Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

Teta adija5 ačiū nuo mano merginų už pomidorus sako šitas skanus o šitas dar skanesnis, aš taip pat nuoširdžiai dėkoju. Sunoks mano žadėtieji avietiniai būtinai tave jie pasieks. O mano sėklų kraitelė pasipildė norimomis veislėmis drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sakykit merginos,norint is pomidoro seklas pasiimti reikia ant krumo gerai nunokinti ar tinka ir ant palanges gerai nunokes?
Atsakyti
Jau prasidėjus derliui, pasidalinsiu savo šių metų atradimais, kuriuos būtinai auginsiu kitais metais:

Šiemet prikėlėm 1991metų sėklą. Po močiutės mirties jų taip niekas ir nebuvo pasėję, o tvarkydami pastogę, radom sėklas, ir ant bajerio pasėjau. Ir ką, sudygo veik 100proc, buvau labai nustebus, taip, kad sode auga 22 metų senumo pomidorai blink.gif Ir dar kokie derlingi doh.gif Šituos pamenu iš vaikystės, rūšis dar auginta mano promočiutės. Jie vieni pirmųjų pomidorų, auginti LT. Aišku, noname. Nu bet super derlingi, niekaip viso pomidorkrūmio neapėmiau, kekėj po 9-10 pomidorų. Ant 2 stiebų šiuo metu pilnos jau 8-9kekės. Kekės pakankamai arti ant krūmo (maždaug kas 2 lapus). Pomidorai nėra iš mažųjų- apie 5-6cm. ilgio. Laukiniai.
[attachmentid=229474]

Dar vienas atradimas iš močiutės skrynios irgi dar promočiutės augintas žemaūgis, laukinis. Noname wink.gif
[attachmentid=229475]

Paskui kažkokie labai aukšti, ilgais lapais, kurie reti, lenkiasi žemyn. Pašakių man neaugino. Vaisiai labai dideli. Šiltnaminiai.
[attachmentid=229476]

Labai patiko moskvičius. Labai daug vaisių, krūmai žemi, šalia auga bajaja, tai panašaus ūgio, tik ne tokie platūs krūmai, tik jau laaaabai daug pomidorų. Jie nėra labai dideli (apie 3cm skersmens). Labai gerai auga ir lauke. (nuotraukoje jau trūksta kelių kekių - ryšulėlių).
[attachmentid=229477]

O mano drambliai absoliučiai nuprotėjo šiemet. doh.gif Nenubarstė visai žiedų, tai krūmai pilnut pilnutėliai, nebežinau nei kaip atremti, nei parišti juos kaip. Nebežinau kokį fabriką atidaryt reiks. unsure.gif Apie viso pomidoro krūmo apėmimą į objektyvą nė svajot nėra ko. Augę visada tik apie 160-170, šiemet užaugo jau iki 200cm. Nežinau, kas juos taip paveikė šiemet. doh.gif
[attachmentid=229479] [attachmentid=229480]

Tiesa, šiemet jie va kaip pasielgė. Kažkuri klausėte, ar taip nesielgia, bet per 10metų jų auginimo pasielgė šiemet ax.gif Ir svarbiausia, ne vienas ar du tokie, ant kiekvieno krūmo po vieną rastumėt doh.gif
[attachmentid=229483]

Dar labai patiko Don Žuanas. Valgymui tai nėra skanus, džiovinti. Labai daug ant kekių, kekių daug. Labai tinka džiovinti, nes sėklytės kaip pas papriką prisiklijavusios viršuje. Bet labai aukštas ir lapai tai nevaldomi. doh.gif
[attachmentid=229484]

Na ir pabaigai: sėjau Armoniką, o gavosi du skirtingi. Nei vieno neragavau dar, bet tas, kuris nelabai armoniškas, super derlingas. Gal įmanoma atpažinti jį? Arba kuri čia armonika? biggrin.gif
[attachmentid=229489]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mičiko: 24 liepos 2013 - 22:49
Miciko, super vaizdai wub.gif Ir nuostabu, kad "prikelei" tokius pomidorus thumbup.gif
Atsakyti
Mičiko nuostabu smile.gif
Smagu kad atgaivinai senas veisles.
O ar jau teko skanauti? Kuri labiausiai patiko? g.gif
Man tai nuotraukoj labai tavo drambliai akį traukia.
Armonika tai tikrai antra nuotrauka. Pirmieji bus noname.

