Gal.gal jiems reikia laiko,nors kažkodėl abejoju,kad kažkas keisis..Ir bijau,kad bet kokia gražia forma išsakyta mano pastaba ar prašymas gali sukelti ilgalaikį "karą",nuo kurio kentės vaikai,o to nenoriu..Na,žiūrėsiu..jei jausmai nenugalės proto,gal išlauksim kitų metų ir stebėsim,ar kas pasikeis

Aš, aišku, nežinau kokiu artumu jūs esat su tais savo giminaičiais. Man buvo daug svarbiau jog mano pati artimiausia aplinka mano sprendimais patenkinta, ir priima juos taip kaip aš pati, kitaip sakant draugai. Nes su jais bendrauju intensyviau, dažniau, į svečius jie pas mane vaikšto dažniau. O giminė- tai tie žmonės kurių nesirenki. Labai man aptiko tas anekdotinis giminės apibūdinimas- giminės, tai tokia grupė žmonių, kuri mirus vienam grupės nariui susirenka persiskaičiuoti ir skaniai pavalgyti.
QUOTE(vira @ 2013 08 08, 15:34)
Gal.gal jiems reikia laiko,nors kažkodėl abejoju,kad kažkas keisis..Ir bijau,kad bet kokia gražia forma išsakyta mano pastaba ar prašymas gali sukelti ilgalaikį "karą",nuo kurio kentės vaikai,o to nenoriu..Na,žiūrėsiu..jei jausmai nenugalės proto,gal išlauksim kitų metų ir stebėsim,ar kas pasikeis 

Manau, kad intuityvus pirmasis pojūtis būna dažniausiai tikras. Gal ir nepriims niekada, jei neatsitiks kažkas su jais, kad jų sąmonę pakeistų. Svarbu, kad pati priėmei ir turi tokių šalia, kurie priima. Tolsit nuo nepriimančių šiek tiek iki tam tikros ribos, kol bendravimas nebežeidžia. Panašiai buvo mums. Tik ne tiesioginis atstūmimas, bet nuolat stebiu kai kurių giminaičių sunkias pastangas neišskirti mano vaikų. Tos pastangos, kad ir, rodos, teigiamos, vis tiek žeidžia kažkur giliai. Sunku priimti, kad mane mylintis žmogus negali priimti mano mylimų. Tiesiog šiek tiek nuskursta bendravimas. Taip yra. Mūsų vaikams teks atsirinkti ir galvoti, kas kodėl, dėl ko. Tikiuosi, kad jiems tai bus nebloga galimybė žmogiškumo studijoms. Kaip gerai jie visa tai jaučia. Suaugėlių maskuotės tampa neefektyvios

Globėjos,ar kurios vyras ima tėvadienius?Ką reikia daryti?Rašyti pareiškimą?Gal žinot,kokiu pagrindu suteikiami tėvadieniai globėjui?Ar aš čia prisisvaigau?

Aš gaudavau mamadienius (duoda dieną, kol yra du vaikai iki 12 metų- skaičiavo mano bio ir ne), tėvadieniai tas pats. Darbovietėje reikia pasakyti, atnešti gimimo liudijimus ir nebio vaikams teismo sprendimus.
Ir dvi dienas,jei trys ir daugiau vaikų?Čia kaip išeiginė savo sąskaita?

Bet cia abipusiu susitarimu, darbdavys turi teise ir neduoti. Galima 1 diena per menesi arba po 2 valandas per savaite. Ta diena yra apmokama, vidurkiu.
P.S. As cia apie 2 vaikus iki 12 metu. Daugiau nesidomejau, nes manes tai neliecia
P.S. As cia apie 2 vaikus iki 12 metu. Daugiau nesidomejau, nes manes tai neliecia

Apie LR Darbo kodekse įtvirtintą lengvatą dirbantiems tėvams - mamadienius ir tėvadienius - Lietuvoje žino dar ne visi. Jei turite 2 ir daugiau vaikų, arba auginate neįgalų vaiką, papildomų laisvadienių darbdavio galite prašyti ir jūs! Tokią lengvatą Jums numato 214-as LR Darbo kodekso straipsnis. Auginantiems 3 ir daugiau vaikų iki 12m priklauso 2 laisvadieniai per mėnesį.
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 08 12, 19:27)
darbdavys turi teise ir neduoti.
Argi? Kiek žinau tai lengvata įteisinta DK

QUOTE(Šelma @ 2013 08 12, 22:53)
Taip, jus teisi. matyt buvo pakeista, o mano personalo vadove turi senaja versija. nes pamenu kad buvo ilgos diskusijos su ja, kad gali ir neleisti darbdavys. Dabar einu nunesiu jai naujausia

214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
1. Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų, dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį. Darbuotojų, dirbančių ilgesnėmis negu aštuonios darbo valandos pamainomis, prašymu šis papildomas poilsio laikas gali būti sumuojamas kas trys mėnesiai.
2. Teisės į šio straipsnio 1 dalyje nustatytas papildomas poilsio dienas neturintiems darbuotojams, auginantiems bendrojo ugdymo mokykloje besimokantį vaiką iki dvylikos metų, suteikiama ne mažiau kaip pusė darbo dienos laisvo nuo darbo laiko per metus pirmąją mokslo metų dieną, mokant darbuotojo vidutinį darbo užmokestį.
Lietuvos Respublikos darbo kodekso (toliau LR DK) 214 str. 1 d
Aš pati nelabai išmanau tuos įstatymus, bet man buvo paaiškinta, kad darbo kodekse visiems surašytiems straipsniams galioja "abipusiu susitarimu" Sakė, kažkur yra toks įrašas