Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžtančios, sugrįžusios bei beplanuojančios grįžt

Sveikos,
mes esam grįžę, jau metai, kaip Lt. Karts nuo karto užsuksiu pas jus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egloja @ 2013 07 27, 10:42)
Sveikos,
mes esam grįžę, jau metai, kaip Lt. Karts nuo karto užsuksiu pas jus smile.gif

labutis, na tai pasakok, kaip viskas sekesi jums tik grizus? smile.gif Aktualiausia, bent jau man, darbo paieskos...kaip bebutu, 7 metai darbo patirties kitoje salyje ir niekada nedirbus pagal savo specialybe ax.gif
Atsakyti
Egloja, pasipasakok smile.gif Kodel grizote, kaip sekasi dabar LT, ar nesigailit ir pan. Idomu viskas biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AfricanSun @ 2013 07 27, 19:19)
Egloja, pasipasakok  smile.gif  Kodel grizote, kaip sekasi dabar LT, ar nesigailit ir pan. Idomu viskas  biggrin.gif  ax.gif

mirsta tema unsure.gif tikekimes veliau atsiras bendraminciu smile.gif
AfricanSun, smagiu Jums vestuviu thumbup.gif ir geros nuotaikos biggrin.gif
Atsakyti
Laba paneles ,na mes ir prie tu kur zada jau kita met gryst.Jau tvirtai nuspresta.Musu dukrai 5 bet ji pastoviai apie lt sneka ,nori ten gyvent matyt mociutes ,puseseres ,pusbrolius dazniau.Mes ir kaip nesavi cia ,nes pasiilgstam seimu.Atrodo pilna draugu ,darbas ner sunkus pinigu netruksta ,vet kazkaip netaip cia.Gal manau dar tas dasideda kad Dubline gyvenam tai cia baisu kas darosi vieni narkomanai vagis ir ismaldu prasantis .Neesu is tu kur sako kad cia nesamone gyvent ir t.t. ,zinau daug zmoniu kuriem cia gerai ir jiem lt ner ka veikt ir as ju ten gyvenanciu neisivaizduoju.Bet mane ten trauke.Na va biski pasipasakojau.
Atsakyti
QUOTE(mamytepupyte @ 2013 08 24, 00:27)
Laba paneles ,na mes ir prie tu kur zada jau kita met gryst.Jau tvirtai nuspresta.Musu dukrai 5 bet ji pastoviai apie lt sneka ,nori ten gyvent matyt mociutes ,puseseres ,pusbrolius dazniau.Mes ir kaip nesavi cia ,nes pasiilgstam seimu.Atrodo pilna draugu ,darbas ner sunkus pinigu netruksta ,vet kazkaip netaip cia.Gal manau dar tas dasideda kad Dubline gyvenam tai cia baisu kas darosi vieni narkomanai vagis ir ismaldu prasantis .Neesu is tu kur sako kad cia nesamone gyvent ir t.t. ,zinau daug zmoniu kuriem cia gerai ir jiem lt ner ka veikt ir as ju ten gyvenanciu neisivaizduoju.Bet mane ten trauke.Na va biski pasipasakojau.

