Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(Mičiko @ 2013 08 06, 12:07)
Gavau dovanų tokių pomidorų. Gal kas žinote, kas čia tokie?  help.gif  Sėklas pirko šiemet LT. Aukšti. Pomidoriukai nedideli, bet jų žiauriai daug. Purpuriniai link rudumo. Kas tai gali būti? Norėčiau sėklas pasilikti, ale gal čia koks hibridas?

man rodos kalabasas cia g.gif
sviesciau toliau nei matau, o ne seklas graibyciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2013 08 06, 14:50)
Kalbėjot apie džiovinimą - mano džiūsta antrą parą,naktį džiovyklėje, dieną ant saulės, tai išdžiūvo tik mažiukai (slyviniai, pjaustyti pusiau). Didesnieji kaip reikiant dar šlapi. Kiek dar reikės džiovinti??



as dziovinai orkaiteje - tai man per nepilna diena isdziuvo visi smile.gif gal Jus labai stambiai supjautet? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 08 06, 14:53)
as dziovinai orkaiteje -  tai man per nepilna diena isdziuvo visi smile.gif gal Jus labai stambiai supjautet? smile.gif

Man susidėjo, kad speciali džiovyklė ims mažiau elektros nei orkaitė. Kadangi tam skirtas prietaisas, tai joje ir džiovinau. 5-7 cm slyvinukai, pjaustyti pusiau, man nedžiūna.
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2013 08 06, 14:50)

ar turit pomidorų cielų pomidorų sultyse receptą? aš turiu iš senos knygos, bet nebandžius bijau, kad nestovės...


Labukas,
mūsų šeimynai l. patinka pomidorai konservuoti sausai. Lupi kietesnius pomidorus, didesnius pjauni per pusę ir dedi į puslitrinius indelius lengvai paspausdama. Kai indelis pilnas, puslitriniam pili nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos, 0,7 l indeliui-su kaupuku. Pridengi dangteliu, statai į puodą su vandenuiu ir nuo užvirimo 0,5 lstiklainiuką kaitini 20 min, didesnį -pusvalandį. Viskas. Ištrauki, užsukinėji. Išimant stengtis, kad dangteliai nepasikeltų, nes kartais tie papelyja. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2013 08 06, 13:50)
ar turit pomidorų cielų pomidorų sultyse receptą? aš turiu iš senos knygos, bet nebandžius bijau, kad nestovės...

O gal bandėt daryti pomidorų sultis su tuo garuojančiu puodu, autoklavu vadinamu?


ne, su autoklavu nebandžiau..
O savo sultyse aš paprastai darau. Kadangi nekenčiu pasterizavimo, viską supaprastinau.
Vienus pomidorus nulupu, paverdu, sublenderiuoju, įdedu druskos ir truputį cukraus (pagal skonį). Gaunasi sultys. Kitus pomidorus nulupu ir cielus sumetu į gautas sultis. Viską paverdu, kol tie cielieji gerai įkaista (ir vidus). Tada viską - į stiklainius, uždarau ir psio.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 06, 15:25)
ne, su autoklavu nebandžiau..
O savo sultyse aš paprastai darau. Kadangi nekenčiu pasterizavimo, viską supaprastinau.
Vienus pomidorus nulupu, paverdu, sublenderiuoju, įdedu druskos ir truputį cukraus (pagal skonį). Gaunasi sultys. Kitus pomidorus nulupu ir cielus sumetu į gautas sultis. Viską paverdu, kol tie cielieji gerai įkaista (ir vidus). Tada viską - į stiklainius, uždarau ir psio.


o kaip zinot, kada vidus perkaista? kiek minuciu pavirt reikia?

kaip lupt pomidorus? Tiesiog paplikyt verdanciu vandeniu, paskui perliet saltu? ar dar ipjaut pries plikyma... bijau sito darbo, tai atrodo, kad kazkas tokio su tuo lupimu blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2013 08 06, 13:47)

O buvo skiepytas?



svarbu gerėja. o nuo to skiepo tai irgi ne visiems gerai baigiasi- manasis po 3 skiepo atgulė, stuburą atjungė, nugara kaip sulaužyta- kol išvalė organizmą nuo to brudo įskiepyto, kol išsijudino- keli mėnesiai. Daugiau nesiskiepins, nes sakė - gerai jei jau nelabai gyvybingą vakciną suleidžia, o jei labai gyva pasitaiko, kaip paskutinįkart- kam ranką, kam koją , kam nugarą atėmė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 06, 15:44)
o kaip zinot, kada vidus perkaista? kiek minuciu pavirt reikia?

kaip lupt pomidorus? Tiesiog paplikyt verdanciu vandeniu, paskui perliet saltu? ar dar ipjaut pries plikyma... bijau sito darbo, tai atrodo, kad kazkas tokio su tuo lupimu  blush2.gif  biggrin.gif

Aš plaudama įpjaunu kryžmai ir lupasi net raitydamiesi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2013 08 06, 15:06)
Man susidėjo, kad speciali džiovyklė ims mažiau elektros nei orkaitė. Kadangi tam skirtas prietaisas, tai joje ir džiovinau. 5-7 cm slyvinukai, pjaustyti pusiau, man nedžiūna.


ar nesigaus taip kad dziovindama tris ar net 4 kartus ilgiau sudeginsite daugiau elektros su dziovykle? rolleyes.gif

as irgi pjoviau pusiau maziukus smile.gif gal kas atsakys i Jusu klausima kas naudojasi dziovyklem
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 06 rugpjūčio 2013 - 14:54
Ačiū visoms smile.gif o saintlina gudruolė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 06, 14:44)
o kaip zinot, kada vidus perkaista? kiek minuciu pavirt reikia?

kaip lupt pomidorus? Tiesiog paplikyt verdanciu vandeniu, paskui perliet saltu? ar dar ipjaut pries plikyma... bijau sito darbo, tai atrodo, kad kazkas tokio su tuo lupimu  blush2.gif  biggrin.gif


kokį 10 min tai turbūt paverdu.. nežiūriu į laikrodį, kažkaip savaime gaunasi. Na, galima vieną išsigriebt ir perpjaut patikrinimui smile.gif

Aš nieko nepjaunu ir šaltu vandeniu nepilu. Paimu didelį bliūdą, pridedu pomidorų, užpilu verdančiu vandeniu ir viskas. Tada tik imu po vieną ir lupu. Ne taip jau ilgai ir užtrunka smile.gif Beje, gerai įnokę nehibridai gerai lupasi ir nenuplikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 rugpjūčio 2013 - 15:03
QUOTE(Zirzė @ 2013 08 06, 15:53)
ar nesigaus taip kad dziovindama tris ar net 4 kartus ilgiau sudeginsite daugiau elektros su dziovykle? rolleyes.gif

as irgi pjoviau pusiau maziukus smile.gif gal kas atsakys i Jusu klausima kas naudojasi dziovyklem

Nesiginčiju, kad gali taip nutikti biggrin.gif
Bet kai turiu daiktą, tai norėjau panaudot pagal paskirtį biggrin.gif
Atsakyti