Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(smsas @ 2013 09 26, 10:16)
tik trim dienom pasiėmėm  unsure.gif

Dar sugalvojau, kad gal bio vaikus apvagiu, tiek daug dėmesio mažiukei, nors myluoju ir dičkius... praskydau visiškai...

šiaip tai VN vaikai turi didesnę patirtį su kitais vaikais, nei su suaugusiais (kaip kad šeimoje). Užtat jiems lengviau bendrauti su vaikais.

o dėl dėmesio... šitas vaikas ilgą laiką bandys gauti VISĄ tavo dėmesį ir kels scenas, kad aplink yra ir kitų vaikų.

QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 09 26, 10:29)
O man kilo toks klausimas - kodėl neleidžia vaiko išsirinkti vizualiai?

Aš buvau išsirinkusi (nors ėjau lankyti kito vaiko). Po mėnesio jį grąžino mamai, ir labai sėkmingai - daugiau niekada nebuvo paimtas nei jis, nei broiai seserys.
Atsakyti
QUOTE(smsas @ 2013 09 26, 12:02)
minčių miškas, nuo: palaipsniui priprasiu, priimk tai kaip jautiesi, viskas susidėlios, jai priprasti irgi reikia laiko....iki ar pavyks, ar aš sugebėsiu, ar man to tikrai reikia....Iki šiol žinojau visus atsakymus....

penkeri- tikrai nemažai, ir dar iš jų keturi GN. Priprasiu/nepriprasiu. O gal verta giliai viską perkratyti ir pažiūrėti- gal tai tikrai tas, kas nelips prie širdies. Abipusiai nelips. Prieš akis turiu istoriją ir jos padarinius kai abipusiai nelipo. Vaikas prie mamos- mama prie vaiko. Ir tada tas gyvenimas visų labai jau nesaldus, jei nepasakyti visiška destrukcija. Šeimoj. Gal pabandykit galvot apie kitus pasiūlymus.Kažkaip taip.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 09 26, 11:18)
penkeri- tikrai nemažai, ir dar iš jų keturi GN. Priprasiu/nepriprasiu. O gal verta giliai viską perkratyti ir pažiūrėti- gal tai tikrai tas, kas nelips prie širdies. Abipusiai nelips. Prieš akis turiu istoriją ir jos padarinius kai abipusiai nelipo. Vaikas prie mamos- mama prie vaiko. Ir tada tas gyvenimas visų labai jau nesaldus, jei nepasakyti visiška destrukcija. Šeimoj. Gal pabandykit galvot apie kitus pasiūlymus.Kažkaip taip.

Galvojau ir apie tai.. Žiūriu į mažiukę - graži, miela, protinga, sveika, nieko netruksta.... Tai ko dar norėt iš vaiko? doh.gif Mastau, kad gal aš tik įsivaizduoju, kad galiu įsivaikint, kai reikia imtis veiksmu, į krūmus.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 09 26, 12:08)
Aš buvau išsirinkusi (nors ėjau lankyti kito vaiko). Po mėnesio jį grąžino mamai, ir labai sėkmingai - daugiau niekada nebuvo paimtas nei jis, nei broiai seserys.

Kaip supratau iš tetos, ten buvo sudaryta maždaug grupė iš tokių vaikų, kurie buvo vaikinami. Tik auklėtoja parodė kelis vaikus, į kuriuos nepretenduotų.
Tai maždaug pabendravus pradžioje su auklėtoja, vaikus stebint per atstumą sužinai kurie pretendentai įvaikinimui, globai. Paskui bendrai bendraudamas su vaikais pajunti kurie labiausiai kabina, nes tuo pačiu pajunti ir vaikų palankumą, ne tik savo. dabartinė tvarka tai mane gąsdina. Tai ir nenuostabu, kad va paskui tokie atvejai būna. Nes širdis plyšta, kaltini save, gaila vaiko....
Atsisakai, paskui dar vienas bandymas, jei vėl tas pats? Užsigrauži save negyvai, ir ką? pasiduodi, nes pradedi tikėti, kad čia tu ragana, tu kalta, nes nesugebi pajusti tam vaikui nieko.
Atsakyti
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 09 26, 10:29)
O man kilo toks klausimas - kodėl neleidžia vaiko išsirinkti vizualiai? Pvz. kai mano teta vaikinosi, prieš 30 metų. tai pasakojo, kad nuėjo į grupę. ir ten iš bendravimo išsirinko vaiką kurį norėtų įsivaikinti. Kodėl dabar taip nebėra. Man tai irgi būtų baisu pagal dabartinę tvarką, nu kad ir kokia ta širdele tavo plati būtų nu negali visi vaikai lipti. Nu fainas, nu vaikas, bet..... nu neužsimezga ryšys tų biolaukų nors tu ką. Ar geriau paskui kai vaikas taip traumuojamas, kai įtėviai bando parsivežti su mintim kad nu gal atsiras tas ryšys.