sveika 4u.gif smagu, kad prisijungei smile.gif 4-riese smagiau nei tryse biggrin.gif na mus irgi labia traukia. Suprantu, kad bus sunku, bet cia irgi ne pyragai. Mes ne Dubline gyvenam, bet vyras toil I darba vazineja. As isejau is darbo, tai kalbant apie pinigus- reikia pasispausti. Tai tada geriau varau I lt ir ten spaudziuosi. Gal dar kokios karjeros galimybes nusimato, sava kalba, darzeliai normaliom kainom, seneliai, gimines, draugai. O dar toki gan nemalonu ivyki Aldi apturejom...zodziu, kasininkas skanuoja prekes ir tikrai labia nemaloniai sako man, tipo, krauk viska I vezima I maisus masinu aiksteleje susikrausi blink.gif O as toliau darau kaip man patogiau, kraunu viska I maisus. Zodziu tas nagleckis kitai pirkejai sako: sitie manes nesupranta ( su tokia niekinama israiska). Ai pagalvojau, mes visada cia liksim emigrantai, niekada nepritapsim nors ir aciu D. Na ir siaip, biski temp vaikui sukyla- antibiotikus raso, man migrena- jokiu tyrimu nereikia, vyras puse metu laukia vizito pas sanariu gyd, dukrute apie metus lauke vizito pas logopeda ir dar daug daug minusu cia yra, vienintelis pliusas buvo pinigai, bet kas is to...noriu namo. O jus I koki miesta grisit? Ar turit namucius? Koki darbeli ruosiates dirbti? Jei nenori neatskyk ax.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir as i jusu buri, gal priimsit 4u.gif Mes dar neesam galutinai apsisprende, bet stipriai i ta puse linkstam smile.gif Musu planas butu grizti po 2m i Marijampole. Jau pradejom dairytis nekilnojamo turto ten.
Labiausiai tai neramu del finansu. Pradejom skaiciuoti kokios galetu buti musus pajamos-islaidos ir baisu darosi blink.gif Is pazystamu ir giminiu susidarem vaizda, kad reiketu bent 5000Lt, kad islakyti panasu gyvenimo stiliu. Vat dabar sukam galvas is kur juos paimti doh.gif Didesniam mieste gal kaip nors, bet ten butu provincija, tai nezinau kaip cia iseitu g.gif Ar kas nors dar planuojat grizti i provincija? Siuo metu as su vaikais namie, o MB pilnai mus islaiko. Lietuvoje jau mums abiems reiketu dirbti, kad panasu gyvenima islaikyti. O dar nelabai isvaizduoju ka as ten dirbciau, man cia karjeros galimybes zymiai geresnes. Siaip mes cia neblogai gyvenam ir jei gyventume kokioj kitoj saly su normalesniu klimatu ko gero negalvotume apie gryzima. Mes kazkaip patys nelabai susidure su tuo, kad kiti emigrantais laiko, gal kad kaime gyvenam g.gif Va sveikatos sistema tai cia kas kita doh.gif Gerai kai visi sveiki buvom, o kai prasidejo bedos, naudos nera. Musu rekordas 1,5 metu laukem vaikui klausos patikrinimo doh.gif Aisku per ta laika privaciai susitvarkem. violetuke27 o tu prasei tyrimu del migrenos? Man tik vaistus israso, bet rimtai nediagnozavo, dienorasti tik ka valgau ir kada skauda sake rasytis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesuota @ 2013 08 24, 20:09)
Sveikos, jungiuosi ir as i jusu buri, gal priimsit  4u.gif Mes dar neesam galutinai apsisprende, bet stipriai i ta puse linkstam smile.gif Musu planas butu grizti po 2m i Marijampole. Jau pradejom dairytis nekilnojamo turto ten.
Labiausiai tai neramu del finansu. Pradejom skaiciuoti kokios galetu buti musus pajamos-islaidos ir baisu darosi  blink.gif Is pazystamu ir giminiu susidarem vaizda, kad reiketu bent 5000Lt, kad islakyti panasu gyvenimo stiliu. Vat dabar sukam galvas is kur juos paimti  doh.gif Didesniam mieste gal kaip nors, bet ten butu provincija, tai nezinau kaip cia iseitu  g.gif Ar kas nors dar planuojat grizti i provincija? Siuo metu as su vaikais namie, o MB pilnai mus islaiko. Lietuvoje jau mums abiems reiketu dirbti, kad panasu gyvenima islaikyti. O dar nelabai isvaizduoju ka as ten dirbciau, man cia karjeros galimybes zymiai geresnes. Siaip mes cia neblogai gyvenam ir jei gyventume kokioj kitoj saly su normalesniu klimatu ko gero negalvotume apie gryzima. Mes kazkaip patys nelabai susidure su tuo, kad kiti emigrantais laiko, gal kad kaime gyvenam  g.gif  Va sveikatos sistema tai cia kas kita  doh.gif Gerai kai visi sveiki buvom, o kai prasidejo bedos, naudos nera. Musu rekordas 1,5 metu laukem vaikui klausos patikrinimo  doh.gif Aisku per ta laika privaciai susitvarkem.  violetuke27 o tu prasei tyrimu del migrenos? Man tik vaistus israso, bet rimtai nediagnozavo, dienorasti tik ka valgau ir kada skauda sake rasytis  doh.gif