Aš su pomidorais kai vėlavau šiemet, tai tik tik pradedu valgyt. Ir tai kol kas tik Madmuziuko padovanotus. Tai kol kas pirmenybė Altaiskij Krasnij.
Bando mano šiltnamį maras bando gasdinti, tai jau purškiau Infinitu. Ziuresiu kas ka nugalės. Pas mane kas 3 metai maras įsisuka, kai kaimynas bulves pasodina šalia.
Tiek žinių iš mano daržo 4u.gif
Va Altaiskij Krasnyj, nuvalgyti 4 pomidorai nuo apatinės kekės. Skaitau kad tikrai derlingi:
user posted image

Taip atrodo medaus saldainis, tik niekaip neina visų kekių paimt į foto, bet tikrai labai derlingas, ar skanus, dar nežinau:
user posted image

O čia Rapsodija, nu bent pas mane tai tikrai kekės taip nekaba, kaip parodyta rusų puslapyje:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrap: 25 liepos 2013 - 06:51
QUOTE(Mičiko @ 2013 07 24, 23:43)
Šiemet prikėlėm 1991metų sėklą. Po močiutės mirties jų taip niekas ir nebuvo pasėję, o tvarkydami pastogę, radom sėklas, ir ant bajerio pasėjau. Ir ką, sudygo veik 100proc, buvau labai nustebus, taip, kad sode auga 22 metų senumo pomidorai  blink.gif Ir dar kokie derlingi  doh.gif 

Aš taip pat šiemet prikėliau sav AA močiutės pomidoriukus thumbup.gif Irgi radom sėklų, net neįsivaizduoju kiek metų senumo. Pomidorai superiniai thumbup.gif Bus dabar visad auginami.
Atsakyti
Na, merginos, vaizdai nuo pat ryto fantastiniai thumbup.gif . Taip pakėlė nuotaiką smile.gif.

Mičiko, tie drambliai ir močiutės skrynios atradimai tikrai įspūdingi thumbup.gif (gal pasidalinsi sėklom ax.gif blush2.gif ?).

ausrap, medaus saldainis ir skamba, ir atrodo super smile.gif .
Atsakyti
Fantastiski vaizdai wub.gif Tokia nostalgija apima skaitant, kad auginat dar savo mociuciu, promociuciu rinktas seklas wub.gif Gal ir jusu dukros ar marcios irgi juos augins smile.gif

Mano akyse lyg reabilituojasi Tocayo, jis velyvesnis, tai tik dabar rausvina zandus ir dar augina naujus kudikius (mano keturmete taip vadina mazus pomidoriukus biggrin.gif ). Sueis jie man dziovinimui, nes ypatingu skoniu nepasizymi.. .
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2013 07 24, 23:43)
Jau prasidėjus derliui, pasidalinsiu savo šių metų atradimais, kuriuos būtinai auginsiu kitais metais:

Šiemet prikėlėm 1991metų sėklą. Po močiutės mirties jų taip niekas ir nebuvo pasėję, o tvarkydami pastogę, radom sėklas, ir ant bajerio pasėjau. Ir ką, sudygo veik 100proc, buvau labai nustebus, taip, kad sode auga 22 metų senumo pomidorai  blink.gif Ir dar kokie derlingi  doh.gif  Šituos pamenu iš vaikystės, rūšis dar auginta mano promočiutės. Jie vieni pirmųjų pomidorų, auginti LT. Aišku, noname. Nu bet super derlingi, niekaip viso pomidorkrūmio neapėmiau, kekėj po 9-10 pomidorų. Ant 2 stiebų šiuo metu pilnos jau 8-9kekės. Kekės pakankamai arti ant krūmo (maždaug kas 2 lapus). Pomidorai nėra iš mažųjų- apie 5-6cm. ilgio. Laukiniai.

Labai patiko moskvičius. Labai daug vaisių, krūmai  žemi, šalia auga bajaja, tai panašaus ūgio, tik ne tokie platūs krūmai, tik jau laaaabai daug pomidorų. Jie nėra labai dideli (apie 3cm skersmens). Labai gerai auga ir lauke. (nuotraukoje jau trūksta kelių kekių - ryšulėlių).

va cia tai BENT! nerealiai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 25 liepos 2013 - 08:31
Mičiko, oho kokie paveldiniai pomidorai thumbup.gif
Alekto, parodyk ir tu savo paveldą bigsmile.gif
Pas mane snapo kekėj max 2-3 pomidorai, daugiau kažkodėl neaugina unsure.gif
Atsakyti
Ar tik aš nematau Altaiskij krasnij nuotraukos, zinute auksciau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2013 07 25, 09:38)
Ar tik aš nematau Altaiskij krasnij nuotraukos, zinute auksciau? g.gif

aha, nerodo... schmoll.gif