Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžtančios, sugrįžusios bei beplanuojančios grįžt

QUOTE(AfricanSun @ 2013 08 28, 08:40)
Sveikos. Aš jau apie mėnuo kaip LT. Kaip čia gera  smile.gif Graži gamta ir geras oras, puikūs gydytojai, pagaliau nustatę diagnozę ir išrašę tinkamų vaistų (užsienyje ėmė skaudėti koją, tino ji, niekas nieko nedarė, kankinausi tris mėnesius). Aišku, įstaigose ne tokie mandagūs darbuotojai, niekas dirbtinai nesišypso, bet man tas netrukdo. Norim grįžti į LT ir gįšime jau kitais metais, planuojam vasarą arba žiemą. Aplink tiek daug grįžusių iš užsienio, sužinau kad tai tas, tai anas jau grįžęs, kažkaip mano aplinkoje daug LT palaikančių ir jos nesibaidančių, tai nuo to mums dar lengviau.
Nežinau, nepatyriau aš užsienyje tų aukso kalnų rojaus, kad nenorėčiau grįžti atgalios, nes ir LT pakankamai gerai gyvenom, tik smalsumas nuginė. Tiesa, atostogų į Lietuvą teko vykti mikroautobusu, kuris išvežioja siuntinius. Laikiau tašę prispaudus ir baisu buvo - vien treninginius matėm atvykusius siuntinių atsiimti, grandinės kuo didžiausios ant kaklo. O kokia liaudis kartu važiavo ( frazės: tėlefą prastumsim, ruskaja radio gera paklausyt, užsieny gali kompą nusipirkt, LT ne, šūdas Lietuva, kaimas ir t.t.)  doh.gif Važiavom patylom, nei šnipšt, baisu buvo, nemiegojau dvi paras, kad nepavogtų ko iš tašių...Jei ne medikų gąsdinimas dėl trombozės (kurios neturėjau, kaip paaiškėjo LT), nebūtume važiavę mikroautobusu...niekad daugiau nevažiuosim  biggrin.gif
Nesakau, kad visi treninginiai Airijoj gyvena, bet dauguma tokių, kiek teko matyti.

O kiek laiko jus dar planuojat Lietuvoj pabuti? Cia jusu tokios ilgos atostogos ar pasibandyt norit pries galutinai gryzdami? As galvoju, kazina ar verta kokiems 3 menesiams gryzti pries galutinai apsisprendziant. Na, kad darbai ir namai nenuplauktu, jei netycia labai nepatiktu mums tenais. Butu gaila jei nepasisektu Lietuvoj ir reiketu dar karta viska nuo pradziu pradeti doh.gif
Atsakyti
Mums nieko bandyti nereikia, mes tvirtai nusprendę grįžti. Užsienyje tik metus pragyvenome ir nepatiko, nėr čia ko labai ir apsispręsti, ten nieko neturime, esame vienu du su vyru, nei draugų, nei turto. Viskas yra Lietuvoje. O grįžome nes aš apsirgau ir manęs užsienyje niekas negydė. Pakraupusi nuo gydytojų bendravimo su pacientu ir pagalbos nesuteikimo išvykau gydytis namo. Esu patenkinta LT medikų darbu, nes pagaliau nejaučiu kasdien kankinusių skausmų, žinau diagnozę ir kaip galiu sau padėti.
Jei dvejojate ar grįžti, gal tada verčiau likti užsienyje? smile.gif Tiesiog manau žmogus turi pajausti, kur jo šalis. Mes supratome, kad esame lietuviai ir norime gyventi Lietuvoje. Airija mums nepatiko niekuo...nei gamta, nei žmonės (netvarkingi, nemandagūs, t.t.), darbe irgi tik dirbk dirbk, o algų nieks nekelia, va dabar grįšiu tai jau antra kalba bus darbe užkrauta (dvikalbis darbas ofise), o mokės kaip už vienkalbį projektą, nors krūvis dvigubas. Ai, nesinori net pasakot...Nžn, yra pažįstamų kam ten labai patinka gyventi, bet jie jau pritapę prie vietinių smile.gif Mes tai nepamatėme labai jau didelio skirtumo, LT gerai gyvenome (manau ir grįžę gerai gyvensime), gal todėl mums ten rojaus Airijoj nėr jokio. Buvom smalsūs-pabandėm, uždirbsim dar šiek tiek pinigų santaupom (visada pravers pinigai) ir namučio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AfricanSun: 29 rugpjūčio 2013 - 08:58
O as jau buvau nusiteikusi , kad temute bus i pacia tolimiausia gluduma nulindus ax.gif Labai dziaugiuosi ,kad po truputeli visos kam sugrizimas is svetur i gimtaja Lietuva yra aktualus buriasi i buri 4u.gif

