QUOTE(Kinda @ 2012 05 23, 22:19)
Zaidziau zaidziau kazkuri laika, kol galiausiai vel pradejau pirkt is eko pardes indu plovikli, ji skiesti, kad ilgiau uztektu ir maziau siukslinti reiktu...
O skalbiniu minkstiklio receptuku irgi galetumet pasidalinti, jei gera turit. As is vienos knygos apie ekologija buvau nuziurejus recepta, kur reikia pilti stikline sodos i skalbimo masina, ir stikline acto skalaujant. Bet ten rase, kad actas issivadeja kol skalbiniai isdziusta, bet as ilga laika taikiusi si recepta, galiu tikrai pasakyti, kad niekur, deja, jis neissivadeja. Pvz., ranksluosciai, kai i juos sluostaisi kuna, sudreke smirda actu. Minkstina nelabai. Todel dabar visai nebenaudoju jokio minkstiklio. Retkarciais tik su actu praskalbiu kokia partija skalbiniu vien del to, kad skalbimo masinai gerai, nes naikina kalkiu nuosedas..
Aš pabandžius nusprendžiau, kad viskas užbaigta su feiriais amžiams

Šiandien pradarius spintelę pamačiau virtuvės valiklį, o, galvoju, ką tu čia veiki

Net nupurtė pagalvojus, kiek ilgai su tokia aštria chemija vargdavau, o ir kvapas nekoks, kai tuo tarpu su sodos ir ūkiško muilo mišiniu valiau gal tris valandas įsismaginus ir be pirštinių, ir nieko, rankos neišsausėjo.
Dabar apie skalbinių minkštiklį. Pati šįryt pasidariau ir išbandžiau, tikrai mikštesni skalbiniai, drėgni neturėjo visiškai jokio acto kvapo, sausi juo labiau. Gaila, kad neskalbiau frotinių rankšluosčių, man su jais visada vargas, tik sudrėkę tuoj mazgote smirda

nes vonia drėgna. Bet išbandysiu

Klausiau vienos pažįstamos, kuri taip pat naudoja tą minkštiklį, jinai garantavo, kad rankšluosčiai tikrai actu netrenks.
Taigi, imam pusę stiklinę sodos ir užpilam stikline verdančio vandens, maišom, kol ištirps. Man visa soda neištirpo, nors dar daugiau vandens pyliau. Paskui iš lėto supilam pusę stklinės acto, labai putoja, reiktų didesnio indo. Viskas, supilam į stiklainį, laikom sandariai uždarytą. Vienam skalbimui užtenka 1/4 stiklinės tirpalo, prieš naudojant suplakam, kad nusėdusi soda neliktų ant dugno.