Įkraunama...
Įkraunama...

Filaretų pradinė mokykla

Sveikos, super mamos,

noriu pasidalinti straipsniu. Siulau perskaityti mirksiukas.gif Mane priverte susimastyti smile.gif

Sekmes skaitant smile.gif

http://www.bernardin...liu-karta/54795
Atsakyti
QUOTE(coco @ 2011 01 13, 20:42)
O man atrodo, kad rasymo priemone ne taip ir svarbu. Ir rasysena irgi. Argi daug dabartiniais laikais zmones raso? Raso, bet su klaviatura.
Maniske puikiausiai raso tusiniu, piestuku, flomasteriais. Kuo tik nori ir nematau jokio skirtumo.
Beje, nuo rudens mano dukra mokysis Filaretu pradineje. Bus pirmoke. 4u.gif

Rasymas ranka tokiamae amziuje yra labai svarbus, taip lavinamas ranka akis kontaktas, skaitymo igudziams, teksto matymo ir supratimo igudziams ir t.t. Pirmus 4 metus mokykloje Jusu vaikas tikrai nerasys kompiuteriu diktantu ir kontroliniu darbu, kur butu kalbos klaidu patikrinimas. Informacija rasant ranka geriau isisavinama smegenu, nei spausdinant (tiksliau spausdinant ji turbut is viso neisisavinama, nes nera rankos judesio, smulkioji motorika visai mieganti).
O kaip musu mokytoja sako, nuo grazaus rasto labai daug priklauso, t.y. numatymas, kiek turi eiluteje tilpti raidziu, kokio aukscio jos turi buti, tai visa strategija smegenims, tai ismokti, numatyti ir iveikti. tai saviregulaicija ir disciplina, reikia padaryti taip ir taip. rekalavimas nedidelis, bet pastangu jam reikia, ir susikaupimo reikia, kas irgi yra didelis darbas vaikams 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal yra ketvirtoku mamu kuriu vaikai mokosi pas Daiva Vaičaityte ?
Butu smagu daugiau apie ja suzinoti.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 01 14, 21:44)
Rasymas ranka tokiamae amziuje yra labai svarbus, taip lavinamas ranka akis kontaktas, skaitymo igudziams, teksto matymo ir supratimo igudziams ir t.t. Pirmus 4 metus mokykloje Jusu vaikas tikrai nerasys kompiuteriu diktantu ir kontroliniu darbu, kur butu kalbos klaidu patikrinimas. Informacija rasant ranka geriau isisavinama smegenu, nei spausdinant (tiksliau spausdinant ji turbut is viso neisisavinama, nes nera rankos judesio, smulkioji motorika visai mieganti).
O kaip musu mokytoja sako, nuo grazaus rasto labai daug priklauso, t.y. numatymas, kiek turi eiluteje tilpti raidziu, kokio aukscio jos turi buti, tai visa strategija smegenims, tai ismokti, numatyti ir iveikti. tai saviregulaicija ir disciplina, reikia padaryti taip ir taip. rekalavimas nedidelis, bet pastangu jam reikia, ir susikaupimo reikia, kas irgi yra didelis darbas vaikams 4u.gif

Jooo, kaip cia mes visos vaikystej mokemes rasyti su tusinukais ir piestukais, kaip cia apsiejom be parkeriu... g.gif ir nieko, lygtais ne kaip vistos su koja rasom. Nesamone cia reikalauti parkeriu is visu, mados vajus ir 'protingu' zodziu rinkinys rolleyes.gif
Atsakyti
Nu tikrai su sratinuku bent jau as pradejau rasyti tik kokioje 6 klaseje, gal as labai sena, bet puikiai pamenu parkerius pradinese klasese.
ir manau, akd jei norite i sia mokykla leisti vaika, tai gal jau toki nedideli reikalavima galima ispildyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalinka2006 @ 2011 01 29, 21:19)
Jooo, kaip cia mes visos vaikystej mokemes rasyti su tusinukais ir piestukais, kaip cia apsiejom be parkeriu...  g.gif  ir nieko, lygtais ne kaip vistos su koja rasom. Nesamone cia reikalauti parkeriu is visu, mados vajus ir 'protingu' zodziu rinkinys  rolleyes.gif

Aš puikiai pamenu, kaip pradinėse, o ir vėlesnėse klasėse rašiau su parkeriu, tik gal nuo kokios devintos - su šratinuku.
Nematau čia jokio mados reikalo. Prie ko čia mada? g.gif Tai rašymo priemonė, su kuria vaikui yra lengviau, patogiau rašyti, nei su šratinuku.
Tarp kitko mūsų klasės vaikai iki šiol dar rašo su paprastais pieštukais ir tik nuo kovo pradės rašyti parkeriais. ax.gif
Ir dar negirdėjau mokyklos, bent Vilniuje, kurioje nuo pirmos klasės rašo tušinuku. (Aišku žinau tikrai ne apie visas, bet kiek teko pabendraut su pirmoku tėveliais, tai visur rašo parkeriais). 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrap: 30 sausio 2011 - 19:04
QUOTE(ausrap @ 2011 01 30, 19:55)
Aš puikiai pamenu, kaip pradinėse, o ir vėlesnėse klasėse rašiau su parkeriu, tik gal nuo kokios devintos - su šratinuku.
Nematau čia jokio mados reikalo. Prie ko čia mada? g.gif Tai rašymo priemonė, su kuria vaikui  yra lengviau, patogiau rašyti, nei su šratinuku.
Tarp kitko mūsų klasės vaikai iki šiol dar rašo su paprastais pieštukais ir tik nuo kovo pradės rašyti parkeriais. ax.gif
Ir dar negirdėjau mokyklos, bent Vilniuje, kurioje nuo pirmos klasės rašo tušinuku. (Aišku žinau tikrai ne apie visas, bet kiek teko pabendraut su pirmoku tėveliais, tai visur rašo parkeriais). 4u.gif

