Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(vira @ 2013 08 08, 09:34)

Nežinau,kaip man elgtis. Jei neima mažosios,neleisti ir didžiajai?Uždrausti vaišintis pas juos didžiajai ?Jei mažają varo namo,tai kad ir didžioji kartu eitų? Ar teisingi būtų tokie sprendimai? O gal aš čia kabinėjuos be reikalo? Gal per daug sureikšminu tokius epizodu? Nėra jie dažni,bet per visą vasarą prikapsėjo...kažkaip dar vakar porą atveju išgirdau,tai taip širdį suskaudo...

doh.gif Ne be reikalo kabinėjies, negražus elgesys ir skaudinantis.... Ir labai teisingi sprendimai, buvo ir pas mane keli atvejai, kai jaučiau skirtingą dėmesį iš artimųjų, pasakiau tiesiai šviesiai, kad jei negali pasiimti apiejų, lai neima nei vieno, o jei turi tik vieną saldainį, tai ne mano bio duoti turi, bet abiem mažiam, kad pasidalintų. Padėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2013 08 08, 08:34)
Pastebėjau,kad vieni giminaičiai ignoruoja mano mažąją.
Net suskaudo skaitant
console.gif
Apribočiau bendravimus,išprašyčiau jų vaikus.Man iš karto kraujas užverda tokiais atvejais ax.gif
Atsakyti
Germine ir man verda, bet, kita vertus, ne visi juk tokie protingi ir faini, kaip mes, kad visus vaikus be išlygų mylėtų biggrin.gif Va tokiems (mano mama, nors lyg ir neskiria jų, bet prisipažino, kad kraujo anūkai yra tikri, o kiti jau svetimesni doh.gif ) ir reikia auklėjamųjų pokalbių, jausk tu ką sau nori, bet, kad nei aš, nei vaikai nematytų kas ten pas tave dūšioj darosi cool.gif
Atsakyti
O aš gražiai-dabar turiu savo du,man per sunku mirksiukas.gif
Turim tokius kaimynus,su kuriais rubežiuojamės.Tai aš labai norėjau,kad Pupa draugautų su jų mergaitėm.Tada nei kąsnių skaičiavau,nei į požiūrį gilinausi.Tik vėliau ėmė akis badyt,kad tos mergaitės mano vaikų visko prašinėja,bet pačios niekad nevaišina.Aš sveikinu su gimtadieniu vieną,nešu dovaną ir kitai...Pas Pupą nei kartelio neatvažiavo pasveikint.Nei kartelio už savo Kalėdines dovanas negavau nieko.Nei karto į vaišes nebuvo pasiūlyta vaišių.Bet kai jų mergaitės prie sklypo ribos ėmė maivytis prieš mano vaikus rodydamos,ką valgo...Mes tada buvom tik atidarę sezoną ir aš neturėjau jokio skanskonio saviškiams-tiesiog per pundus pamiršau ax.gif Tada pakalbėjau su savo vaikais,kad skanėstus valgom viduj,nesireklamuodami ir niekam nesiūlom blush2.gif
Atsakyti
Labai pažįstamas jausmas. Gal tiesiog mūsų širdys per didelės, pagalvojam ir apie kitus ne tik apie savo.
aš saviškiui vis duodavau guminukų ar kokių vaflių iškepam - nusinešti į darželį, kad pavaišintų kitus, na dar ir slaptų tikslų turėdama, kad vaikai jį kuo dažniau matytų draugiškai besilegiantį. Bet keli kartai, kai susidūriau su kitu vaikų elgesiu, mane nuo to atgrasė. Vienas iš jų- mergaitė ryte sako mamai: nerodyk mano tik-tako, nes jis (mano berniokas pamatys) ir reikės vaišinti. Ir ta mama lyg niekur nieko - tai paslėpk ir valgyk, kai nematys. Nu užvirė tada
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2013 08 08, 09:34)
Labas,štai ir prireikė man jūsų auksinių patarimų smile.gif
Pastebėjau,kad vieni giminaičiai ignoruoja mano mažąją.Gal ne tai ,kad ignoruoja,bet elgiasi su ja kitaip,negu su didžiąja...Pas juos irgi tokio amžiaus vaikai,kaip ir mano.Vaikai nuo mažens kursuoja per visus namus - tai pas močiutę,tai pas mus,tai pas juos.Duodi valgyt saviškiams - pamaitini ir kitus,jei jie nori. Taip buvo,kol nebuvo mažosios. Dabar mažąją jie būna siunčia namo iš savo kiemo,jei maitina - tai tik jei didžioji būna viena,be sesės.Jei kažkur eina - tai pasako,kad kartu gali eiti tik didžioji,nes su 4 vaikais jau nesusitvarkys..
Nežinau,kaip man elgtis. Jei neima mažosios,neleisti ir didžiajai?Uždrausti vaišintis pas juos didžiajai ?Jei mažają varo namo,tai kad ir didžioji kartu eitų? Ar teisingi būtų tokie sprendimai? O gal aš čia kabinėjuos be reikalo? Gal per daug sureikšminu tokius epizodu? Nėra jie dažni,bet per visą vasarą prikapsėjo...kažkaip dar vakar porą atveju išgirdau,tai taip širdį suskaudo...