Si karta Lietuvoje as praleidau du menesiukus ( geguze ir birzeli). Kitamet kaip tik mazdaug tuo pat metu turetumem su visam nukeliaut , nors vyras kad ir ryt begtu biggrin.gif

Debesuota, o ar kiek paprastesnis gyvenimo "budas" nebutu ta iseitis ? Na tiesiog uzsienyje pasitenkinima kelia tai ka ir kiek sau gali leisti , bet Lietuvoje ta pati ar didesni dziaugsma/pasitenkinima gali suteikti visiskai kitokie dalykai mirksiukas.gif

Prisipazinsiu ,kad manes laukia galbut didesni "sunkumai" nei, kad turbut visu jusu nes griztu su vyru uzsienieciu, bet niekada nebuvau materialiste todel kiek turesim tiek uzteks smile.gif

As stengiuosi vadovautis tokiu mastymu " ruoskis blogiausiam, vilkis geriausio" ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzsiemusi: 29 rugpjūčio 2013 - 23:34
QUOTE(violetuke27 @ 2013 07 17, 22:35)
Siandien jau zengtas pirmas zingsnis- uzrasyti vaikuciai I ugdymo istaigas 2015m.

Ar teisingai supratau, kad vaikucius i mokyklas kitiems metams Lietuvoje uzregistravote ?

As per atostogas norejau savo maziu i darzeli uzrasyti, bet kaip tik darzelis salia namu buvo uzdarytas atostogoms verysad.gif Tai bandysiu emaila rasyt darzelio administracijai - gal kazkaip i eile gales mus visgi uzrasyti be asmeninio prisistatymo unsure.gif O dar mazius oficialiai registruotas ne tam mieste isvis g.gif

QUOTE(AfricanSun @ 2013 07 19, 22:32)
Na va, tai temoje tik trise regis būsim kol kas. Ei, kur planuojančios grįžti ar grįžusios?  biggrin.gif  ax.gif

Na "planuotojos" gal nelaba ilankosi " Bendraminciu " skyrelyje, bet tiesiog kitose panasiose temukese visad buvo daugiau pasisakoma, tu kas turbut net pensijos sulaukus negalvotu apie gyvenima Lietuvoje biggrin.gif

QUOTE(Egloja @ 2013 07 27, 09:42)
Sveikos,
mes esam grįžę, jau metai, kaip Lt. Karts nuo karto užsuksiu pas jus smile.gif

Butinai uzsukite pas mus, cia.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 08 30, 01:33)
Ar teisingai supratau, kad vaikucius i mokyklas kitiems metams Lietuvoje uzregistravote ?

As per atostogas norejau savo maziu i darzeli uzrasyti, bet kaip tik darzelis salia namu buvo uzdarytas atostogoms  verysad.gif Tai bandysiu emaila rasyt darzelio administracijai - gal kazkaip i eile gales mus visgi uzrasyti be asmeninio prisistatymo  unsure.gif  O dar mazius oficialiai registruotas ne tam mieste isvis  g.gif
Na "planuotojos" gal nelaba ilankosi " Bendraminciu " skyrelyje, bet tiesiog kitose panasiose temukese visad buvo daugiau pasisakoma, tu kas turbut net pensijos sulaukus negalvotu apie gyvenima Lietuvoje  biggrin.gif
Butinai uzsukite pas mus, cia.. 4u.gif

kaip smagu kaip smagu...gyvuoja temute thumbup.gif
taip I darzelius uzrasiau vaikucius lt. Viska dariau tel ir el pastu. Nusiunciau prasymus ir gavau kodus, dabar stebiu, kaip mano vaiku eiles juda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(violetuke27 @ 2013 08 30, 10:58)
kaip smagu kaip smagu...gyvuoja temute  thumbup.gif
taip I darzelius uzrasiau vaikucius lt. Viska dariau tel ir el pastu. Nusiunciau prasymus ir gavau kodus, dabar stebiu, kaip mano vaiku eiles juda. smile.gif

O tai dabar nesijausiu "nesmagiai" prasydama uzregistruot vaika kol as dar ne LT. thumbup.gif Tik dar reik prisiruost vaiko gim. liudijima nuskanuot ..O gal jo net nepraso ...?

Ai dar esu VMI uzklausa nusiuntus, bet dar kolkas to oficialaus atsakymo negavau . Matyt si karta uzklausiau kiek sudetingai biggrin.gif nes paskutini karta greit atsake.. g.gif Na tiesiog nenoriu kazkokiu nemalonumu turet , nes tik pries menesi oficialiai issideklaravau is LT unsure.gif ..

Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 08 30, 15:27)
O tai dabar nesijausiu "nesmagiai" prasydama uzregistruot vaika kol as dar ne LT.  thumbup.gif Tik dar reik prisiruost vaiko gim. liudijima nuskanuot ..O gal jo net nepraso ...?

Ai dar esu VMI uzklausa nusiuntus, bet dar kolkas to oficialaus atsakymo negavau . Matyt si karta uzklausiau kiek sudetingai  biggrin.gif  nes paskutini karta greit atsake.. g.gif  Na tiesiog nenoriu kazkokiu nemalonumu turet , nes tik pries menesi oficialiai issideklaravau is LT  unsure.gif ..

praso gim liudijimu. Mums irgi liudnoki reikalai su issideklaravimu schmoll.gif mes vis dar tipo lt gyvenam. Bus matyt, kaip viskas baigsis.
Atsakyti
Ziuriu labai is anksto cia vaikus i mokyklas/darzelius uzrasinejat, cia tikrai taip reikia? Jei as tik apie 2015 metus galvoju, tai jau dabar man juos uzrasineti? g.gif Ar cia tik Vilniuje taip?

QUOTE(AfricanSun @ 2013 08 29, 07:54)
Mums nieko bandyti nereikia, mes tvirtai nusprendę grįžti. Užsienyje tik metus pragyvenome ir nepatiko, nėr čia ko labai ir apsispręsti, ten nieko neturime, esame vienu du su vyru, nei draugų, nei turto. Viskas yra Lietuvoje. O grįžome nes aš apsirgau ir manęs užsienyje niekas negydė. Pakraupusi nuo gydytojų bendravimo su pacientu ir pagalbos nesuteikimo išvykau gydytis namo. Esu patenkinta LT medikų darbu, nes pagaliau nejaučiu kasdien kankinusių skausmų, žinau diagnozę ir kaip galiu sau padėti.
Jei dvejojate ar grįžti, gal tada verčiau likti užsienyje?  smile.gif Tiesiog manau žmogus turi pajausti, kur jo šalis. Mes supratome, kad esame lietuviai ir norime gyventi Lietuvoje. Airija mums nepatiko niekuo...nei gamta, nei žmonės (netvarkingi, nemandagūs, t.t.), darbe irgi tik dirbk dirbk, o algų nieks nekelia, va dabar grįšiu tai jau antra kalba bus darbe užkrauta (dvikalbis darbas ofise), o mokės kaip už vienkalbį projektą, nors krūvis dvigubas. Ai, nesinori net pasakot...Nžn, yra pažįstamų kam ten labai patinka gyventi, bet jie jau pritapę prie vietinių  smile.gif Mes tai nepamatėme labai jau didelio skirtumo, LT gerai gyvenome (manau ir grįžę gerai gyvensime), gal todėl mums ten rojaus Airijoj nėr jokio. Buvom smalsūs-pabandėm, uždirbsim dar šiek tiek pinigų santaupom (visada pravers pinigai) ir namučio  smile.gif

Keista, kad gamta jums cia nepatiko g.gif Kokoj county gyvenat? As tai turiu tokiu vieciukiu, kurios dar ilgai sapnuotusi, jei is cia isvaziuociau ax.gif

QUOTE(uzsiemusi @ 2013 08 29, 22:12)
O as jau buvau nusiteikusi , kad temute bus i pacia tolimiausia gluduma nulindus  ax.gif  Labai dziaugiuosi ,kad po truputeli visos kam sugrizimas is svetur i gimtaja  Lietuva yra aktualus buriasi i buri  4u.gif

Si karta Lietuvoje as  praleidau du menesiukus ( geguze ir birzeli). Kitamet kaip tik mazdaug tuo pat metu turetumem su visam nukeliaut , nors vyras kad ir ryt begtu  biggrin.gif

Debesuota, o ar kiek paprastesnis gyvenimo "budas" nebutu ta iseitis ? Na tiesiog uzsienyje pasitenkinima kelia tai ka ir kiek sau gali leisti , bet Lietuvoje ta pati ar didesni dziaugsma/pasitenkinima gali suteikti visiskai kitokie dalykai  mirksiukas.gif

Prisipazinsiu ,kad manes laukia galbut didesni "sunkumai" nei, kad turbut visu jusu nes griztu su vyru uzsienieciu, bet niekada nebuvau materialiste todel kiek turesim tiek uzteks  smile.gif

As stengiuosi vadovautis tokiu mastymu " ruoskis blogiausiam, vilkis geriausio" ..

