tikrų tikriausia Dievo valia, tas dalinimas reikalingas tik tavo asmeniniam tobulėjimui..
Pavyzdziui,as manau, kad cirkas nera gerai, mesa - nera gerai, ir zinau, kodel man tai netinka.. Jei nepadalinciau, nebeapsispresciau - eiti i cirka ar ne, valgyti mesa ar ne.. Pasirasyti peticija uz gyvuliuku paleidima i laisve ar ne..
P.s. bet kokiu atveju mums paprastiesiems, gerio nuo blogio ypac platesniajame kontekste neatskirt, nes "nematome".. B Todel logiska placiaja prasme "nedalint", bet vis tiek to neisvengsime.. Zinoma, kai sirdis, protas, valia ir visa kita veikia 100 proc., tai gal ir galetumei gyventi intutyviai zengdamas per gyvenima..

Negeri zmones turi tiek pat gerio savyje kaip ir geri. Ir geri zmones turi tiek pat negerumo kiek ir negeri, tik ji slepia ir neigia  smile.gif  kurie is ju didesni melagiai?
Supraskit, kad jei nebutu negeru, nebutu ir geru.
Negatyviai mastantys zmones labai reikalingi, nes jie mato trukumus, mato tai, ka reikia istaisyti, ir taiso, tuos trukumus pasalina, kai pozityviai mastantys tik kalba.

Dalis tiesos.. Bet gerio ir blogio suvokimas keiciasi su zmogaus samoningumu..Augant samoningumui, paciame zmoguje geris ir blogis susispaudzia, o gal teisingiau - pleciasi, zmogus svyti..
Yra sviesi aura, yra tamsi aura.. Juk kazkas yra sviesiau, yra tamsiau.. Jei neatskirsi, nezinosi, kas tavo siekiamybe.. Iskeliave ir nebegrize Zemen, man bus visada tikriausiai sviesesni, nei tie, kurie.. Ech smile.gif
Is dieviskos logikos - tai sielos, tamsios ir sviesios - vienodos, nes Absoliutas randasi amzinybeje, o mes, kadangi, kelyje i Absoliuta, - turime bent jau Zemeje skaiciuoti laika, einanti i viena puse, ir atitinkamai vystytis, butu blogai jei nepradetume dalinti smile.gif) Zinoma, viskas daug giliau ir placiau..
Bet kokiu atveju, zinau, kad patys didziausi priesai (zvelgiant is dieviskosios logikos priesai turetu buti parasyta"priesai") - pati didziausia paspirtis vidiniam augimui ir pletrai, kad ir kaip butu del to liudna doh.gif
P.s. as tos dieviskos logikos tikriausiai niekada nesugebesiu budama zmogumi "ijungti", kai matysiu nuskurusi pusbadi vaika, kurio mama pijokauja, o biologinis tevas dar ji prievartauja, jei matysiu, kaip sunku jam buti tarp vaiku, kurie toki atstumia del jo nevalyvumo .. Todel savotiskas tas dieviskumas gyvenant Zemeje, sunku ji pajaust per kitus.. Tai tik siektina asmenines samones busena, mano poziuriu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merfise: 20 liepos 2013 - 07:31
Bet tokios kalbos ir diskusijos apie augimą, remiantis svetimom knyginėm mintim........ g.gif nežinau nei kaip išsireikšti. Kada, po kiek laiko perskaitytas turinys tampa savas? Kada tas balastas tampa atspirtim gyvenime? Pagalba, gyvenimo būdu?

Spalvota diena, kaip supratau, Tu esi Walsh'o gerbėja, taip?
Atsakyti
QUOTE(merfise @ 2013 07 20, 08:18)
Mano manymu, dalinimas negerai iki tol, kol smerki, bet jei atskiręs blogį nuo gėrio supranti, kad tokia tikrų tikriausia Dievo valia, tas dalinimas reikalingas tik tavo asmeniniam tobulėjimui..

Tiesiog reikia matyti abi puses. Su laiku pradedi matyti kaip viena puse palaiko kita ir kaip viena be kitos negali, kad abi reikalingos. Geris - tai balzamas sirdziai, sirdis skirta meilei, blogis - mokytojas, priimti ji reikia protu, neisileisti i sirdi, reikia su jo skaitytis, nemenkinti jo reiksmes ir is jo mokytis.
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2013 07 19, 22:18)

Nors..., visos savybės, ar gražios, ar nelabai yra žmogiškos. Visuma žmogų apibūdina kaip žmogų, kuriame simbiotiškai gyvuoja diena ir naktis.........