sveika prisijungus 4u.gif zodziu gp man israse vaistu nuo skausmo ir sake jei pades, tai tau migrena, o jei ne- ziuresim ka daryt. Nieko man nereikia rasyti, diagnoze pati pasidariau, kaip ir beja, visu kitu ligu blink.gif Mes cia irgi nedideliam miestuke gyvenam schmoll.gif net parko nera schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif as kol kas dar gaunu bedarbio pasalpa, na ir vyras mano dirba. Labai jam patinka darbas ir realios galimybes tobuleti yra, bet...o i lt grisim is vis i kaima biggrin.gif bent jau ten ruosiames namuka statyt, o darbu ieskosimes Klaipedoje (netoli musu). tai va tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(violetuke27 @ 2013 08 24, 18:07)
sveika  4u.gif smagu, kad prisijungei  smile.gif 4-riese smagiau nei tryse  biggrin.gif na mus irgi labia traukia. Suprantu, kad bus sunku, bet cia irgi ne pyragai. Mes ne Dubline gyvenam, bet vyras toil I darba vazineja. As isejau is darbo, tai kalbant apie pinigus- reikia pasispausti. Tai tada geriau varau I lt ir ten spaudziuosi. Gal dar kokios karjeros galimybes nusimato, sava kalba, darzeliai normaliom kainom, seneliai, gimines, draugai. O dar toki gan nemalonu ivyki Aldi apturejom...zodziu, kasininkas skanuoja prekes ir tikrai labia nemaloniai sako man, tipo, krauk viska I vezima I maisus masinu aiksteleje susikrausi blink.gif O as toliau darau kaip man patogiau, kraunu viska I maisus. Zodziu tas nagleckis kitai pirkejai sako: sitie manes nesupranta ( su tokia niekinama israiska). Ai pagalvojau, mes visada cia liksim emigrantai, niekada nepritapsim nors ir aciu D. Na ir siaip, biski temp vaikui sukyla- antibiotikus raso, man migrena- jokiu tyrimu nereikia, vyras puse metu laukia vizito pas sanariu gyd, dukrute apie metus lauke vizito pas logopeda ir dar daug daug minusu cia yra, vienintelis pliusas buvo pinigai, bet kas is to...noriu namo. O jus I koki miesta grisit? Ar turit namucius? Koki darbeli ruosiates dirbti? Jei nenori neatskyk  ax.gif

