Jau prasidėjus derliui, pasidalinsiu savo šių metų atradimais, kuriuos būtinai auginsiu kitais metais:
Šiemet prikėlėm 1991metų sėklą. Po močiutės mirties jų taip niekas ir nebuvo pasėję, o tvarkydami pastogę, radom sėklas, ir ant bajerio pasėjau. Ir ką, sudygo veik 100proc, buvau labai nustebus, taip, kad sode auga 22 metų senumo pomidorai

Ir dar kokie derlingi

Šituos pamenu iš vaikystės, rūšis dar auginta mano promočiutės. Jie vieni pirmųjų pomidorų, auginti LT. Aišku, noname. Nu bet super derlingi, niekaip viso pomidorkrūmio neapėmiau, kekėj po 9-10 pomidorų. Ant 2 stiebų šiuo metu pilnos jau 8-9kekės. Kekės pakankamai arti ant krūmo (maždaug kas 2 lapus). Pomidorai nėra iš mažųjų- apie 5-6cm. ilgio. Laukiniai.
[attachmentid=229474]
Dar vienas atradimas iš močiutės skrynios irgi dar promočiutės augintas žemaūgis, laukinis. Noname

[attachmentid=229475]
Paskui kažkokie labai aukšti, ilgais lapais, kurie reti, lenkiasi žemyn. Pašakių man neaugino. Vaisiai labai dideli. Šiltnaminiai.
[attachmentid=229476]
Labai patiko moskvičius. Labai daug vaisių, krūmai žemi, šalia auga bajaja, tai panašaus ūgio, tik ne tokie platūs krūmai, tik jau laaaabai daug pomidorų. Jie nėra labai dideli (apie 3cm skersmens). Labai gerai auga ir lauke. (nuotraukoje jau trūksta kelių kekių - ryšulėlių).
[attachmentid=229477]
O mano drambliai absoliučiai nuprotėjo šiemet.

Nenubarstė visai žiedų, tai krūmai pilnut pilnutėliai, nebežinau nei kaip atremti, nei parišti juos kaip. Nebežinau kokį fabriką atidaryt reiks.

Apie viso pomidoro krūmo apėmimą į objektyvą nė svajot nėra ko. Augę visada tik apie 160-170, šiemet užaugo jau iki 200cm. Nežinau, kas juos taip paveikė šiemet.
[attachmentid=229479] [attachmentid=229480]
Tiesa, šiemet jie va kaip pasielgė. Kažkuri klausėte, ar taip nesielgia, bet per 10metų jų auginimo pasielgė šiemet

Ir svarbiausia, ne vienas ar du tokie, ant kiekvieno krūmo po vieną rastumėt
[attachmentid=229483]
Dar labai patiko Don Žuanas. Valgymui tai nėra skanus, džiovinti. Labai daug ant kekių, kekių daug. Labai tinka džiovinti, nes sėklytės kaip pas papriką prisiklijavusios viršuje. Bet labai aukštas ir lapai tai nevaldomi.
[attachmentid=229484]
Na ir pabaigai: sėjau Armoniką, o gavosi du skirtingi. Nei vieno neragavau dar, bet tas, kuris nelabai armoniškas, super derlingas. Gal įmanoma atpažinti jį? Arba kuri čia armonika?
[attachmentid=229489]