Įkraunama...
Įkraunama...

***Kreta - XVI tema***

Na stai, pagaliau baigiau su auto uzsakymu biggrin.gif Kaip ir dauguma, uzsakiau is autohire-chania.com 5d. 100 eu smile.gif Masiniuka atvarys i viebuti, o kad nereiketu vezti jo atgal i Chanija, uz papildomus 30 eu pasiims patys is Rethimno thumbup.gif
Atsakyti
Lagaminų dar nekraunam, bet kai toks niūrus oras, tai jau svajojam apie šiltas ir saulėtas atostogas. Sapnavau šiąnakt kažkokią nesąmonę dėl tos Sirijos ir Kretos. biggrin.gif Atsiprašau, kad suklaidinau dėl Gramvuzos, mane suklaidino Wikipedia blush2.gif biggrin.gif Aš pradėjau galvoti, kad mes neprivažinėsim iš Hersoniso visur, tai kad jau išsirinkom tokią nelabai patogią vietą apsigyvenimui, reikės gal pasiaukoti ir papildomai išsipirkti dar vieną nakvynę Chanioj ar kur nors vakarinėj daly, tam, kad vieną dieną aplankyt Retimna, Chanią ir gal Kournas ežerą, o jau kitą rytą atsikėlus iš Chanios važiuot tiesiai į Balos. Tik tuomet po Balos vakare lauktų ilgaaaa kelionė namo iki Chersoniso. Kiek tai galėtų trukti, kokias 5 val? g.gif Kaip kitos darys, kurios rytinėj daly gyvens? smile.gif Aš kiek mačiau kruizas į Gramvuzą iš Balos kainuoja apie 22 eurus. Bet jis grįžta apie 18 val, o temti spalį pradeda kokią 19-20 val, o tamsoj važiuot namo nelabai norisi, tai ir vėl klaustukas ką daryt. blink.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Only1: 03 rugsėjo 2013 - 09:38
Only1, o kiek jus laiko busit?

As tai beveik nebeplanuoju marsruto, nes man niekur nesinori. Tai kam ta masina? g.gif Net rimtai susimasciau. Noriu tik Elefonisi (visa diena), Falasarnos, Balos (visa diena)... ezeras (ir kas aplink, pakeliui - visa diena). Chaniai (dienai), Retimnas (dienai).. Ir ju apylinkes. Jauciu viskas unsure.gif Arba ten geriau matysis..

Man tik jau placiaja dega, nes neuzsakiau stogo virs galvos.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 03 rugsėjo 2013 - 10:05
QUOTE(Only1 @ 2013 09 03, 10:36)
Lagaminų dar nekraunam, bet kai toks niūrus oras, tai jau svajojam apie šiltas ir saulėtas atostogas. Sapnavau šiąnakt kažkokią nesąmonę dėl tos Sirijos ir Kretos.  biggrin.gif  Atsiprašau, kad suklaidinau dėl Gramvuzos, mane suklaidino Wikipedia  blush2.gif  biggrin.gif Aš pradėjau galvoti, kad mes neprivažinėsim iš Hersoniso visur, tai kad jau išsirinkom tokią nelabai patogią vietą apsigyvenimui, reikės gal pasiaukoti ir papildomai išsipirkti dar vieną nakvynę Chanioj ar kur nors vakarinėj daly, tam, kad vieną dieną aplankyt Retimna, Chanią ir gal Kournas ežerą, o jau kitą rytą atsikėlus iš Chanios važiuot tiesiai į Balos. Tik tuomet po Balos vakare lauktų ilgaaaa kelionė namo iki Chersoniso. Kiek tai galėtų trukti, kokias 5 val?  g.gif Kaip kitos darys, kurios rytinėj daly gyvens? smile.gif Aš kiek mačiau kruizas į Gramvuzą iš Balos kainuoja apie 22 eurus. Bet jis grįžta apie 18 val, o temti spalį pradeda kokią 19-20 val, o tamsoj važiuot namo nelabai norisi, tai ir vėl klaustukas ką daryt.  blink.gif  bigsmile.gif