Tai, ką ruošiausi parašyti, įsijungusi kompiuterį staiga perskaičiau... g.gif
Žodžiais gal kitokiais būčiau rašiusi, tačiau žodis simbiozė garantuotai būtų buvęs mano poste, kaip pagrindinė mintis.

Na, išgirst tai, ką šalia būdama pagalvoju, tačiau nepasakau - gan dažnai man būna. Arba pasakyti tai, ką kitas pagalvoja, bet nepasako. Toli nuo bendro pokalbio konteksto(t.y. mintys, neišsirutuliojančios iš esamo pokalbio ar matomų vaizdų).

Tačiau perskaityti tai, ką ruošiausi rašyti, teko pirmą kartą... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2013 07 19, 22:00)
Beje, kalba ir vieni, ir kiti. Ir mato kiekvienas tai, kas svarbu jam  smile.gif .

Kartą patyriau stiprų maistinį apsinuodijimą. Kai pagaliau visų savo organizmo jėgų dėka iš vonios kambario nusigavau iki sofkutės, kambaryje buvo įjungtas TV. Jis kalbėjo visą laiką ir daug. Tačiau aš išgirdau tik vieną sakinį:"Žmogus buvo pristatytas į ligoninę, tačiau jo gyvybės išsaugoti nepavyko."

Šis pavyzdys - pati stipriausia šio reiškinio forma. Labai ryškiai matomas reiškinys.

Tačiau silpnesnėse formose su šiuo reiškiniu mes gyvenime susiduriame pastoviai. Tik ne visada tai suvokiame. Vienas sako viena, kitas išgirsta kita.

Tai gana sudėtingas dalykas, tačiau apie jo egzistavimą būtina nepamiršti niekada.

Būtina žinoti, jog ir tu gali girdėti ne tai, ir tave gali girdėti ne taip.
Atsakyti
QUOTE(LinguLingu @ 2013 07 18, 16:34)

Pakalbekim apie tai kad, jei tokia situacija ir egzistuotu,

aš nekalbu apie sitauaciją , aš tenorėjau paklausti ar čia dar yra tikinčių į tos moters pasisakymus, nes kuo toliau į mišką tuo daugiau pasakų.
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=cKHFYniKAdo
Ir informatyvu, ir nuotaikinga.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2013 07 20, 09:25)
Bet tokios kalbos ir diskusijos apie augimą, remiantis svetimom knyginėm mintim........ g.gif nežinau nei kaip išsireikšti. Kada, po kiek laiko perskaitytas turinys tampa savas? Kada tas balastas tampa atspirtim gyvenime? Pagalba, gyvenimo būdu?

Spalvota diena, kaip supratau, Tu esi Walsh'o gerbėja, taip?

Taip, ponia Lylia, esu smile.gif Ir Gregg'o Braden'o, ir Eckhart'o Tolle, ir Deepak'o Chopros. Tos mintys nėra man nei svetimos, nei knyginės. Tai mintys, parašytos kitų žmonių, bet vos tik ėmus jas skaityti, supratau, kad tai ir mano mintys.
Šių autorių perskaitytas turinys man savas nuo pirmų žodžių, lyg ir nieko naujo, tai žinojau, o štai radau parašytą cool.gif

Papildyta:
QUOTE(Elysa @ 2013 07 20, 10:53)
Tačiau perskaityti tai, ką ruošiausi rašyti, teko pirmą kartą...  smile.gif

biggrin.gif Visada būna pirmas kartas friends.gif

Teorija, kad visi mes esame Viena, pasitvirtina praktiškai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2013 07 20, 14:03)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spalvota diena: 20 liepos 2013 - 13:41
QUOTE(Spalvota diena @ 2013 07 20, 14:53)
Taip, ponia Lylia, esu  smile.gif Ir Gregg'o  Braden'o, ir Eckhart'o Tolle, ir Deepak'o Chopros.  Tos mintys nėra man nei svetimos, nei knyginės. Tai mintys, parašytos kitų žmonių, bet vos tik ėmus jas skaityti, supratau, kad tai ir mano mintys.
Šių autorių perskaitytas turinys man savas nuo pirmų žodžių, lyg ir nieko naujo, tai žinojau, o štai radau  parašytą  cool.gif

Aš dabar kaip tik skaitau įsijautusi vieną jo knygą, kasdien po skyrių, kitą, jau koks malonumas.... thumbup.gif МОМЕНТЫ БЛАГОДАТИ
Atsakyti