QUOTE(gluosnis @ 2013 07 19, 20:05)
Kol dalinate, aukstinate tik geri, tol jus skaudins ir kankins.
Mano manymu, dalinimas negerai iki tol, kol smerki, bet jei atskiręs blogį nuo gėrio supranti, kad tokia tikrų tikriausia Dievo valia, tas dalinimas reikalingas tik tavo asmeniniam tobulėjimui..
Pavyzdziui,as manau, kad cirkas nera gerai, mesa - nera gerai, ir zinau, kodel man tai netinka.. Jei nepadalinciau, nebeapsispresciau - eiti i cirka ar ne, valgyti mesa ar ne.. Pasirasyti peticija uz gyvuliuku paleidima i laisve ar ne..
P.s. bet kokiu atveju mums paprastiesiems, gerio nuo blogio ypac platesniajame kontekste neatskirt, nes "nematome".. B Todel logiska placiaja prasme "nedalint", bet vis tiek to neisvengsime.. Zinoma, kai sirdis, protas, valia ir visa kita veikia 100 proc., tai gal ir galetumei gyventi intutyviai zengdamas per gyvenima..
QUOTE(gluosnis @ 2013 07 19, 20:05)
Negeri zmones turi tiek pat gerio savyje kaip ir geri. Ir geri zmones turi tiek pat negerumo kiek ir negeri, tik ji slepia ir neigia

kurie is ju didesni melagiai?
Supraskit, kad jei nebutu negeru, nebutu ir geru.
Negatyviai mastantys zmones labai reikalingi, nes jie mato trukumus, mato tai, ka reikia istaisyti, ir taiso, tuos trukumus pasalina, kai pozityviai mastantys tik kalba.
Dalis tiesos.. Bet gerio ir blogio suvokimas keiciasi su zmogaus samoningumu..Augant samoningumui, paciame zmoguje geris ir blogis susispaudzia, o gal teisingiau - pleciasi, zmogus svyti..
Yra sviesi aura, yra tamsi aura.. Juk kazkas yra sviesiau, yra tamsiau.. Jei neatskirsi, nezinosi, kas tavo siekiamybe.. Iskeliave ir nebegrize Zemen, man bus visada tikriausiai sviesesni, nei tie, kurie.. Ech
Is dieviskos logikos - tai sielos, tamsios ir sviesios - vienodos, nes Absoliutas randasi amzinybeje, o mes, kadangi, kelyje i Absoliuta, - turime bent jau Zemeje skaiciuoti laika, einanti i viena puse, ir atitinkamai vystytis, butu blogai jei nepradetume dalinti

) Zinoma, viskas daug giliau ir placiau..
Bet kokiu atveju, zinau, kad patys didziausi priesai (zvelgiant is dieviskosios logikos priesai turetu buti parasyta"priesai") - pati didziausia paspirtis vidiniam augimui ir pletrai, kad ir kaip butu del to liudna

P.s. as tos dieviskos logikos tikriausiai niekada nesugebesiu budama zmogumi "ijungti", kai matysiu nuskurusi pusbadi vaika, kurio mama pijokauja, o biologinis tevas dar ji prievartauja, jei matysiu, kaip sunku jam buti tarp vaiku, kurie toki atstumia del jo nevalyvumo .. Todel savotiskas tas dieviskumas gyvenant Zemeje, sunku ji pajaust per kitus.. Tai tik siektina asmenines samones busena, mano poziuriu..