nzn kodel ir man kazkokios mintys sukas, gal ne ten issirinkome vieta doh.gif
Atsakyti
Kaip čia taip nieko nesinori? 4u.gif Ir kaip nereiks mašinos jei tiek visko išvardinot? bigsmile.gif Nors užmečiau akį, kad daug žymių vietų ir autobusais galima aplankyti. Man tai ne problema, bet kadangi MB sakiau, kad nuomosimės mašiną, tai jis kažkaip dabar nelabai ir nori girdėt apie viešajį transportą. biggrin.gif Aišku iš autobuso neišlipsi pamatęs gražų vaizdą. biggrin.gif Mes būsim savaitę. O kaip Jūs taip vis neišsirenkat? Vakar dairiausi booking.com tai net nustebau, kad nakvybės ten tokios pigios, o įvertintos labai gerai. Vakar vieną nakvynę užmačiau tik už 59 lt 3* viešbutuke Chanioj, tai nustebau labai, nes Lietuvoj sunku už tokią kainą rasti kažką padoraus. blink.gif biggrin.gif Aš jau juokauju, kad reikės savo viešbutį pernuomot kam nors ir sau išsinuomot kokį kitą kitoj Kretos daly. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2013 09 03, 11:31)
Kaip čia taip nieko nesinori?  4u.gif  Ir kaip nereiks mašinos jei tiek visko išvardinot?  bigsmile.gif  Nors užmečiau akį, kad daug žymių vietų ir autobusais galima aplankyti. Man tai ne problema, bet kadangi MB sakiau, kad nuomosimės mašiną, tai jis kažkaip dabar nelabai ir nori girdėt apie viešajį transportą.  biggrin.gif  Aišku iš autobuso neišlipsi pamatęs gražų vaizdą.  biggrin.gif Mes būsim savaitę. O kaip Jūs taip vis neišsirenkat? Vakar dairiausi booking.com tai net nustebau, kad nakvybės ten tokios pigios, o įvertintos labai gerai. Vakar vieną nakvynę užmačiau tik už 59 lt 3* viešbutuke Chanioj, tai nustebau labai, nes Lietuvoj sunku už tokią kainą rasti kažką padoraus.  blink.gif  biggrin.gif Aš jau juokauju, kad reikės savo viešbutį pernuomot kam nors ir sau išsinuomot kokį kitą kitoj Kretos daly.  lotuliukas.gif

Imkit viesbucius Kissamos, kur uostas su nuostabai ilanka salia Balos wub.gif Jei jau ziurit per booking, nes toookie faini variantai. Bet man netinka, nes be maitinimo. Mes norim su HB butinai.

O del musu auto nuomos, tai uztektu savaite pagal planus, bet atvykstam nakti ir isvykstam mes nakti, vat kur blogiausiai unsure.gif
Atsakyti
Kas aplankysit visas lankytinas Kretos vietas ir dar noresis kokio ekstrymo, nuvaziuokit iki Diktina. Ta vieta yra tam siauram iskisuly, pries Balos iskysuli. Nu aiskiai as cia parasiau biggrin.gif Cia zemelapyje matosi:
user posted image

Gyvenom Kolimbari ir mums pasirode,kad ta vieta visai netoli ir iki pietu spesim sulakstyti smile.gif Valgyt isimetem, tik vaiku alkiui numalsinti, gerti irgi ribotai biggrin.gif Pakeliui vaziuojant kelia uztvere aviu banda, teko stoti ir laukti kol jos visos praleks. Aisku vaikams atrakcija. Pakeliui vienas kitas lasas nulijo, na birzelio pradzia,lietutis kaip ir norma, gal biggrin.gif Vaziavom , sustodami, vaizdais geredamiesi, foto salia kalno, ant akmens,su oziu, be ozio ir t.t. Vietom kalnai isvis pasibaigdavo, kazkokie plynlaukiai, su kadagiais tesdavosi biggrin.gif O kuo toliau, kelias daresi ypatingas smile.gif Praktiskai akmenys,kuriuos tekdavo apvaziuoti, teko ir masinos dugnu braukti. Greitis pasidare minimalus. Aisku ant pietu mes nebespejom,tokiais keliais, niekur nepaskubesi. Grizdami sakem,kad tik ant vakarienes parlektumem biggrin.gif O toki kelia nuvaziavus(laiko atzvilgiu) nebesinorejo grizti. Nes realiai, net nezinojom kas ta Diktina ir ko ten laukti. Tiesa negyvos dvasios, tik oziai. Ir pravaziuojantys dzipuoti vietiniai. Mes juos praminem "jezuliais" Nu tokie barzdoti diedai biggrin.gif Dabar tai ir nejauku net prisiminus. Ir pamatem vat toooki vaizdeli. Foto is ineto, bet ne kitokios nei mano biggrin.gif user posted image
Tai visi aiktelejom is nuostabos, saule apsviete melynai zydra vandeni,tai jausmas kazkas toookio. I apacia leidomes savom kojom, nes vyrai pamate paplauta, akmenuota kelia, su musu miniukais nesirizo leistis i apacia. Atstumas, na gal apie 1,5km, bet nevarginantis. Papludimys akmenuotas, bet buvo tik viena kita porele, beplikinejanti, tai ten buvo toooks rojus ir relaxas, net valgyt nebenorejom biggrin.gif Vaikai i vat ta ola sulindo, krabukus, ezius stebejo.user posted image
Tiesa, ten yra like baznycios ar vienuolyno griuvesiai. Mazute koplytele su lauke pakabintu varpu.
Man vanduo kaip visada per saltas buvo, bet vyrai ir vaikai maudesi biggrin.gif Veliau zvejai su naro kostiumais parplauke, vaikai issizioje i dideles zuvis, omarus spoksojo. Kaip sakant apturejom gera laika biggrin.gif Tai po sio pasivazinejimo, paskui mums kelias i Balos buvo juokingas,pakankamai lygus ir platus biggrin.gif Nes as tai buvau ziauriai prisigazdinusi ir net dvejojau ar isvis varyti. Bet po Balos sakem, kas sako,kad Balos kelias baisus, tas nebuvo Diktinos biggrin.gif Aisku, su dzipais butu drasiau, bet aciu musu miniukams,kad jie mus laimingai parveze biggrin.gif

