Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(Lusasita @ 2013 08 04, 22:11)
sia savaite ir pas mane prasides receptu ieskojimas ir  pliurziu virimai  blink.gif  blink.gif
7 dezes parsivezem, 6 dar sode nokt palikom nuskintus.  blush2.gif  Tikrai , kaip kazkuri sake, augint patinka, ziuret kaip auga, kas kaip keiciasi, ragaut, bandyt... bet susitvarkyt su tokiu gausiu derliumi  blink.gif  doh.gif 

blink.gif nieko sau, ispudingai atrodo thumbup.gif Prasom pasakyti, kurioj vietoj jusu sodas, na, tikslaus adresiuko noreciau lotuliukas.gif , nes pas mane derliaus didzioji dalis jau nuimta, reiktu prasisukti biggrin.gif Pridalinau per tas dienas pomidoru, dabar sedziu, sakau butu gerai kokios adzikos pasidaryti, o neber is ko, kol kas dezese tik noksta, o ant krumu zali...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 06, 12:07)
Papildyta:
tokiu metu jau ir vėlyvesnieji raudonuos. Gal tiesiog mažiau sodinkit, jei per daug derliaus? Juk aukštaūgiai hibridai puikiai dera iki pat šalnų. Skinsit nuo tų pačių augalų pomidorus visą sezoną..

Ačiū, gal tada pas mane ir yra vėlyvieji, nes viršūnėse dar daug žalių pomidorų ax.gif
Mano šiltnamis nedidelis, tik 4 m, o dar ir paprikos pasodintos. Tikrai nėra daug, o ypač kai pernai nebuvo tokio derliaus.... ir lyg nieko kitaip nedariau

einu receptų ieškoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 06 rugpjūčio 2013 - 12:31
Mičiko kalabašas,tik gal keliais stiebais auga,ar negenėtas, kad tokie smulkūs
g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 06, 13:07)
pas mane yra ir visai nedidukų, atrodančių lygiai kaip šie. Tik spalva pas manuosius tamsesnė.
Ištrenkiau jau lauk tą nesusipratimą..

Gal maniškiai dar noktų? g.gif O kaip jūsiškiai vadinosi?

QUOTE(Marmaledas @ 2013 08 06, 13:11)
lotuliukas.gif manasis tai iškart leptelėjo- "su viduriais man kolkas viskas tvarkoj"- ką tie vyrai supranta- jei pomidorai- tai tik raudoni jiem turi būt, jei  (.)(.)- tai tik dideli, ir pan.

thumbup.gif lotuliukas.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 06, 13:25)

Kaip vyro sveikata?

QUOTE(NERA @ 2013 08 06, 13:29)
Mičiko kalabašas,tik gal keliais stiebais auga,ar negenėtas, kad tokie smulkūs
g.gif

Auga vienu stiebu, genėtas. Bet kekės žiauriai didelės kabo. Sakau, būt įdomūs, vietoj čerių, tik šitie suploti ir garbanoti. Tik skonio dar neragavau. Šeimininė sakė, kad labai gražiai prapjauti stalą puošia.
O kalabašai mažiukai, jie ne dideliais pomidorais?
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2013 08 06, 12:42)

Kaip vyro sveikata?

Lyg nieko jau, zyyymiai geriau, is ryto nuvezu i ligonine, pastato laselines, suleidzia vaistu ir namo parsivezu, sesutes uzlauze, paburbuliavo, ale jis vis vien namo pabega biggrin.gif Temperaturos neber, tai jam nesiguli ten, kai temperatura buvo 40, jau jokio skirtumo kur guleti buvo...
Atsakyti
vajetau,kiek čia seniai aptarinėjom ką sėsim,kaip sėsim,kaip dygsta,ką pasėjom,kas išdygo,kaip prigijo,ar ne pašalo....o jau vėl temos užvadinimas-ragaujam...renkamės sėklas sad.gif ,negi,jau ruduo bando atidaryti mūsų šiltnamių duris laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo užkurinė: 06 rugpjūčio 2013 - 13:20
Auga vienu stiebu, genėtas. Bet kekės žiauriai didelės kabo. Sakau, būt įdomūs, vietoj čerių, tik šitie suploti ir garbanoti. Tik skonio dar neragavau. Šeimininė sakė, kad labai gražiai prapjauti stalą puošia.
O kalabašai mažiukai, jie ne dideliais pomidorais?