iškentėti nieko niekam nesakant. Tiesiog šviežia, tai labai jautru. Mažoji labai šviežia tau pačiai. Ir dar ilgai bus tokia.
Nepamiršk, kad tai tik gyvenimas, ir visi jame skirtingai visus priima. Ne visi man mano giminaičių vaikai mieli, ne visų laukiu, kai kurių tiesiai paprašau ir nesiųsti pas mane. Tikiu, kad su keturiais sunku, kai vienas iš jų nepažįstamas ir nelabai mielas visiems. Duok laiko priprasti. Tiesiog. Vyresnėlės į jokius konfliktus gink D netraukti. Tokio solidarumo kivirče nereikia. Irgi tai reikia išlaukti. Tiesiog kantriai ir tiek. Gimus biologiniam naujam gimoiniečiui visaip būna, o čia tokio amžiaus gimusiam- juo labiau.
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 08 08, 09:14)
Net suskaudo skaitant
console.gif
Apribočiau bendravimus,išprašyčiau jų vaikus.Man iš karto kraujas užverda tokiais atvejais  ax.gif

Dėkui.Kaip gera čia parašyti,kai žinai,kad sulauksi tokios reakcijos friends.gif

kad su vaikais jų kaip ir viskas gerai,nedideli dar - 3 ir 5 metukų.dar neprisigaudė,tikriausiai..Gal neparašiau,kad visa tai ateina iš jų tėvų ir senelių..O už tėvų nuodėmes bausti vaikų nesinori - neleisti bendrauti..Matyt,reikės pakalbėti su vyresniąja ir prie progos pasakyti suaugusiems,kaip Šelma patarė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 08 08, 12:13)
iškentėti nieko niekam nesakant. Tiesiog šviežia, tai labai jautru. Mažoji labai šviežia tau pačiai. Ir dar ilgai bus tokia.
Nepamiršk, kad tai tik gyvenimas, ir visi jame skirtingai visus priima. Ne visi man mano giminaičių vaikai mieli, ne visų laukiu, kai kurių tiesiai paprašau ir nesiųsti pas mane. Tikiu, kad su keturiais sunku, kai vienas iš jų nepažįstamas ir nelabai mielas visiems. Duok laiko priprasti. Tiesiog. Vyresnėlės į jokius konfliktus gink D netraukti. Tokio solidarumo kivirče nereikia. Irgi tai reikia išlaukti. Tiesiog kantriai ir tiek. Gimus biologiniam naujam gimoiniečiui visaip būna, o čia tokio amžiaus gimusiam- juo labiau.

Laukiau Alfija tavo požiūrio 4u.gif Tikrai labai jautru ir šviežia..Bet kai suaugusieji vyresniąjai pasako, - matai,kaip jūs visi trys gražiai žaidžiate,kai mažosiosios nėra..Aš jos po to ir paklausiau - ar tau atrodo teisinga,kad jūs žaistumėte tik trise,o mažoji būtų su manim.Pagalvojus atsakė,kad ne,bet aš toliau temos nebevysčiau. Ir nėra taip,kad mažylė hiperiukė ar labai pašėlus.Tiesiog,kai vienoje vietoje atsiduria du trimečiai,ramybės matyt tikėtis nereikia.Aš suprantu,kad su keturiais sunkiau,bet tas skirstymas...Viena paguoda,kad nebedaug jau liko būti kaime - greit mokykla,darželis,iki kitos vasaros susitikimų beveik nebus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vira: 08 rugpjūčio 2013 - 12:37
oi mergaites man kazkos nerimas kol isigalios tas sprendimas paskelbtas.o gal dar kas nors apskus?o gal dar atims mergaite is musu?va jetau.isproteciau tada.zinokit pradejau naktim nemiegoti vis atsikeliu paziuriu ar miega,ar uzklota,ar vel kas vyras pucia salia o as nemiegu.
Atsakyti
Aš su savi giminaičiais tiesiai šviesia pasikalbėjau dar prieš broliams atsirandant pas mus. Su savo mama, su savo broliu ir jo žmona, su dukterėčiom, jų dukrom (mūsų sklypai šalia, nuolat vieni pas kitus būnam). Su kitu sūnėnu ir dukteėčia, na realiai su visais sukuo artimai ir daug bendraujam. Taigi visiems labai aiškiai suformulavau tokį vat dalyką. "Tu pats turi nuspręst, kas būsi šitiem berniukams, gali būti pusbrolis o gali būti mano sūnėnas."
Esmė ta, jog negimė tie vaikai nebio yra ir giminaičiai patys pasirenka santykį kokį nori duot jiem. Ir abu pasirinkimai yra ok smile.gif. Tiesa kol kas visi 100% ateina pažindintis ir sako, labas, aš tavo močiutė/teta/dėdė smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(liute @ 2013 08 08, 15:08)
Tiesa kol kas visi 100% ateina pažindintis ir sako, labas, aš tavo močiutė/teta/dėdė smile.gif.