Jo su gyditojais cia nekas,man norejo apendicita operuot ,o buvo cista.Jau buvo ir i ligonine pagulde operuot ,bet sakau man neskauda nieko jau.O aukles vyrui tai neoperavo kai plyso apendicitas,sako cia tau bloga nuo lenkisku desreliu ir issiunte namo.Tai nuvaziavo pas Balsi sako vaziuok tik operuotis kol nenumirei.Mokykloje ir bardakas vaikai ziema bekepurou ir su striukem atsektomir nusmukusio ,eina i lauka.Geriausiai tai gruodzio men mokuklos vaidinimas buvo baznycioje kur reik kokias 5min eit nuo mokyklos ,mokytojos su paltais o vaikai su vienais marskinukai ejo.Zodziu visur visko buna.Mes i Vilniu grystam ,turim butuka ,As kazkaip kitur lietuvoje saves neisivaizduoju.Del darbu vyras turi draugu pazystamu ir seip nedurnas tai manau raskazka,o as kelias idejas turiu ,bet dar tiksliai neapsistojau ties viena.
Atsakyti
Ir dar as tokios nuomones ,kad nepabandes nezinosi.Taigi jei cia sedesim ir verkslensim ,kad nepatinka cia ir nori namo tai nieks nepasikeis.Geriau vaziuosim pabandysim ten isikurt ,nepavyks ,nepatiks ,cia bet kada gali gryst ar i kita kokia sali isvykt.Tad kol jauni dar esam reikia daryt,kazka.
Atsakyti
QUOTE(mamytepupyte @ 2013 08 25, 15:11)
Jo su gyditojais cia nekas,man norejo apendicita operuot ,o buvo cista.Jau buvo ir i ligonine pagulde operuot ,bet sakau man neskauda nieko jau.O aukles vyrui tai neoperavo kai plyso apendicitas,sako cia tau bloga nuo lenkisku desreliu ir issiunte namo.Tai nuvaziavo pas Balsi sako vaziuok tik operuotis kol nenumirei.Mokykloje ir bardakas vaikai ziema bekepurou ir su striukem atsektomir nusmukusio ,eina i lauka.Geriausiai tai gruodzio men mokuklos vaidinimas buvo baznycioje kur reik kokias 5min eit nuo mokyklos ,mokytojos su paltais o vaikai su vienais marskinukai ejo.Zodziu visur visko buna.Mes i Vilniu grystam ,turim butuka ,As kazkaip kitur lietuvoje saves neisivaizduoju.Del darbu vyras turi draugu pazystamu ir seip nedurnas tai manau raskazka,o as kelias idejas turiu ,bet dar tiksliai neapsistojau ties viena.

mes irgi tokios nuomones, kad neprazusim lt. Mano vyras sako, kad mums negali nepasisekti thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mamytepupyte @ 2013 08 25, 15:37)
Ir dar as tokios nuomones ,kad nepabandes nezinosi.Taigi jei cia sedesim ir verkslensim ,kad nepatinka cia ir nori namo tai nieks nepasikeis.Geriau vaziuosim pabandysim ten isikurt ,nepavyks ,nepatiks ,cia bet kada gali gryst ar i kita kokia sali isvykt.Tad kol jauni dar esam reikia daryt,kazka.

tai jau geriau i kita sali bandyt smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš jau apie mėnuo kaip LT. Kaip čia gera smile.gif Graži gamta ir geras oras, puikūs gydytojai, pagaliau nustatę diagnozę ir išrašę tinkamų vaistų (užsienyje ėmė skaudėti koją, tino ji, niekas nieko nedarė, kankinausi tris mėnesius). Aišku, įstaigose ne tokie mandagūs darbuotojai, niekas dirbtinai nesišypso, bet man tas netrukdo. Norim grįžti į LT ir gįšime jau kitais metais, planuojam vasarą arba žiemą. Aplink tiek daug grįžusių iš užsienio, sužinau kad tai tas, tai anas jau grįžęs, kažkaip mano aplinkoje daug LT palaikančių ir jos nesibaidančių, tai nuo to mums dar lengviau.
Nežinau, nepatyriau aš užsienyje tų aukso kalnų rojaus, kad nenorėčiau grįžti atgalios, nes ir LT pakankamai gerai gyvenom, tik smalsumas nuginė. Tiesa, atostogų į Lietuvą teko vykti mikroautobusu, kuris išvežioja siuntinius. Laikiau tašę prispaudus ir baisu buvo - vien treninginius matėm atvykusius siuntinių atsiimti, grandinės kuo didžiausios ant kaklo. O kokia liaudis kartu važiavo ( frazės: tėlefą prastumsim, ruskaja radio gera paklausyt, užsieny gali kompą nusipirkt, LT ne, šūdas Lietuva, kaimas ir t.t.) doh.gif Važiavom patylom, nei šnipšt, baisu buvo, nemiegojau dvi paras, kad nepavogtų ko iš tašių...Jei ne medikų gąsdinimas dėl trombozės (kurios neturėjau, kaip paaiškėjo LT), nebūtume važiavę mikroautobusu...niekad daugiau nevažiuosim biggrin.gif
Nesakau, kad visi treninginiai Airijoj gyvena, bet dauguma tokių, kiek teko matyti.
Atsakyti