Na, net nežinau. Iš dalies sutinku, kad gali nebūti TO ryšio susitikus su pasiūlytu vaiku. Bet galbūt sistema tada galėtų būti koreguojama, o ne kaip yra - trys atsisakymai pasiūlytų vaikų ir šeimą turi persvarstyti g.gif
Dėl ėjimo į grupę ir vaiko išsirinkimo... juk tose grupėse ne visi vaikai galimi įvaikit. Tie vaikai gyvena visoj lietuvos skirtinguose GN, kaip rinksitės, į kuriuos važiuoti? blink.gif Manau, kad kažkokia tvarka visgi turi būti, kad neitų potencialūs tėvai-globėjai ir rinktųsi. Galbūt galėtų kaip tik kiekvienam pasiūlyme prieš važiuojant vaiką lankyti, būti ir jo nuotrauka, galbūt galėtų kas mėneį supažindint su PILNAIS vaikų sąrašais, tai irgi būtų savotiškas rinkimasis, bet nekeltų chaoso vaikų namuose...
Turbūt visaip galima koreguot, bet yra kaip yra, nemanau, kad blogiausia sistema. Tik, kad ji tinkamai veiktų... 4u.gif
Atsakyti
Siulyciau nebeimti mergaites namo ir labai gerai apsvarstyti ar nepaklydote savo sprendime. ar jums to tikrai reikia. Pries einant si kelia turejot sumastyti, kad savo vaikus apvogsite, atimsite is ju savo demesi, laika, nes jo reiks naujam zmogeliukui, jo reiktu jei gimtu savas, jo reiks labai daug ir tam naujam atejusiam su savo sunkia praeitim. Bet gal jusu vaikai ne tokie mazi, ir sprendimas bendras seimos, , visi pasiruose prisideti savo pastangom, meile, dalintis viskuo. gal cia jumyse iskilo kokia minciu audra, gal seima visai dziaugiasi ta mergaite ?

QUOTE(smsas @ 2013 09 26, 12:56)
Galvojau ir apie tai.. Žiūriu į mažiukę - graži, miela, protinga, sveika, nieko netruksta.... Tai ko dar norėt iš vaiko? doh.gif Mastau, kad gal aš tik įsivaizduoju, kad galiu įsivaikint, kai reikia imtis veiksmu, į krūmus.... verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(smsas @ 2013 09 26, 12:56)

tiesiog ne tas vaikas. Aš nesakau- bėkit. Jokiu būdu, bet apie labiau limpantį prie dūšios galvoti reikia. Ypač jei tas vaikas jau ne lėliukas. Mielo vaiko prisitaikymas būna sunkus, daug visko nutinka, o kai nemielas lygiai tais pačiais būdais bando prigyti šeimoj, tai didelė rizika mielu ir netapti.
Atsakyti
O aš siūlau nuvažiuoti ir pabūti vienai su mergaite. Be vyro, kitų artimųjų. Gal išeiti pasivaikščioti, pabendrauti, pažaisti. Gal bus lengviau pajusti, susivokti savo jausmuose, o mergytės neblaškys kiti žmonės.
aš taip padariau. Pirmą kartą vykom kartu su vyru. Antrą kartą parsivežėm dienai namo. Du kartus nuvažiavau pati viena į globos namus ir pabuvau su juo: grupėje, lauke. man reikėjo pabūti, pajusti. mes buvom nusprendę nesirinkti. Tikrai jokių išskirtinių jausmų nepajutau, bet atsirado kažkoks tikresnis to vaikelio pajautimas; pajutau, kad gaila palikti ir išvažiuoti be jo namo.
Atsakyti
QUOTE(gucci78 @ 2013 09 26, 12:19)
Siulyciau nebeimti mergaites namo ir labai gerai apsvarstyti ar nepaklydote savo sprendime. ar jums to tikrai reikia. Pries einant si kelia turejot sumastyti, kad savo vaikus apvogsite, atimsite is ju savo demesi, laika, nes jo reiks naujam zmogeliukui, jo reiktu jei gimtu savas, jo reiks labai daug ir tam naujam atejusiam su savo sunkia praeitim. Bet gal jusu vaikai ne tokie mazi, ir sprendimas bendras seimos, , visi pasiruose prisideti savo pastangom, meile, dalintis viskuo. gal cia jumyse iskilo kokia minciu audra, gal seima visai dziaugiasi ta mergaite ?

