QUOTE(Terra2 @ 2015 05 28, 09:58)
Suformuotą duonos kepaliuką, aš kildinu išjungtoje orkaitėje. Ten pakankamai šilta ir nėra skersvėjų, nes tai yra blogai duonos kilimui. Kildinu apie 3val, kol pakyla maždaug dvigubai. Tada išimu iš orkaitės, įjungiu ją ir įkaitinu iki 200*. Dedu duoną, po 10min, mažinu temperatūrą iki 180-190*( viršs/apačia). Paprastai duona dar sukrenta, kai staigiai pasikeičia temperatūra. Pvz. dažnai darinėjant orkaitę, arba pabaigus kepti, iškart išimama iš orkaiės. pabaigus kepti, reiktų bent 10min. dar palaikyti orkaitėje.
čia pakilusi duonelė po 3val.
Sveikos. Raugas lyg ir geras. Kepiau duona pirma karta, bet jau zinau klaidu-per zema temp buvo ir per trumpai kildinau. Bet pamaitinau rauga ryte, vakare uzaugo puikiai, ryte -nusedes. Gal per mazai pamaitinau?