Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 24, 08:49)
[i]Sėklų rinkimui imame nesergančio augalo prinokusį, idealios išvaizdos pomidorą. Renkamos ne hibridinių veislių.

Jei galima, papildysiu, pakoreguosiu.. Tiksliau, pasakysiu kaip aš darau smile.gif

Sėkloms imu prinokusį, tai veislei būdingos formos pomidorą. T.y. pvz. Orliny Kliuv, tuomet pomidoras ir turėtų būti labiau panašus į snapą, o ne slyvą.. Nehibridai kartais gi iškraipo savo formas.
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2013 07 24, 07:50)
Noreciau korol sibiri paragaut ir to kosmonauto. blush2.gif

gerai, pasistengsiu atsivežti kitą pirmadienį smile.gif

Asese, matau tave smile.gif Kaip tavo pomidorų ūkis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 24 liepos 2013 - 08:23
QUOTE(Ex @ 2013 07 24, 09:14)
Jei galima, papildysiu, pakoreguosiu.. Tiksliau, pasakysiu kaip aš darau smile.gif

Sėkloms imu prinokusį, tai veislei būdingos formos pomidorą. T.y. pvz. Orliny Kliuv, tuomet pomidoras ir turėtų būti labiau panašus į snapą, o ne slyvą.. Nehibridai kartais gi iškraipo savo formas.

lotuliukas.gif
Taip taip, jei jau amerikonams reikia įspėjimo, kad mikrobangėse katinų džiovinti negalima, tai ir čia reikėjo įspėti, kad idealus lygu tai veislei būdingos formos biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 24, 09:26)

tai ir čia reikėjo įspėti, kad idealus lygu tai veislei būdingos formos  biggrin.gif

na.. kitą kartą patylėsiu smile.gif nežinojau, kad žiopliai išnyko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 07 24, 09:31)
na.. kitą kartą patylėsiu smile.gif nežinojau, kad žiopliai išnyko smile.gif

Ėėėėė, nea. Netylėk 4u.gif ( geriau jau aš patylėsiu mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 24, 07:49)
Tany !!!, pataisiau  4u.gif

Sėklų rinkimui imame nesergančio augalo prinokusį, idealios išvaizdos pomidorą. Renkamos ne hibridinių veislių.

Taigi, atskirta sėklų masė sudedama į tankų sietelį ir praplaunama po tekančiu vandeniu. Tuomet perdedama į indelį ir užpilama atvėsintu virintu vandeniu. Fermentuojama tris paras. Vėliau vėl praplaunama sietelyje po tekančiu vandeniu. Džiūti sėklos paskleidžiamos vienu sluoksniu ant marlės.

Toliau jau tik gramatines klaidas:

Ačiū Gaudvilei už informaciją...

Visą tą procesą pabandžiau atlikti. Ar pavyko, sužinosiu kitais metais smile.gif
Išsirinkau gražiausią pomidorą.

Ant 2 sluoksnių medicininio tvarsčio (naudojau vietoj marlės) iškrapščiau sėklytes.
Praploviau po tekančiu vandeniu ir išgręžiau.

Įdėjau į indelį ir užpyliau virintu atvėsintu vandeniu. Po 3 parų praploviau, išgręžiau ir ištiesiau pradžiūti.
Adija5, musiau užkratas nuo anksčiau buvo. Saviškius laukinius dar vakar apžiūrėjau. Jokių blogiečių požymių, o pila gana padoriai jiems ant galvų.

oj kaip aciu thumbup.gif
Atsakyti
būkit gerutės, netylėkit abi smile.gif Visad labai naudingai ir smagiai pasisakot, taip kad tik rašykit ir rašykit smile.gif
Atsakyti
Kitąmet ir aš būtinai auginsiu ir kosmonautą, ir kliuvus smile.gif šįmet labiausiai džiugina cinkovics- kekėse vaisių daug ir sveria, hm, nekukliai, po puskilį ir daugiau smile.gif pafotografuosiu savaitgalį.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 07 24, 09:22)
Asese, matau tave  smile.gif  Kaip tavo pomidorų ūkis?

bigsmile.gif
Vakar padažą viriau iš 10 kg pomidorų, šįvakar dar reiks virt tokią normą ax.gif

Dar maro kol kas nėr, tai džiaugiuos labai, pelėsiukų ant nehibridų ir Aurea yra - bet neplinta labai, tai dar galima kentėt smile.gif
Bet kitąmet nebeauginsiu ko gero nei Aurea, nei Corazon - dėl to jų neatsparumo pelėsiams smile.gif
Atsakyti
Bukit zmogai- idekit kas nors tu Orlynyj Kliuv nuotrauku ax.gif jau rasiau, kad itariu, jog tai mano tureta ir prarasta vesle, noreciau bent aki uzmest ar tikrai? Ir ar jie avietines spalvos?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 24, 08:57)
Bukit zmogai- idekit kas nors tu Orlynyj Kliuv nuotrauku ax.gif jau rasiau, kad itariu, jog tai mano tureta ir prarasta vesle, noreciau bent aki uzmest ar tikrai? Ir ar jie avietines spalvos?

foto neturiu, bet pagooglinus tikrai rastum mirksiukas.gif Taip, jie avietinės spalvos.
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2013 07 24, 08:53)
Vakar padažą viriau iš 10 kg pomidorų, šįvakar dar reiks virt tokią normą  ax.gif

Dar maro kol kas nėr, tai džiaugiuos labai, pelėsiukų ant nehibridų ir Aurea yra - bet neplinta labai, tai dar galima kentėt smile.gif
Bet kitąmet nebeauginsiu ko gero nei Aurea, nei Corazon - dėl to jų neatsparumo pelėsiams smile.gif

vadinas, klesti pomidorai. Kaip visada thumbup.gif

Dėmėtligė pas mane vienam šiltnamy irgi yra, bet ne tragiškai dar. Apatinius lapus apskainiojau, o kai žemyn daugumą pomidorų patempiau, tai vėl visas šiltnamis žalias biggrin.gif
Kitam šiltnamy visi sveiki ir žali.
Aha, Aurea ir pas mane neatsparus. Puzata Chata laimi ir čia smile.gif
Užtat Beorange ir Tomimaru joks biesas negriebia.
Papildyta:
QUOTE(Kapabull @ 2013 07 24, 08:51)
šįmet labiausiai džiugina cinkovics- kekėse vaisių daug ir sveria, hm, nekukliai, po puskilį ir daugiau smile.gif pafotografuosiu savaitgalį.

lauksim vaizdų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 07 24, 10:12)

Užtat Beorange ir Tomimaru joks biesas negriebia.

Aha, tie tai atsparūs bigsmile.gif
Bet iš tų visų hibridų, Bolzano man skaniausi smile.gif
Kitąmet, ko gero, vėl auginsiu visus šiuos tris hibridus 4u.gif
Atsakyti