Taip, vaikai dideli, aplink juos tupineti nebereikia. Cia tik mano jausmu ir minciu audra... kaip pakonentavo viena psichologe, "isivaizduok vaiko savijauta, kazkokia cioce, parsiveze namo, kazkokias ribas brezia, aiskina, lenda..." wink.gif

QUOTE(rutikė @ 2013 09 26, 13:46)
O aš siūlau nuvažiuoti ir pabūti vienai su mergaite. Be vyro, kitų artimųjų. Gal išeiti pasivaikščioti, pabendrauti, pažaisti. Gal bus lengviau pajusti, susivokti savo jausmuose, o mergytės neblaškys kiti žmonės.
aš taip padariau. Pirmą kartą vykom kartu su vyru. Antrą kartą parsivežėm dienai namo. Du kartus nuvažiavau pati viena į globos namus ir pabuvau su juo: grupėje, lauke. man reikėjo pabūti, pajusti. mes buvom nusprendę nesirinkti. Tikrai jokių išskirtinių jausmų nepajutau, bet atsirado kažkoks tikresnis to vaikelio pajautimas; pajutau, kad gaila palikti ir išvažiuoti be jo namo.

As irgi apie tai galvojau, nes dabar dukra sirguliuoja, namie sedi, tai ir sedi sulipusios... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smsas: 26 rugsėjo 2013 - 15:24
QUOTE(^Vakarė^ @ 2013 09 26, 11:58)
Paskui bendrai bendraudamas su vaikais pajunti kurie labiausiai kabina, nes tuo pačiu pajunti ir vaikų palankumą, ne tik savo.

ojė bigsmile.gif jie buvo labai palankūs. Kadangi nuvežiau čiuoačiupsų, jie tuom saldainiuotom rankom užpuolė glostyti man galvą 'kokia gera teta" lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Neišdrįsau nusiimti kapišono iki pat savo namų vonios lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Tai kad noriai grįžta as auklėtojas - niekuo nuostabaus, jos įprastesnės. Grįžta iš svečių į savo namus, kad ir tokius. Braškė gal ti po trečio ar ketvirto vizito pareiškė, kad ji, žinote niekur nevažiuosir gyvens čia cool.gif Kitus kartus jau veždaVau verkiančią.

SMSas: dėl pasiryžimo imtis globai - labai persvarstyčiau savo galimybes, tame tarpe ir su laikrodžiu rankose.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 09 26, 17:57)

SMSas:  dėl pasiryžimo imtis globai - labai persvarstyčiau savo galimybes, tame tarpe ir su laikrodžiu rankose.

Pabaigos nelabai supratau... rolleyes.gif

Kažkiek nurimau, nesuprantu kas ryte buvo užėję. Visą dieną gumulas gerklėj strigo.... Grįžau iš parduotuvės, mažiukė atlėkė, apsikabino, paėmiau ant rankų, prisiglaudė ir vėl nustraksėjo... Dar ką pastebėjau, ji nežiūri į akis, aš ją kalbinu, ji vis nusuka žvilgsnį, paprašau, kad pažiūrėtų į mane, tai viena šimtoji sekundės ir psio... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(smsas @ 2013 09 26, 20:16)
Pabaigos nelabai supratau... rolleyes.gif
ji nežiūri į akis, aš ją kalbinu, ji  vis nusuka žvilgsnį, paprašau, kad pažiūrėtų į mane, tai viena šimtoji sekundės ir psio...  unsure.gif

Manau, jai nerąsu. Aš taip pat mėgstu į akis žiūrėt, bet ne visi suaugę kalbėdami žiūri į akis.
Skaitydama pirmąsias Jūsų žinutes, ruošiaus pasiūlyt rimtai pagalvoti ar apskritai norit įvaikinti, o va dabar kažkaip man atrodo, kad esat jautrus žmogus ir mažumėlę pati to nejausdama pavyduliaujat mergaičių draugystės. Na tos šilumos, to kad mažė prikibus prie dukters, o ne prie jūsų.
Aš kažkaip galvoju, kad vaikai į šeimą ateina todėl, kad mes norim juos mylėti, myluoti ir bent trupinuką šilumos gauti atgal smile.gif
Atsakyti