Noriu vel i Kreta, turejom fantastiskas dvi savaites ir mielai grizciau vel ir vel biggrin.gif
Saga, pasiimk mane i lagamina biggrin.gif As susilankstysiu i ta rankini bagaza lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Dovis, kur dar buvot? Prasom klot viska smulkiai bigsmile.gif
Atsakyti
Man reikia ikvepimo biggrin.gif ir laiko. Pabandysiu padrikai ir tai ne viska atsimenu, o ir nuotrauku dabar nesukelsiu, gal veleliau wink.gif
Chrispy world papludymys dideli akmenys, tai ten net nesimaudem, bet vakarais pasivaikscioti iki juros budavo smagu. Vyrai su vaikais akmenis pasvaidydavo, dar kokteiliuku nusinesdavom, tai tas papludymys tik pavakarojimui man tiko biggrin.gif Turejom 2 kambariu apartamentus, didelis miegamasi mums wub.gif vaikams 2 dvigules lovos, dyyyydziule terasa, su vaizdu i jura, bet del vejo neimanoma buvo ten vakaroti, bet vienas kambarys buvo kaip sale, tai vat ten kokteiliaudavom, arbuzus "esdavom". Realiai, tai man patiko tas Chrispy, dabar mielai sugrizciau ir parelaksuociau prie baseino. Labiausiai, tai patiko,neikyrus personalas. Jie ten praktiskai nesivaidena ir nekontroliuoja tavo kiekvieno zingsnio smile.gif
Elafonisi, vaziavom pajuriu,grizom kitu keliu. Ten mes antra karta lankemes, bet grizciau ir trecia.
Balos visa diena pramirkom,kur vandens ne daugiau iki puses blauzdos, maziau vaikus ganyt reikejo. Papietavom, tiksliau pirma nubridom iki kavinukes, vandeniu buvo smagiau bristi, nei lanka daryti. kavinukes kainos, tai sakyciau kaip Palangoj, nu Palanga mane savo kainom uzmuse, sakiau kainos kaip Kretoj smile.gif Tiesa kol vaziavom, visa kelia lenktyniavo su laivu,kad tik greiciau nuvarytumem,kol zmoniu nepaleido biggrin.gif bet laisvai spejom, nes laivas prie tos salos sustojo. Tai turejom dar daug laiko pasidziaugti ta erdve ir vienuma. O paskui kai atplauke, tai kaip tarakonu pilna pasileido smile.gif Po keliu valandu su laivo signalu, vel visi buriu atgal smile.gif
Stavros pusdienis kepinantis, man ten vel vanduo ledinis pasirode biggrin.gif, Marathi viena visai faina papludymi pravaziavom, ant kalno kaip viesbuciai buvo, tai muzika sklido, toks tusas kazkoks biggrin.gif bet nusprendem toliau pavaziuoti, bet ka radom nepatiko. Ir apsisukom biggrin.gif Pavakarieniavom kazkur salia Souda su vaizdu i karini laivyna biggrin.gif
Dar buvo diena skirta Herakliono akvariumui. Idomu, o bet taciau biggrin.gif Mane vaikai kelioneje labiau nuvargino, nei tas muziejus ispudi padare. Ir vel vejas vejas biggrin.gif Tai tik Herakliono papludymy pavalgem ir isvarem lauk is didmiescio. Vel aplankem Kournas ezera.Skani frape kavinukeje biggrin.gif Tik reikia vaziuoti iki 6val, nes paskui saule pasislepia uz kalno, tai jokio vaizdo nebelieka.
Falasarna nepaliko didelio ispudzio, gal kad labai vejuota buvo, bangos dideles, krantas gan status, maudytis neimanoma, o ypac vaikams. Kai rami jura gal ten ir fainai, bet as ja maciau tokia ir sentimentu tai vietai nejauciu smile.gif
Pusdieni Aghia Marina pradrybsojom. Platania papludymys idomus pasirode, smelis toks tamsus. Bet pats miestukas, tokia musu basanafke,plius dar srautas masinu ir pupsinciu autobusu smile.gif Vakarais zmoniu daug, kavine po kavines, parduotuviu kruvos. Tai mes ten lauktuves pirkom, bet i sonine gatvele paejom ir kainos kiek mazelesnes buvo.
Dar veliau si ta parasysiu smile.gif
Atsakyti
Labai aciu uz pasakojimus, skaityciau ir skaityciau thumbup.gif
Lauksim tesiniu ir nauju pasakojimu rolleyes.gif

Gal kas neseniai pirkot rankiniam bagazui lagaminus? Pasidalinkite patirtim.

Tai visi ima papildomus bagazus?
Atsakyti
Nope. Mes talpinsimės į eco 5 kilus. Sėkmės mums. lotuliukas.gif
Atsakyti
agnyte, matau rasot jau kazka, jus hotels4u uzsakinejot, padeeeekit

kadangi kderitkei taiko 2 proc., debetinei free, tai bandau su debetine. bet aks yra Issue Number (Maestro and Solo cards only)?????
Atsakyti