Visiskai pritariu. Kaip tik neteko girdeti, kad pirmokai rasytu su sratinukais! O nemazai jau nugyvenau... 4u.gif
Atsakyti
Nesu nej sena, nej jauna biggrin.gif Bet mokykloj (iki 1990m.) kiek pamenu rasem su paprastais tusinukais, visa klase ir nebuvo net kalbu apie parkerius ir sugadinta rasta schmoll.gif
Bet tiek ir kalbu, aisku pirksiu vaikui parkeri i mokykla, jeigu reikalauja. Turi gi butu kaip 'visi', vaiko labui nereikia issiskirti tokiom smulkmenom. cia tik issakiau savo nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalinka2006 @ 2011 01 31, 15:18)
Nesu nej sena, nej jauna  biggrin.gif  Bet mokykloj (iki 1990m.) kiek pamenu rasem su paprastais tusinukais, visa klase ir nebuvo net kalbu apie parkerius ir sugadinta rasta  schmoll.gif
Bet tiek ir kalbu, aisku pirksiu vaikui parkeri i mokykla, jeigu reikalauja. Turi gi butu kaip 'visi', vaiko labui nereikia issiskirti tokiom smulkmenom. cia tik issakiau savo nuomone  mirksiukas.gif

Net ir ne del to, kad buti "kaip visi". Is tiesu rasysenai formuotis reikalinga rasyti parkeriais. smile.gif
Atsakyti
man tai keista, kad pradinukams kažkas kažkur kažkada leido su paprastais tušinukais rašyt g.gif na, aš esu 1980ųjų gimimo, ir tikrai iki vyresniųjų klasių rašiau tik su rašaliniu parkeliu ax.gif dabar tai pirmoje klasėje vaikučiai rašo su pieštukais.. bent jau maniškio klasėje tik po Naujų metų pradėjo naudoti rašalinius parkelius, ir aš esu tik UŽ thumbup.gif jokių tušinukų schmoll.gif nes net pati ant savęs galiu pasakyti, jog tik su rašaliniu parkeliu galima išmokti dailiai ir gražiai rašyt, ne taip kaip su vištos koja biggrin.gif kad ir dabar - labai skiriasi mano raštas, kada rašau su tušiniu, kada rašau su rašaliniu bigsmile.gif todėl manau, jog ir vaikams reikia to... kas kad dabar kompiuterinis amžius - rašyti ranka vistiek reikėjo, reikia ir reiks ax.gif gal mažiau, bet reiks (vien jau dėl bendro išprusimo, kai saka biggrin.gif )ax.gif ir nelaikau tai jokia mada, ar kad visi turi būti vienodi schmoll.gif tiesiog man, asmeniškai, labai akivaizdus rašalinio parkelio privalumas prieš tušinuką 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 01 vasario 2011 - 15:16
QUOTE(wicked @ 2011 02 01, 16:15)
man tai keista, kad pradinukams kažkas kažkur kažkada leido su paprastais tušinukais rašyt g.gif na, aš esu 1980ųjų gimimo, ir tikrai iki vyresniųjų klasių rašiau tik su rašaliniu parkeliu ax.gif dabar tai pirmoje klasėje vaikučiai rašo su pieštukais.. bent jau maniškio klasėje tik po Naujų metų pradėjo naudoti rašalinius parkelius, ir aš esu tik UŽ thumbup.gif jokių tušinukų schmoll.gif nes net pati ant savęs galiu pasakyti, jog tik su rašaliniu parkeliu galima išmokti dailiai ir gražiai rašyt, ne taip kaip su vištos koja biggrin.gif kad ir dabar - labai skiriasi mano raštas, kada rašau su tušiniu, kada rašau su rašaliniu bigsmile.gif todėl manau, jog ir vaikams reikia to... kas kad dabar kompiuterinis amžius - rašyti ranka vistiek reikėjo, reikia ir reiks ax.gif gal mažiau, bet reiks (vien jau dėl bendro išprusimo, kai saka biggrin.gif )ax.gif ir nelaikau tai jokia mada, ar kad visi turi būti vienodi schmoll.gif tiesiog man, asmeniškai, labai akivaizdus rašalinio parkelio privalumas prieš tušinuką 4u.gif

Nereikia tiek sureiksminti tu parkeriu, tusinuku ar piestuku. Tegul vaikai isauga gerais zmonemis. Nes tai ir yra svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(coco @ 2011 02 02, 15:27)
Nereikia tiek sureiksminti tu parkeriu, tusinuku ar piestuku. Tegul vaikai isauga gerais zmonemis. Nes tai ir yra svarbiausia.

tiesą pasakius, apie tai net nebuvau pagalvojus iki čia išsirutuliojosios diskusijos biggrin.gif absoliučiai nematau jokios problemos nupirkti vaikui rašalinį parkelį - juk ne karvę kainuoja ax.gif bet pasirodo, jog kažkam 'pasirinkimo laisvė' yra be galo svarbu cool.gif neveltui sakoma, jog kiekvienam savo biggrin.gif
Atsakyti