Skamba kaip is fantastinio filmo...smagu, kad taip buna... thumbup.gif
Musu atveju ne tik, kad neatvaziavo, nieko nepasake - po mazes atsiradimo namie, seneliai sumazino bendravima net su bio anukais iki butino minimumo, o seneliai is mano puses - aplamai nutrauke santykius tiek su mumis, tiek su 4-iais "tikrais" anukais...Ir taip jau 3men verysad.gif Kad priesinsis musu sprendimui jautem - zinojom jau pries n metu, bet, kad tiek - tikrai negalvojom...
O del jausmu "nelygybes" vaiku atzvilgiu - tiems, kurie mums, vaikams svarbus - graziai papasakociau - kas mes jauciam, kas yra mums naujasis seimos narys, kokio elgesio jo atzvilgiu tikimes ir tiek. Musu draugu - giminiu tarpe nieko panasaus nepastebejau, nes ir ivaikiintu vaiku pas mus aplink yra, ir mums jie visada buvo visiskai, viskuo - niekuo ne kitokie, tai cia ir nekilo kol kas jokiu nesusipratimu. Greiciau - atvirkcsiai - pastebiu gal net perdeta demesi.
Atsakyti
QUOTE(vira @ 2013 08 08, 13:36)
Laukiau Alfija tavo požiūrio  4u.gif Tikrai labai jautru ir šviežia..Bet kai suaugusieji vyresniąjai pasako, - matai,kaip jūs visi trys gražiai žaidžiate,kai mažosiosios nėra..Aš jos po to ir paklausiau - ar tau atrodo teisinga,kad jūs žaistumėte tik trise,o mažoji būtų su manim.Pagalvojus atsakė,kad ne,bet aš toliau temos nebevysčiau. Ir nėra taip,kad mažylė hiperiukė ar labai pašėlus.Tiesiog,kai vienoje vietoje atsiduria du trimečiai,ramybės matyt tikėtis nereikia.Aš suprantu,kad su keturiais sunkiau,bet tas skirstymas...Viena paguoda,kad nebedaug jau liko būti kaime - greit mokykla,darželis,iki kitos vasaros susitikimų beveik nebus...

Kad skauda- suprantu puikiai. Aš kitokius prašau man nesiųsti- neprašau tų, apie kuriuos vaikščiot kaip apie šašus.
Žiogas mano sunkus ir sudėtingas vaikas, ir viena iš mano sesuo, jei jos gyvenimas nebūtų pervedęs per darbą globos namuose- jo nepriimtų niekaip. Jo elgesys, būdas, nuotaikos ir net kūno kalba jai būtų nepriimtina. Man pačiai neretai sunku priimti daugelį jo išsišokimų.
Vat todėl sakau, kad dauk ko reik išlaukti, daug tų skaudulių pasilikti tik sau. Tiesiog nuryti. Ir vis dėl to leisti giminėms bendrauti taip, kaip tuo tapu išeina. Su vaikais. Na o suaugusiems bendrauti apeinant vaikų temą. Kol kas tu jų nepakeisi nuomonės. Vat patys turi jie tai padaryt ir viskas.
Džiugas pas mane nuo gimimo. Ir mane savo laiku labai skaudino tas nepamiršimas- va jis paimtas. O paskui spjoviau į tai, visų egocentrikų aš nepakeisiu, net jei jie mano giminės. Svarbu, kad vaikui tokios kalbos jų mylėt netrukdo, ir man gerai. Svarbu, kad nepaisant to jis jaučiasi ir jų taip pat, ir pats tas kalbas nevykusiai prasidėjusias va taip ir užčiaupia. Linkiu ir tau, kad ir pas tave kuo greičiau pasikeistų. O pasikeis tikrai. Atšils mažutė, pradės mylėt žmones ir visa tai baigsis 4u.gif
Atsakyti