Man nepatinka tiek augalas-pažastys beprotiškai želia, žiedines kekes labai mėgsta pratęsinėti lapais . Patys vaisiai nėra labai skanūs, kaip čia kažkas išsireiškė- kaip šokoladas su druska. Jei tik ilgiau pakaba-ištęžta. Tiesa, maniškiai didesni vaisiai, bet derlingi, dėl to nesiginčysiu ax.gif
Zikas, tai gal taip ir išsisuksit unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 08 06, 13:19)

taigi vis dar aptarinėjam ką sėsim o ko nebe biggrin.gif tik dar gyvai ragaujant, o ne iš serijos ,,aš vis prisimenu ' skonius aprašo mergikės
Atsakyti
Gal maniškiai dar noktų?  g.gif O kaip jūsiškiai vadinosi?

Purple Calabash
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 06, 13:59)
Lyg nieko jau, zyyymiai geriau, is ryto nuvezu i ligonine, pastato laselines, suleidzia vaistu ir namo parsivezu, sesutes uzlauze, paburbuliavo, ale jis vis vien namo pabega  biggrin.gif Temperaturos neber, tai jam nesiguli ten, kai temperatura buvo 40, jau jokio skirtumo kur guleti buvo...

Va, kaip džiugu. Po truputį viskas grįš į vėžes. 4u.gif O buvo skiepytas?

QUOTE(užkurinė @ 2013 08 06, 14:19)
vajetau,kiek čia seniai aptarinėjom ką sėsim,kaip sėsim,kaip dygsta,ką pasėjom,kas išdygo,kaip prigijo,ar ne pašalo....o jau vėl temos užvadinimas-ragaujam...renkamės sėklas sad.gif ,negi,jau ruduo bando atidaryti mūsų šiltnamių duris laugh.gif

Taigi va, kad laikas bėga. Aš tai jau noriu naujam sezonui sėti. ax.gif Mama sako, kad varyčiau kur į Ameriką, kur keliais sezonais ten pas juos. biggrin.gif

QUOTE(NERA @ 2013 08 06, 14:21)
Man nepatinka tiek augalas-pažastys beprotiškai želia, žiedines kekes  labai mėgsta pratęsinėti lapais . Patys vaisiai nėra labai skanūs, kaip čia kažkas išsireiškė- kaip šokoladas su druska. Jei tik ilgiau pakaba-ištęžta. Tiesa, maniškiai didesni vaisiai, bet derlingi, dėl to nesiginčysiu ax.gif

Vadinasi, sėklų pasilikti neverta? Bandysiu dar paragauti...
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2013 08 06, 12:29)
Ačiū, gal tada pas mane ir yra vėlyvieji, nes viršūnėse dar daug žalių pomidorų ax.gif
Mano šiltnamis nedidelis, tik 4 m, o dar ir paprikos pasodintos. Tikrai nėra daug, o ypač kai pernai nebuvo tokio derliaus.... ir lyg nieko kitaip nedariau

tai ir ankstyvesnieji, ir vėlyvesnieji hibridai dera panašiai ilgai - ant visų sveikų indeterminantinių pomidorų šiuo metu ir turėtų kabėt viršūnėse daug žalių pomidoriukų smile.gif Asmeniškai aš nekreipiu dėmesio į ankstyvumo žymėjimą. Ieškau pomidorų, kurie būtų skanūs, derlingi, ligoms atsparūs. Jei anksčiau sodinu, anksčiau ir derlius. O dera vistiek iki šalnų visi. Na, tik nehibridai anksčiau kadenciją baigia.
Atsakyti
Kalbėjot apie džiovinimą - mano džiūsta antrą parą,naktį džiovyklėje, dieną ant saulės, tai išdžiūvo tik mažiukai (slyviniai, pjaustyti pusiau). Didesnieji kaip reikiant dar šlapi. Kiek dar reikės džiovinti??

Pomidorų drebučiuose prisidariau, adžikos irgi, uncle benso, žalių darysiu iš tų rudeninių, o kur dar dėti, nesuvalgom doh.gif

ar turit pomidorų cielų pomidorų sultyse receptą? aš turiu iš senos knygos, bet nebandžius bijau, kad nestovės...

O gal bandėt daryti pomidorų sultis su tuo garuojančiu puodu, autoklavu vadinamu?
Atsakyti