Tai va mes del tu kitokiu dalyku ir planuojam i Lietuva vaziuoti mirksiukas.gif Ne del pinigu is Lietuvos isvaziavom, ne del ju ten ir grysim. Mums Airija nepatinka kaip salis ir jei nebutu vaiku, vaziuotume i kokia nors kita sali. Noreciau, kad mano vaikai turetu tokia vaikyste, kokia as pati turejau, o ir seneliai netoliese labai vaikams praverstu. Ypac kai mama tokia griezta doh.gif

QUOTE(violetuke27 @ 2013 08 30, 14:51)
praso gim liudijimu. Mums irgi liudnoki reikalai su issideklaravimu  schmoll.gif mes vis dar tipo lt gyvenam. Bus matyt, kaip viskas baigsis.

Mes irgi neissideklarave is Lietuvos. Kazkaip niekad poreikio nebuvo. Kokiu nemalonumu del to gali kilti? Gal reiktu tai dabar padaryti? g.gif
Atsakyti
Debesuota, dabar Lietuvoje labai problematiska padetis su darzeliais unsure.gif . Visi vos gimus vaikeliui lekia uzrasyti i darzeli doh.gif ir tai dar nera jokios garantijos kad laikui atejus vaikas tures vietele ..

Pagrinde dabar visi issiregistruoja is LT del PSD . O ir berods mokesciu grazinimas tada neimanomas jei esi neisiregistraves ( nesu 100% tikra), bei apskritai del turimu finansu tada mano manymu maziau bedos gali but (joks ten ale' nelegalus praturtejimas ir pan nebus pripaisomas).

Atsakyti

Reikes tada ir man pasidometi darzeliais. O kaip jus pasirenkat i koki darzeli uzrasineti, ta prasme jau turit konkrecia gyvenama vieta? As tai dar tik miesta zinau. O su mokyklom kaip? Del PSD bedu neturetu kilti kai yra mazameciu vaiku. As pradzioj isvaziavimo keleta metu deklaravau pajamas uzdirbtas uzsienyje, tai gal nepripaisys kazkokiu baudu. Va del mokesciu grazinimo nieko nezinau, gal galima placiau.
Atsakyti
Na mes tai jau tiksliai zinom savo busima gyvenama vieta- per sias atostogas isigijoom savo pirma lietuviska "kamputi " smile.gif ..O darzelis tai pora simtu metru nuo namu , bet tik mano mazius kolkas registruotas visiskai kitame LT mieste tai busim turbut paskutiniai darzelio eileje unsure.gif

Deja del mokesciu grazinimo nieko negaliu pasakyt , nes man nelabai aktualu unsure.gif bet gal kasnors cia turi tame kazkokios patirties ar patarimu ........... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesuota @ 2013 08 30, 20:07)
Reikes tada ir man pasidometi darzeliais. O kaip jus pasirenkat i koki darzeli uzrasineti, ta prasme jau turit konkrecia gyvenama vieta? As tai dar tik miesta zinau. O su mokyklom kaip? Del PSD bedu neturetu kilti kai yra mazameciu vaiku. As pradzioj isvaziavimo keleta metu deklaravau pajamas uzdirbtas uzsienyje, tai gal nepripaisys kazkokiu baudu. Va del mokesciu grazinimo nieko nezinau, gal galima placiau.

na mes kur gyvensim is vis nera darzeliu blush2.gif bent jau mastom labia rimtai namuka statyti tokiam uzkampyje biggrin.gif tai artimiausiame mieste I visus uzregistravau. Nezinau kaip kituose miestuose, bet pas mus reikia I savivaldybe kreiptis- rasyt prasyma ir t.t. ir tada jie uzregistruoja. Vat 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(uzsiemusi @ 2013 08 30, 20:50)
Na mes tai jau tiksliai zinom savo busima gyvenama vieta- per sias atostogas isigijoom savo pirma lietuviska "kamputi "  smile.gif ..O darzelis tai pora simtu metru nuo namu , bet tik mano mazius kolkas registruotas visiskai kitame LT mieste tai busim turbut paskutiniai darzelio eileje  unsure.gif

Deja del mokesciu grazinimo nieko negaliu pasakyt , nes man nelabai aktualu  unsure.gif bet gal kasnors cia turi tame kazkokios patirties ar patarimu ........... g.gif

labia faina turret savo namus ax.gif mes dar kol kas nuomininkai blush2.gif
kalbant apie gamta, tai man irgi cia visai normaliai...tik kai salis nemiela, tai ir kliuna viskas schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violetuke27: 30 rugpjūčio 2013 - 20:39